Protest pewnie już niedługo - odgrzewam temat. Jakie hasła na transparenty? Przypomnę, jakie proponowaliście poprzednio:
Nie jesteśmy obywatelami II kategorii...
Zyto! Ludzie to nie cyferki...
Żeby dostał lekarz - musi popracować skarbowiec
U nas zaczyna się budżet
Ściągamy też na Twoją dietę - Parlamentarzysto!
Nikt nie lubi płacić podatków - my też!
Kiedy proste i stabilne prawo podatkowe?
Obniżcie podatki zamiast wycierać sobie gęby skarbowcami!
Tanie Państwo - jaka cena taka jakość
Urzędy zamknąć, skarbonki wystawić - budżet od środków wnet się zadławi
Nie dokazuj Zyto nie dokazuj...
Balcerowicz musi odejść
Redukcje w skarbówce tak. Ale dlaczego tak niskie? szara strefa
Na górze lancie i łapówka na dole cięcia i harówka"
Zamknąć urzędy-wystarczy taca!
Tanie Państwo - TAK, marne pensje w US - NIE.
Jaka płaca - taka praca w US już pusta taca.
Dla prostych ludzi - proste podatki Nie zaś interpretacje i zagadki!
Polska A, Polska B, skarbówka.
Bez skarbówki lekarz też dostanie - kamasze.
Bez skarbówki i Zyta nie napełni koryta.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:49 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 17:07
Zyta nie rób k...y do własnego koryta
____________________________________ myślę więc jestem
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:49 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 18:45
Może parę modyfikacji:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nie jesteśmy obywatelami IV kategorii!
Ściągamy też na Twoją dietę - pOŚLE!
Obniżcie podatki zamiast zabierać pensje skarbowcom!
Jaka płaca - taka taca!
Polska A, Polska B, długo, długo nic, skarbówka. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Przypomnę też może dowcip ze starego forum (trochę zmodyfikowany), choć coraz mniej do śmiechu.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wychodzi Zyta Gilowska z MF, idzie do swojego samochodu, a tu żebrak stojący koło wejścia wita: Dzień Dobry pani Wicepremier. Przepraszam my się znamy, czy tak grzecznościowo? - pyta Zyta A pracowałem w Pani aparacie - byłem inspektorem w US, ale po ostatnich regulacjach by utrzymać rodzinę, musiałem zrezygnować z pracy. Na tacę w ciągu miesiąca rzucą mi nawet do 2.000zł, to i tak prawie 2 razy więcej niż pensja u Pani. Trochę zaskoczona (przez dłuższy czas nie potrafi sobie tego wyobrazić) podchodzi do samochodu. Właśnie kończy myć szyby jakiś obdartuch. Dzień dobry Pani Wicepremier mówi "myjak". Znamy się? - pyta jeszcze bardziej zaskoczona. Tak, pracuję przecież w Pani resorcie. Ale po ostatniej Pani wypowiedzi o wysokości mojej pensji takie miałem piekło w domu, że 2.000 miesięcznie na dziwki wydaję, więc szybko musiałem jakoś do średniej dorobić. Wsiadła do samochodu (ostatnie kłębki półkuli w główce wysila by sobie to wszystko wyobrazić), na tylne siedzenie błyskawicznie wskakuje trzech gości w kominiarkach z długą bronią. Co to? Jakim prawem? TW "Beata" to nie ja - krzyczy Zyta. To tylko "Tanie państwo" - odpowiadają - Po 13:00 Twój samochód służy do zadań jednostek operacyjnych UKS, wypier... na tramwaj. Trzy dni krążyła po mieście tramwajem, zanim trafiła do domu, ale i to nie pomogło. Jakoś nie może sobie tego wszystkiego wyobrazić. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:52 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 19:29
Hasła dobre, jeżeli planujemy pikietę w stylu górniczym. Dla innej konwencji: - To ja jestem winien Twojej biedy. Możesz pluć! - Możesz mnie przejechać, nikt nie zauważy. - Przepraszam, że jestem wykształciuchem. - Proszę o pączka. Dziś nie jestem w pracy. - Jestem skarbowcem, zakryj dziecku oczy. - Gdzie jesteś Kłapouchy, mój przyjacielu? Nie masz przyjaciół, głupcze!
