Teraz jest 01 wrz 2025, 12:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
PFR Pre-zeznania 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 20:36

POSTY        4
Post Re: PFR Pre-zeznania
W systemie SPED nie mogę wygenerować raportu z zeznań PIT-37 złożonych przez podatników, którzy również złożyli PIT/WZ...
Szkoda bo niby w jaki sposób mam wyłapać szybko i sprawnie te zeznania, które chcę  przekazać do czynności sprawdzających w celu zweryfikowania kosztów i krs? Może ktoś już to ogarnął?

20 mar 2017, 20:28
Zaawansowany

REJESTRACJA25 maja 2009, 06:56

POSTY        63
U nas wpływa dziennie po 30-45 pit-wz! Wg raportu z Poltax o złożonych pit-wz sprawdzamy w SSP czy wygenerowano PIT-37 dla danego podatnika. Sprawdzamy czy wpłynęło zeznanie (po kilka razy ta sama robota) i wtedy na czynności spr. Oczywiście nie ma żadnego raportu w spedzie, który wyłapywałby na wejściu zeznania złożone po wnioskach pit-wz. W paru przypadkach raport z SSP nic nie pokazuje w teczce podatnika, więc skąd mamy wiedzieć, że odmówiono sporządzenia zeznania pit-37 z jakiegoś powodu? Oczywiście nie wątpię, że w tym całym zamieszaniu organizacyjnym, akcji zeznań, akcji PIT-11 do PFR i wielu innych zadań tylko tego nam było trzeba...

20 mar 2017, 21:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Napisałem wczoraj, że została uruchomiona usługa PFR za rok 2016, a ja miałem wysłać ePITa, ale rozmyśliłem się: wyślę PIT-WZ... Procedurę trzeba przećwiczyć praktycznie!

20 mar 2017, 21:50
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
amnesia22                    

U nas wpływa dziennie po 30-45 pit-wz! Wg raportu z Poltax o złożonych pit-wz sprawdzamy w SSP czy wygenerowano PIT-37 dla danego podatnika. Sprawdzamy czy wpłynęło zeznanie (po kilka razy ta sama robota) i wtedy na czynności spr. Oczywiście nie ma żadnego raportu w spedzie, który wyłapywałby na wejściu zeznania złożone po wnioskach pit-wz. W paru przypadkach raport z SSP nic nie pokazuje w teczce podatnika, więc skąd mamy wiedzieć, że odmówiono sporządzenia zeznania pit-37 z jakiegoś powodu? Oczywiście nie wątpię, że w tym całym zamieszaniu organizacyjnym, akcji zeznań, akcji PIT-11 do PFR i wielu innych zadań tylko tego nam było trzeba...

Jeżeli w SSP nie ma raportu - to znaczy, że nie wygenerowano zeznania. Raport pojawia się dopiero po utworzeniu zeznania przez automat :)

22 mar 2017, 07:13
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Portal Podatkowy - złożenie wniosku PIT-WZ
https://www.youtube.com/watch?v=RnSMO90 ... MzAzMjAxNw

23 mar 2017, 10:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6