Dzisiaj w ciągu ok. jednej godziny P. Zyta Gilowska oświadczyła, że znalazła 1 mld złotych na organizację EURO 2012. A dla nas nie mogli znaleźć przez kilka lat... I tak sobie myślę, że to EURO to dla nas wcale nie jest dobra wiadomość... Znów będą tłumaczyć, dlaczego nie ma pięniędzy na podwyżki dla skarbowców (drogi, hotele, stadiony)... Ale obym się mylił...
Ostatnio edytowano 18 kwi 2007, 17:01 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 15:17
Juhas
Dzisiaj w ciągu ok. jednej godziny P. Zyta Gilowska oświadczyła, że znalazła 1 mld złotych na organizację EURO 2012. A dla nas nie mogli znaleźć przez kilka lat... I tak sobie myślę, że to EURO to dla nas wcale nie jest dobra wiadomość... Znów będą tłumaczyć, dlaczego nie ma pięniędzy na podwyżki dla skarbowców (drogi, hotele, stadiony)... Ale obym się mylił...
Pani Zyta jak Kaziu Marcinkiewicz wyciąga przed publicznością zająca z kapelusza... Gawiedź będzie zachwycona, bo będą igrzyska... A rządzący znów będą mogli się zająć zbijaniem na boku kasy... I wszystko w imię lepszego jutra... A przy okazji: jakie to piękne i dźwięczne usprawiedliwienie dla ICH wszystkich, jedynie słusznych działań...
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:47 przez skarbgeek, łącznie edytowano 1 raz
____________________________________ always look on the bright side of life
18 kwi 2007, 18:49
Czy na stadionach będą kaplice? W przeciwnym razie nie widzę szans na finansowanie ich budowy z budżetu państwa.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
18 kwi 2007, 19:05
elsinore
MF: Gilowska: Stadiony będą z hazardu
Zyta będzie grać w pokera czy w jednorękiego bandytę? A co jak przegra? Wtedy ten obiecany 1 mld chyba będziemy zbiera ć do skarbonek w kościołach.
PS na oko to jakieś 160mln już Zyta ma z oszczędności na utworzeniu KAS: 3.000 urzędników SC w skarbowości x 830 zł x 13 wypłat w roku x 5 lat (do 2012) = 161 mln.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:48 przez whisper, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 19:07
Juhas
(...) I tak sobie myślę, że to EURO to dla nas wcale nie jest dobra wiadomość... Znów będą tłumaczyć, dlaczego nie ma pięniędzy na podwyżki dla skarbowców (drogi, hotele, stadiony)... Ale obym się mylił...
I znowu każą szukać dodatkowych wpływów, jeszcze bardziej zacisną pasa (naszego - rzecz jasna) tak, że chyba trzeba będzie przynosić do pracy własny papier toaletowy...
Z jednej strony się cieszę, bo mimo, iż w Łodzi nie będzie żadnych spotkań, to konieczność połączenia autostradami miast-organizatorów w sposób pośredni uczyni z mojego miasta beneficjenta decyzji Komitetu Wykonawczego UEFA, z drugiej mam obawy, czy będzie mnie stać na to, by jeździć tymi autostradami. Ta ostatnia aluzja nie będzie rzecz jasna dotyczyć dotyczyć koleżanek i kolegów skarbowców z Warszawy, Wrocławia, Gdańska i Poznania, bo po takim najeździe turystów miasta te będą płynąć już nie miodem i mlekiem ale ambrozją... Może czas pomyśleć o przenosinach?
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:49 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 19:38
Jakby kogoś interesowały ceny biletów na mecze EURO 2012 to "Dziennik" już to wie. Od 100 do 3.000 zł.
Ile biletów będziemy mogli kupić w 2012 r. za średnią pensję skarbowca?
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:49 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 20:18
helvet
Ile biletów będziemy mogli kupić w 2012 r. za średnią pensję skarbowca?
Pewnie mniej niż teraz - wiadomo inflacja i zamrożenie płac, bo trzeba zaciskać pasa by wyżywić tych biedaków co biegają za piłką.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:50 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 20:33
helvet
I znowu każą szukać dodatkowych wpływów, jeszcze bardziej zacisną pasa (naszego - rzecz jasna) tak, że chyba trzeba będzie przynosić do pracy własny papier toaletowy...
Spoko loko, tak źle nie będzie, przecież dzisiaj pan prezydent Kaczogrodu oświadczył, że idea Taniego Państwa idzie w las bo kojarzy się z Tanim Winem i nieświeżymi kanapkami. Tak więc niedługo dostaniemy zamiast wkładów do 7-letnich długopisów pióra Watermanna, a w toaletach zamiast rolki papieru ściernego zawiśnie mięciutki alabastrowy i pachnący papier.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:51 przez whisper, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 20:34
whisper
(...)Tak więc niedługo dostaniemy zamiast wkładów do 7-letnich długopisów pióra Watermanna, a w toaletach zamiast rolki papieru ściernego zawiśnie mięciutki alabastrowy i pachnący papier.
Whisper, powiedz jak to możliwe, że można pisać na tym forum będąc jednocześnie w stanie uśpienia...
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:51 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 20:43
helvet
Whisper, powiedz jak to możliwe, że można pisać na tym forum będąc jednocześnie w stanie uśpienia...
Odpowiem ci niezwłocznie jak tylko mnie oświecisz, co znaczy "być w stanie uśpienia" (wprawdzie jestem senny ale na pewno nie śpiący).
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:51 przez whisper, łącznie edytowano 1 raz
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:52 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 20:53
Z innej beczki: w dzisiejszym dniu na moich akcjach zarobiłem 25.000 zł - dzięki EURO (STX). Gdybym przypuszczał, że wygramy to... ale dobre i to. Pamiętajcie: szansa na godne życie to GPW tylko długoterminowo. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:52 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz
18 kwi 2007, 21:24
Cieszę się z wyboru, ale z drugiek strony z takim rządem i prezydentem to będzie całkowita klapa! Wstyd na cały świat bo nie będzie ani stadionów ani autostrad... No chyba, że zlecimy organizację naszym zachodnim sąsiadom.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 07:53 przez nowy25, łącznie edytowano 1 raz