Teraz jest 04 wrz 2025, 13:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241
Post Kto głosował na PO
care31                    

orlik                    

Wyśmiewanie Kaczyńskiego, za trzymanie pieniędzy na koncie mamy jest żałosne.

Nie wyśmiewam, tylko się dziwię. Poza tym ktoś wcześniej pisał o cenie jabłek i cebuli. Prześledź wątek.
orlik                    

Tusk ma nadal wspólne konto z żoną (co oznacza, że nie ma konta osobistego), a z niego nie szydzisz.

To tylko dobrze o nim świadczy.

orlik                    

Może zapytaj obecnego premiera 40 milionowego europejskiego narodu, czy jeszcze ćpa i czy zdarza mu się jeszcze bić małżonkę.

Jak byś odpowiedział, gdybym to Tobie zadał takie pytanie?
orlik                    

I obudź się, bo wciąż nie zauważasz, że PiS nie rządzi od ponad dwóch lat.

Zauważam. Oby tak dalej.
Chociaż... Mógłbym wtedy polecieć do Egiptu już w 2018, a nie dopiero w 2020. :(
orlik                    

Dziś o twoich losach i tych 40 milionów obywateli decyduje rząd o "wysokich standardach moralnych" z D. Tuskiem na czele.

Standardy moralne poprzedniego rządu wyznaczali m.in. Lepper, Lipiec, Kaczmarek...

Obsesyjnie skupiasz się na braciach Kaczyńskich, uprawiając przy tym moralność Kalego. I masz rację, że nie można polemizować z osobą, która żyje w oparach propagandy sukcesu i pielęgnuje w sobie histerię rozpętaną w 2007 roku. Powodzenia.

06 mar 2010, 23:54

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
orlik                    

Obsesyjnie skupiasz się na braciach Kaczyńskich, uprawiając przy tym moralność Kalego. I masz rację, że nie można polemizować z osobą, która żyje w oparach propagandy sukcesu i pielęgnuje w sobie histerię rozpętaną w 2007 roku. Powodzenia.

Nie wiedziałem, że Lepper, Lipiec i Kaczmarek są też braćmi Kaczyńskimi.
Moralność Kalego? Kto to uprawia na tym forum?
Postawiłem tu wiele pytań i z rzeczowymi odpowiedziami jakoś krucho.

Nadir                    

care31                    

Nie odjąłeś zbanownych i ich niesłusznie ideowo postów- mam na myśli ducha portalu i forum.

Bardzo słusznie! :nonono:
14804 -  18 = 14786

Hmm
Baza użytkowników zeznaje, że zbanowanych jest tylko dwóch: wjawor i blanka.
Szesnastu się nagle odbanowało, czy zniknęło?

07 mar 2010, 00:04
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Prawybory w PO w cieniu WSI

? Dziś wiem, że szukano na mnie haków. To wszystko działo się na polecenie Bronisława Komorowskiego ? przyznał Romuald Szeremietiew w rozmowie z dziennikiem "Polska The Times". Wróciła też sprawa inwigilowania przez WSI Radosława Sikorskiego.

Marszałek nigdy nie wytłumaczył się ze swoich niejasnych związków z ludźmi WSI.Marszałek nigdy nie wytłumaczył się ze swoich niejasnych związków z ludźmi WSI.

Temu człowiekowi wyrządzono wielką krzywdę, obawiano się, że doprowadzi do rozstrzygnięcia przetargów zbrojeniowych, zanim skończy się kadencja rządu AWS-u. Na ten przetarg chrapkę miał SLD ? ocenił aferę związaną z dymisją Szeremietiewa były dowódca Wojskowej Formacji Specjalnej GROM gen. Sławomir Petelicki.

Sam Szeremietiew potwierdza, że jego zdaniem chodziło o przetargi na zakup uzbrojenia. Kto zdaniem byłego wiceszefa MON stał za odwołaniem go ze stanowiska? Czy był to obecny kandydat na kandydata PO na prezydenta? - Był uwikłany, moim zdaniem, w grę, ale tym wikłającym nie były WSI ? wskazuje Szeremietiew. Wikłał ktoś, ?kto był zainteresowany, żeby nie było niespodzianek w tych przetargach? ? ocenił.

