Bezpłatne szkolenia informatyczne dla eAdministracji
Autor
Treść postu
Bezpłatne szkolenia informatyczne ale ... nie dla skarbowców
Kursy dla kadr administracji samorządowej umożliwiające uzyskanie certyfikatów informatycznych EITCI prowadzone są w całości w trybie zdalnego nauczania w Internecie za pośrednictwem platformy e-learning. Programowo kurs obejmuje trzymiesięczny okres trwania (podstawowa zawartość programowa to 90 godzin).
No tak "my są wyszkoleni że hej". Szkoleń nie będzie bo i ośrodki szkoleniowe przypadkiem całkowicie zreorganizowano do zera.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
13 sty 2011, 01:00
tranqilo
Bezpłatne szkolenia informatyczne ale ... nie dla skarbowców
Kursy dla kadr administracji samorządowej umożliwiające uzyskanie certyfikatów informatycznych EITCI prowadzone są w całości w trybie zdalnego nauczania w Internecie za pośrednictwem platformy e-learning. Programowo kurs obejmuje trzymiesięczny okres trwania (podstawowa zawartość programowa to 90 godzin).
No tak "my są wyszkoleni że hej". Szkoleń nie będzie bo i ośrodki szkoleniowe przypadkiem całkowicie zreorganizowano do zera.
jeśli jest tutaj ktoś z ministerstwa: opanujcie się!!! Organizujcie te szkolenia i to już!!!
13 sty 2011, 06:29
13 sty 2011, 10:15
Aby przystąpić do programu szkoleniowego eAdministracja finansowanego ze środków Budżetu Państwa oraz Europejskiego Funduszu Społecznego:
?Należy być pracownikiem urzędu administracji samorządowej (gmin, starostw powiatowych i urzędów marszałkowskich z terytorium całej Rzeczypospolitej Polskiej).
I wszystko jasne
____________________________________ Gram heavy metal od prawie 30 lat. A jedyny satanista, którego spotkałem, był księgowym. — Bruce Dickinson
13 sty 2011, 12:20
Wnioski są dwa: - pierwszy - urzędy skarbowe (ich pracownicy) już wszystko wiedzą i umieją, - drugi - urzędy skarbowe to nie e-administracja
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
13 sty 2011, 20:07
"Pracownik urzędu administracji niesamorządowej (tzn. jednostki innej niż: urząd gminy, starostwo powiatowe oraz urząd marszałkowski) chcący wziąć udział w Programie eAdministracja zobowiązany jest pobrać, wydrukować, wypełnić i wysłać na adres sekretariatu Programu dokumenty właściwe dla swojego miejsca zatrudnienia (w jednostce administracji samorządowej lub w jednostce administracji niesamorządowej)".
Są dwa rodzaje zgłoszeń: dla pracowników administracji samorządowej oraz dla pozostałych pracowników administracji publicznej. Ja tam się zgłosiłem.
14 sty 2011, 07:13
halny
"Pracownik urzędu administracji niesamorządowej (tzn. jednostki innej niż: urząd gminy, starostwo powiatowe oraz urząd marszałkowski) chcący wziąć udział w Programie eAdministracja zobowiązany jest pobrać, wydrukować, wypełnić i wysłać na adres sekretariatu Programu dokumenty właściwe dla swojego miejsca zatrudnienia (w jednostce administracji samorządowej lub w jednostce administracji niesamorządowej)".
Są dwa rodzaje zgłoszeń: dla pracowników administracji samorządowej oraz dla pozostałych pracowników administracji publicznej. Ja tam się zgłosiłem.
Zwracam honor
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
14 sty 2011, 18:57
halny
świetna sprawa rozumiem, że my zgody szefa nie potrzebujemy? Nie doczytałem się nigdzie. Czy wiadomo gdzie odbędzie się egzamin na certyfikat? Widzę, że organizatorem szkolenia jest Wrocław...
16 sty 2011, 10:53
A jak byśmy się tak wszyscy zapisali ... to by był super test dla tej platformy e-learningowej . A dla nas nowe doświadczenie jak taki system wpływa na zdobywanie wiedzy. A skoro nie ma ośrodków szkoleniowych MF ...
16 sty 2011, 22:39
A jak byśmy się tak wszyscy zapisali ... to by był super test dla tej platformy e-learningowej . A dla nas nowe doświadczenie jak taki system wpływa na zdobywanie wiedzy. A skoro nie ma ośrodków szkoleniowych MF ...
Myślę, że to świetny pomysł, a Ci którzy skorzystają z tego projektu (skarbowcy) zobaczą jak traktuje się inne grupy... czyli pełny profesjonalizm, poszanowanie czasu ludzi i instytucji ich zatrudniających.
18 sty 2011, 22:31
Polecam szczególnie szkolenia miękkie- rzadko spotykane w przeciwieństwie do komputerowych. To szkolenie akurat dla mieszkańców podkarpacia.Są chętni ?
18 sty 2011, 23:12
Re: Bezpłatne szkolenia informatyczne dla eAdministracji
Czy ktoś ukończył ten kurs? Jeżeli tak to proszę podzielić się wrażeniami.
21 mar 2011, 16:39
Re: Bezpłatne szkolenia informatyczne dla eAdministracji
halny
Halny przyjęli Twoje zgłoszenie na ten kurs? Jeżeli tak, to napisz czy warto iść na taki kurs.