Teraz jest 04 wrz 2025, 09:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Da się wykryć przeciek w urzędzie? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA04 gru 2008, 22:12

POSTY        34

Strzeliłem babola Bucyfale, podejrzewam Cię o ......, a w sumie nie będę rozwijał swych myśli, bo i po co.

Jakiż Ty jesteś tajemniczy. No wal prosto z mostu. O co mnie podejrzewasz? Może się czegoś o sobie dowiem, przemyślę, naprawię błąd.

Ostatnio edytowano 31 sty 2009, 13:59 przez Bucyfal, łącznie edytowano 1 raz

27 sty 2009, 20:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=40550:date=15. 01. 2009  g. 10:52:name=Grzecho)--><div class='quotetop'>(Grzecho @ 15. 01. 2009  g. 10:52) [snapback]40550[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Poza tym dane potencjalnie mogły (o ile ktoś nie robi Was w trąbę co bym najbardziej podejżewał) nie wycieć z samego poltaxu tylko z jakiegoś około poltaxowego programu lokalnego...

Koledzy! Koleżanki! Na miłość boską - odkurzcie słowniki ortograficzne. Jeśli takie babole strzelacie w oficjalnych dokumentach, to nie przysparza wam splendoru.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A od czego mamy kierownikuw??? :P

27 sty 2009, 22:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A

Koledzy! Koleżanki! Na miłość boską - odkurzcie słowniki ortograficzne. Jeśli takie babole strzelacie w oficjalnych dokumentach, to nie przysparza wam splendoru.

Szanowny Kolego skoro już tak czepiasz się szczegółów to weź mi wytłumacz, jaki to oficjalny dokument jest zamieszczony w moim poście?
Co najwyżej mogę się zgodzić, że publicznie dostępne są moje prywatne przemyślenia, ale na pewno żadne oficjalne.

Akurat dla mnie liczy się głównie zawartość, merytoryczna, a nie liczenie przecinków (no chyba, że jesteś z tych, co dla liczenia przecinków i wielkości akapitów mają uwielbienie).
Nie zmienia to faktu, że zrobiłem błąd ortograficzny, ale nie o błędach ortograficznych to temat.
Jak nie masz w tym temacie nic ciekawego (merytorycznego) do napisania, to może daruj sobie te nic nie wnoszące do istoty tematu uwagi.
Co najwyżej zapraszam z uwagami na PW by nie zaśmiecać wątku.

28 sty 2009, 10:11
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Tutaj ktoś wykrył przeciek
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Naradą w sprawie zachowania ostrożności przy gromadzeniu i przechowywaniu danych rozpoczął się wczoraj dzień w Urzędzie Skarbowym w Busku. Jak ujawniliśmy wczoraj, ktoś wyniósł stamtąd dane ponad 1200 podatników
- Zrobiłam naradę z osobami zajmującymi kierownicze stanowiska, w której zwróciłam uwagę na odpowiedzialność za wszelkie dane, które są w urzędzie. Badamy, jak dyskietka mogła wejść w czyjeś posiadanie. Myślę, że to badanie zakończy się ujawnieniem tej osoby - mówi Grażyna Skawińska, naczelniczka US w Busku. Wczoraj napisaliśmy, że ktoś wyniósł ze skarbówki dyskietkę z plikiem zawierającym 1249 pozycji, w każdej nazwisko i imię podatnika, numer identyfikacyjny, adres i rodzaj prowadzonej działalności. Wyjaśnianiem, czy nie doszło do ujawnienia tajemnicy skarbowej i złamania ustawy o ochronie danych osobowych, zajmuje się również prokuratura. - Już wysłałam do prokuratury pismo wyjaśniające w tej sprawie - powiedziała Skawińska. Od 2001 roku urzędy skarbowe nie posługują się już dyskietkami do przechowywania danych podatników. Gromadzą je na strzeżonych serwerach połączonych siecią.

Źródło: michnikowy szmatławiec Kielce

Myślę , że aby mieć 100% pewność , kto wynióśł trzeba by się posłużyć metodami Mytnika cyt" łamię ludzi nie kody".

Dane dotyczyły podatników prowadzących działalność a więc jeśli nie było nic więcej ponad to co podano w powyższej notatce to by znaczyło , że  ujawniony spis dotyczy danych ogólnie dostepnych ( np w internecie) nie objętych ochroną o danych osobowych.

