Teraz jest 11 wrz 2025, 10:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
"Tusk chciał być cwany, ale Waldek to stary lis
Donald Tusk od trzech miesięcy blokował nominację dla kandydatki Waldemara Pawlaka na stanowisko wiceministra gospodarki odpowiadającego za górnictwo. Szef PSL znalazł jednak na to sposób. Nadzór nad tym sektorem powierzył jednemu ze swoich starych wiceministrów, a blokowaną kandydatkę uczynił swoim doradcą. Z ustaleń serwisu internetowego tvp.info wynika, że to właśnie ona będzie nieformalnie kierować górnictwem i energetyką."
I niech ktoś POwie, że PSL nie jest super partią obrotową?

05 paź 2008, 12:35
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
<a href="http://poboczem.pl/naszym-zdaniem/news/drogi-nie-radary-tak,1173435,4259" target="_blank">Tusku! Nie jedź dalej tą droga co Twój poprzednik!</a>

07 paź 2008, 14:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Pytam uprzejmie gdzie jest obiecane przyśpieszenie wzrostu gospodarczego. Gdzie radykalny wzrost płac w budżetówce, gdzie podziały się uproszczone podatki, gdzie realizacja pozostałych obietnic???

Podjąłem męską decyzję - nie idę na wybory bo wstydzę się za wszystkie - bez wyjątku - partie!
Wszyscy obiecują i ... oszukują.
Już mnie więcej nie nabiorą ...

07 paź 2008, 15:04
Fachowiec

POSTY        1834
<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,201486_Olewnik_odpowie_za_pobicie_prokuratora.html" target="_blank">Olewnik odpowie za pobicie prokuratora</a>  

Wreszcie mają pierwszego winnego...  :wsciekly:

07 paź 2008, 15:15

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,201486_Olewnik_odpowie_za_pobicie_prokuratora.html" target="_blank">Olewnik odpowie za pobicie prokuratora</a>  

Drago. Wydawałoby się, że od Ciebie można wymagać odrobiny wiedzy prawnej. Ale może jednak zajrzyj jeszcze raz do Konstytucji i przypomnij sobie usytuowanie władzy ustawodawczej, wykonawczej i wymiaru sprawiedliwości.
Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.

07 paź 2008, 17:01
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
"Dzisiaj rusza ofensywa ustawodawcza rządu - oświadczył podczas konferencji prasowej Donald Tusk. - wiele osób juz zdążyło nazwać ją ofensywą październikową - dodał premier. Do Sejmu jesienią ma trafić 140 projektów ustaw.
- Jak dotąd rządzący nie mieli odwagi na przeprowadzenie gruntownych reform - podkreślił Tusk. - Proponujemy uczciwą, solidną rewolucję - dodał. W ocenie Tuska, dzięk zaproponowanym zmianom, zaoszczędzone zostaną pieniądze polskich obywateli."
POczekamy, zobaczymy. No bo PO owocach ich POznacie.

07 paź 2008, 17:16
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=35166:date=07. 10. 2008 g. 15:15:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 07. 10. 2008 g. 15:15) [snapback]35166[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Drago. Wydawałoby się, że od Ciebie można wymagać odrobiny wiedzy prawnej. Ale może jednak zajrzyj jeszcze raz do Konstytucji i przypomnij sobie usytuowanie władzy ustawodawczej, wykonawczej i wymiaru sprawiedliwości.
Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:nonono:  już znaleziono, choć w opozycji.
Gdyby jednak okazało się, że zaćmienie to sukces i nie o winnego tu chodzi, to POszukiwania w PO trwają i zapewne zakończą sie sukcesem, jak i wszystko inne co przyszło nowej władzy do głowy  :rotfl:

07 paź 2008, 18:51

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=35168:date=07. 10. 2008 g. 17:01:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 07. 10. 2008 g. 17:01) [snapback]35168[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.

:nonono:  już znaleziono, choć w opozycji...
No, akurat w opozycji to jest dwóch takich co ukradli Księżyc (  o przepraszam, jeden jest chwilowo Prezydentem wszystkich Polaków). A bez Księżyca to raczej trudno o zaćmienie Slońca.  Więc nie kumam jakich to winnych znalazłeś w opozycji  :piwo:

07 paź 2008, 19:26

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

No, akurat w opozycji to jest dwóch takich co ukradli Księżyc (  o przepraszam, jeden jest chwilowo Prezydentem wszystkich Polaków). (...)

Z tym wszystkich to nie do końca prawda...

07 paź 2008, 19:36
Fachowiec

POSTY        1834

Dobrze zrozumiałem? Prokuratorzy to władza sądownicza?

07 paź 2008, 19:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Cieniutki ten komentarzyk...ale chyba liczy się, że licznik postów bije??? Bo chyba nie popierasz rękoczynów stron? Na tej zasadzie pan Kluska powinien mieć wg Ciebie ręce unurzane po łokcie w krwi naszej. Prawdaż??

07 paź 2008, 21:14

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Dobrze zrozumiałem? Prokuratorzy to władza sądownicza?

Nie, raczej zalecam byś poczekał na rozstrzygnięcie wlaściwej władzy w tej sprawie czyli sądu.
Natomiast konkretny prokurator, też jest dość daleko od rządu PO, a i cała sprawa korzenie ma w zupełnie innym okresie.
Dapa  :brawa:

07 paź 2008, 21:32
Fachowiec

POSTY        1834

Nie, raczej zalecam byś poczekał

A tak, czeka sobie....
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
na rozstrzygnięcie wlaściwej władzy w tej sprawie czyli sądu.
Nawet wiem jakie będzie orzeczenie. Dowiemy się że prokurator nie uchybił godności zawodu.
Natomiast konkretny prokurator, też jest dość daleko od rządu PO, a i cała sprawa korzenie ma w zupełnie innym okresie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tylko efekt ten sam - w trudnych sprawach nie potrafią skończyć sprawy. A na stanowiskach ms zawsze sami szeryfowie....
Dapa  :brawa:

Nie wiedziałem że kogoś może kłuć mój licznik, jeśli tak jest to zwrócę się do administratorów z prośbą o wyzerowanie.

07 paź 2008, 23:20

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Toż to Ty prezentujesz w tych komentarzach, to co wydawałoby się że zwalczasz - wydawanie wyroku przed przeprowadzeniem chociażby postepowania wyjasniającego, o dalszym ciągu nie wspominając. Nie brnij dalej. Jeśli chodzi o Dapę, ode mnie dostał brawa za trafny przykład i ma dlatego jeszcze :piwo:

Ostatnio edytowano 08 paź 2008, 18:52 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

08 paź 2008, 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna strona