Co sądzicie na temat bombardujących Nas reklam PIS, w których to na przykład Pan narzeka że Urząd Skarbowy go okrada i traktuje jak złodzieja!!!!! Jestem po prostu wkurzona Z każdej strony Nas szkalują Urządzają nagonkę a potem przychodzą podatnicy i uważają że nic nie robimy a oni są biednymi żuczkami....
Ręce opadają. Rząd jest nastawiony "na podatnika" żeby się przypodobać Niedługo każą Nam pełnić dyzury na telefon i jak podatnikowi będziemy potrzebni to dzowni i już jesteśmy na usługi....
15 lip 2011, 08:22
Re: Reklamy PiS
Madziaradzia
Ręce opadają. Rząd jest nastawiony "na podatnika" żeby się przypodobać Niedługo każą Nam pełnić dyzury na telefon i jak podatnikowi będziemy potrzebni to dzowni i już jesteśmy na usługi.... :wacko:
Od kiedy to PiS jest w rządzie??
15 lip 2011, 08:32
Madziaradzia
Co sądzicie na temat bombardujących Nas reklam PIS, w których to na przykład Pan narzeka że Urząd Skarbowy go okrada i traktuje jak złodzieja!!!!! Jestem po prostu wkurzona :zly1: Z każdej strony Nas szkalują Urządzają nagonkę a potem przychodzą podatnicy i uważają że nic nie robimy a oni są biednymi żuczkami....
Ręce opadają. Rząd jest nastawiony "na podatnika" żeby się przypodobać Niedługo każą Nam pełnić dyzury na telefon i jak podatnikowi będziemy potrzebni to dzowni i już jesteśmy na usługi.... :wacko:
Pieniądze zawsze były/są/będą tematem drażliwym dla szarego Kowalskiego. Hasła o tym, że "okradamy " tychże Kowalskich póki co, są kupowane. Zastanawia mnie jednak, że ten statystyczny Polak, tak kochający swoje pieniądze, pozwala za nie ratować banki. Co jak co ale bank to niech się sam ratuje. Wczoraj mnie mało nie szczyściło po przeczytaniu, ile to zarabiają prezesi polskich banków. Nie rozumiem, dlaczego ja, i wielu innych, za nasze g@wniane pensje mamy ratować pensje prezesów banków.
____________________________________ "Miej wyjebane, a będzie Ci dane"
15 lip 2011, 08:37
Wiem że PIS nie jest w rządzie... To była nastepna myśl dlatego ta wypowiedź została oddzielona od pierwszej,,,
15 lip 2011, 09:10
Yehuda
(...) Zastanawia mnie jednak, że ten statystyczny Polak, tak kochający swoje pieniądze, pozwala za nie ratować banki. (...)
A skąd takie przekonanie, że pozwala? Yehuda, ja swojego pozwolenia nie dawałam, Ty chyba także nie i nie znam człowieka, który by sie na to zgadzał. "Statystyczny Polak", to sobie może w tej sprawie co najwyżej poruszać palcem w bucie
16 lip 2011, 12:03
(...)Otóż kampania informacyjna jest finansowana przez PiS i jest skierowana do już przekonanych wyborców tej partii. A jak zareagują na taką kampanię wyborcy, którym PiS jest niemiłe? - "Premier Kaczyński" jednocześnie zmobilizuje wyborców PO. Pomyślą oni sobie: "O Boże, premier Kaczyński nam grozi!". Dla jednych taki szef rządu to marzenie, a dla innych przekleństwo.(...)
Ostatnio edytowano 16 lip 2011, 23:11 przez pixloc, łącznie edytowano 1 raz
16 lip 2011, 23:10
powinni zostać zbombardowani mailami. Brak reakcji rzecznika prasowego MF baaaardzo dziwi. Przecież częścią naszej pracy jest wypracowywanie pewnych dobrych pozytywnych relacji z podatnikiem. Taki spot przekreśla całkowicie nasz wysiłek. Czuje się osobiście urażony, bo nigdy nikogo nie potraktowałem w trakcie swojej pracy jak potencjalnego złodzieja. Powiem szczerze - poczułem się dziwnie...
17 lip 2011, 09:19
NewLunatiq - ciszej, bo jeszcze poobrażasz Silniczka, Kominiarza, Tadeo i co wtedy będzie ? Przecież PIS to "cnót wszelkich bezdenna głębina"...
To jest chora sytuacja Naszej demokracji. Mówią wszędzie i wszyscy o tym. Nie wybiera się osoby tylko anty-osobę. Gdyby nie bylo rudego i s-ki to wybrali by Zapatero-bis, gdyby go nie było to głównego strażaka II, III, IV i znowu III RP. Gdyby i go nie było to mógłby być Hitler-bis, Stalin-bis, Lenin-bis byle nie Kaczyński. To trzeba mieć mózg wyprany żeby dać sobie wmówić takie zdanie o jednym człowieku. Zaraz będzie elaborat o tym jaki on to zły i niedobry w wykonaniu "piewców miłości". Możecie sobie podarować. Wszystkie śpiewki już znam.
18 lip 2011, 06:17
NewLunatiq
powinni zostać zbombardowani mailami. Brak reakcji rzecznika prasowego MF baaaardzo dziwi. Przecież częścią naszej pracy jest wypracowywanie pewnych dobrych pozytywnych relacji z podatnikiem. Taki spot przekreśla całkowicie nasz wysiłek. Czuje się osobiście urażony, bo nigdy nikogo nie potraktowałem w trakcie swojej pracy jak potencjalnego złodzieja. Powiem szczerze - poczułem się dziwnie...
Zgadzam się. To skandal. Rozumiem, że to kampania wyborcza, ale bez przesady...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
18 lip 2011, 07:10
Najgorsze jest to, że nawet gdybyśmy się doczekali oficjalnych przeprosin, to i tak społeczeństwo skomentuje tą sytuację, że mamy takie silne macki...
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
18 lip 2011, 07:34
bombel
To trzeba mieć mózg wyprany żeby dać sobie wmówić takie zdanie o jednym człowieku
Dobre, b. dobre
18 lip 2011, 07:35
bombel
Zaraz będzie elaborat o tym jaki on to zły i niedobry w wykonaniu "piewców miłości".
No to może oświeć "piewców miłości" jaki to genialny, nieomylny i dobroduszny jest Twój wódz!
Patrycja – 4 lata po studiach, mężatka, jedno dziecko. Zaczynając pracę musiałam się zobowiązać, że nie zajdę w ciążę.Gdy jednak zaszłam to mnie zwolniono.
Taki zapis nie jest możliwy w umowie o pracę! Czyli zapewne mamy do czynienia z ustnymi ustaleniami obu stron, ale nadal niezgodnymi z prawem. Jeżeli więc pani 'zgodziła się' na takie warunki (przystała na łamanie własnego prawa) to czemu teraz ma pretensje i to akurat do rządu, a nie do pracodawcy!
Córeczkę zapisałam do przedszkola gdy była noworodkiem, a i tak moga jej nie przyjąć.
Zapewne było to prywatne przedszkole bo do publicznego nie można zapisać wcześniej niż na wiosnę w roku w którym dziecko kończy trzy latka! I znowu pytanie dlaczego pretensje do rządu, a nie do właściciela przedszkola!
I proszę mi nie mówić, że nie mam prawa Pana krytykować!
Nie przypominam sobie, aby premier zabraniał komukolwiek krytykowania własnego rządu.
Mam prawo bo taka jest prawda!
Podobno prawdy są trzy W tym spocie mowa jest chyba o tej trzeciej
Dlatego Panu już dziękuję.
Tak panie prezesie panu już podziękowaliśmy!
Czas na odważne decyzje.
Tak, bo odważną decyzją jest wybranie na kolejną kadencję obecnie rządzących.
____________________________________ Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy ...
18 lip 2011, 08:28
"A, wróg, Mój, Twój, Nasz, na własnej krwi wyhodowany" - dlaczego ten cytat pasuje? Ty masz Swój oczytany, niezależny, wszechwiedzący rozum i nie wiem kogo tam wybierasz. Twoja sprawa. Może też masz swojego Wodza?? Ja mam swojego i niekoniecznie tego, o którym myślisz. Genialny, nieomylny, dobroduszny zarazem to nikt nie jest. Racjonalnie oceniając, a że niektórzy takie o Sobie mają mniemanie to ich sprawa.
techj
Tak, bo odważną decyzją jest wybranie na kolejną kadencję obecnie rządzących.
Ja obstawiam inny przymiotnik aniżeli "odważną". No i mam także odpowiedź nt. twojego Wodza - genialny, nieomylny, mądry, zdrowy, piękny, wykształcony, szlachetny, elokwentny - poprostu Cudo.