Re: Raporty bez Regon/KRS
Ale tylko te które istnieją. Jak ktoś nie ma REGON to nie ma.
Wg informacji uzyskanej telefonicznie z REGON - nie. Jak zresztą i reszta rolników. Powinni (w sensie - dobrze by było żeby się zgłosili) wystąpić, ale musu nie ma. Tak podobno jest to skonstruowane w przepisach o statystyce. W rezultacie mieliśmy w czasie poprzedniej paniki z REGONami mnóstwo emerytowanych rolników, którym REGON ponadawał numery bez ich wiedzy, a oni już nawet zapomnieli czy orze się przed sianiem czy po i coraz więcej nowych rolników, którzy REGON mają tam gdzie on sam chce żeby go mieć.
Ja przejechałem wyszukiwarkę REGON po NIPach i to co było wpisałem.
Około 12% nie miało numeru i tych sprawdziłem w REGON przez telefon na podstawie PESEL.
Organizacje przetrzepałem w KRS żeby dowiedzieć się czy mają REGON (te bez REGON - z reguły nowe, które olały aktualizację) i w REGON te stare co nie przeszły do KRS żeby zobaczyć co REGON o nich wie. Większość starych widm nadal gnije w REGON z RH B tyle że czasem to jest faktyczny numer a czasem sygnatura akt - tak więc ogólnie bordello. Wysłałem więc do KRS pismo z prośbą o przesłanie odpisów z RH B tych podmiotów u których tego nie miałem, a tym u których miałem wpisałem numer z RH B. Koniec.
Jeśli komukolwiek wydawało się, że mamy spowodować by te stare widma z RH B zmobilizować do przeniesienia się do KRS to

różdżka mi się złamała. Zresztą i tak nie za bardzo miałem kogo czarować bo nieuchwytne te podmioty są do bólu, a kryształowa kula mi się potłukła, a ta z pleksi zmatowiała i całe g... z jasnowidztwa.
A teraz

,

, koszenie trawnika ,

,

a wieczorem

.