Też się daję na to nabierać i sprawdzam i mam wrażenie, że za kogoś tam odwalam robotę. Nasze zgłoszenia służą do poprawiania błędów - nie naszych. Dzięki temu nerwy co chwila, bo nie migruje a efekty pracy takie,że drepczę w miejscu. Wprowadzone tyle co kot napłakał. A za mnie ktoś coś zrobi?
24 sie 2011, 18:09
Re: SeRCe ruszyło
Sprawiedliwości nie szukaj na tym świecie - bo jej nie ma . Tym chronimy swoje zadki ze robimy dobrze a wina jest systemu a nie naszej nie wiedzy. U mnie na winnego czy też nie wszystko powieszą , a potem pisz wyjaśnienia.
24 sie 2011, 18:17
Jak myślicie, czy mogę zarejestrować w Sercu osobę która zmarła w 1990r., bo złożony był przez spadkobierców SD. Mi się wydaje, że tak bo nie ma innej możliwości. Tak samo zresztą też rejestrowałam małoletnich.
25 sie 2011, 06:29
Jasne ja odnotowuje z deklaracji i wprowadzam date końca.
mam inny problem wprowadzam rachunek bankowy , wcześniej nie miał . A serece krzyczy ze rachunek został zlikwidowany????? Dalej nie puszcza. W poltax tez nic nie ma. Jest to bank spółdzielczy powinien istnieć.
25 sie 2011, 07:13
nin15
jest 16.30 i wyłączyli SeRCe bez zapowiedzi udoskonalać będą pewnie idę do domu
Komunikat opublikowano na drogowskazie o godz. 20.10 Trzeba było posiedzieć dłużej... by się o tym dowiedzieć
25 sie 2011, 07:17
kakw1
mam inny problem wprowadzam rachunek bankowy , wcześniej nie miał . A serece krzyczy ze rachunek został zlikwidowany????? Dalej nie puszcza. W poltax tez nic nie ma. Jest to bank spółdzielczy powinien istnieć.
Ja mam taki sam problem i koleżanka z innego US też tak miala.a Chyba trzeba zgłosić to do HD. Chociaż nie wiem czy to cos da, ale moze warto sprobować.
25 sie 2011, 07:47
kakw1
Też tak miałem, zobacz czy w Sercu w danych lokalnych gdzieś taki rachunek już nie istanił. W moim przypadku było właśnie tak, że w naszym us takiego rachunku nie było ale był kiedyś w innym urzędzie no i d.... - pisze że rachunek został zlikwidowany.
25 sie 2011, 07:53
Faktycznie, sprawdziłam w Poltax i ten rachunek bankowy zgłaszał kiedyś mąż, któremu się zmarło no i ma zamknięty rachunek. i co teraz żonie nie mogę tego rachunku wpisać bo jej mąż nie żyje. jak ja jej to powiem??? Co za syfff.
25 sie 2011, 08:24
coraz lepiej ciekawe kiedy to bagno się zapadnie miało być lepiej a wyszło jak zawsze ja nie umię wprowadzić rachunku komornikowi nie z naszego us bo pojawia mi się komunikat że niezidentyfikowany błąd jazda bez trzymanki masakra
25 sie 2011, 08:34
Tak się zastanawiałem dlaczego co jakiś czas SeRCe się wykrzacza i doszedłem do wniosku, że to prawdopdobnie rozbudowana funkcja AI co jakiś czas daje mi możliwość postemplowania wydrukowanych papierzysk podpisanie ich i zakopertowanie.
25 sie 2011, 09:39
My mamy problem z wyrejestrowaniem z powodu KONC naszych podatników w POLTAX, bo po wprowadzeniu w SRC daty końca w naszym lokalnym znika data decyzji i jej odbioru , co skutkuje tym, że przy próbie wyrejestrowania krzyczy, że NIE ZAKOŃCZONO PROCESU NADAWANIA NIP Nie mówiąc już o tym, że pare razy dziennie SRC ma error i każe CZEKAĆ - tylko na co?! Ciekawe ile ten mądrala premii dostanie za ten "super wynalazek"
25 sie 2011, 09:47
HITY ostatnich godzin. Otwiera DRUGI adres zamieszkania [RAD] z datą 23.07.2011. W Poltax na chwilę obecną dwa adresy zamieszkania Otwiera drugi KAD i w Poltax mamy dwa adresy przechowywania dokumentacji rachunkowej. Przy każdej zmianie źródła w Sercu dopisuje nowy adres siedziby z datą aktualizacji i są DWA otwarte.
e-bałagan coś mi się zdaje czy innowacyjna gospodarka danymi
25 sie 2011, 11:44
tutti
kakw1
Też tak miałem, zobacz czy w Sercu w danych lokalnych gdzieś taki rachunek już nie istanił. W moim przypadku było właśnie tak, że w naszym us takiego rachunku nie było ale był kiedyś w innym urzędzie no i d.... - pisze że rachunek został zlikwidowany.
U mnie było dokładnie tak samo , rach-bank został zlikwidowany z datą wyrejestrowania (przeniesienie do innego US). Może komuś sie udało taki rachunek wprowadzić ponownie? Czy już go odłożyć i . Miłej i spokojnej pracy.
25 sie 2011, 13:49
rudeboys
e-bałagan coś mi się zdaje czy innowacyjna gospodarka danymi
SeRCe w budowie.
O co chodzi?
Nie od razu Kraków zbudowano
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 25 sie 2011, 14:08 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy