Przy wprowadzaniu danych z deklaracji, jak się używało dotychczas klawisza enter, to teraz trudno przestawić się na strzałkę, nie ułatwia to pracy. Widać wściekłość wszystkich, co muszą wprowadzać PITY!! Bardzo mądre posunięcie
Mnie osobiście lepiej jest wcisnąć raz strzałkę niż dwa razy enter.
17 mar 2010, 20:38
POLTAX - nowa "V" kolumna w obsłudze dokumentu
Jeżeli dla kogoś nie jest problemem wciśnięcie strzałki to pewnie dlatego, że nie pracuje długo w POLTAX-ie ale dla tych co pracują już na nim kilka/kilkanaście lat to jest problem, może nie trudny ale irytujący na pewno no i kwestia przestawienia się po tylu latach..... szkoda gadać. Po co to komu? A jak coś to po akcji zeznań....
18 mar 2010, 11:03
A czy ktoś w ogóle wie, po co jest to "e"?
18 mar 2010, 11:09
Ten błąd był po instalacji zestawu 240_IS. Po instalacji 241_IS to znika i "znów na świecie jak przedtem było". Ale to juz inna bajka.
18 mar 2010, 12:23
Asioka
A czy ktoś w ogóle wie, po co jest to "e"?
w opisie do zmian w Poltax'e znalazłem, że : "e" wskazuje czy pozycja ma swoje źródło w dokumencie elektronicznym (T - tak / pole puste - nie).
W ostatnich helpdesk przyszła nastepująca informacja:
Zmiana (poprawka) umożliwiająca omijanie e kolumny (bez podwójnego entera) zostanie wprowadzona w najbliższym wydaniu POLTAX (planowana dystrybucja: przyszły tydzień).
18 mar 2010, 12:44
u nas dzis jest wyścig w wklepywniu pit-11 zarządzony odgórnie i z każdego pokoju lecą niecenzuralne słowa po super aktualizaji poltaxu aż podatnicy boją się wchodzić do pokojów.
Szczęśliwy ten który nie musi wklepywać pit-ów
18 mar 2010, 13:29
jacek19
My klepiemy PIT-11 i dostajemy szału!!! Jak to się ma do mierników,szybkości ewidencjonowania deklaracji
Za to jak przerzucicie dział kontroli do wklepywania PIT-11, wygraną w konkursie urząd skarbowy przyjazny przedsiębiorcom macie jak w banku... może warto podpowiedzieć naczelnikowi?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
18 mar 2010, 14:22
mierniki, teraz to taki trend, trzeba być najlepszym, daty wprowadzane z kosmosu, aby tylko przed MF być ok
18 mar 2010, 19:56
ja mam wrażenie, że powinniśmy się zamienić miejscami z naszymi "udoskonalaczami" i nasz POLTAX był by dla nas a nie my dla niego. Ale wracając do tematu podzielam waszą irytację bo też pracuję w poltaxie parę lat. cóż nam zostaje napisać na help deska i czekać aż ktoś się zlituje, może poprawia jeszcze zaliczki
18 mar 2010, 20:06
magdai
Zamiast 2 x enter można użyć strzałki (tej w dół)
W wszystko po to aby pewnie ?usprawnić? pracę
19 mar 2010, 15:21
Już jest help. Niedogodność zostanie wkrótce usunięta. Pozdrawiam wszystkich i miłego weekendu życzę.
19 mar 2010, 16:26
tranqilo
To wszystko przez te mierniki. Czas wprowadzania ręcznego zszedł do zera to się go sztucznie wydłuża.
A czas wprowadzania e-deklaracji wydłuża się nawet do 20 dni. ( ostatni rekord dla e-deklaracji bo e-TW już dawno przekroczyły pół roku).
Jakby ten samorodny innowator , twórca zmian w POLTAXie usłyszał co o nim i jego rodzinie mówią wprowadzający dane to ze wstydu pojawiły by mu się na twarzy wszystkie odcienie czerwieni od różu aż do fioletu.
Nie denerwujcie innowatora, bo jak się wkurzy, to opracuje elektroniczne przenoszenie danych na zasadzie: skan/odczyt/weryfikacja poprawności odczytu/zapis w poltax/. Bo wtedy nikt nie będzie musiał wklepywać PIT-11 i wszyscy będą szczęśliwi
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
19 mar 2010, 16:32
czy usunięto już problem z kopiowaniem i zatwierdzaniem decyzji bo jeszcze wczoraj był z tym kłopot i wywalało jakiś 0000problem Oracla ?
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
19 mar 2010, 18:27
Polokokta
czy usunięto już problem z kopiowaniem i zatwierdzaniem decyzji bo jeszcze wczoraj był z tym kłopot i wywalało jakiś 0000problem Oracla ?
Tak, od dziś można było kopiować decyzje bez problemu.