Za onet.pl "Tusk chciał być cwany, ale Waldek to stary lis Donald Tusk od trzech miesięcy blokował nominację dla kandydatki Waldemara Pawlaka na stanowisko wiceministra gospodarki odpowiadającego za górnictwo. Szef PSL znalazł jednak na to sposób. Nadzór nad tym sektorem powierzył jednemu ze swoich starych wiceministrów, a blokowaną kandydatkę uczynił swoim doradcą. Z ustaleń serwisu internetowego tvp.info wynika, że to właśnie ona będzie nieformalnie kierować górnictwem i energetyką." I niech ktoś POwie, że PSL nie jest super partią obrotową?
05 paź 2008, 12:35
<a href="http://poboczem.pl/naszym-zdaniem/news/drogi-nie-radary-tak,1173435,4259" target="_blank">Tusku! Nie jedź dalej tą droga co Twój poprzednik!</a>
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
07 paź 2008, 14:57
Pytam uprzejmie gdzie jest obiecane przyśpieszenie wzrostu gospodarczego. Gdzie radykalny wzrost płac w budżetówce, gdzie podziały się uproszczone podatki, gdzie realizacja pozostałych obietnic???
Podjąłem męską decyzję - nie idę na wybory bo wstydzę się za wszystkie - bez wyjątku - partie! Wszyscy obiecują i ... oszukują. Już mnie więcej nie nabiorą ...
07 paź 2008, 15:04
<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,201486_Olewnik_odpowie_za_pobicie_prokuratora.html" target="_blank">Olewnik odpowie za pobicie prokuratora</a>
Wreszcie mają pierwszego winnego... :wsciekly:
07 paź 2008, 15:15
Drago
<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,201486_Olewnik_odpowie_za_pobicie_prokuratora.html" target="_blank">Olewnik odpowie za pobicie prokuratora</a>
Drago. Wydawałoby się, że od Ciebie można wymagać odrobiny wiedzy prawnej. Ale może jednak zajrzyj jeszcze raz do Konstytucji i przypomnij sobie usytuowanie władzy ustawodawczej, wykonawczej i wymiaru sprawiedliwości. Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
07 paź 2008, 17:01
Za onet.pl "Dzisiaj rusza ofensywa ustawodawcza rządu - oświadczył podczas konferencji prasowej Donald Tusk. - wiele osób juz zdążyło nazwać ją ofensywą październikową - dodał premier. Do Sejmu jesienią ma trafić 140 projektów ustaw. - Jak dotąd rządzący nie mieli odwagi na przeprowadzenie gruntownych reform - podkreślił Tusk. - Proponujemy uczciwą, solidną rewolucję - dodał. W ocenie Tuska, dzięk zaproponowanym zmianom, zaoszczędzone zostaną pieniądze polskich obywateli." POczekamy, zobaczymy. No bo PO owocach ich POznacie.
07 paź 2008, 17:16
wjawor
<!--quoteo(post=35166:date=07. 10. 2008 g. 15:15:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 07. 10. 2008 g. 15:15) [snapback]35166[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <a href="http://www.rp.pl/artykul/2,201486_Olewnik_odpowie_za_pobicie_prokuratora.html" target="_blank">Olewnik odpowie za pobicie prokuratora</a>
Drago. Wydawałoby się, że od Ciebie można wymagać odrobiny wiedzy prawnej. Ale może jednak zajrzyj jeszcze raz do Konstytucji i przypomnij sobie usytuowanie władzy ustawodawczej, wykonawczej i wymiaru sprawiedliwości. Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> :nonono: już znaleziono, choć w opozycji. Gdyby jednak okazało się, że zaćmienie to sukces i nie o winnego tu chodzi, to POszukiwania w PO trwają i zapewne zakończą sie sukcesem, jak i wszystko inne co przyszło nowej władzy do głowy :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 paź 2008, 18:51
supersaper
<!--quoteo(post=35168:date=07. 10. 2008 g. 17:01:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 07. 10. 2008 g. 17:01) [snapback]35168[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.
:nonono: już znaleziono, choć w opozycji... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No, akurat w opozycji to jest dwóch takich co ukradli Księżyc ( o przepraszam, jeden jest chwilowo Prezydentem wszystkich Polaków). A bez Księżyca to raczej trudno o zaćmienie Slońca. Więc nie kumam jakich to winnych znalazłeś w opozycji :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
07 paź 2008, 19:26
wjawor
No, akurat w opozycji to jest dwóch takich co ukradli Księżyc ( o przepraszam, jeden jest chwilowo Prezydentem wszystkich Polaków). (...)
Z tym wszystkich to nie do końca prawda...
07 paź 2008, 19:36
wjawor
Drago. Wydawałoby się, że od Ciebie można wymagać odrobiny wiedzy prawnej. Ale może jednak zajrzyj jeszcze raz do Konstytucji i przypomnij sobie usytuowanie władzy ustawodawczej, wykonawczej i wymiaru sprawiedliwości. Wiem, wiem, prokuratorzy są uPOlitycznieni. Niedługo i za zaćmienie Slońca znajdziecie w rządzie winnych.
Dobrze zrozumiałem? Prokuratorzy to władza sądownicza?
07 paź 2008, 19:59
Drago
Cieniutki ten komentarzyk...ale chyba liczy się, że licznik postów bije??? Bo chyba nie popierasz rękoczynów stron? Na tej zasadzie pan Kluska powinien mieć wg Ciebie ręce unurzane po łokcie w krwi naszej. Prawdaż??
07 paź 2008, 21:14
Drago
Dobrze zrozumiałem? Prokuratorzy to władza sądownicza?
Nie, raczej zalecam byś poczekał na rozstrzygnięcie wlaściwej władzy w tej sprawie czyli sądu. Natomiast konkretny prokurator, też jest dość daleko od rządu PO, a i cała sprawa korzenie ma w zupełnie innym okresie. Dapa :brawa:
07 paź 2008, 21:32
wjawor
Nie, raczej zalecam byś poczekał
A tak, czeka sobie.... <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> na rozstrzygnięcie wlaściwej władzy w tej sprawie czyli sądu. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nawet wiem jakie będzie orzeczenie. Dowiemy się że prokurator nie uchybił godności zawodu. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Natomiast konkretny prokurator, też jest dość daleko od rządu PO, a i cała sprawa korzenie ma w zupełnie innym okresie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Tylko efekt ten sam - w trudnych sprawach nie potrafią skończyć sprawy. A na stanowiskach ms zawsze sami szeryfowie.... <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dapa :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie wiedziałem że kogoś może kłuć mój licznik, jeśli tak jest to zwrócę się do administratorów z prośbą o wyzerowanie.
07 paź 2008, 23:20
Drago, co się z Tobą porobiło Toż to Ty prezentujesz w tych komentarzach, to co wydawałoby się że zwalczasz - wydawanie wyroku przed przeprowadzeniem chociażby postepowania wyjasniającego, o dalszym ciągu nie wspominając. Nie brnij dalej. Jeśli chodzi o Dapę, ode mnie dostał brawa za trafny przykład i ma dlatego jeszcze :piwo:
Ostatnio edytowano 08 paź 2008, 18:52 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz