Teraz jest 04 wrz 2025, 07:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Kryzysowe absurdy! 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 maja 2009, 07:53

POSTY        39
Post Kryzysowe absurdy!
Słuchając radio, oglądając TV oraz czytając prasę wszędzie nas uświadamiają, że nie ma kryzysu, a nasz kraj jest "wyspą szczęśliwości". Czy aby tak jest na pewno? W urzędach /nie tylko skarbowych/ brakuje podstawowych materiałow biurowych, oszczędza się na wszystkim na czym można, ale o takich rzeczach jeszcze nie słyszałem. Koleżanka mówiła mi ostatnio, że w jednym z US na Dolnym Śląsku "w ramach oszczędności" zrezygnowano z firmy sprzątającej i pracownicy muszą sami sprzątać pokoje /włącznie z zamiataniem i wycieraniem podłóg/!!! Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powągą i godnością urzędnika państwowego?

04 gru 2009, 17:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Kryzysowe absurdy!
mofnet                    

Słuchając radio, oglądając TV oraz czytając prasę wszędzie nas uświadamiają, że nie ma kryzysu, a nasz kraj jest "wyspą szczęśliwości". Czy aby tak jest na pewno? W urzędach /nie tylko skarbowych/ brakuje podstawowych materiałow biurowych, oszczędza się na wszystkim na czym można, ale o takich rzeczach jeszcze nie słyszałem. Koleżanka mówiła mi ostatnio, że w jednym z US na Dolnym Śląsku "w ramach oszczędności" zrezygnowano z firmy sprzątającej i pracownicy muszą sami sprzątać pokoje /włącznie z zamiataniem i wycieraniem podłóg/!!! Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powągą i godnością urzędnika państwowego?

Jeśli to prawda, a Ci urzędnicy mają odrobinę godności - nie sprzątałbym nigdy w życiu i zrobił jeszcze z tego awanturę na całe województwo co najmniej!!!!

04 gru 2009, 17:39
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Post Kryzysowe absurdy!
NewLunatiq                    

mofnet                    

Jeśli to prawda, a Ci urzędnicy mają odrobinę godności - nie sprzątałbym nigdy w życiu i zrobił jeszcze z tego awanturę na całe województwo co najmniej!!!!

Gratuluję NUS-a <_<  i POzostałej kadry kierowniczej :za2:

04 gru 2009, 18:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Post Kryzysowe absurdy!
Sami książęta i księżniczki w tych US. :nonono: A ja bym posprzątał 50 zł od pokoju i już lecę ze szmatą i kubełkiem :piwo:

04 gru 2009, 19:13
Amator

REJESTRACJA06 lis 2009, 20:52

POSTY        14
Post Kryzysowe absurdy!
Bitnova                    

Sami książęta i księżniczki w tych US. :nonono: A ja bym posprzątał 50 zł od pokoju i już lecę ze szmatą i kubełkiem :piwo:

Ciekawe podejście do sprawy, tylko że  im za to nie płacą.
A kto myje kibelki, też sami, czy może petenci? :wysmiewacz:

04 gru 2009, 20:32
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Kryzysowe absurdy!
bachon                    

Bitnova                    

To zapewne zostało określone w procedurach ISO czy  :wacko: CAF. Jeśli ta historia nie została wyssana z palca...

04 gru 2009, 20:52
Znawca
Własny awatar

POSTY        113
Post Kryzysowe absurdy!
Kibelek to 100 /za wykształcenie bez wyższego 70 / :lol: a kasy pewnie nie chcą bo za dobrze zarabiają. ;) U mnie za darmo umarło i czas przyzwyczajać towarzystwo że kolejne obowiązki nie będą za darmoszkę. Darmowemu: malowaniu pokoi mówimy nie, sprzątaniu mówimy nie, lizaniu d..y szefostwu  mówimy nie itp. :lol:

04 gru 2009, 21:02
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kryzysowe absurdy!
bachon                    

Bitnova                    

Też bym posprzątał.  
Pod jednym warunkiem: że posłowie dadzą nam przykład  :P

04 gru 2009, 21:09
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Kryzysowe absurdy!
mofnet                    

...Co sądzicie o takich formach oszczędności? Czy licuje to z powagą i godnością urzędnika państwowego?

Najprościej zaoszczędzić na płacach NUS-a i reszty kierownictwa.
Są niestety tacy, którzy a chęci podlizania się MF zrobią wszystko by upodlić pracowników i przekazać choć kilka złociszy wykradzionych z kieszeni podwładnych na premie dla kierownictwa MF  lub pożyczkę dla Islandii :za2:

04 gru 2009, 21:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 09:42

POSTY        39
Post Kryzysowe absurdy!
supersaper                    

..
Są niestety tacy, którzy a chęci podlizania się MF zrobią wszystko by upodlić pracowników i przekazać choć kilka złociszy wykradzionych z kieszeni podwładnych na premie dla kierownictwa MF  lub pożyczkę dla Islandii :za2:

:brawa:
Święte słowa, zaiste, święte słowa.

04 gru 2009, 21:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        113
Post Kryzysowe absurdy!
"Kryzysowe absurdy!" MIERNIKI co to je Ojciec Heniek stworzył! To jest HIT ostatnich dni! :piwo:

04 gru 2009, 21:26
Amator

REJESTRACJA06 lis 2009, 20:52

POSTY        14
Post Kryzysowe absurdy!
Bitnova                    

"Kryzysowe absurdy!" MIERNIKI co to je Ojciec Heniek stworzył! To jest HIT ostatnich dni! :piwo:

raczej ostatnich miesięcy !!!!!
żeby zarobili ci w MF, to stworzyli następne g.., z którym tam na dole niech się bawią

04 gru 2009, 21:46
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kryzysowe absurdy!
Bitnova                    

A kiedy wymyśla "mierniki oszczędnosci"?
Można wzorem obywatela Piszczyka liczyc zużyte spinacze  :wysmiewacz:

04 gru 2009, 21:48
Znawca
Własny awatar

POSTY        113
Post Kryzysowe absurdy!
Małe wyjaśnienie: napisałem że to Hit ostatnich dni, bo z miernikami było spoko.
Ale jak nus wrócił z is to mamrotał coś pod nosem /myślał głośno/ że wszystkich w tej wa-wie :sex:  łącznie z kierownictwem.
I podobno w swoich wyznaniach nie był odosobniony - jego przyjaciele nus-y z sąsiedztwa i bliższego i dalszego zachowywali się podobnie. :piwo:

04 gru 2009, 22:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ]