Teraz jest 04 wrz 2025, 06:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Post Re: Uwagi do forum
miki                    

Uważam , podobnie jak większość moich poprzedników, że portal związkowy winien służyć sprawom związkowym, a nie publikować artykuły w stylu Jerzego Urbana. Proponuję więcej cenzury dla zamieszczanych pseudo publikacji.

Taaa skarbwcy bardzo pilnie śledzą i aktywnie biorą udział w dyskusjach zwłaszcza w dwóch tematach
• Podwyżki w KAS w 2019 roku
i
• Nagrody 2018

Zaraz najpopularniejszym tematem będzie
• Nagrody 2019
:wysmiewacz:

W sumie normalka. Na forum celników podobnie.
Tematy które się grzeją to podwyżki i emerytury. Czyli KASa, KASa, KASa.

Jedna z forumowiczek założyła temat ''Celnicy za Owsiakiem''.
Jako odtrutkę na jad skarbowców.

Ale jakoś nie spotkał się ze zrozumieniem forumowiczów.
Więc autorka przeprosiła i zaproponowała powrót do normalności:

Przepraszam za zamieszanie. Wróćmy do nieśmiertelnych tematów podwyżek, emerytur, rekrutacji.

Niestety temat został zamknięty. I nastąpił koniec zaledwie co rozwijającej się dyskusji.
Ale niektórzy nie tracą nadziei i pokładają ją jeszcze w październikowych wyborach.

A może by tak założyć tutaj temat "Skarbowcy za Banasiem''?
Poczytałem forum celników i nie da się nic nie napisać. Ta nienawiść jaka wylewa się na Banasie z ich strony mówi wszystko. To właśnie przez takich ludzi jak oni stała się ta tragedia. Dalej podjudzajcie celnicy nawet po tym co się stało, To tylko potwierdza moje zdanie o was. A to są tylko cytaty niektórych komentarzy z ich strony: [...]

Danek9                    

Mnie różnorodność tematów nie przeszkadza. Natomiast pisanie monotematyczne tylko o "pracy" nie zawsze jest ciekawe dla innych. Jeśli nie interesuje mnie jakiś temat to go po prostu nie czytam.

I to jest zdrowe podejście!
Nie podoba się "W tylewizji"? Oglądaj "Szkiełko kontaktowe".
I na odwrót!

OTUA  :excl:

20 sty 2019, 10:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
Ale tu nie chodzi o nieczytanie, ale o to, że ludzie nie wchodzą w ogóle na skarbowców, bo 3/4 tematów na głównej dotyczy polityki. I potem nie ma co się dziwić, że tak mało komentuje wątki pracownicze. To chyba jest logiczne.

21 sty 2019, 15:07
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Mondzik                    

Ale tu nie chodzi o nieczytanie, ale o to, że ludzie nie wchodzą w ogóle na skarbowców, bo 3/4 tematów na głównej dotyczy polityki. I potem nie ma co się dziwić, że tak mało komentuje wątki pracownicze. To chyba jest logiczne.

Tematy "polityczne" w jakiś sposób przeszkadzają w zabieraniu głosu w tematach "niepolitycznych"? :o
Wchodzisz tylko w te tematy, które akurat są widoczne w danym momencie na stronie głównej?

Załącznik:
Strona główna portalu.jpg

Forum ma sekcje:
SKARBOWCY
ZWIĄZKI ZAWODOWE
PRAWO I PROCEDURA W PODATKACH
SŁUŻBA CYWILNA
WARTOŚCIOWANIE
MATERIAŁY Z ZEWNĄTRZ
PRAWO PRACY
INNE ZAGADNIENIA
MATERIAŁY DLA CZŁONKÓW KRAJOWEJ SEKCJI

W nich są działy, np. w sekcji SKARBOWCY
KRAJOWA ADMINISTRACJA SKARBOWA
IZBY I URZĘDY SKARBOWE
MINISTERSTWO FINANSÓW
KONTROLA PODATKOWA (SKARBOWA)
EGZEKUCJA ADMINISTRACYJNA
INFORMATYKA W SKARBÓWCE
KONTROLA CELNA

W działach są tematy, np. w dziale KRAJOWA ADMINISTRACJA SKARBOWA jest ich 58,
w dziale KONTROLA PODATKOWA (SKARBOWA) jest 138 tematów,
a w dziale IZBY I URZĘDY SKARBOWE aż 685 tematów.

Razem w sekcji SKARBOWCY 1532 tematy!

Nie ma o czym pisać?

Tematy "polityczne" są w sekcji INNE ZAGADNIENIA. W dziale HYDE PARK (285 tematów).
Wśród nich m.in. Historia; Kącik Kulturalno-Patriotyczny; Etyka, moralność, obyczaje; Piosenka jest dobra na wszystko; Kącik sportowy; Fotografia - prezentacje prac; Pośmiejmy się, etc.  

Mówiąc wprost: jeśli ktoś chce uderzyć psa, zawsze kij znajdzie.
Albo może "kiepskiej tanecznicy wadzi rąbek u spódnicy".
Nieprawda? :)

Załącznik:
Forum - sekcje, działy.jpg

Jest natomiast coś co mnie bardzo ciekawi i bardzo chciałbym uzyskać odpowiedź na moje pytanie.  
Zauważyłem już dawno temu dziwne zjawisko: kiedy pojawa się jakiś artykuł na portalu, to zawsze jest odzew i toczy się jakaś dyskusja.
Na przykład aktualnie:  
Komisja Europejska wstrzymuje przekop Mierzei Wiślanej
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=26531
Artykuły w GW i reportaże w TVN zastępują wyroki sądów
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=26533
Kiedy pojawi się jakiś podobny temat na forum, to najczęściej brak odzewu i zero dyskusji.

Dlaczego?

Przykłady.

Solidarni
viewtopic.php?f=11&t=2730
Śmierć Jana Olszewskiego, wcześniej śmierć Pawła Adamowicza i moja wczorajsza informacja o rocznicy śmierci Pawła Kulczaka, nie ukrywam, że w związku z dyskusją, która przetoczyła się przez przez kraj po śmierci Adamowicza na temat "mowy nienawiści" i sugestii, że śmierć Adamowicza była efektem "politycznej mowy nienawiści", kiedy każdy rozsądnie myślący wie, że była efektem ani mowy, ani politycznej, a samej nienawiści. Kryminalnej.
Przy okazji: chyba wyjaśnił się sens (wydawałoby się niedorzecznych) słów Stefana W. "Platforma Obywatelska mnie torturowała".  
Prawdopodobnie był leczony elektrowstrząsami.

Gospodarka
viewtopic.php?f=21&t=2355&p=170920#p170920
Przekop Mierzei Wiślanej.
Wydaje się "gorący temat".
Po ukazaniu się tematu w "Artykułach" http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=26531 dyskusja została wszczęta.

"Taśmy Kaczyńskiego"
Wierzytelności
Gerald Birgfellner wystawił fakturę spółce Srebrna
viewtopic.php?p=170624#p170624

Na moje pytanie "A Wy zapłacilibyście za taką fakturę?" do dziś nikt się nie wypowiedział...

"Afera Srebrna"
viewtopic.php?p=170455#p170455

W ostatnich dniach cały świat dyskutuje na temat "wysysania antysemityzmu z mlekiem matki" przez Polaków.
Nikt nie podjął tematu. A temat rzeka...

Inny bulwersujący temat to oskarżenia pod adresem księdza Jankowskiego (i o pedofilię, i o kontakty z SB), a teraz jeszcze obalenie pomnika.
A temat "Lech Wałęsa na facebooku"? Też jest "ekscytujący"... :D

Oczywiście, że nie sposób dyskutować o wszystkim co się dzieje w kraju, w polityce, w gospodarce, w sporcie, ale... "dla chcącego nic trudnego" :)
Różni ludzie mają różne zainteresowania i preferencje. Ale nie ma chętnych do dyskusji o czymś innym niż tylko "Podwyżki" i "Nagrody kwartalne"? ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

22 lut 2019, 18:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
"Tematy "polityczne" w jakiś sposób przeszkadzają w zabieraniu głosu w tematach "niepolitycznych"? :o
Wchodzisz tylko w te tematy, które akurat są widoczne w danym momencie na stronie głównej?"

A jeśli ja powiem Ci, że w tygodniku Polityka są bardzo ciekawe i apolityczne działy dotyczące historii i sztuki, to zaczniesz go czytać?!?   :unsure:

To chyba oczywiste, że wasze zabarwienie polityczne i komentarze co poniektórych (nawet w wątkach niepolitycznych) odstrasza przed wchodzeniem i komentowaniem.  :zygi:

11 kwi 2019, 21:28
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Na strachliwego to TY nie wyglądasz, a raczej na totalną opozycję ( bez odbioru ! ).