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:53 przez Iskierka, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 20:45
Ja tak troszeczkę pozwolę sobie odstąpić od tematu. Ale może ktoś wie, gdzie i za ile mógłbym kupić bazookę lub Stingera???
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:54 przez melon, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 15:59
melon
Ja tak troszeczkę pozwolę sobie odstąpić od tematu. Ale może ktoś wie, gdzie i za ile mógłbym kupić bazookę lub Stingera???
Chyba nam kit wstawiasz, bo nie uwierzę, że tak wytrawnemu skarbowcowi stare zapasy się wyczerpały.
Ale jak już tak bardzo jesteś w potrzebie, to mogę załatwić tanio 4 Jastrzębie (nowiutkie z pełnym uzbrojeniem, ale nie zawsze dolatują do celu).
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Koniec Taniego Państwa - skarbowcy na zasiłek.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 18:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 18:23
Koniec z obniżaniem płacy REALNEJ. Żądamy 10% podwyżki (jak w MSWIA).
Jeden Nielot F-16 mniej a znajdą się podwyżki dla pielęgniarek, lekarzy, nauczycieli, skarbowców i na dotacje na PR i TV.
Wycofać wojsko z Iraku i Afganistanu - budżet państwa odżyje - na tych 3mld zł- rodziny żołnierzy będą szczęśliwe.
------------------------------ i w inny stylu:
Ministerstwo Finansów rajem dla p.o.
Pracuj z Nami - nigdy nie będziesz radnym ani pOsłem.
Przywrócić KSAP dla Całego Narodu!
PIT i VAT przez internet dla wszystkich od zaraz!
Elektroniczne dzienniki ustaw dla wszystkich od zaraz!
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 19:18 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 23:56
Proponuję: My też mamy dzieci do nakarmienia.
Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 19:18 przez onao, łącznie edytowano 1 raz
12 lis 2006, 00:52
Zyta wracaj na wieś modelować zatrudnienie - Lepper czeka.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
13 lis 2006, 01:08
Zyta ucz się języka ukraińskiego, bo jak dalej tak będzie, to w Urzędach Skarbowych będą zatrudniani koledzy z Ukrainy. :angry:
Ostatnio edytowano 13 lis 2006, 12:53 przez Rufus, łącznie edytowano 1 raz
13 lis 2006, 09:25
Za górami, za lasami, żyła sobie Zyta z kolegami pOsłami. Życie im słane było puchem i róż płatkami. Lecz Ci, co w Służbach Skarbowych pracują z dobrobytu nie skorzystali. Innym wciąż podwyżki dają, tylko nas Skarbowców pomijają. Zyto droga, o na Boga, cóż ty robisz? Głos goryczy odzywa się z oddali! Dlaczego biedę klepią pozostali?
Ostatnio edytowano 13 lis 2006, 12:54 przez Rufus, łącznie edytowano 1 raz
13 lis 2006, 10:10
Zyta sama o sobie: B)))
<!--coloro:#000099--><span style="color:#000099"><!--/coloro-->Jestem szczęśliwa, że żyjemy w kraju demokratycznym, bo w innych okolicznościach stłukliby mnie kijami lub spalili na stosie.<!--colorc--></span><!--/colorc--> - Rzeczpospolita, 31 maja 2005
Może w ramach protestu spełnimy jej oczekiwania?
-------------------- <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#006600--><span style="color:#006600"><!--/coloro-->Urszulo, czy ty Boga w sercu nie masz? Przecież to twój mąż esbek mnie wrobił.<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec--> [Z. Gilowska.]
____________________________________ <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 13 lis 2006, 12:54 przez Toms, łącznie edytowano 1 raz
13 lis 2006, 12:11
Tom's
Zyta sama o sobie: B)))
<!--coloro:#000099--><span style="color:#000099"><!--/coloro-->[...] w innych okolicznościach stłukliby mnie kijami lub spalili na stosie.<!--colorc--></span><!--/colorc--> - Rzeczpospolita, 31 maja 2005
W pobliskich Beskidach widziano ponoć kilku Indian zbierających chrust... czyżby wypowiedź TW Beaty była prorocza?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 13 lis 2006, 22:59 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz