Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 17:54

POSTY        41
Post Re: SeRCe ruszyło
rychu                    

Pare podmiotów miałem bez NIP w KRS, mimo że na prawdę mieli. Pobrałem, powiązałem, zwalidowałem, zatwierdziłem i zniknęły z listy a po jakimś czasie adres jednego z drugim podmiotu się zmienił. Madżik jakiś albo co.  Paru spółkom poprawiłem PKD 2004 na 2007 i poszło. Poza tym jakieś likwidacje podmiotów które nigdy nie zgłosiły się po NIPa - odrzuciłem. I tak się to tam powoli toczy.
Problem mam z taką jedną spółką co do której mam podejrzenie, że KRS wysłał parę aktualizacji do różnych USów, i ja mam najpóźniejszą. No i nie mogę jej zrobić.

Wszystko robiłem co chwilę oglądając biały ekran, więc czasem się coś udawało, a czasem nie.
Przydałaby się jakaś sensowniejsza instrukcja do obsługi tej funkcjonalności.

To masz szczęście, że Ci się tyle udaje zrobić. Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił  :wacko: Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.

01 gru 2015, 18:49
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
anulaNip                    

Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił  :wacko: Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.

Akurat kwestia wniosku, który dotyczy wykreślenia podmiotu z KRS jest omówiona (wg mnie bardzo szczegółowo). Zerknij na str. 28-29 "INSTRUKCJA DLA UŻYTKOWNIKA W ZAKRESIE OBSŁUGI WNIOSKÓW OTRZYMYWANYCH Z KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO".

Pkt 5 "Ręczne odzwierciedlenie w CRP KEP informacji o wykreśleniu podmiotu" - zatem nic dziwnego, że nic się nie przeniosło.

Niektóre zmiany w KRS nie powodują zmian w SERCU - mimo, że przerabiamy wniosek i uzyskuje on status ZAAKCEPTOWANY.

Co do działania funkcjonalności to uważam, że może jest i śmieszna, ale jest intuicyjna. Patrząc przez pryzmat innych rozwiązań informatycznych wprowadzanych ostatnio do US to wg mnie bardzo duża zaleta.

01 gru 2015, 19:49
Zaawansowany

REJESTRACJA21 lut 2008, 20:43

POSTY        30
Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił  :wacko: Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.

Witam, mam pytanko, jak nadać NIP z wniosku o przeznaczeniu identyfikacyjnym? z instrukcji nie wynika jak postępować  czytaj=--=== . Nie chciałbym niczego zepsuć  :zly1: . Będę wdzięczny za podpowiedź  :mur:

02 gru 2015, 10:39
Zaawansowany

POSTY        30
rychu                    

Pare podmiotów miałem bez NIP w KRS, mimo że na prawdę mieli. Pobrałem, powiązałem, zwalidowałem, zatwierdziłem i zniknęły z listy a po jakimś czasie adres jednego z drugim podmiotu się zmienił. Madżik jakiś albo co.  Paru spółkom poprawiłem PKD 2004 na 2007 i poszło. Poza tym jakieś likwidacje podmiotów które nigdy nie zgłosiły się po NIPa - odrzuciłem. I tak się to tam powoli toczy.
Problem mam z taką jedną spółką co do której mam podejrzenie, że KRS wysłał parę aktualizacji do różnych USów, i ja mam najpóźniejszą. No i nie mogę jej zrobić.

Wszystko robiłem co chwilę oglądając biały ekran, więc czasem się coś udawało, a czasem nie.
Przydałaby się jakaś sensowniejsza instrukcja do obsługi tej funkcjonalności.

witam, a nadawałeś może nowy NIP? jak to technicznie zrobić żeby głupot nie narobić? :zly1:
Będę wdzięczny za jakieś sugestie

02 gru 2015, 11:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 10:22

POSTY        23
antalek                    

Witam, mam pytanko, jak nadać NIP z wniosku o przeznaczeniu identyfikacyjnym? z instrukcji nie wynika jak postępować  czytaj=--=== . Nie chciałbym niczego zepsuć  :zly1: . Będę wdzięczny za podpowiedź  :mur:

Musisz zaakceptować regułę i zatwierdzić wniosek, NIP się nada.

02 gru 2015, 13:03
Początkujący

REJESTRACJA02 gru 2015, 11:35

POSTY        6
hej mam pytanie jak u was dzisiaj z sercem działa ? :wysmiewacz:

03 gru 2015, 07:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71
gabryska                    

hej mam pytanie jak u was dzisiaj z sercem działa ? :wysmiewacz:

Dziś już wyszło z zawału, aż dziwnie się pracowało bez rzucania mięsem...

03 gru 2015, 16:45
Początkujący

POSTY        6
jak dzisiaj u was działa to badziewie serce ??? :mur:

18 gru 2015, 12:09
Zaawansowany

POSTY        30
Witam, czy widzieliście raporty o podmiotach bez danych uzupełniających w ogromnej ilości z czterocyfrową liczbą dni po rejestracji!? co to jest? czy wszystkich ich trzeba wezwać o złożenie NIP-8? Ratunku...

22 kwi 2016, 14:21
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Bez stresu. Wystąpił błąd przy wgraniu nowej wersji SERCA. Zostanie poprawione.

22 kwi 2016, 17:31
Zaawansowany

POSTY        30
O, dzięki wielkie Łaskawco za info  :rolleyes: , jutro pójdę do roboty przynajmniej bez stresiku, pozdrowionka  :piwo:

24 kwi 2016, 17:14
Początkujący

POSTY        6
helo, witam i pytanko do was jak dzisiaj u was działa to badziewie zwane sercem ???
u nas porażka  :zly1:

04 maja 2016, 06:47
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
są nowe słowniki do POLTAX-u; może u Was informatyk jeszcze nie zainstalował i nie ma migracji SERCE-POLATX ?

04 maja 2016, 09:49
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
jak u Was z migracją danych SERCE-POLTAX? Od wczoraj coś się krzaczy, częśc danych przeszło do POLTAX, inne nie - nie można zrobić KORRP-a, wydać zaświadczeń, wprowadzić deklaracji - bo nie ma migracji  :mur:

Ostatnio edytowano 31 maja 2016, 08:54 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2016, 08:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89  Następna strona