Teraz jest 05 wrz 2025, 21:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 106 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Hobby, zainteresowania 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2009, 11:33

POSTY        106
W związku z marazmem i kryzysem w życiu prywatnym, politycznym i społecznym proponuję WAM temat rzeka o Waszym hobby. Ja nie mam takowego, więc jeśli moglibyście podać propozycje (nadchodzi wiosna) być może niektórzy z nas idąc obecnie na emeryturę, mogliby umilić sobie swój wolny czas.

Niedługo odchodzę na emeryturę i chciałabym się nauczyć łowić ryby, czy ktoś mi pomoże?

Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 10:06 przez lus1ka, łącznie edytowano 1 raz

11 mar 2009, 20:51

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Oj Luśka, połączyłam Twe dwa "zagajenia" na ten sam temat. Może to fakt, iz zbliżasz się do emerytury spowodował, że stworzyłaś kolejny taki wątek  :D

Jakieś chochliki grasowały, temat znikał Luśce z pierwszej strony, może teraz będzie lepiej. :(

13 mar 2009, 19:13
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667

W związku z marazmem i kryzysem w życiu prywatnym, politycznym i społecznym proponuję WAM temat rzeka o Waszym hobby. Ja nie mam takowego, więc jeśli moglibyście podać propozycje (nadchodzi wiosna) być może niektórzy z nas idąc obecnie na emeryturę, mogliby umilić sobie swój wolny czas.

zbieram podobizny władców Polski wydawane przez NBP :) Wymieniam się też posiadana kolekcją z innymi :)

14 mar 2009, 09:53
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

zbieram podobizny władców Polski wydawane przez NBP :) Wymieniam się też posiadana kolekcją z innymi :)

Np. z kolecjonerami chleba, ziemniaków, kotlecików schabowych?  :zeby:

14 mar 2009, 10:09
Fachowiec

POSTY        1667

14 mar 2009, 10:23
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Moim pierwszym hobby to był sport, w szczególności piłka nożna.

Biegałem na krótkie i średnie dystansy, grałem w siatkówkę, w piłkę ręczną, skakałem wzwyż, w dal, rzucałem oszczepem, jeździłem rowererm - organizowałem "wyścig pokoju a ślad na nodze mam do dzisiaj... Piłce nożnej poświącałem każdą wolną chwilę na boisku, w domu kolekcjonowałem tygodnik "Sportowiec". Uwielbiałem zwłaszcza żonglerkę piłką. To dzięki temu po wysłaniu swoich wyników  do turnieju organizowanego przez Telewizyjny Ekran Młodych w 1968 roku (VIII klasa szkoły podstawowej) zakwalifikowałem się do "rozszerzonej kadry TEM". Dostałem zaproszenie podpisane przez Jacka Żemantowskiego  - dziennikarza Sztandaru Młodych i Sportowca (mam je do dziś!) wraz z informacją, że termin meczu jest uzależniony od wolnego czasu ... "Włodzimierza Lubańskiego, który będzie jednym z naszych reprezentantów". Milion w totolotka bardziej by mnie nie ucieszył!!!
Minęły jednak wakacje, a o terminie cisza... Napisałem do redakcji Sportowca list pełen żalu, że rozbudzono nadzieje na niepowtarzalną szansę zagrania młodych piłkarzy ze "swoim bożyszcze" (jak to określiłem) w jednej drużynie, a tymczasem chyba nie dotrzymano słowa, bo już jesień się kończy, a o meczu cisza.
W Sportowcu ukazał się list (ze zmianą z "swoim bożyszcze"  na  "swoim idolem") i odpowiedzią J. Żemantowskiego, że termin został zmieniony i mecz odbędzie się latem 1970 roku. Niestety - nie odbył się... "Do końca życia" nie zapomnę tego Żemantowskiemu! ;)  Choć on już nie żyje...
Lubańskiego oglądałem więc na żywo tylko 2-krotnie: raz w meczu z Bałtykiem Gdynia chyba w 1977 lub 1978 roku (grał m.in. Szołtysik) i 2-gi raz na benefisie Andrzeja Szarmacha, chyba z okazji jego 50-tki, a więc byłoby to w 2000 roku. Mecz Szarmach i Koledzy contra Reszta Świata, w której grał m.in Magath. U boku Szarmacha zagrał m.in. Lato, Lubański, Boniek i... Michalczewski! Czy w bramce stał Tomaszewski?! W googlach nie znajduję informacji na temat tamtego meczu.
Sport, w szczególności piłka nożna, jest nadal moim hoby, ale jakby tak bardziej pasywnym...  
Aktywniejszy dzisiaj jestem raczej w szachach :lol:

luśka                    

Niedługo odchodzę na emeryturę i chciałabym się nauczyć łowić ryby, czy ktoś mi pomoże?

Chyba nigdy nie polubię tego sportu... Za nudny :D

Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 17:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

14 mar 2009, 16:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 18:01

POSTY        8
Moje hobby to motocykle. Kilka lat temu założyłem z dwoma innymi pasjonatami nasz regionalny klub motocyklowy oraz uruchomilismy własną stronę internetową i forum. Wszystko bardzo szybko się potoczyło, przerastając nasze oczekiwania. W sezonie dużo wspólnie podróżujemy, mniej udzielając się w internecie, a poza sezonem odwrotnie  :piwo: . W ubiegłym roku zorganizowaliśmy między innymi pierwszy i jedyny w kraju Nocny Rajd Motocykli Zabytkowych. W tym roku będzie jego druga edycja. Długo by pisać. W każdym razie wspaniały relaks, choć bywa też odrobinę niebezpieczny. Zapraszam na kresy oraz do odwiedzenia naszych serwisów:

<a href="http://www.kresowe.forum.motocyklowe.org" target="_blank">http://www.kresowe.forum.motocyklowe.org</a>

<a href="http://www.kresowe.bractwo.motocyklowe.org" target="_blank">http://www.kresowe.bractwo.motocyklowe.org</a>

14 mar 2009, 17:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
A ja zbieram wszystkie oryginalne wersje wszystkich deklaracji i zeznań podatkowych odkąd pracuję. Oj będzie tego za jakieś, zaraz, zaraz...16 lat! Niestety bez pieczątek wpływu w tamtym okresie Cha, cha..!Mam tez oryginalne Dzienniki Ustaw z pierwszymi ustawami jakie nasz Parlament uchwalił w ostatnim 15-leciu.

Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 18:04 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz

14 mar 2009, 18:04

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A ja zbieram wszystkie oryginalne wersje wszystkich deklaracji i zeznań podatkowych odkąd pracuję. Oj będzie tego za jakieś, zaraz, zaraz...16 lat! Niestety bez pieczątek wpływu w tamtym okresie Cha, cha..!Mam tez oryginalne Dzienniki Ustaw z pierwszymi ustawami jakie nasz Parlament uchwalił w ostatnim 15-leciu.

No to niezły z Ciebie "Segregator"  :piwo:

14 mar 2009, 21:13

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

I gdzie to wszystko trzymasz?!
Masz specjalne pomieszczenie na swoje zbiory?

14 mar 2009, 21:39
Zobacz profil ICQ
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
Doprecyzowuję- ustawy dotyczą podatków. A trzymam w schowku nad garażem, bo moja druga połowa już dawno  zapakowałaby to w ładniutką paczkę i dała dzieciakowi na zbiórkę makulatury. Ona nie ma duszy urzędasa i pasjonata. A myślicie, że tam nie są bezpieczne w tych ciężkich czasach?

15 mar 2009, 17:27

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

Doprecyzowuję- ustawy dotyczą podatków. A trzymam w schowku nad garażem, bo moja druga połowa już dawno  zapakowałaby to w ładniutką paczkę i dała dzieciakowi na zbiórkę makulatury. Ona nie ma duszy urzędasa i pasjonata. A myślicie, że tam nie są bezpieczne w tych ciężkich czasach?

Ja tam bym podpaliła...

15 mar 2009, 19:22
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=44307:date=15. 03. 2009 g. 17:27:name=Segregator)--><div class='quotetop'>(Segregator @ 15. 03. 2009 g. 17:27) [snapback]44307[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ja tam bym podpaliła...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Można przerobić na skręty...

15 mar 2009, 20:52
Fachowiec

POSTY        1667
- Ja?? Radomskie, ale jak Pan Major chce, to Franz ma Kamele." :)

15 mar 2009, 21:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 106 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona