Teraz jest 04 wrz 2025, 07:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona
Dzień Kobiet 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Czy w Waszych USach jest obchodzony Dzień Kobiet, przez niektórych okrzykniety świętem komunistycznym?

Ostatnio edytowano 07 mar 2008, 14:07 przez antiFa, łącznie edytowano 1 raz

07 mar 2008, 13:48
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Tak, a słowo "obchodzony" jest tu jak najbarzdiej na miejscu, albowiem przeszliśmy dziś cały urząd składajac życzenia i wręczając dość symboliczne podarki (słodycze).
Co do rodowodu święta - mnie (jako mężczyźnie) to nie przeszkadza. A za "komunizmem" (trudno nazwać komunizmem poprzedni ustrój - odsyłam do literatury fachowej w razie wątplwości), to chyba rosnie liczba tych, którzy za nim tęsknią. Liberalizm gospodarczy nie każdego wyniósł na wyżyny dobrobytu...

07 mar 2008, 15:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:27

POSTY        35
Jaki dzień kobiet, nie ma imienin, i żadnych świąt, a co dopiero święto kobiet.

07 mar 2008, 20:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
W imieniu wszystkich Panów-Skarbowców wszystkim Paniom-Skarbowcom
wiersz węgierskiego poety Sandora Petöfi'ego na Dzień Kobiet

Kiedy mężczyznę stworzył Bóg,
zasępił się, zadumał dłużej.
Dlaczego, nie wiem, a z frasunków
powstała chmura, później burze.

Kiedy kobietę Stworzył Bóg,
we łzach radości aż promieniał.
Łzy każdy może dziś oglądać -
gwiazdami stały się śród nieba.

Ostatnio edytowano 07 mar 2008, 21:43 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

07 mar 2008, 21:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 22:28

POSTY        70
Pozwolę sobie w imieniu Pań podziękować za wiersz i życzenia. Dzisiaj Panowie złożyli nam życzenia a po pracy wspólne biesiadowanie damsko-męskie. Było bardzo przyjemnie. Warto od czasu do czasu wspólnie się spotkać - nie tylko w czasie wykonywania obowiazków pracy.

07 mar 2008, 23:51
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

Ale z tym stworzeniem kobiety to ja znam inaczej.

W skrócie:
Po stworzeniu całego świata i mężczyzny - z czego Bóg był bardzo zadowolony, stworzył i kobietę. Spojrzał na nią z boku i rzekł:
- Eeeee. Ty to się będziesz musiała malować.

Wszystkim Paniom wszystkiego dobrego!

07 mar 2008, 23:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Dziękujemy Nadirku.
Ale z tym stworzeniem kobiety to ja znam inaczej.

Samokrytyka godna podziwu :D

W rewanżu, dla równowagi też samokrytyczna, inna wersja:
Dlaczego Pan Bóg stworzył najpierw mężczyznę?
Bo zaczynał od zera...  :blush:

08 mar 2008, 15:53

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Ponieważ Dzień Kobiet przypada w tym roku w niedzielę, to może - celem wprowadzenia pań w dobry nastrój - zaproponuję przeczytanie najnowszych przemyśleń jednego z przedstwicieli gorszej części ludzkości...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Dobry mąż nie przeszkadza żonie, gdy gotuje i zmywa<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Zbliża się 8 marca. To dzień ważny w życiu każdej kobiety. Niestety mężczyźni szybko zapominają o wyjątkowej roli kobiety w ich życiu i wracają do swoich zachowań, nierzadko jeszcze przed tym, zanim zwiędną róże, jak zwykle wręczane paniom w tym dniu – pisze Dariusz Spanialski, Internauta wp.pl

Ja jeszcze przed laty postanowiłem zmienić to i, jak sądzę, udało mi się na niemal 100% z czym podzielę się z państwem, bo rzecz jest jak najbardziej poważna.

Przede wszystkim ważne jest to, aby w związku małżeńskim istniały stosunki partnerskie. Partnerstwo bowiem objawia się zainteresowaniem problemami drugiej osoby i jak największą gotowością do pomocy, szczególnie w życiu codziennym. Mój model partnerski to uznanie pozycji żony jako najważniejszej postaci w życiu rodziny osoby, która nas żywi i dba o nasz wspólny wizerunek.

A więc żona gotuje posiłki – to jest oczywiste, bo przypisane prawem natury i ja nie mogę być tutaj obojętnym. Zatem dokładam wszelkich starań, by posiłek został zjedzony w pogodnym nastroju.. nawet, kiedy zupa jest zbyt słona. Nigdy nie odchodzę od stołu, gdy naczynia nie są jeszcze uprzątnięte. Natychmiast komunikuję żonie, gdy na skutek nieuwagi zostanie poplamiony obrus, gdyż wiem, że plamy, gdy nie są zaraz zmyte, stają się później trudne do usunięcia.

Podczas zmywania przez żonę naczyń staram się nie podchodzić do zmywarki, by nie utrudniać, jakby nie było, ciężkiej pracy, o czym chyba wielu z Państwa zapomina. Ja w tym czasie przystępuje do swoich obowiązków. Przechodzę do pokoju i uruchamiam komputer, aby przez ten czas, kiedy żona jest zajęta, zebrać jak najwięcej informacji o bieżących sprawach w polityce.

Muszę Państwu powiedzieć, że żona bardzo interesuje się polityką i w każdą niedzielę słucha felietonów politycznych redaktora Ryszarda Makowskiego. Słucham też bieżących wiadomości radiowych, które w wolnej chwili przekazuję żonie, bo szanuję jej prawo do wyczerpujących informacji o życiu – nie tylko w Polsce.

Wreszcie nadchodzi moment, kiedy już słychać hałas talerzy układanych na suszarce. Zmywarki nie używamy, ponieważ często zdarza się, że zbyt brudne talerze są niedokładnie wymyte... (ale zmywarkę posiadamy i jest ona bardzo estetycznie wkomponowana w wystrój kuchni). Te dźwięki z kuchni oznaczają, że nadchodzi czas na wspólne rozmowy przy kawie. Zanim żona poda kawę w specjalnie kupionym komplecie, przeglądam stan porządków w mieszkaniu i wypisuje na kartce te miejsca, które wymagają sprzątnięcia.

Ta praktyka oszczędza żonie tak cenny dla życia rodzinnego czas i pozwala jej sprzątnąć mieszkanie w czasie dla niej dogodnym, a zwykle robi to wtedy, kiedy jej nikt nie przeszkadza i kiedy jestem już w łóżku. Muszę przyznać, że żona odwzajemnia się za tę troskę i sprząta bez używania odkurzacza, by mnie nie budzić.

Ale wróćmy do kawy. Nieprzypadkowo wspominam o kawie. Kawa, jak wiemy, wzmacnia siły i dlatego pilnuję aby ten rytuał był utrzymany codziennie. Podczas swobodnej rozmowy omawiamy porządek zajęć na popołudnie. Mamy psa, który o tej porze domaga się wyprowadzenia na spacer, co zwierzęciu należy się jak przysłowiowa “dla psa zupa”. Ustalamy zatem, że żona wyjdzie na dwór na zasłużony spacer, bo ruch na świeżym powietrzu jest człowiekowi potrzebny dla zdrowia.

Ja, niestety, zostaję w domu i przygotowuję swoją bieliznę do prania. Muszę powiedzieć, że moja żona jest atrakcyjną kobietą i muszę dbać o swój wizerunek.. Wiadomo “mój mąż świadczy o mnie” i nie mogę przynosić jej wstydu.

Pranie to już nie jest taki problem, bo zlikwidowałem pranie ręczne. Nie mogłem patrzeć na jej ciężką pracę przy gotowaniu białych koszul, krochmaleniu itp. przecież żyjemy w XXI wieku. Kupiłem więc pralkę automatyczną! Byłem wzruszony, kiedy żona dołożyła się ze swoich oszczędności do tego zakupu i w ten sposób płacimy wspólnie bieżące raty.

Jak Państwo zauważyliście, kocham żonę i robię wszystko, aby jej życie ułatwić w tych trudnych, pełnych poświęcenia obowiązkach. Dlatego też zdecydowanie postanowiłem zajmować się samochodem. Dwa razy w tygodniu dzwonię do firmy odpowiedzialnej za utrzymanie samochodu w czystości, aby żona mogła patrzeć przez kuchenne okno na nasze cudeńko i delektować się jego zgrabną sylwetką.

Mam nadzieję, że dzisiejszy felieton spowoduje refleksję męskiej strony słuchaczy i czytelników. Przecież największym atutem każdego mężczyzny jest troska o pomyślność rodziny, a więc – szacunek dla obowiązków żony i pomoc w każdym zadaniu i jakby dzisiaj powiedział Hipokrates – przede wszystkim nie przeszkadzać!  <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<a href="http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Dobry-maz-nie-przeszkadza-zonie-gdy-gotuje-i-zmywa,wid,10911952,wiadomosc.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Dob...,wiadomosc.html</a>
;)  ;)  ;)

Ostatnio edytowano 06 mar 2009, 09:08 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

06 mar 2009, 08:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2006, 20:13

POSTY        35
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Czy w Waszych USach jest obchodzony Dzień Kobiet, przez niektórych okrzykniety świętem komunistycznym?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> każda okazja, żeby dać wyraz czci i uwielbienia naszym przemiłym koleżankom i towarzyszkom (sic!) niedoli jest dobra!

06 mar 2009, 13:54
Zaawansowany

REJESTRACJA27 gru 2006, 14:58

POSTY        35

06 mar 2009, 15:27

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czy w Waszych USach jest obchodzony Dzień Kobiet, przez niektórych okrzykniety świętem komunistycznym?

U nas w każdym dziale wg własnych reguł.
W moim symboliczny kwiatek dla "naszych" Pań zawsze się znajdzie + kwiatki dla pracujących w sąsiedztwie (na tym samym piętrze) Koleżanek.
No i krótkie spotkanie przy kawie i czymś do kawy w przerwie śniadaniowej (10-10:15)  :D niestety i tak z reguły połączone z omówieniem bieżących spraw  podatkowych (zmiany przepisów, procedur, przekazanie wytycznych i poleceń "z góry", itp.)  :(

Ostatnio edytowano 06 mar 2009, 20:33 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

06 mar 2009, 20:31
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=25844:date=07. 03. 2008 g. 13:48:name=antiFa)--><div class='quotetop'>(antiFa @ 07. 03. 2008 g. 13:48) [snapback]25844[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

W moim symboliczny kwiatek dla "naszych" Pań zawsze się znajdzie + kwiatki dla pracujących w sąsiedztwie (na tym samym piętrze) Koleżanek.
No i krótkie spotkanie przy kawie i czymś do kawy w przerwie śniadaniowej (10-10:15)  :D niestety i tak z reguły połączone z omówieniem bieżących spraw  podatkowych (zmiany przepisów, procedur, przekazanie wytycznych i poleceń "z góry", itp.)  :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Kwiaty i owszem były, do tego wyrazy  :wub: . Kawa nawet przy takiej okazji (innych też) jest kategorycznie, bezwzględnie i surowo zabroniona. :mur:

06 mar 2009, 20:41
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

<!--quoteo(post=25844:date=07. 03. 2008 g. 13:48:name=antiFa)--><div class='quotetop'>(antiFa @ 07. 03. 2008 g. 13:48) [snapback]25844[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ale macie super. 15 minut bez POdatników w Urzędzie!

06 mar 2009, 21:00
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Kwiaty i owszem były, do tego wyrazy  :wub: .
Kawa nawet przy takiej okazji (innych też) jest kategorycznie, bezwzględnie i surowo zabroniona. :mur:

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Kawa nawet przy takiej okazji jest kategorycznie, bezwzględnie i surowo zabroniona?????<!--colorc--></span><!--/colorc--> :o :o :o

To w jakiej firmie Ty pracujesz???  <_<

06 mar 2009, 21:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona