Zmodyfikowałem nieco temat tego topiku dodając (nie) bo już sama bużliwa dyskusja w tym temacie pokazuje , że o żadnym umieraniu mowy nie ma. Owszem w okresie urlopowym z frekwencja nieco gorzej ale na jesieni pewnie bardzo sie zmieni jak będzie ustalana siatka płac dla kategorii okreslonych w wartościowaniu.
Zachęcam wszystkich do lektury dokumentów opisanych w topiku o wartościowaniu stanowisk bo to będzie kluczowy temat tegoroczny i napewno najgorętszy na jesieni.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 12 lip 2008, 10:08 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
12 lip 2008, 10:06
tranqilo
Zmodyfikowałem nieco temat tego topiku dodając (nie)...
Chyba niepotrzebnie. Forum faktycznie "przycichło". I to już dawno, a nie z okazji sezonu urlopowego. Czasem wprawdzie przez chwilę nabiera rumieńców, ale są to bardzo krótkie "wzloty". Nie mi diagnozować, gdzie tkwi przyczyna. Niektórzy zamiast wzbogacać forum swoją obecnością, wolą być bierni. I pewnie trzeba to uszanować. Niestety są też tacy, którzy zamiast ożywiać forum, potrafią wyłącznie krytykować.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
12 lip 2008, 17:08
wjawor
Chyba niepotrzebnie. Forum faktycznie "przycichło". I to już dawno, a nie z okazji sezonu urlopowego. Czasem wprawdzie przez chwilę nabiera rumieńców, ale są to bardzo krótkie "wzloty". Nie mi diagnozować, gdzie tkwi przyczyna. Niektórzy zamiast wzbogacać forum swoją obecnością, wolą być bierni. I pewnie trzeba to uszanować. Niestety są też tacy, którzy zamiast ożywiać forum, potrafią wyłącznie krytykować.
Myślę, że cichnie, bo coraz więcej osób jest wypalonych. I w pracy i tutaj. Jak długo można się kopać z koniem? Czas na ewakuację. Może nie do krainy szczęśliwości zawodowej, ale tam gdzie przynajmniej lepiej płacą.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
12 lip 2008, 19:31
Pinero
<!--quoteo(post=32414:date=12. 07. 2008 g. 17:08:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 12. 07. 2008 g. 17:08) [snapback]32414[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Chyba niepotrzebnie. Forum faktycznie "przycichło". I to już dawno, a nie z okazji sezonu urlopowego. Czasem wprawdzie przez chwilę nabiera rumieńców, ale są to bardzo krótkie "wzloty". Nie mi diagnozować, gdzie tkwi przyczyna. Niektórzy zamiast wzbogacać forum swoją obecnością, wolą być bierni. I pewnie trzeba to uszanować. Niestety są też tacy, którzy zamiast ożywiać forum, potrafią wyłącznie krytykować.
Myślę, że cichnie, bo coraz więcej osób jest wypalonych. I w pracy i tutaj. Jak długo można się kopać z koniem? Czas na ewakuację. Może nie do krainy szczęśliwości zawodowej, ale tam gdzie przynajmniej lepiej płacą. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Poziom płac to nie wszystko, aczkolwiek w dobie szalejącej drożyzny jest to element ważny, istotnym problemem w pionie administracji skarbowej jest totalne lekceważenie pracownika, demotywacyjny system wynagrodzeń i premiowania, oligarchiczne struktury zarządzania.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
13 lip 2008, 09:14
Pinero
<!--quoteo(post=32150:date=03. 07. 2008 g. 19:57:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 03. 07. 2008 g. 19:57) [snapback]32150[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... I nasze uczcuia. Kasa tylko się liczy. Taka jest (za przeproszeniem) naga prawda!
Nie, nie tylko kasa. Pieniądze to nie wszystko, choć bez nich ciężko o czym Was skarbowcy nie muszę przekonywać. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Kobieta zmienna jest, gdy piszę, ze kroję kasę i to sporą, to dla ciebie „..pieniądze to nie wszystko, człowiek się liczy…”
Ale gdy widmo …
[attachmentid=424]
to nagle przewartościowuje swoje poglądy i…
Pinero
… Czas na ewakuację. Może nie do krainy szczęśliwości zawodowej, ale tam gdzie przynajmniej lepiej płacą.
Nadir też ma mętlik, za Moderatora poszedł bez dodatkowej kasy...
Nawet nie „kraina szczęśliwości … ”, tylko tam gdzie „ ... lepiej płacą.”
Może do egzekucji, kilkanaście tyś. miesięcznie to na początek, no ale by tam pracować i zarabiać, to trzeba przede wszystkim szanować człowieka, być odpowiedzialnym za swoje słowa, mieć ukształtowane poglady...
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
13 lip 2008, 14:04
zielonka
Ale gdy widmo …
Oooo! Zielony ludzik wrócił i od razu zrobiło się miło. Póki co, nie musisz mnie stawiać przed śmietnikiem. Radzę sobie całkiem, całkiem. A nauczono mnie w domu, że pieniądze to trzeba mieć, a nie ciągle o nich mówić.
zielonka
Może do egzekucji, kilkanaście tyś. miesięcznie to na początek, no ale by tam pracować i zarabiać, to trzeba przede wszystkim szanować człowieka, być odpowiedzialnym za swoje słowa, mieć ukształtowane poglady...
Dziekuję, nie. Właśnie widać po twoich komentarzach jak szanujesz człowieka. Odpowiadam za swoje słowa i mam ukształtowane poglądy. Reszta na PW ze względu na cenzurę.
13 lip 2008, 17:37
Forum nie umiera - uważam, że było i jest wykorzystywane przez wąskie grono osób. Podzielam wypowiedzi przedmówców - jesteśmy słabo zorganizowaną grupą zawodową, którą ostatnie rządy marginalizują. Szczególnie widać to po naszych uposażeniach, a najlepszym przykałdem są UKS-y. Protest na wiosnę, jak również liczne pisma naszych związków nic nie dały. Uważam, że jesteśmy za mało medialni, a do tego wszyscy są naszymi wrogami. To chore, ale w chorym państwie żyjemy. Pozostaje nam głośniej protestować w obronie naszych interesów. Może skuteczna byłaby manifestacja przed sejmem albo domem premiera .... Nie mam innych pomysłów. Co o tym sądzicie???
13 lip 2008, 18:49
No, co by o Vincentym nie mówić to jednak swoim <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=1111&pid=32903&st=0entry32903" target="_blank">ostatnim dziełem</a> nieco forum letnio-leniwe ożywił...
____________________________________ always look on the bright side of life
01 sie 2008, 07:46
elsinore
No, co by o Vincentym nie mówić to jednak swoim <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=1111&pid=32903&st=0entry32903" target="_blank">ostatnim dziełem</a> nieco forum letnio-leniwe ożywił...
Forum ożywił, ale nie zapał do pracy w "organach" :rotfl:
Maxer2007
Forum nie umiera - uważam, że było i jest wykorzystywane przez wąskie grono osób. Podzielam wypowiedzi przedmówców - jesteśmy słabo zorganizowaną grupą zawodową, którą ostatnie rządy marginalizują. Szczególnie widać to po naszych uposażeniach, a najlepszym przykałdem są UKS-y. Protest na wiosnę, jak również liczne pisma naszych związków nic nie dały. Uważam, że jesteśmy za mało medialni, a do tego wszyscy są naszymi wrogami. To chore, ale w chorym państwie żyjemy. Pozostaje nam głośniej protestować w obronie naszych interesów. Może skuteczna byłaby manifestacja przed sejmem albo domem premiera .... Nie mam innych pomysłów. Co o tym sądzicie???
Tych trzystu co czyta forum czy tych 30 co na nim pisze? :unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
01 sie 2008, 16:45
Chyba nasze forum nie musi być stachanowskim laureatem? Dlatego życzę Szanownemu Koleżeństwu otwartych umysłów, swobodnych wyPOwiedzi, a wszystko będzie ok.
01 sie 2008, 18:00
oktan
Chyba nasze forum nie musi być stachanowskim laureatem? Dlatego życzę Szanownemu Koleżeństwu otwartych umysłów, swobodnych wyPOwiedzi, a wszystko będzie ok.
Z pewnością to przesada, że 300 czyta forum, a 30 na nim pisze, ale faktem jest, że jak kogoś pytam czy czytał coś na forum skarbowców, to słyszę "nie". Nie mówię już, że w czasie pracy (choć w czasie swoich 15 minut śniadania mam prawo) ale po pracy, w domu. A przecież nie myślę, aby mój urząd był wyjątkowy w tym względzie. Albo ludzi to nie interesuje (zgodnie z zasadą "5 po trzeciej bierz kapotę...") albo są zmęczeni taką sytuacją jaka panuje i w resorcie, i w kraju? Nie wiem
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
02 sie 2008, 10:09
Nadir
Albo ludzi to nie interesuje (zgodnie z zasadą "5 po trzeciej bierz kapotę...") albo są zmęczeni taką sytuacją jaka panuje i w resorcie, i w kraju? Nie wiem
U mnie sporo osób czyta. Wiem, bo czasami komentują to co przeczytali. Ale rzeczywiście są już zmęczeni sytuacją w pracy. Część "wzięła sprawy w swoje ręce" i robi różne podylopmówki żeby stąd odejść. Nikt już nie ma złudzeń, że dopóki to się jakoś kręci to nikt nic nie zrobi. Musi to wszystko pewnego pięknego dnia ...
03 sie 2008, 10:59
Ciekawe przemyślenia Pinero
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 03 sie 2008, 12:30 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
03 sie 2008, 12:23
zielonka
Ciekawe przemyślenia Pinero
E tam! Twoje są ciekawsze! A o so chozi? :unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein