Informacja Panów Ministrów o możliwości uczestnictwa...
Autor
Treść postu
W związku z tym, że z pewnością wielu z nas już miało przyjemność zapoznać się z powyższą informacją i na forum gdzieniegdzie pojawiły się komentarze, chciałbym skorzystać z okazji i wyrazić swoje zdanie.
Poczynię pewne założenia: - czytając byłem zmęczony po 8 godzinach spędzonych nad interpretacjami, - nie jestem zwolennikiem partii i osób gloryfikowanych w informacji, - nie utożsamiam się z poglądami wyrażonymi w informacji, gdyż nie widzę tych wszystkich pozytywnych aspektów w niej wymienionych, - nie jestem przyzwyczajony, że mój zwierzchnik zwraca się do mnie "Szczęść Boże" (bo nie wiem co mam odpowiedzieć i obawiam się, że niedługo mogę usłyszeć "Bóg zapłać" i "Idźcie, ofiara spełniona"),
więc nie zanudzając stwierdzę jedynie:
już od jakiegoś czasu nic mnie tak nie wku...ło., ale może przewrażliwiony jestem...
Życzę Panom Ministrom wszystkiego najlepszego. Niech wam osiągnięcia (adekwatnie) Pan w dzieciach wynagrodzi.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:16 przez majani, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 08:16
Ale o szczo chodżji...
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->sygnaturkę usunięto z uwagi na jej niezgodność z regulaminem <<oj, zbiera mi sie>> )<!--sizec--></span><!--/sizec-->
12 wrz 2007, 09:58
majani
(...) już od jakiegoś czasu nic mnie tak nie wku...ło., ale może przewrażliwiony jestem...
Nie wałnujsja Majani. :mur: Arabowie w tego rodzaju sytuacjach mówią: 'InszAllach", Latynosi "manana". W Polszcze różnie: od "Hmm, zastanowię się" do "wal się". Ja z wrodzonej przekory używam arabskiego zwrotu. Wydaje się poza tym, że jest najbardziej na miejscu.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:56 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 10:08
To, że wysocy urzędnicy Ministerstwa Finansów informują o pielgrzymce nie jest (moim zdaniem) niczym zdrożnym ale nie podoba mi się forma przekazu. Najbardziej racjonalne byłoby zamieszczenie jej w formie otwartego zaproszenia na stronie MF-a. Wysłanie w tej sprawie maila do wszystkich pracowników resortu (także niewierzących) to jawne nadużycie a dodatkowe wplątanie wątku politycznego zakrawa już na skandal. Dla mnie jest to ordynarna agitka wyborcza.
Żeby było śmieszniej, to po wysłaniu tego maila na czoło naszego rankingu wyborczego wysunęła się PO.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:56 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 11:04
Indoktrynacja światopoglądowa moim zdaniem rozpoczęła się już wtedy kiedy religię wprowadzono do szkół. To co się teraz dzieje jest tylko rozwinięciem tego. Nasze państwo już dawno przestało być świeckie. :stop:
____________________________________ Akacja
12 wrz 2007, 13:29
Wy Czarownicy - ja Wam pokarzę - ojciec R.
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:57 przez antiFa, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 13:51
antiFa
Wy Czarownicy - ja Wam pokarzę - ojciec R.
Ale za co "Im karać"???
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:57 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 16:27
helvet
Wysłanie w tej sprawie maila do wszystkich pracowników resortu (także niewierzących) to jawne nadużycie a dodatkowe wplątanie wątku politycznego zakrawa już na skandal. Dla mnie jest to ordynarna agitka wyborcza.
Żeby było śmieszniej, to po wysłaniu tego maila na czoło naszego rankingu wyborczego wysunęła się PO.
Tam jest jeszcze PS. Cytuję fragmenty: :czytaj:
"Bardzo proszę o udostępnienie mojego (a dlaczego nie naszego - podpisali i M. i P.B.) listu (...) wszystkim pracownikom izb oraz urzędów celnych, skarbowych, a także urzędów kontroli skarbowej. Bardzo proszę o przekazanie listu także Państwa rodzinom, całej naszej Wielkiej Rodziny Pracowników Służby Celnej i Administracji Skarbowej."
Rozmawiałem z osobą, która tam była. Na spotkaniu w salce m.in. z MB kilka (może kilkanaście) osób ją opuściło. Komentarz tej osoby - MB rozpoczął agitację wyborczą. Przypominam - 7 września "padł" Sejm (piątek), a pielgrzymka - 8 września (sobota).
PS. Helvet! Nie tylko (...) do wszytkich pracowników resortu (...), ale (...) "Bardzo proszę (...)". Może to już nie agitacja, a indoktrynacja."Strach się bać"! :nonono:
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:59 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 18:02
Ale o so chosi?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
12 wrz 2007, 18:06
Ja też nie wiem o co chodzi więc może ktoś wytłumaczy, albo odeśle do źródła.
12 wrz 2007, 19:00
praktyk1945
(...) PS. Helvet! Nie tylko (...) do wszytkich pracowników resortu (...), ale (..) "Bardzo proszę (...)" . Może to już nie agitacja, a indoktrynacja. "Strach się bać"! :nonono:
Tej końcówki już nie doczytałem. A może to i lepiej bo obyło się bez tzw. "łaciny"... Strach się bać? A może strach się nie bać jak rzucił ostatnio prof Safian. A może za przykładem prof. Turalskiego powiedzieć "pocałujcie mnie w dupę, pajace!".
Drago
Ale o so chosi?
ramzes
Ja też nie wiem o co chodzi więc może ktoś wytłumaczy, albo odeśle do źródła.
Sprawdźcie sobie koledzy pocztę wewnętrzną. Jak nie dostaliście, to zapytajcie osobę odpowiedzialną w urzędzie za przyjmowanie i dalsze przesyłanie korespondecji elektronicznej. Gdy i to nie pomoże - odezwijcie się przez PW. Smoczku. Ty już drogę do mnie znasz...
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 22:00 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 20:27
Jak to czytałam, to miałam wrażenie, że jakiś "nasz" kapelan wzniósł się na wyżyny (nie napiszę czego lepiej) i wyprodukował epistołę o pielgrzymce. A tu na końcu niespodzianka - dwa Banasie się po(d)pisały! Żenada. I też jestem z tych, co to odczytali to pismo jako paskudną, najniższych lotów agitację wyborczą. Zastanawia mnie np. dlaczego nie rozpoczęli tego listu zwrotem "Siostry i bracia w wierze!" - "Szanowni Państwo" zupełnie nie pasuje do końcowego "Szczęść Boże". A ci, którzy nie wiedzą "o co kaman" niech się domagają udostępnienia odezwy o pielgrzymce. Pismo jest do WSZYSTKICH - z założenia nawet WSZYSCY są pielgrzymkolubami i wyznawcami jednej słusznej wiary... :wsciekly:
____________________________________ Kto nie wierzy, niech posłucha kociego mruczenia...