Pare podmiotów miałem bez NIP w KRS, mimo że na prawdę mieli. Pobrałem, powiązałem, zwalidowałem, zatwierdziłem i zniknęły z listy a po jakimś czasie adres jednego z drugim podmiotu się zmienił. Madżik jakiś albo co. Paru spółkom poprawiłem PKD 2004 na 2007 i poszło. Poza tym jakieś likwidacje podmiotów które nigdy nie zgłosiły się po NIPa - odrzuciłem. I tak się to tam powoli toczy. Problem mam z taką jedną spółką co do której mam podejrzenie, że KRS wysłał parę aktualizacji do różnych USów, i ja mam najpóźniejszą. No i nie mogę jej zrobić.
Wszystko robiłem co chwilę oglądając biały ekran, więc czasem się coś udawało, a czasem nie. Przydałaby się jakaś sensowniejsza instrukcja do obsługi tej funkcjonalności.
To masz szczęście, że Ci się tyle udaje zrobić. Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.
01 gru 2015, 18:49
Re: SeRCe ruszyło
anulaNip
Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił :wacko: Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.
Akurat kwestia wniosku, który dotyczy wykreślenia podmiotu z KRS jest omówiona (wg mnie bardzo szczegółowo). Zerknij na str. 28-29 "INSTRUKCJA DLA UŻYTKOWNIKA W ZAKRESIE OBSŁUGI WNIOSKÓW OTRZYMYWANYCH Z KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO".
Pkt 5 "Ręczne odzwierciedlenie w CRP KEP informacji o wykreśleniu podmiotu" - zatem nic dziwnego, że nic się nie przeniosło.
Niektóre zmiany w KRS nie powodują zmian w SERCU - mimo, że przerabiamy wniosek i uzyskuje on status ZAAKCEPTOWANY.
Co do działania funkcjonalności to uważam, że może jest i śmieszna, ale jest intuicyjna. Patrząc przez pryzmat innych rozwiązań informatycznych wprowadzanych ostatnio do US to wg mnie bardzo duża zaleta.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
01 gru 2015, 19:49
Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.
Witam, mam pytanko, jak nadać NIP z wniosku o przeznaczeniu identyfikacyjnym? z instrukcji nie wynika jak postępować . Nie chciałbym niczego zepsuć . Będę wdzięczny za podpowiedź
02 gru 2015, 10:39
rychu
Pare podmiotów miałem bez NIP w KRS, mimo że na prawdę mieli. Pobrałem, powiązałem, zwalidowałem, zatwierdziłem i zniknęły z listy a po jakimś czasie adres jednego z drugim podmiotu się zmienił. Madżik jakiś albo co. Paru spółkom poprawiłem PKD 2004 na 2007 i poszło. Poza tym jakieś likwidacje podmiotów które nigdy nie zgłosiły się po NIPa - odrzuciłem. I tak się to tam powoli toczy. Problem mam z taką jedną spółką co do której mam podejrzenie, że KRS wysłał parę aktualizacji do różnych USów, i ja mam najpóźniejszą. No i nie mogę jej zrobić.
Wszystko robiłem co chwilę oglądając biały ekran, więc czasem się coś udawało, a czasem nie. Przydałaby się jakaś sensowniejsza instrukcja do obsługi tej funkcjonalności.
witam, a nadawałeś może nowy NIP? jak to technicznie zrobić żeby głupot nie narobić? Będę wdzięczny za jakieś sugestie
02 gru 2015, 11:09
antalek
Ja dziś NIP nadałam, tak na chybił trafił , no i niby jest, ale kilka wniosków zrobiliśmy i nic się nie przeniosło, szczególnie likwidacje. Jeden nawet sam się odrzucił :wacko: Instrukcja nie zawiera nawet pół mojego przypadku. A działanie systemu jest po prostu śmieszne.
Witam, mam pytanko, jak nadać NIP z wniosku o przeznaczeniu identyfikacyjnym? z instrukcji nie wynika jak postępować czytaj=--=== . Nie chciałbym niczego zepsuć :zly1: . Będę wdzięczny za podpowiedź :mur:
Musisz zaakceptować regułę i zatwierdzić wniosek, NIP się nada.
02 gru 2015, 13:03
hej mam pytanie jak u was dzisiaj z sercem działa ?
03 gru 2015, 07:52
gabryska
hej mam pytanie jak u was dzisiaj z sercem działa ?
Dziś już wyszło z zawału, aż dziwnie się pracowało bez rzucania mięsem...
03 gru 2015, 16:45
jak dzisiaj u was działa to badziewie serce ???
18 gru 2015, 12:09
Witam, czy widzieliście raporty o podmiotach bez danych uzupełniających w ogromnej ilości z czterocyfrową liczbą dni po rejestracji!? co to jest? czy wszystkich ich trzeba wezwać o złożenie NIP-8? Ratunku...
22 kwi 2016, 14:21
Bez stresu. Wystąpił błąd przy wgraniu nowej wersji SERCA. Zostanie poprawione.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
22 kwi 2016, 17:31
O, dzięki wielkie Łaskawco za info , jutro pójdę do roboty przynajmniej bez stresiku, pozdrowionka
24 kwi 2016, 17:14
helo, witam i pytanko do was jak dzisiaj u was działa to badziewie zwane sercem ??? u nas porażka
04 maja 2016, 06:47
są nowe słowniki do POLTAX-u; może u Was informatyk jeszcze nie zainstalował i nie ma migracji SERCE-POLATX ?
04 maja 2016, 09:49
jak u Was z migracją danych SERCE-POLTAX? Od wczoraj coś się krzaczy, częśc danych przeszło do POLTAX, inne nie - nie można zrobić KORRP-a, wydać zaświadczeń, wprowadzić deklaracji - bo nie ma migracji
Ostatnio edytowano 31 maja 2016, 08:54 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz