P.S. Koledzy Kominiarz, Oktan natomiast jak zwykle się zbytnio nie wykazali. Właściwie to nawet nie wiem czy się zgadzają, czy chcą zaprotestować, które argumenty podzielają, a które nie. Pewnie dowiemy się niebawem że z 90% się ... :piwo:
Widzę, że wszyscy "przeciwnicy" Helveta są Twoimi przeciwnikami. Przedstatnio też i Kasik. Przedstatnio, bo teraz chyba moja kolej :rolleyes:
A to do tezy: TW "Bolek" to Wałęsa Z blogu <a href="http://henryk-grzybowski.blog.onet.pl/" target="_blank">http://henryk-grzybowski.blog.onet.pl/</a>
Dziesięciu Bolków było, Co cały świat zadziwiło. Dziesiąty Bolek był wojak, Co dla GRU był swojak.
Dziewiąty głupka udawał, Lud durny wziął na ten kawał. Ósmy człekiem był honoru, Z generałem pił pospołu.
Siódmy za szkłem się schował, Czym nas do cna skatował. Szósty wyniósł weksle swoje, Przez pomyłkę ukradł twoje.
Piąty fałszował dokumenty, Pinokiu nie dorósł do pięty. Czwarty lody z rana kręcił, Czym autorytety nęcił.
Trzeci był tak sterowany, Że, zmęczył się biciem piany. Drugi nie został wyklęty, Przez niego znane przekręty.
A ostatni poszedł w kątek, Taki był koniec niewiniątek. Bo Bolków u nas nie było, A SB się ludziom śniło.
I jeszcze jeden. Coś na poruszony tutaj temat autorytetów.
Historia okrągłego stołu, W histerii kończy się pospołu, Z człowiekiem z modeliny, Co z naszej przecież był gliny.
Autorytety nie raz farbowane, Wpuszczone za stoczni bramę, Cały czas dokazują, I na salonach brylują.
To te sławy podpisały, Czego oczy nie widziały. Kłamstwem, insynuacją, obelgą, Zagłuszą, sfałszują, oczernią.
Nie chcom kłamać, ale muszą, Waszym losem też się wzruszom. Dla potomności tak napisałem, Choć tak wcale pisać nie chciałem.
Ostatnio edytowano 26 cze 2008, 17:18 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
26 cze 2008, 17:17
Zeta
TEN POST I MÓJ PROPONUJE PRZENIESC DO TOPIKU "Polityka i politycy"
W replice na temat autorytetów:
Miło wiedzieć że w polityce są jeszcze jakieś autorytety
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Drago - Lis znacznie lepiej funkcjonuje w pracy dziennikarskiej niż Bronek??? Nie żartuj! Ten gość bez kregosłupa moralnego? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> co ma kręgosłup do dziennikarza?
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Oglądałeś Ty jego programy w TV Publicznej?? Czytałeś opinie o nich? Chyba, że chodzi Ci o kasę jaką bierze za swoje występy. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Kasa nie idzie z prywatnej kieszeni prezesa stacji. Lis od dłuższego czasu ma dobre notowanie wśród odbiorców, to i się ceni.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
26 cze 2008, 17:21
Zeta
<!--quoteo(post=31381:date=19. 06. 2008 g. 22:57:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 19. 06. 2008 g. 22:57) [snapback]31381[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> P.S. Koledzy Kominiarz, Oktan natomiast jak zwykle się zbytnio nie wykazali. Właściwie to nawet nie wiem czy się zgadzają, czy chcą zaprotestować, które argumenty podzielają, a które nie. Pewnie dowiemy się niebawem że z 90% się ... :piwo:
Widzę, że wszyscy "przeciwnicy" Helveta są Twoimi przeciwnikami. Przedstatnio też i Kasik. Przedstatnio, bo teraz chyba moja kolej :rolleyes: ... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Niestety nie mogę dać Ci tej satysfakcji. Ja akurat nie mam zwyczaju dzielić świata na naszych i przeciwników, wrogów. Nawet w sporcie, w którym swego czasu trochę w różnych dyscyplinach się udzielałem, nigdy nie widziałem w nikim przeciwnika. Byli to rywale do zwycięstwa, a to zupełnie co innego. Może to dlatego, że ominęła mnie slużba wojskowa i nie zaszczepiono mi Twojego sposobu patrzenia na dyskutantów o innych poglądach. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
26 cze 2008, 17:36
Zeta
Nie rozumiem. Kominiarz wskazał taki post - właśnie wyżej - w którym Hevet dokonał to co zarzucał innym: wrzutki artykułu bez komentarza. To jest post "wrzutka artykułu" Helveta: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=46&view=findpost&p=31349" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=31349</a> I za to Helvet się obraził na Kominiarza? I za to go obraził nazywając go "kłamcąi i manipulantem" ? Przecież nie zaprzeczy, że zarzucał innym wrzucanie artykułów! A sam wrzuca. I jak mu to się udowadnia, to sam się obraża i obraża innych. Czy i ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem? :blink:
Zanim jeszcze inni napiszą w podobnej tonacji ( wybacz Oktan, że nie powołałem się też na Ciebie ), pozwolę sobie nadmienić, że oczywiście ustosunkuję się do wszystkich zarzutów i przeprowadzę analizę własnej wypowiedzi w kontekście wypowiedzi Kominiarza. Niestety dzisiaj przy klawiaturze siadam tak z doskoku ( pomagam szanownej małżonce w pracach domowych ), a później bedę delektował się ( mam nadzieję ) spotkaniem Hiszpania - Rosja. Wieczorem będę aktywny raczej tylko w "Kąciku sportowym".
wjawor
Niestety nie mogę dać Ci tej satysfakcji. Ja akurat nie mam zwyczaju dzielić świata na naszych i przeciwników, wrogów. Nawet w sporcie, w którym swego czasu trochę w różnych dyscyplinach się udzielałem, nigdy nie widziałem w nikim przeciwnika. Byli to rywale do zwycięstwa, a to zupełnie co innego. Może to dlatego, że ominęła mnie slużba wojskowa i nie zaszczepiono mi Twojego sposobu patrzenia na dyskutantów o innych poglądach. :piwo:
I tutaj znowu podpisuję się pod postem Wjawora. Prawie w stu procentach - bo ja z kolei byłem w wojsku, ale nie dałem sobie "zaszczepić" opisanego przez Niego sposobu patrzenia na dyskutantów. :piwo:
26 cze 2008, 18:09
wjawor
Niestety nie mogę dać Ci tej satysfakcji. Ja akurat nie mam zwyczaju dzielić świata na naszych i przeciwników, wrogów. Nawet w sporcie, w którym swego czasu trochę w różnych dyscyplinach się udzielałem, nigdy nie widziałem w nikim przeciwnika. Byli to rywale do zwycięstwa, a to zupełnie co innego. Może to dlatego, że ominęła mnie slużba wojskowa i nie zaszczepiono mi Twojego sposobu patrzenia na dyskutantów o innych poglądach. :piwo:
Mnie też ominęła mnie służba wojskowa Trudno. Obejdę się bez satysfkacji Zauważ że napisałam: "przeciwników". Bo posądzę Cię o "manipulanctwo" :nonono: Mogłam napisać "adwersarzy", albo jak to piknie ujął Helvet "szanownych inter... coś tam" :piwo:
Ostatnio edytowano 26 cze 2008, 18:11 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
26 cze 2008, 18:10
Zeta
Mnie też ominęła mnie służba wojskowa Trudno. Obejdę się bez satysfkacji Zauważ że napisałam: "przeciwników". Bo posądzę Cię o "manipulanctwo" :nonono: Mogłam napisać "adwersarzy", albo jak to piknie ujął Helvet "szanownych inter... coś tam" :piwo:
... interlokutorów. :piwo:
26 cze 2008, 18:12
helvet
... interlokutorów. :piwo:
Dzięki! Sprobuję nauczyć się tego na pamięć
26 cze 2008, 18:14
Ani przeciwnicy, ani rywale, ani konkurenci, ani interlokutorzy, tylko POlityczni oponenci.
26 cze 2008, 18:26
Zeta
...Zauważ że napisałam: "przeciwników". Bo posądzę Cię o "manipulanctwo" :nonono:...
Cóż ja zauważyłem cudzysłów tylko w jednym miejscu
Zeta
...Widzę, że wszyscy "przeciwnicy" Helveta są Twoimi przeciwnikami...
Zresztą osobiście nie widzę w tym kontekście wielkiej różnicy, czy te znaczki by tam były czy nie. Natomiast co do manipulanctwa lub "manipulanctwa" - chyba jednak nie tym razem :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
26 cze 2008, 18:32
Drago
<!--quoteo(post=31806:date=25. 06. 2008 g. 23:56:name= )--><div class='quotetop'>( @ 25. 06. 2008 g. 23:56) [snapback]31806[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Lis Tomasz. Niedoszły prezydent. Były dziennikarz. Obecnie autorytet.
Znacznie lepiej funkcjonuje w pracy dziennikarskiej niż Bronek. Skreślamy "były" <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Dodaj jeszcze Mi-mi-mi-chnika. I Ma-ma-ma-leszkę. To będą TRZY autorytety w JEDNYM :rotfl:
Drago
<!--quoteo(post=31806:date=25. 06. 2008 g. 23:56:name= )--><div class='quotetop'>( @ 25. 06. 2008 g. 23:56) [snapback]31806[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Żakowski. Żywy dowód, że w III RP nie tylko dziennikarzem, ale i autorytetem medialnym może być każdy. Rzecznik OKP, rzecznikiem pozostał do dziś. Ostrości jego sądów nie zmąciła nigdy znajomość sprawy, na temat której się wypowiada. Specjalista od manipulacji i insynuacji. Odkrył np., że strajki lekarzy wywołała akcja przeciw korupcji w środowisku medycznym, o czym nie wiedzieli nawet strajkujący. I co? I nic.
Akurat PiS również próbował narzucić takie argumenty, więc skąd ta niechęć? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Co Ty POwiesz? PiS wzorował się na Żakowskim, a PO wzoruje sie na PiS'ie??? :mur:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
26 cze 2008, 19:44
Hej Kominiarz, nudno było przez chwilę bez Ciebie. :piwo:
Ostatnio edytowano 26 cze 2008, 21:48 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
26 cze 2008, 21:48
wjawor
Hej Kominiarz, nudno było przez chwilę bez Ciebie. :piwo:
Strasznie mni mniło :piwo: No więc do rzeczy!
oktan
Chcę być naturalny i ani mi się śni przypisywać sobie czyjeś zasługi. Jednak wrzutki cudzych tekstów dokonuję po to aby dać odpór najznamienitszym atakom Wjawora oraz Helveta, którzy nie mogą obalić tez innych autorów=moich.
Nic z tego Oktanie! Próżny Twój trud.
Oni tak odwrócą [attachmentid=419] ogonem, że wyjdzie z tego [attachmentid=420]
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 27 cze 2008, 19:16 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2008, 19:14
To akurat nic trudnego, bo z reguły od początku było o KONIU
- powiedział senator Zbigniew Romaszewski w TVN24 podczas ostrej debaty z posłem Jerzym Wenderlichem.
- Takiej niepamięci, jak senator Romaszewski przedstawia, dawno nie widziałem. Dziś pana stać na wszystko - ripostował Wenderlich.
Poseł lewicy zarzucił senatorowi PiS, że ten przyłożył rękę do pozbawienia pracy i środków do życia wiele osób z byłych PGR-ów. Wicemarszałek Senatu wzywał podniesionym głosem posła SLD o merytoryczne uzasadnienie takich wniosków. Według niego to czyste kłamstwo, czego mają dowodzić teksty jego parlamentarnych wystąpień na początku lat 90.
Wenderlich i Romaszewski komentowali także dzisiejszy wyrok Trybunału Konstytucyjnego. TK ogłosił wyrok w sprawie zgodności z konstytucją ustawy, która umożliwiła prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu ujawnienie raportu z weryfikacji WSI. Trybunał uznał, że ustawa jest częściowo niezgodna z konstytucją, ale prezydent miał prawo ujawnić raport komisji weryfikacyjnej, jednak do czasu nowelizacji ustawy prezydent nie może ujawnić aneksu do raportu.