O ile spadło (wzrosło) Twoje wynagrodzenie w 2009 roku?
Autor
Treść postu
To jednak miło, że chociaż niektórym wzrosło!
21 lut 2010, 14:33
Gdyby opluwany KAS wszedł w życie, niniejszy temat nie miałby racji bytu
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
21 lut 2010, 14:56
sądzę, że Maxerowi chodzi o dodatek specjalny, który z dniem 01.01.2010 odszedł w niebyt, a Tobie o dodatek urzędnika sc, który oczywiście nadal obowiązuje
No faktycznie na to wygląda. Zmyliło mnie to porównanie wynagrodzenia z grudnia do stycznia, bo dodatku specjalnego s.c. nigdy nam w styczniu nie płacili. Należał się oczywiście od stycznia, ale gdzieś około września, albo nawet jeszcze później płacili z wyrównaniem i nigdy nie było wiadomo jaka będzie kwota na dany rok. No ale skoro i tak odszedł w niebyt to nie ma o czym mówić.
22 lut 2010, 18:12
Dostałam dziś 11-tkę i patrzcie co za uznanie, po 32 latach pracy w orzecznictwie - kierownik referatu w I.S. zasłużył na wynagrodzenie o 4.000 zł - mniejsze /95%/ niż w roku ubiegłym - uzasadnieniem nie do odparcia jest zaszczyt posiadania miejsca pracy w ogóle. droJak zwykle ktoś nas
Ostatnio edytowano 22 lut 2010, 22:43 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
drobna errata...
22 lut 2010, 22:09
Tadeo74
Gdyby opluwany KAS wszedł w życie, niniejszy temat nie miałby racji bytu
To jest wypowiedź, z którą się zgadzam. Za tę wypowiedź wszystkiegosiębojący pracownicy ze stażem pow. 10 lat o mało mnie nie zabili!!!!
22 lut 2010, 23:12
Aby odpowiedzieć sobie na pytanie zawarte w temacie wątku posłużyłam się otrzymanym od pracodawcy PIT-11. Domniemam, że większość przedmówców również. Ale czy słusznie zrobiłam? Ja nie porównałam tych kwot z otrzymanymi "paskami' w ciągu roku. A Wy? Ostatnio dowiedziałam się, że częściej niż możnaby przypuszczać, zdarzają się błędy na PIT-11....
Zatem - sprawdzać ?? czy (ewentualnie później) liczyć na wyrozumiałość kolegów po fachu w razie kontroli zeznania?
24 lut 2010, 20:22
gula
Dostałam dziś 11-tkę i patrzcie co za uznanie, po 32 latach pracy w orzecznictwie - kierownik referatu w I.S. zasłużył na wynagrodzenie o 4.000 zł - mniejsze /95%/ niż w roku ubiegłym - uzasadnieniem nie do odparcia jest zaszczyt posiadania miejsca pracy w ogóle.
Szanowna Pani kierownik ! Marnuje się Pani w IS. Skoro jest Pani taka dobra, to z łatwością znajdzie Pani pracę poza skarbówką za więcej niż te około 80.000 zł rocznie (tyle wynika z Pani postu).
Wiem, że wkładam kij w mrowisko, ale już nie mogę czytać tego tematu. Dla wszystkich narzekajacych mam jedno pytanie: Ile ofert z CV wysłaliście do pracodawców poza skarbówką w ciagu ostatniego roku ??? Zamiast tak ciagle narzekać weźcie sprawy w swoje ręce !
25 lut 2010, 18:09
marnow
gula
Dostałam dziś 11-tkę i patrzcie co za uznanie, po 32 latach pracy w orzecznictwie - kierownik referatu w I.S. zasłużył na wynagrodzenie o 4.000 zł - mniejsze /95%/ niż w roku ubiegłym - uzasadnieniem nie do odparcia jest zaszczyt posiadania miejsca pracy w ogóle.
Szanowna Pani kierownik ! Marnuje się Pani w IS. Skoro jest Pani taka dobra, to z łatwością znajdzie Pani pracę poza skarbówką za więcej niż te około 80.000 zł rocznie (tyle wynika z Pani postu).
Wiem, że wkładam kij w mrowisko, ale już nie mogę czytać tego tematu. Dla wszystkich narzekajacych mam jedno pytanie: Ile ofert z CV wysłaliście do pracodawców poza skarbówką w ciagu ostatniego roku ??? Zamiast tak ciagle narzekać weźcie sprawy w swoje ręce !
zgadzam się; każdy ma to na co się godzi;)
25 lut 2010, 18:23
Rozumiem że "marnow" wziął sprawy w swoje ręce i zarabia krocie!
25 lut 2010, 21:06
sprawa
Rozumiem że "marnow" wziął sprawy w swoje ręce i zarabia krocie!
nie zauważyłem aby marudził;)
25 lut 2010, 21:07
Wypowiedź NewLunatiq i "marnowa" jest złośliwa i nie wiem dlaczego. Gdyby musieli ślęczeć nad rozwiązaniem zagadnienia iście filozoficznego co ustawodawca miał na myśli i musieli podpisać decyzję, to szybko zmieniliby zdanie. Do IS trafiają sprawy najtrudniejsze, wiem bo pracuję w US w komórce wymiarowej. Dlaczego ma się przenosić do innej firmy. Może tą prace lubi i chciałaby być odpowiednio za nią wynagradzana. Czy to tak trudno zrozumieć?
25 lut 2010, 21:12
sprawa
Wypowiedź NewLunatiq i "marnowa" jest złośliwa i nie wiem dlaczego. Gdyby musieli ślęczeć nad rozwiązaniem zagadnienia iście filozoficznego co ustawodawca miał na myśli i musieli podpisać decyzję, to szybko zmieniliby zdanie. Do IS trafiają sprawy najtrudniejsze, wiem bo pracuję w US w komórce wymiarowej. Dlaczego ma się przenosić do innej firmy. Może tą prace lubi i chciałaby być odpowiednio za nią wynagradzana. Czy to tak trudno zrozumieć?
złośliwa to za dużo powiedziane;) ale nauczyłem się, ze gadaniem i marudzeniem nic nie zmienię. Wziąłem sprawy w swoje ręce. Mam dodatkowe źródło dochodu, robię to co lubię czyli pracuję w podatkach. Też nie jestem zadowolony z tego ile zarabiamy, ale ciągłe powtarzanie tego mnie zmęczyło. Też jestem wymiarowcem, więc wiem jak to jest
25 lut 2010, 21:17
To gdzie i ile zarabiam, to nie jest ważne. Ważne, że nie płaczę jak "baba".
Szczególnie jest to wkurzające gdy ktoś zarabia ok. 80.000 zł rocznie (skoro 4.000 zł to 5% zarobków). O takim zarobku 99% tego forum moze pomarzyć...
A jeśli komuś to mało (co wcale nie jest wadą, ale zaletą), to niech szuka pracy tam gdzie płacą więcej.
Przecież nikt nie brał ślubu ze skarbówką !!! A jeśli ktoś lubi tę pracę, to niech nie narzeka. Należy rozważyć, czy bardziej lubimy ta pracę, czy bardziej lubimy pieniądze. Życie to nie bajka ? często nie można mieć wszystkiego.
W mojej wypowiedzi nie ma żadnej złosliwości.
Jeszcze raz powtarzam pytanie do wszystkich narzekających: Ile ofert z CV wysłaliście do pracodawców poza skarbówką w ciągu ostatniego roku ??? Bo jeśli żadnej - to proszę nie narzekajcie.
25 lut 2010, 21:19
marnow
To gdzie i ile zarabiam, to nie jest ważne. Ważne, że nie płaczę jak "baba".
Szczególnie jest to wkurzające gdy ktoś zarabia ok. 80.000 zł rocznie (skoro 4.000 zł to 5% zarobków). O takim zarobku 99% tego forum moze pomarzyć...
A jeśli komuś to mało (co wcale nie jest wadą, ale zaletą), to niech szuka pracy tam gdzie płacą więcej.
Przecież nikt nie brał ślubu ze skarbówką !!! A jeśli ktoś lubi tę pracę, to niech nie narzeka. Należy rozważyć, czy bardziej lubimy ta pracę, czy bardziej lubimy pieniądze. Życie to nie bajka ? często nie można mieć wszystkiego.
W mojej wypowiedzi nie ma żadnej złosliwości.
Jeszcze raz powtarzam pytanie do wszystkich narzekających: Ile ofert z CV wysłaliście do pracodawców poza skarbówką w ciągu ostatniego roku ??? Bo jeśli żadnej - to proszę nie narzekajcie.