Załatwiony przez swoich

- Załatwili mnie teoretycznie swoi, którzy okazali się gorszym wcieleniem dawnego zła ? ocenia w rozmowie z dziennikarzami "Polski". Jak do tego doszło? - Dwa, trzy tygodnie przed wybuchem afery Bronek powiedział mi, że ukaże się niedobry dla mnie artykuł w jednej z dużych gazet. Mówię mu: no wiesz, zajmuję się polityką, wiec zdaję sobie sprawę, że co pewien czas ukazują się różne rzeczy. Ale on na to: nie, to będzie poważna sprawa. Zapytał, czy jestem w stanie wytłumaczyć się z budowy domu ? opowiada Szeremietiew.

Komorowski, ówczesny szef Szeremietiewa przyznał, że ma wiedzę, ale nie ma dowodów. To wystarczyło, żeby usunąć z życia politycznego niewygodnego współpracownika. I nie ważne okazało się, że z budowy domu szybko się wytłumaczył. Skarbówka nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości. Nie znalazły też potwierdzenia zarzuty korupcyjne, które na Szeremietiewa starano się rzucić poprzez jego asystenta Zbigniewa Farmusa.

Demencja Marszałka

Dzisiejszy Marszałek Sejmu powiedział, że jeśli pomylił się co do swojego współpracownika to ?będzie go to kosztowało karierę polityczną?. - Teraz mówi, że nie podejmował takiego zobowiązania ? komentuje Szeremietiew. Sąd oczyścił go z wszystkich zarzutów. Wyrok jest prawomocny. A kariera Komorowskiego kwitnie i rysują się przed nim perspektywy prezydentury.

- Rzeczą normalną jest, jeżeli są wielkie, wielomiliardowe przetargi, że zawsze kontrwywiad osłania to, także poddając szczególnej kontroli ludzi, którzy je organizują ? tłumaczył się w sobotę Komorowski w TVN 24. Czy nasłał WSI na swojego współpracownika? ? Nikogo nie wysyłałem ? odpowiedział.

Jednak ?Życiu Warszawy? (7 maja 2004 r.) Komorowski powiedział: Zleciłem WSI objęcie działaniami Zbigniewa F. (asystenta wiceministra) i Romualda Sz.

SZPAK chciał zadziobać Sikorskiego

Szeremietiew to druga osoba w krótkim czasie, która wprost mówi, że była inwigilowana przez WSI. A zleceniodawcą tych usług był Bronisław Komorowski. Wcześniej poinformował o tym? Radosław Sikorski, rywal marszałka Sejmu w prezydenckich prawyborach w PO.

WSI rozpoczęły działania przeciwko niemu w 1992 r., rząd Jana Olszewskiego, którego był członkiem zmierzał wtedy do NATO. Inwigilacja dzisiejszego szefa MSZ trwała do 1995 r. Sikorskiemu założono podsłuchy, informacje o nim gromadzono też dzięki źródłom osobowym. Nie wiadomo czego zdołano się dokładnie dowiedzieć, ponieważ jego teczka jest niekompletna. Operację WSI przeciwko Sikorskiemu analizował w "Gazecie Polskiej" Aleksander Ścios.

Dziś Komorowski podobnie jak w przypadku Szeremietiewa zaprzecza, że miał coś wspólnego z inwigilacją Sikorskiego. Czy można mu wierzyć? Raczej nie. Jako ówczesny wiceszef MON nadzorował wtedy służby wojskowe. Na stanowisko szefa kontrwywiadu Komorowski mianował płk. Lucjana Jaworskiego. On też nadzorował akcję Szpak.

- Pełnił nadzór nad kontrwywiadem. Więc wszystkie problemy kadrowe z nim uzgadniałem. Traktowałem to jako polityczną weryfikację ? mówił Jaworski 7 lat temu lewicowemu tygodnikowi ?Przegląd? o swojej współpracy z Komorowskim.