12 kwi 2019, 11:42
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Mondzik                    

To chyba oczywiste, że wasze zabarwienie polityczne i komentarze co poniektórych (nawet w wątkach niepolitycznych) odstrasza przed wchodzeniem i komentowaniem.  :zygi:

Totalniactwo, widząc inny, rzeczywisty świat, nie ten GWno prawda całą dobę - jest w szoku i strach jest w tej sytuacji odruchem jak najbardziej naturalnym i zrozumiałym.  strzel===]  boje--==

12 kwi 2019, 11:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 maja 2017, 13:37

POSTY        6
Wystarczy wspomnieć na forum, że nie podoba się jednostronność zamieszczanych na forum treści politycznych, a natychmiast pojawiają się ataki na autora. To jest właśnie ta wolność o której ostatnio było głośno ,,na górze".

12 kwi 2019, 12:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
Prawda jest taka że, poprzez upolitycznienie naszego związku i takie bezsensowne komentarze, ludzie się po prostu wypisują. I nie zdziwię się jak za jakiś okres na forum zostanie inspektor, nadir i reszta adminów. Tylko w tym tygodniu w zachodniopomorskim odeszło pięć osób. Chyba daje to do myślenia?

12 kwi 2019, 17:46
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
armani01                    

I nie zdziwię się jak za jakiś okres na forum zostanie inspektor, nadir i reszta adminów.

Nadir zostaje do 30 czerwca.
Z dniem 1 lipca odchodzi.
I z forum, i ze skarbowości.

Odchodzi na emeryturę :D

12 kwi 2019, 18:07
Specjalista

POSTY        307
Nadir, z całym nieukrywanym szacunkiem do Ciebie jako Administratora, a myślę, że jestem wyrazicielem większości forumowiczów  "Skarbowców", mimo Twojego pewnego rodzaju "skrzywienia" w prawo/PIS/Prawica, proszę Cię - zostań z nami także po 30.06. br. To forum bez Ciebie nie będzie tym samym, jesteś dla mnie wojowniczym neutralizatorem i stabilizatorem wszelakich skrajnych poglądów tutaj wyrażanych, oczywiście " z pewną nutką nieśmiałości".

16 kwi 2019, 11:41
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Madagaskar, a gdyby te moje "pewnego rodzaju skrzywienie" było w lewo, to byłoby lepsze? ;)
Dziękuję bardzo za miłe słowa, ale... wszystko ma swój czas. I kres.  :)

Wszystko ma swój czas
I przychodzi kres na kres
A gdy przyjdzie mój czas
Gdy pokryje mnie rdza
Gdybym kiedyś odszedł stąd
Nie obrażaj się na śmierć

16 kwi 2019, 20:18
Specjalista

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Nadir, ja też uważam, że nie powinieneś odchodzić  forum i z portalu. To forum nie będzie już takie samo bez Ciebie. Jesteś jednym z niewielu, który swoje poglądy polityczne prezentuje tutaj w nienachalny sposób, nie powodujący sprzeciwu nawet wtedy, jeśli ktoś ma inne niż Ty.
A jeśli chodzi o polityczność, to musimy wziąć pod uwagę list pasterski nowego SKAS - tam jest o tym mowa.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 17 cze 2019, 15:26 przez gyokuro, łącznie edytowano 1 raz

17 cze 2019, 15:24
Specjalista

POSTY        307
Gyokuro, dzięki Ci za te słowa - mnie nie wypadało kolejny raz "podlizywać" się Nadirowi.
Nadir ! - Zooooostań z nami, zooooostań z nami...
Ps. A gdzie ten list pasterski SKAS można znaleźć ?

18 cze 2019, 07:57
Specjalista

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
List nowego SKAS ukazał się na intranecie IAS, bo jest skierowany do wszystkich pracowników cywilnych i funkcjonariuszy. Najważniejsze hasła to: przede wszystkim musimy zachować apolityczność, a druga równie ważna sprawa to: kierownictwo powinno liderować, czyli samo powinno być przykładem, jak ci dawni wodzowie w czasie bitew, którzy zachęcali  żołnierzy do walki mówiąc: "za mną", a nie "naprzód", no i ciepłe słowa dotyczące wszystkich w KAS, w stylu że od nas bardzo dużo zależy.
Ma to sens.

18 cze 2019, 16:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona