Rząd szuka oszczędności w budżecie - ponoć aby podnieś pensje w budżetówce.Pomóżmy mu naszymi pomysłami.
Dziś pierwsza rada ode mnie:
(001) Zlikwidować zaświadczenia o dochodzie wydawane w formie papierowej na wniosek podatnika dla takich celów jak MOPS, GOPS , ZUS, KRUS, Starostwo Powiatowe i zastąpić je przesyłaniem żądanych danych w formie elektronicznej. Pozostałe zaświadczenia w jednolitej opłacie po 10zł od sztuki płatne na konto budżetu państwa a nie gminy.
- A jaka to by była olbrzymia ulga dla podatników !!!
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 13:45 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 13:43
(002) Zakończyć finansowanie partii politycznych z państwowej kasy (jak szukają - niech zaczną od siebie). (003) Reforma KRUS - racjonalizacja ubezpieczeń płaconych przez (za) rolników.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 13:58 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 13:52
Ja też mam miliard miliard pracowników - lokalizacja" Chiny"
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 lis 2007, 14:14
(004)Kasy fiskalne dla lekarzy(szczególnie dentystów) i adwokatów z możliwością odliczenia tych wydatków przez podatników (wtedy na bank każdy poprosi o paragon).
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 15:29 przez Pikas, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 15:26
Jest wielu podatników, którzy wykazują 10% swiocyh dochodów, oprócz sławetnych lekarzy (kasiarzy) i adwokatów : inspektorzy nadzoru budowlanego, biegli od wydawania wszelkiego rodzaju opinii (sanitarnych, środowiskowych, itp). Wystarczy tylko trochę pogrzebać w odpowiednich ewidencjach dokumentów urzędowych.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
23 lis 2007, 16:04
(005) Kasy fiskalne dla wszystkich sprzedających ALKOHOL dla osób fizycznych. Obecnie może 20 % obrotu dyskotek, pubów itp jest w ten sposób ewidencjonowane..... A ile kasy ucieka, wszystkie te lokale są na stracie :rotfl:
23 lis 2007, 16:29
supersaper
Ja też mam miliard miliard pracowników - lokalizacja" Chiny"
Saper ale co proponujesz żeby Tusk do Chin, czy Jangcy (żółta rzeka) od Okęcia po Hel?
tranqilo
(001) Zlikwidować zaświadczenia
(001a) ...wprowadzić oświadczenia zamiast takich zaświadczeń?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
23 lis 2007, 16:35
(005) Weryfikacja źródeł powstania wielkich majątków i fortun. Tam leżą miliardy, nie miliony.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 17:38 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 17:37
(006)Zaprzestać wydawania setek tysięcy - a może i więcej - bzdurnych zaświadczeń samochodowych VAT-25.
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 21:29 przez Jozef, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 18:30
(007)Zlikwidowanie powszechnego obowiązku służby wojskowej i wprowadzenie niewielkiej liczebnie, acz nowoczesnej armii zawodowej. To tak spoza spraw skarbowych. A tak z własnej działki: (008)- likwidacja zaświadczeń wszelakich, które można zastąpic elektroniczną wymiana informacji, (002)- likwidacja finansowania partii politycznych z budżetu, (009)- redukcja stanowisk kierowniczych (a co, hahaha), (010)- współpraca z urzędami z innych (bogatych krajów), by zmniejszyc sferę tych, którzy nie potrzebują zasiłków.
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 21:31 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 19:22
Likwidacja Rządu! Skrócenie czasu wystąpień w Sejmie Rozdanie szydełek PO słom niech ich praca przyniesie jakieś efekty Likwidacja KPP "Lewiatan" - nie wiem PO co, ale ich nie lubię (011)Likwidacja odlotów do Wielkiej Brytfanny - pozostawić tylko przyloty, niech emigracja powraca, Wypowiedzieć wojnę Zjednoczonym Emiratom Arabskim ... i się poddać
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 21:32 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 20:00
supersaper
Likwidacja Rządu! Skrócenie czasu wystąpień w Sejmie Rozdanie szydełek PO słom niech ich praca przyniesie jakieś efekty Likwidacja KPP "Lewiatan" - nie wiem PO co, ale ich nie lubię Likwidacja odlotów do Wielkiej Brytfanny - pozostawić tylko przyloty, niech emigracja powraca, Wypowiedzieć wojnę Zjednoczonym Emiratom Arabskim ... i się poddać
Likwidacja spółgłoski "r" ! :za2:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
23 lis 2007, 20:06
KOMINIARZ nie dogryzaj premierowi - dopiero się rozkręca i wyciągnij ze swojego ostatniego postu ten MILIARD jak w temacie. SUPERSAPER - bezrządna anarchia to w innym temacie - "pośmiejmy się"
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 23 lis 2007, 22:00 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
23 lis 2007, 21:33
Likwidacja Ministerstwa Finansów
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca