Dzień dobry. Właśnie się zarejestrowałem na forum więc przy okazji się przywitam. Jestem zainteresowany tym wątkiem (CIRF), gdyż znalazłem ogłoszenia o pracę do Wydziału Wsparcia Informatycznego w mieście, w którym mieszkam. Chciałbym zasięgnąć opinii, czy warto? Aktualnie pracuję w tzw. "budżetówce" już prawie 30 lat z tego ok. 25 lat jako tzw "mundurowy" a teraz na emeryturze jako cywil. Z tych prawie 30 lat - ok 10 przepracowałem/przesłużyłem w Informatyce (od tzw. help-desk, przez wsparcie techniczne aż po administrację siecią i opiekę nad stroną www instytucji). Teraz na emeryturze nic mnie już nie trzyma u "pracodawcy" więc badam "rynek pracy". Oczywiście jednym z powodów pomysłu zmiany "firmy" jest płaca. Niestety tam gdzie jestem to chyba najniższa płaca i mnożniki z całej budżetówki (jeśli chodzi o cywili) - można powiedzieć, że jest to coś w rodzaju "najniższa krajowa" + dodatek za staż. Czy ktoś mógłby mi napisać (chociażby w wiadomości prywatnej) jakiej płacy mogę spodziewać się w CIRF na wyżej wymienionym stanowisku informatyka Wydziału Wsparcia? Będę wiedział czy jest w ogóle sens składać podanie jeśli miało by być podobnie lub niewiele więcej... Ważna jest też atmosfera w pracy więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie to chętnie posłucham. (Bo u mnie choć płaca niska to atmosfera super). No i jak tam z nawałem pracy? U mnie aktualnie to 5-10 zgłoszeń w systemie na dzień na osobę w sekcji (bywają dni, że nie ma żadnego). Będę wdzięczny za wszelkie informacje. pozdrawiam |