Witam. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów miał już do czynienia z aplikacją "Vademecum Urzędnika Skarbowego" firmy Wolters Kluwer? Czy rzeczywiście program jest bardziej użyteczny niż poczciwy Lex. Czy ma jakieś nowe (czyt. przydatne) funkcjonalności?
06 cze 2012, 09:48
Re: Vademecum Urzędnika Skarbowego
Jaki Wolters? U nas nawet Lexa nie ma, a w zamian mamy korzystać z Gazety Prawnej i Rzeczpospolitej! Bo nie ma kasy.. Dodajmy, że akurat NA TO nie ma kasy!
06 cze 2012, 13:48
Są publikowane niby jakieś nowości dot. spraw podatkowych czyli coś co można znaleść na kilku portalach internetowych gazet "podatkowych". Są również różne komentarze oraz coś co się nazywa "pytania i odpowiedzi" - zadane niby przez podatników (coś w rodzaju pytań na forum lub pytań do jakiegoś eksperta). Dodatkowo są jakieś pisma wewnętrzne/wytyczne dla izb i urzędów skarbowych, ale tylko z chyba 4 lub 5 województw. Są roczniki ustaw. Ogólnie to wygląda tak trochę jak zbiór różnych "dodatkowych" rzeczy do naszych ustaw (komentarze, orzeczenia, pytania i odpowiedzi, jakieś pisma wewnętrzne itp.) czyli jakby uzupełnienie do podstawowego Lexa. Nie traktowałbym tego jako zastąpienie Lexa, ale jako dodatek, chociaż myślę, że to samo lub podobne rzeczy można znaleźć w internecie (tylko z różnym nakładem czasu i z różnym efektem).
Takie są moje ogólne wrażenia - testowałem przez jeden dzień. Szału nie ma.
06 cze 2012, 14:08
taxman
Jaki Wolters? U nas nawet Lexa nie ma, a w zamian mamy korzystać z Gazety Prawnej i Rzeczpospolitej! Bo nie ma kasy.. Dodajmy, że akurat NA TO nie ma kasy!
Chyba nieporadność naczelnictwa. U nas bez problemu od kilku lat jest LEX z dostępem internetowym, 50 licencji .
____________________________________ małe miasteczko powiatowe