Teraz jest 04 wrz 2025, 14:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Co zamiast serwera terminali? 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2007, 20:29

POSTY        31
Jakis sprawdzony pod UnixWare printserwer do drukarek igłowych :)  potrzebuję :)
Padł  iolan a budżetu na naprawę nie ma (chwilowo mam nadzieję niepłonną)

Ostatnio edytowano 03 sty 2008, 00:21 przez jakistakis, łącznie edytowano 1 raz

02 sty 2008, 23:34
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 09:07

POSTY        2
Myślę że w sumie można zastosowac jakikolwiek printserwer aby tylko obsługiwał LPR.
Ostatnio miałem podobny problem i zakupiłem edimax'a ps-3270u. Bez problemu współpracuje z drukarkami igłowymi oki 3321 i laserowymi HP. Zarządzanie przez www lub dołączony program. Szybka konfiguracja w scoadminie - żadnego kopiowania interfejsów itp sztuczek - podajesz ip printserwera i port do którego jest przypięta drukarka no i oczywiście trzeba wpisac printserwer w /etc/hosts i właściwie po zabiegu.

02 mar 2008, 21:32
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 08:23

POSTY        1
W Iolanach padają zwykle zasilacze. Jeśli tak jest w waszym przypadku to nie wiem o jakie pieniądze chodzi?!
Bo nam w serwisie RTV za 50 zł naprawili.... także radze zawieść do serwisu i wycenić przynajmniej naprawę.

10 mar 2008, 09:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2007, 14:49

POSTY        47

W Iolanach padają zwykle zasilacze. Jeśli tak jest w waszym przypadku to nie wiem o jakie pieniądze chodzi?!
Bo nam w serwisie RTV za 50 zł naprawili.... także radze zawieść do serwisu i wycenić przynajmniej naprawę.

Łatwo podpiąć na zewnątrz zasilacz ze starego komputera AT,  kiedyś kilka naprawiłem. (Mogę podać do którego kabelka jakie napięcie)
Lepiej przejść na drukarki laserowe. Kiedyś z 2 instrukcji zrobiłem 1-ną instrukcję super prostą dla drukarek HP, mogę podesłać, wystarczy zapytać na usinfo@mofnet.gov.pl  masę ludzi coś podeśle.

10 mar 2008, 21:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]