Hak na Sikorskiego

Zanim pojawiła się w mediach rozmowa z Szeremietiewem dziennikarze zastanawiali się jakie mogą istnieć haki na rywala Komorowskiego w przedwyborczej walce. - Był korespondentem wojennym brytyjskiej prasy w czasach zimnej wojny. Trudno sobie wyobrazić, żeby człowiek, który wyjechał z PRL, mógł bez takiego "błogosławieństwa", np. tajnych służb brytyjskich, jeździć po świecie. Ale to jest wiedza, której nie jesteśmy tu w stanie zweryfikować - stwierdził Szeremietiew.

http://www.fronda.pl/news/czytaj/prawyb ... nakiem_wsi

07 mar 2010, 20:26
Amator

REJESTRACJA08 lut 2010, 16:40

POSTY        15
Post Kto głosował na PO
care31                    

Hmm

Bo imie legion mają ci, których zbanowano tak mocno, że nawet nie znajdują się już na liście zbanowanych. Co wiecej, w niektórych przypadkach blokowane są dostępy wszystkich użytkowników danych domen.

08 mar 2010, 14:55
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
care31                    

Za słabo przycisnąłeś Bazę do muru, że tak kiepsko Ci zeznaje. ;)  
Zbanowany jest więcej. Wjawor, Helvet, Blanka, Aga764, Camila, Dziadek, Dapa, Zoltar7, etc, etc...
Są też osoby nie zbanowane, ale mające zablokowany dostęp.

08 mar 2010, 16:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
care31                    

Zabrakło argumentów? :P

Nie. Czasu.
I brak, i szkoda na jałowe "dyskusje" czy raczej "turning over a cat by his tail" :P
Już była o tym mowa (dość dawno temu) na tym forum.

A argument mam. Jeden:
Nadir                    

Napiszcie, że ziemia krąży wokół słońca, a care31 zaraz odpisze, że to słońce krąży wokół ziemi. :wysmiewacz:

Nie przegadacie go   :dokuczacz:

EOC (End Of Conversation)

08 mar 2010, 16:52

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Kto głosował na PO
Kto głosował na PO, ten miał rację.
Przynajmniej, jeśli chodzi o Ministra Finansów.
http://www.dziennik.pl/gospodarka/artic ... iecie.html

08 mar 2010, 19:01
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Leibowitz                    

Kto głosował na PO, ten miał rację.
Przynajmniej, jeśli chodzi o Ministra Finansów.

Oto kilka wpisów "gratulacyjnych":

A jaki mamy piękny wzrost bezrobocia! A jak pięknie nam rośnie zadłużenie! Może jeszcze zlikwidować kilka fabryk bo stoczni już nie mamy. Same sukcesy! Proponuję zgłosić do nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii.
P.P.

Wczoraj szwedzka "Svenska Dagbladet" podała listę krajów-bankrutów.
Zgadnijcie moi mili jaki kraj jest na pierwszym miejscu ?
Oczywiście Polska !

Niesfinansowane zobowiązania (bez pokrycia w posiadanych aktywach ) jako część narodowego produktu PKB
Polska 1550 %
Słowacja 1149 %
Grecja 875 %
Francja 549%
Finlandia 539%
Holandia 523%
USA 510%
Szwecja 431 %
Niemcy 418%
Unia przeciętnie 434 %
dla tych co chcą zobaczyć artykół Link:
[www.svd.se] alys-andreas-cervenka-om-finansiella-lik-i-europas- garderob_4295429.svd
wolny.acc

"Łubu dubu ,łubu dubu niech nam żyje polski minister kasowego klubu. Niech żyje nam" . To śpiewałem ja - The banker.

wera

Pamiętacie jak było dobrze jak premierem był Buzek czyt. Krzaklewski .Polska kraj miodem płynący a pamiętacie ministra finansów Bauca . Był wspaniały , niezastąpiony kreatywną księgowością. I co wyszło . Teraz jest to samo.
duszek

http://forum2.dziennik.pl/read.php?4,1605444

08 mar 2010, 20:10
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
Tadeo74                    

Leibowitz                    

http://www.dziennik.pl/gospodarka/article563443/Oto_najlepszy_minister_finansow_na_swiecie.html

Oto kilka wpisów "gratulacyjnych":

A jaki mamy piękny wzrost bezrobocia! A jak pięknie nam rośnie zadłużenie! Może jeszcze zlikwidować kilka fabryk bo stoczni już nie mamy. Same sukcesy! Proponuję zgłosić do nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii.

Oczywiście Polska !

Niesfinansowane zobowiązania (bez pokrycia w posiadanych aktywach ) jako część narodowego produktu PKB
Polska 1550 %
Słowacja 1149 %
Grecja 875 %
[www.svd.se] alys-andreas-cervenka-om-finansiella-lik-i-europas- garderob_4295429.svd
wolny.acc

"Łubu dubu ,łubu dubu niech nam żyje polski minister kasowego klubu. Niech żyje nam" . To śpiewałem ja - The banker.

wera
http://forum2.dziennik.pl/read.php?4,1605444

Dołączam sie do chóru :excl:
Łubu dubu ,łubu dubu
niech nam żyje
niech żyje
żyje
jeszcze tylko jeden dzień!  :za2:

08 mar 2010, 20:29

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Z tego samego źródła:

"Każdy debil i nieudacznik myśli,że jak coś skomentuje odrazu staje się mądrzejszy, a tak nie jest.Gratulacje dla Pana Rostowskiego, na szczęście nie słuchał światłych rad piowskich "ekspertów"."
basia1

Gratulacje ! Dumny jestem jako Polak!
A szczekające pieski pisowskie chciały by aby w Polsce było jak najgorzej i na to czekają!
Wasze niedoczekanie pisdzielcy!

Jarzębowski

łyso wam kaczory ???
lufa

Pisiory się chyba zasapią. Już widzę, jak ich krew zalewa. Pamiętam, jak ci "pseudo eksperci" z nadania PiSu jęczeli, by zwiększać wydatki. Oni są po prostu żałośni. Potrafią tylko jęczeć i szukać TW i ufoludków.
Jestem dumny, że mamy tak dobrego ministra finansów. Panie Ministrze Rostowski, gratuluję i oby tak dalej! ;)
A wy, pisowscy pieniacze, zajmijcie się lepiej swoim podwórkiem i przestańcie mącić w polskiej polityce, bo na niczym się nie znacie!

dd_heretyk

Gratulacje dla Pana Ministra. Dobrze, że nie posłuchał Pan "doradców" z opozycji, którzy na początku ubiegłego roku chcieli, żeby deficyt budżetowy zwiększyć o kilkadziesiąt milionów złotych.Nie ma co przejmować się kilkoma krzykaczami, oni są w mniejszości.Nie jestem zwolennikiem żadnej partii i jakby Pan Minister był w rządzie PIS-u, też bym Panu pogratulował.
ekonomista8

To tak dla równowagi. :)

08 mar 2010, 20:33
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
"Oto najlepszy minister finansów na świecie"  :D

Brytyjski miesięcznik "The Banker" wyróżnił ministra Jacka Rostowskiego tytułem Ministra Finansów 2009 r. w Europie.  :(
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,742 ... edlug.html

Taka drobna dziennikarska manipulacja. Klasyczny przykład "faktu prasowego". No tak, dla niektórych Europa to cały świat  :P

08 mar 2010, 20:44

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Tadeo74                    

Oczywiście Polska !

Polska 1550 %
Słowacja 1149 %
Grecja 875 %
Francja 549%
Finlandia 539%
Holandia 523%
USA 510%
Szwecja 431 %
Niemcy 418%
Unia przeciętnie 434 %
dla tych co chcą zobaczyć artykół Link:
wolny.acc

Za jaki okres te dane?
Nie są to przypadkiem lata 2004-2005?
Drobna manipulacja?

PS. Gratuluję znajomości języka szwedzkiego!

08 mar 2010, 21:08
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Tack s? mycket  :D
PS. To był tylko wpis jednego z forumowiczów

08 mar 2010, 21:15

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Tadeo74                    

PS. To był tylko wpis jednego z forumowiczów

Może czasami warto znaleźć źródło?
http://www.ncpa.org/pdfs/st319.pdf

08 mar 2010, 21:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 86  Następna strona