W związku z marazmem i kryzysem w życiu prywatnym, politycznym i społecznym proponuję WAM temat rzeka o Waszym hobby. Ja nie mam takowego, więc jeśli moglibyście podać propozycje (nadchodzi wiosna) być może niektórzy z nas idąc obecnie na emeryturę, mogliby umilić sobie swój wolny czas.
Niedługo odchodzę na emeryturę i chciałabym się nauczyć łowić ryby, czy ktoś mi pomoże?
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 10:06 przez lus1ka, łącznie edytowano 1 raz
11 mar 2009, 20:51
Oj Luśka, połączyłam Twe dwa "zagajenia" na ten sam temat. Może to fakt, iz zbliżasz się do emerytury spowodował, że stworzyłaś kolejny taki wątek
Jakieś chochliki grasowały, temat znikał Luśce z pierwszej strony, może teraz będzie lepiej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 mar 2009, 19:13
luśka
W związku z marazmem i kryzysem w życiu prywatnym, politycznym i społecznym proponuję WAM temat rzeka o Waszym hobby. Ja nie mam takowego, więc jeśli moglibyście podać propozycje (nadchodzi wiosna) być może niektórzy z nas idąc obecnie na emeryturę, mogliby umilić sobie swój wolny czas.
zbieram podobizny władców Polski wydawane przez NBP Wymieniam się też posiadana kolekcją z innymi
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
14 mar 2009, 09:53
Tadeo74
zbieram podobizny władców Polski wydawane przez NBP Wymieniam się też posiadana kolekcją z innymi
Np. z kolecjonerami chleba, ziemniaków, kotlecików schabowych? :zeby:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
14 mar 2009, 10:09
Puszek z produktami browarów :piwo:
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
14 mar 2009, 10:23
Moim pierwszym hobby to był sport, w szczególności piłka nożna.
Biegałem na krótkie i średnie dystansy, grałem w siatkówkę, w piłkę ręczną, skakałem wzwyż, w dal, rzucałem oszczepem, jeździłem rowererm - organizowałem "wyścig pokoju a ślad na nodze mam do dzisiaj... Piłce nożnej poświącałem każdą wolną chwilę na boisku, w domu kolekcjonowałem tygodnik "Sportowiec". Uwielbiałem zwłaszcza żonglerkę piłką. To dzięki temu po wysłaniu swoich wyników do turnieju organizowanego przez Telewizyjny Ekran Młodych w 1968 roku (VIII klasa szkoły podstawowej) zakwalifikowałem się do "rozszerzonej kadry TEM". Dostałem zaproszenie podpisane przez Jacka Żemantowskiego - dziennikarza Sztandaru Młodych i Sportowca (mam je do dziś!) wraz z informacją, że termin meczu jest uzależniony od wolnego czasu ... "Włodzimierza Lubańskiego, który będzie jednym z naszych reprezentantów". Milion w totolotka bardziej by mnie nie ucieszył!!! Minęły jednak wakacje, a o terminie cisza... Napisałem do redakcji Sportowca list pełen żalu, że rozbudzono nadzieje na niepowtarzalną szansę zagrania młodych piłkarzy ze "swoim bożyszcze" (jak to określiłem) w jednej drużynie, a tymczasem chyba nie dotrzymano słowa, bo już jesień się kończy, a o meczu cisza. W Sportowcu ukazał się list (ze zmianą z "swoim bożyszcze" na "swoim idolem") i odpowiedzią J. Żemantowskiego, że termin został zmieniony i mecz odbędzie się latem 1970 roku. Niestety - nie odbył się... "Do końca życia" nie zapomnę tego Żemantowskiemu! Choć on już nie żyje... Lubańskiego oglądałem więc na żywo tylko 2-krotnie: raz w meczu z Bałtykiem Gdynia chyba w 1977 lub 1978 roku (grał m.in. Szołtysik) i 2-gi raz na benefisie Andrzeja Szarmacha, chyba z okazji jego 50-tki, a więc byłoby to w 2000 roku. Mecz Szarmach i Koledzy contra Reszta Świata, w której grał m.in Magath. U boku Szarmacha zagrał m.in. Lato, Lubański, Boniek i... Michalczewski! Czy w bramce stał Tomaszewski?! W googlach nie znajduję informacji na temat tamtego meczu. Sport, w szczególności piłka nożna, jest nadal moim hoby, ale jakby tak bardziej pasywnym... Aktywniejszy dzisiaj jestem raczej w szachach
luśka
Niedługo odchodzę na emeryturę i chciałabym się nauczyć łowić ryby, czy ktoś mi pomoże?
Chyba nigdy nie polubię tego sportu... Za nudny
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 17:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
14 mar 2009, 16:22
Moje hobby to motocykle. Kilka lat temu założyłem z dwoma innymi pasjonatami nasz regionalny klub motocyklowy oraz uruchomilismy własną stronę internetową i forum. Wszystko bardzo szybko się potoczyło, przerastając nasze oczekiwania. W sezonie dużo wspólnie podróżujemy, mniej udzielając się w internecie, a poza sezonem odwrotnie :piwo: . W ubiegłym roku zorganizowaliśmy między innymi pierwszy i jedyny w kraju Nocny Rajd Motocykli Zabytkowych. W tym roku będzie jego druga edycja. Długo by pisać. W każdym razie wspaniały relaks, choć bywa też odrobinę niebezpieczny. Zapraszam na kresy oraz do odwiedzenia naszych serwisów:
A ja zbieram wszystkie oryginalne wersje wszystkich deklaracji i zeznań podatkowych odkąd pracuję. Oj będzie tego za jakieś, zaraz, zaraz...16 lat! Niestety bez pieczątek wpływu w tamtym okresie Cha, cha..!Mam tez oryginalne Dzienniki Ustaw z pierwszymi ustawami jakie nasz Parlament uchwalił w ostatnim 15-leciu.
____________________________________ Zajadły
Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 18:04 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz
14 mar 2009, 18:04
Segregator
A ja zbieram wszystkie oryginalne wersje wszystkich deklaracji i zeznań podatkowych odkąd pracuję. Oj będzie tego za jakieś, zaraz, zaraz...16 lat! Niestety bez pieczątek wpływu w tamtym okresie Cha, cha..!Mam tez oryginalne Dzienniki Ustaw z pierwszymi ustawami jakie nasz Parlament uchwalił w ostatnim 15-leciu.
No to niezły z Ciebie "Segregator" :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 mar 2009, 21:13
Segregator
I gdzie to wszystko trzymasz?! Masz specjalne pomieszczenie na swoje zbiory?
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
14 mar 2009, 21:39
Doprecyzowuję- ustawy dotyczą podatków. A trzymam w schowku nad garażem, bo moja druga połowa już dawno zapakowałaby to w ładniutką paczkę i dała dzieciakowi na zbiórkę makulatury. Ona nie ma duszy urzędasa i pasjonata. A myślicie, że tam nie są bezpieczne w tych ciężkich czasach?
____________________________________ Zajadły
15 mar 2009, 17:27
Segregator
Doprecyzowuję- ustawy dotyczą podatków. A trzymam w schowku nad garażem, bo moja druga połowa już dawno zapakowałaby to w ładniutką paczkę i dała dzieciakowi na zbiórkę makulatury. Ona nie ma duszy urzędasa i pasjonata. A myślicie, że tam nie są bezpieczne w tych ciężkich czasach?
Ja tam bym podpaliła...
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
15 mar 2009, 19:22
aga764
<!--quoteo(post=44307:date=15. 03. 2009 g. 17:27:name=Segregator)--><div class='quotetop'>(Segregator @ 15. 03. 2009 g. 17:27) [snapback]44307[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Doprecyzowuję- ustawy dotyczą podatków. A trzymam w schowku nad garażem, bo moja druga połowa już dawno zapakowałaby to w ładniutką paczkę i dała dzieciakowi na zbiórkę makulatury. Ona nie ma duszy urzędasa i pasjonata. A myślicie, że tam nie są bezpieczne w tych ciężkich czasach?
Ja tam bym podpaliła... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Można przerobić na skręty...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
15 mar 2009, 20:52
"- Stopczyk, co Wy tam palicie??? - Ja?? Radomskie, ale jak Pan Major chce, to Franz ma Kamele."