Słuchając radio, oglądając TV oraz czytając prasę wszędzie nas uświadamiają, że nie ma kryzysu, a nasz kraj jest "wyspą szczęśliwości". Czy aby tak jest na pewno? W urzędach /nie tylko skarbowych/ brakuje podstawowych materiałow biurowych, oszczędza się na wszystkim na czym można, ale o takich rzeczach jeszcze nie słyszałem. Koleżanka mówiła mi ostatnio, że w jednym z US na Dolnym Śląsku "w ramach oszczędności" zrezygnowano z firmy sprzątającej i pracownicy muszą sami sprzątać pokoje /włącznie z zamiataniem i wycieraniem podłóg/!!! Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powągą i godnością urzędnika państwowego?
04 gru 2009, 17:37
Kryzysowe absurdy!
mofnet
Słuchając radio, oglądając TV oraz czytając prasę wszędzie nas uświadamiają, że nie ma kryzysu, a nasz kraj jest "wyspą szczęśliwości". Czy aby tak jest na pewno? W urzędach /nie tylko skarbowych/ brakuje podstawowych materiałow biurowych, oszczędza się na wszystkim na czym można, ale o takich rzeczach jeszcze nie słyszałem. Koleżanka mówiła mi ostatnio, że w jednym z US na Dolnym Śląsku "w ramach oszczędności" zrezygnowano z firmy sprzątającej i pracownicy muszą sami sprzątać pokoje /włącznie z zamiataniem i wycieraniem podłóg/!!! Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powągą i godnością urzędnika państwowego?
Jeśli to prawda, a Ci urzędnicy mają odrobinę godności - nie sprzątałbym nigdy w życiu i zrobił jeszcze z tego awanturę na całe województwo co najmniej!!!!
04 gru 2009, 17:39
Kryzysowe absurdy!
NewLunatiq
mofnet
Jeśli to prawda, a Ci urzędnicy mają odrobinę godności - nie sprzątałbym nigdy w życiu i zrobił jeszcze z tego awanturę na całe województwo co najmniej!!!!
Gratuluję NUS-a i POzostałej kadry kierowniczej
04 gru 2009, 18:59
Kryzysowe absurdy!
Sami książęta i księżniczki w tych US. A ja bym posprzątał 50 zł od pokoju i już lecę ze szmatą i kubełkiem
04 gru 2009, 19:13
Kryzysowe absurdy!
Bitnova
Sami książęta i księżniczki w tych US. A ja bym posprzątał 50 zł od pokoju i już lecę ze szmatą i kubełkiem
Ciekawe podejście do sprawy, tylko że im za to nie płacą. A kto myje kibelki, też sami, czy może petenci?
04 gru 2009, 20:32
Kryzysowe absurdy!
bachon
Bitnova
Ciekawe podejście do sprawy, tylko że im za to nie płacą. A kto myje kibelki, też sami, czy może petenci?
To zapewne zostało określone w procedurach ISO czy CAF. Jeśli ta historia nie została wyssana z palca...
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 gru 2009, 20:52
Kryzysowe absurdy!
Kibelek to 100 /za wykształcenie bez wyższego 70 / a kasy pewnie nie chcą bo za dobrze zarabiają. U mnie za darmo umarło i czas przyzwyczajać towarzystwo że kolejne obowiązki nie będą za darmoszkę. Darmowemu: malowaniu pokoi mówimy nie, sprzątaniu mówimy nie, lizaniu d..y szefostwu mówimy nie itp.
04 gru 2009, 21:02
Kryzysowe absurdy!
bachon
Bitnova
Też bym posprzątał. Pod jednym warunkiem: że posłowie dadzą nam przykład
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 gru 2009, 21:09
Kryzysowe absurdy!
mofnet
...Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powagą i godnością urzędnika państwowego?
Najprościej zaoszczędzić na płacach NUS-a i reszty kierownictwa. Są niestety tacy, którzy a chęci podlizania się MF zrobią wszystko by upodlić pracowników i przekazać choć kilka złociszy wykradzionych z kieszeni podwładnych na premie dla kierownictwa MF lub pożyczkę dla Islandii
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 gru 2009, 21:12
Kryzysowe absurdy!
supersaper
.. Są niestety tacy, którzy a chęci podlizania się MF zrobią wszystko by upodlić pracowników i przekazać choć kilka złociszy wykradzionych z kieszeni podwładnych na premie dla kierownictwa MF lub pożyczkę dla Islandii
Święte słowa, zaiste, święte słowa.
04 gru 2009, 21:17
Kryzysowe absurdy!
"Kryzysowe absurdy!" MIERNIKI co to je Ojciec Heniek stworzył! To jest HIT ostatnich dni!
04 gru 2009, 21:26
Kryzysowe absurdy!
Bitnova
"Kryzysowe absurdy!" MIERNIKI co to je Ojciec Heniek stworzył! To jest HIT ostatnich dni!
raczej ostatnich miesięcy !!!!! żeby zarobili ci w MF, to stworzyli następne g.., z którym tam na dole niech się bawią
04 gru 2009, 21:46
Kryzysowe absurdy!
Bitnova
A kiedy wymyśla "mierniki oszczędnosci"? Można wzorem obywatela Piszczyka liczyc zużyte spinacze
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
04 gru 2009, 21:48
Kryzysowe absurdy!
Małe wyjaśnienie: napisałem że to Hit ostatnich dni, bo z miernikami było spoko. Ale jak nus wrócił z is to mamrotał coś pod nosem /myślał głośno/ że wszystkich w tej wa-wie łącznie z kierownictwem. I podobno w swoich wyznaniach nie był odosobniony - jego przyjaciele nus-y z sąsiedztwa i bliższego i dalszego zachowywali się podobnie.