Ostatnio edytowano 28 sty 2009, 13:03 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2009, 12:41

REJESTRACJA04 gru 2008, 22:12

POSTY        34

<!--quoteo(post=41269:date=27. 01. 2009 g. 20:25:name=Bucyfał)--><div class='quotetop'>(Bucyfał @ 27. 01. 2009 g. 20:25) [snapback]41269[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Szanowny Kolego skoro już tak czepiasz się szczegółów to weź mi wytłumacz, jaki to oficjalny dokument jest zamieszczony w moim poście?
Co najwyżej mogę się zgodzić, że publicznie dostępne są moje prywatne przemyślenia, ale na pewno żadne oficjalne.

Akurat dla mnie liczy się głównie zawartość, merytoryczna, a nie liczenie przecinków (no chyba, że jesteś z tych, co dla liczenia przecinków i wielkości akapitów mają uwielbienie).
Nie zmienia to faktu, że zrobiłem błąd ortograficzny, ale nie o błędach ortograficznych to temat.
Jak nie masz w tym temacie nic ciekawego (merytorycznego) do napisania, to może daruj sobie te nic nie wnoszące do istoty tematu uwagi.
Co najwyżej zapraszam z uwagami na PW by nie zaśmiecać wątku.

Szanowny Kolego Grzecho! To przykre, że nie tylko zdarzył Ci się kardynalny błąd ortograficzny, ale że nie rozumiesz czytanego tekstu. Nie twierdziłem, że błędy ortograficzne robisz w oficjalnych tekstach. Mój dowódca w wojsku dbałość o wygląd dokumentu czy zachowanie zasad jego sporządzania nazywał "kulturą sztabową". Wtedy mnie to śmieszyło, ale teraz, gdy pracuję na dokumentach, także je tworząc, wiem, że to ma głębszy sens.  Jeśli te swoje wyświechtane teksty o przecinkach i znaczeniu jedynie merytorycznej zawartości dokumentu odzwierciedlają Twój styl i podejście do pracy, to pisz protokoły i decyzje na papierze toaletowym.  A propos przecinków - może trudno Ci w to będzie uwierzyć, ale często mają one kolosalne znaczenie.

28 sty 2009, 23:08

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Sądzę, że już czas byś oprócz pracy na dokumentach, popracował również na przepisach. Na początek proponuję regulamin forum, przykładowo:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->15. Zawsze należy trzymać się tematu dyskusji.

21. W postach nie wolno nikogo obrażać. Wszelkie kłótnie proszę przenosić na PW, Chat, komunikatory albo pocztę elektroniczną.

26. Zauważone naruszenia regulaminu należy zgłaszać Administratorowi (Moderatorom) za pomocą funkcji „Zgłoś naruszenie regulaminu”. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Na dalszą dyskusję ortograficzno - iterpunkcyjną zapraszam na priv lub proszę otworzyć nowy topic.

28 sty 2009, 23:30
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Sądzę, że już czas byś oprócz pracy na dokumentach, popracował również na przepisach. Na początek proponuję regulamin forum, przykładowo:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->15. Zawsze należy trzymać się tematu dyskusji.

21. W postach nie wolno nikogo obrażać. Wszelkie kłótnie proszę przenosić na PW, Chat, komunikatory albo pocztę elektroniczną.

26. Zauważone naruszenia regulaminu należy zgłaszać Administratorowi (Moderatorom) za pomocą funkcji „Zgłoś naruszenie regulaminu”.

Na dalszą dyskusję ortograficzno - iterpunkcyjną zapraszam na priv lub proszę otworzyć nowy topic.

Hm... może pn. Knocik Ortograficzny ?

29 sty 2009, 08:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2006, 23:32

POSTY        33
Jeśli są to dane z zeznań podatkowych to nie tylko z US mogły wypłynąć.
Jeżli zajmie się tym prokuratura to powinna (jeśli nie to US może na to zwrócić uwagę) sprawdzić kilka wątków:
- czy wszystkie zeznania robiło biuro rachunkowe lub inna osoba,
- czy nie przedkładał zeznań do banku np. w sprawach kredytowych,
- czy nie ma zeznań w formie elektronicznej na dysku, sieć bezprzewodową niezabezpieczoną,
- itp.

29 sty 2009, 13:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 22 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2