Teraz jest 05 wrz 2025, 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 179 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Dlaczego to forum (nie)umiera? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA02 maja 2008, 16:09

POSTY        39
Izby ,urzędy, UKS-y to około 60 tys. ludzi w tym 4 tys. związkowców, a na forum wpisów dokonuje kilkadziesiąt tych samych ludzi  , a tym aktywnie kilkanaście, z czego to wynika że ludzie mają wszystko w nosie , czy jest im tak dobrze. Tym bardziej że jest to chyba jedyne forum skarbowców.

Ostatnio edytowano 12 lip 2008, 10:01 przez sruba, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2008, 19:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189

Izby ,urzędy, UKS-y to około 60 tys. ludzi w tym 4 tys. związkowców, a na forum wpisów dokonuje kilkadziesiąt tych samych ludzi  , a tym aktywnie kilkanaście, z czego to wynika że ludzie mają wszystko w nosie , czy jest im tak dobrze. Tym bardziej że jest to chyba jedyne forum skarbowców.

chyba jest ludziom dobrze... może nie mają czasu...są po prostu leniwi...

12 maja 2008, 19:59
Własny awatar

Izby ,urzędy, UKS-y to około 60 tys. ludzi w tym 4 tys. związkowców, a na forum wpisów dokonuje kilkadziesiąt tych samych ludzi, a tym aktywnie kilkanaście

No sam widzisz
Nie dość, że nas mało, to jeszcze banuje się takich forumowiczów!
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=966&view=findpost&p=29319" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=29319</a>
:D

12 maja 2008, 20:22

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

W temacie postawileś/aś tezę, którą może warto najpierw uzasadnić ? Osobiście się z nią nie zgadzam.
Forum to nie tylko czynni "wpisywacze". To także czytelnicy ( zarówno zarejestrowani jak i nie czujący takiej potrzeby ). Oczywiście, czy wszystkich jest tysiąc, dwa, czy kilkanaście nie sposób prosto zmierzyć.
Nie wszyscy mają potrzebę wypowiedzi, co nie znaczy że są bierni, że im się wszystko podoba. Myślę, że należy to uszanować, bardzo często na co dzień w pracy walczą o nasze prawa innymi metodami.

Zeta                    

No sam widzisz
Nie dość, że nas mało, to jeszcze banuje się takich forumowiczów! ...

Podejrzewam, że właśnie styl wypowiedzi takich forumowiczów/ek często zraża innych i powoduje, że nie mają ochoty narażać się na komentarze w tej formie. Nie jestem zwolennikiem "banowania", nie jest to też akurat moja decyzja, ale nie dziwię się tej decyzji, bo również kilkukrotne uwagi przeze mnie kierowane do tej użytkowniczki były przez nią delikatnie mówiąc ignorowane.
Każde forum ma ustalone pewne zasady, jeśli się chce w nim uczestniczyć należy je stosować. To nie jest miejsce na wylewanie "pomyj" na kogo popadnie. Jest to też medium podlegające wszelkim prawnym wymogom dotyczącym prawa prasowego. Ktoś musi czuwać nad tym, inni powinni te zasady respektować.

"...Takich forumowiczów..." - tak, tym razem lepiej by było nas mimo wszystko jeszcze mniej.

Ostatnio edytowano 12 maja 2008, 22:18 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2008, 22:12
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
ja tam czuję potrzebę, to zaglądam i piszę:)

13 maja 2008, 05:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

ja tam czuję potrzebę, to zaglądam i piszę:)

Ja też kiedy czuję potrzebę to piszę, wg zasady każdy pisać może....
Nie rozumiem co to znaczy po polsku "banować" - jeździć pociągiem, czy udawać pociąg w Wielkopolsce. a może pochodzi to od ang. słowa to ban  co znaczy wyjąć spod prawa, zakazać. Jeżeli to oznacza zakazać to mi się źle kojarzy

13 maja 2008, 06:11
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164

Na naszym forum nie jest tak źle. Popatrz na forum Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych tam to jest klapa <_<  - a żeby coś na nim napisać nie trzeba być zarejestrowanym (zalogowanym).

13 maja 2008, 06:13
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

No to do roboty!
Goń mnie, Helveta czy Drago.
Wjawora chyba nie prześcigniesz...
Ale nigdy nic nie wiadomo! Jak w tym starym rosyjskim dowcipie:
"wsiej wodki nie prapijosz, wsiech żenszczin nie pro..biosz - nu, starat' nużno!
Tyle rzeczy się dzieje na świecie, w kraju, w branży...
Masz szerokie pole do PO-PIS-u :D

tributarius                    

Nie rozumiem co to znaczy po polsku "banować" - jeździć pociągiem, czy udawać pociąg w Wielkopolsce. a może pochodzi to od ang. słowa to ban co znaczy wyjąć spod prawa, zakazać. Jeżeli to oznacza zakazać to mi się źle kojarzy

"banować" - skazać na banicję (wygnaie). Takie pojęcie istnieje wszak od dawna.
Wiele słów angielskich, niemieckich, francuskich ma żródłosłów w łacinie.
A że angielski wkrada sie coraz bardziej w nasze życie? To chyba nic strasznego! Upraszacza je. Trzeba tylko nadążać. Innego wyjścia nie ma - nie nadmuchamy pod wiatr.
Chyba prościej powiedzieć krótko "pecet", "laptop", "ban" itp. niż używać kilkuwyrazowych polskich określeń, prawda? Osobiście nie mam złych skojarzeń.
Pierwszy przykład z brzegu: "post" (którego właśnie piszę) też może sie kojarzyć z pojęciem kościelnym. Ale spróbuj zastąpic go polskim! :D

Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 06:28 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 06:15
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
ŚRUBA stawia przewrotną tezę ale nie próbuje jej uzasadnić. Zniecierpliwienie ?
Może brak nowych tematów równie popularnych jak ten z przed dwóch lat "Dlaczego nie lubię skarbowców?" czy egzaminy do SC i  wspólna analiza odpowiedzi testowych.

W oczekiwaniu na supertemat zapraszam do odgrzanego przez nasz rząd tematu "Szukamy Miliardów dla Tuska". :)

Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 07:52 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 07:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Ja osobiście jestem bardzo optymistycznie nastawiony do forum, szczególnie do tematu "Pośmiejemy się"  :D
A to czy jest w nim 60 tys. forumowiczów czy 50 to mi za równo... aby tylko sensownie pisali :excl:

:za2:  z obłudą  :excl:

13 maja 2008, 08:12

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
A ja sobie lubię podyskutować. I nie tylko na forum ogólnodostępnym. PW to fajny wynalazek. Szkoda tylko, że ma taką małą pojemność. Nie można dodać troszkę?

13 maja 2008, 14:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2008, 21:13

POSTY        12
Zgadzam się, że to forum zaczyna umirać. Sledzę je od dłuższego czsu, i zauważyłm że trochę brak ciekawych tematów, jak również w tych dyskusjach biorą udził ciągle te same osoby. Jeszcze innym powodem może jest beznadziejność, mimo dużego zaangażowania nic nie mogą zmienić. Miałem czsami ochotę coś napisać lecz wstrzymywałem się z obawy przed krytyką . Będę nadal czetał co piszecie. Pozdrawim Was wszystkich, życzę powodzenia w pracy. Dzisiaj jestem pierwszy dzień na emeryturze dzięki ustawie TK 60/35

Ostatnio edytowano 14 maja 2008, 00:01 przez Amak, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 18:50
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Zgadzam się, że to forum zaczyna umirać. Sledzę je od dłuższego czsu, i zauważyłm że trochę brak ciekawych tematów, jak również w tych dyskusjach biorą udził ciągle te same osoby. Jeszcze innym powodem może jest beznadziejność, mimo dużego zaangażowania nic nie mogą zmienić. Miałem czsami ochotę coś napisać lecz wstrzymywałem się z obawy przed krytyką . Będę nadal czetał co piszecie. Pozdrawim Was wszystkich, żeczę powodzenia w pracy. Dzisiaj jestem pirwszy dziń na emeryturze dzięki ustawie TK 60/35

PO pierwsze primo to gratuluje Ci pierwszego dnia na emeryturze  :brawa:
PO drugie primo, to ja nie pozwolę umrzeć "temu foru" :D
PO trzecie primo, to PISz śmiało! I nei bój się żadnej krytyki.
Mnie też niektórzy krytykują. Ale prawdziwa cnota krytyki sie nie boi.
A każdego dnia tyle sie dzieje w naszym kochanym kraju, że jest co komentować.

Beznadziejność że mimo dużego zaangażowania nic nie można zmienić?
Ale chociaż można innym oczy i uszy otwierać, skoro są ślepi i głusi.
Zdrówka na emeryturze! :piwo:

Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 19:50 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 19:50

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Ale chociaż można innym oczy i uszy otwierać, skoro są ślepi i głusi. (...)

Można i nawet trzeba. Ale czasem też warto otworzyć własne oczy i uszy...

14 maja 2008, 08:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 179 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona