Teraz jest 05 wrz 2025, 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Pomagajmy sobie 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2006, 14:28

POSTY        42
Trwa akcja zeznań rocznych. Także skarbowcy składają zeznania roczne i mają prawo dokonać odpisu 1% podatku na organizacje pożytku publicznego. Takim odpisem możemy też pomagać sobie wzajemnie – tym z Nas, których doświadczyła ciężka choroba własna lub dziecka. Sami dobrze wiemy, jaka jest sytuacja finansowa wielu z nas.

Na Intranecie AP powstała zakładka „Pomagajmy sobie” (link - <a href="http://www.mf.gov.pl/index.php?const=67&dzial=1249&wysw=5&sub=sub7)" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/index.php?const=67&dz...ysw=5&sub=sub7)</a> ,  ścieżka dostępu: Intranet AP / Sprawy pracownicze / Pomagajmy sobie
Celowość utworzenia tejże zakładki Redakcja portalu IntranetAP przedstawia następująco:
„Szanowni Państwo!
Dział "Pomagajmy sobie" został utworzony z myślą o osobach potrzebujących naszej pomocy. Często, podczas codziennej pracy, napotykamy na komunikaty, przesyłane zazwyczaj drogą e-mailową, zawierające prośbę o pomoc. Dotyczą one najczęściej pracowników naszego resortu lub ich najbliższych. Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o przesyłanie tego typu informacji na adresy e-mail Korespondentów Regionalnych portalu IntranetAP (lista adresów znajduje się w dziale "Kontakt"), którzy będą publikować je w niniejszym dziale. Mamy nadzieję, że dzięki Państwa dobrym sercom uda się pomóc wielu potrzebującym osobom.” Z pozdrowieniami, Redakcja portalu IntranetAP

Ostatnio edytowano 29 lut 2008, 09:23 przez wega, łącznie edytowano 1 raz

29 lut 2008, 09:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 11:45

POSTY        52
Oglądam bardzo dużo zeznań rocznych - również zeznań pracowników. Wiekszość nie deklaruje przekazania 1% na OPP. Dlaczego pytam ? Odpowiedzi padają rózne:
- bo otrzymam szybciej zwrot podatku jak nie wypełnie pola OPP (zeznania z 1% wprowadzane są później lub wcale)
- bo nie wiedziałem/am
- bo nie mam określonej organizacji (wtedy mowię, że każdy ma przynajmiej jasiekieś zainteresowania, znajdź organizację np. lubisz koty czy psy - przekaż dla schroniska, lubisz przyrodę przekaż dla organizacji zajmującej się podobną problematyką, czy zabytki, leczenie kogoś, godna śmierć, itp. każdy może się z kimś lub czymś identyfikować.
- bo nie wiem gdzie znaleść nr KRS organizacji

Niekiedy rozmawiam z niektórymi osobami i wydląda to tak jakbym ja mówił o czymś "z kosmosu" a to takie przyziemne tematy.

29 lut 2008, 11:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]