Teraz jest 05 wrz 2025, 19:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Ubezpieczenie grupowe 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98
Czy ktoś z Was korzysta z grupowego ubezpieczenia na życie, które proponuje za pośrednictwem Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II w Bydgoszczy firma ASPECTA. Głownie chodzi mi o wiarygodność tej firmy, ponieważ ofertę znam i wydaje mi się bardzo korzystna. Pytam bo część osób z naszego US zastanawia się nad zmianą ubezpieczyciela (konkretnie z PZU) a może macie jakieś inne ciekawe propozycje lub uwagi dotyczące firm, które nas ubezpieczają.

10 paź 2007, 11:12
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Czy przeliczyłeś sobie kiedyś, że taniej i efektywniej jest wykupić ubezpieczenie indywidualne  jak już bardzo chcesz?  Kiedyś zajmowałem się również ubezpieczeniami , dopóki nie stworzono SC.  Czytałem wtedy to co jest napisane drobnym drukiem w tych umowach  i wyszło ,że grupowe dają największe obciążenia a najmniej korzyści osobom uposażonym ( przy ubezpieczeniu na życie to nie masz na to szans ;-))  na zysk  ).
Najwięcej na ubezpieczeniach zyskują firmy ubezpieczeniowe.

10 paź 2007, 20:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 06:21

POSTY        1
Ja też myślę że oferta Fundacji Skarbowości w Bydgoszczy firmy ASPECTA jest korzystniejsza i zamierzam zrezygnować z PZU.

Ale chciałbym też wiedzieć jak jest z wypłatą odszkodowań, czy nie ma z tym problemów.
Może jest ktoś na forum, kto już jest ubezpieczony w ASPECTA, i musiał (niestety) skorzystać z wypłaty odszkodowań z tej firmy i podzieli się swoimi uwagami.

08 kwi 2008, 09:01

REJESTRACJA09 lis 2007, 18:56

POSTY        32
[quote name='info' date='08. 04. 2008  g. 10:01' post='27853']
Ja też myślę że oferta Fundacji Skarbowości w Bydgoszczy firmy ASPECTA jest korzystniejsza i zamierzam zrezygnować z PZU.

Trochę się ubezpieczeniami zajmowałem dawno temu więc znam zasady "gry"w tym całym przedsięwzięciu . U nas już dawno nastapił podział na ubezpieczenia na kilka firm ubezpieczeniowych gdyz PZU dawała nam bardzo słabą ochronę w grupach ryzyka a żądała dośc dużej skąłdki . Po wejściu konkurencji i odpływie szeregu osób zmieniła swoje warunki na podobne do innych konkurencyjnych firm . Aktualnie po wycofaniu sie ROYAL PBK pojawiła się Aspecta ale po przeczytaniu ich warunków oraz warunków Compensy zdecydowaliśmy się na Compensę ponieważ w grupach ryzyka przy tej samej składce wypłata odszkodowania jest o wile korzystniejsza. I to byłoby na tyle - to  ze Aspecta jest polecana przez Fundacje nie oznacza, że daje produkt najlepszy na rynku - zawsze mozna negocjować warunki . Zwróćcie uwage na rozwiązania sprawy dot. osób któe przechodza na emeryturę lub renty - to jest bardzo ważne jak taka osoba jest traktowana przez ubezpieczyciela (jakby nie było często potencjalny klient do niego płacił składki przez wiele lat. Tak więc czytajcie dokładnie warunki

08 kwi 2008, 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]