Teraz jest 11 wrz 2025, 08:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Jako na moderatorze sPOczywa obowiązek "come backów" tak życzę POwodzenia w POszukiwaniach!!!!

09 wrz 2008, 21:53
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

<!--quoteo(post=34095:date=09. 09. 2008 g. 11:57:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 09. 09. 2008 g. 11:57) [snapback]34095[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...<!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->A co powiedział poseł Chlebowski? Że to prowokacja PIS?
A pan wicepremier Pawlak? Że dziennikarze sio?
A pan minister Sawicki? Że mówio i piszo bzdury?

Co myślicie o tym? To jak to z tym nepotyzmem w koalicji?
Jest? Czy go nie ma?
Bo jesli to się potwierdzi, to bardzo możliwe, ze i te inne zarzuty które padały pod jej adresem, a przed którymi tak dzielnie bronił Tusk, Schetyna, Chlebowski, Niesiołoowski, Pawlak, Sawicki są prawdziwe...
Nie?<!--colorc--></span><!--/colorc--> :rolleyes:

Znalazłbym bez trudu jeszcze kilka ciekawych historycznych cytatów np. "Spieprzaj dziadu". Nie wiem co chcesz osiągnąć przypominając akurat te z zupelnie "innej bajki", gdy jest sporo świeżych  komentarzy do tej konkretnej sprawy ( być może nie pasują Ci do Twojej tezy, która zresztą też jest dla mnie dość mglista). No i jest dymisja człowieka, który niestety popełnił błąd, ale przynajmniej potrafił zachować twarz.
I może jest to pierwsza jaskółka, że tak być nie musi  :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To "spieprzaj dziadu" powiedział ktoś z obecnej koalicji rządzącej? :blink:  Bo chyba o TYCH politykach pisał Kominiarz (pozdrawiam). Nie?

10 wrz 2008, 11:36

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

To "spieprzaj dziadu" powiedział ktoś z obecnej koalicji rządzącej? :blink:  Bo chyba o TYCH politykach pisał Kominiarz (pozdrawiam). Nie?

Być może o tych politykach pisał Kominiarz, to raczej jego by trzeba było zapytać, szczególnie iż było coś też o prowokacji PiS  :D

Ja pisałem o przywoływaniu historycznych wypowiedzi, tak jakby były komentarzem tych osób do tej sprawy. Nie wiem czy było to zamierzone, czy przypadkowe wprowadzanie w błąd, stąd i mój cytat faktycznie nie należący do ekipy aktualnie rządzącej  :piwo:  
Z czego akurat bardzo się cieszę, bo pogarda dla ludzin razi mnie w wydaniu polityków każdej opcji :za2: .

10 wrz 2008, 15:22
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
"Skandaliczny" błąd ws. porwania Olewnika
"Nasz Dziennik": Prokuratura Okręgowa w Olsztynie umożliwiła byłemu liderowi SLD w Sierpcu Grzegorzowi Korytowskiemu, któremu w związku ze sprawą porwania i zamordowania Krzysztofa Olewnika postawiono zarzuty nielegalnego posiadania broni i nielegalnego posiadania niemieckiego dokumentu tożsamości, zapoznanie się z całością akt śledztwa prowadzonego "w sprawie Olewników" i skopiowanie ich.
Rodzina Olewników, jak i ich pełnomocnicy wielokrotnie wskazywali na błędne działania śledczych, którzy ujawnili Korytowskiemu całość zebranego materiału dowodowego i zaskakującą życzliwość prokuratury wobec powiązanego z gangsterami polityka SLD. Prokuratura bagatelizuje sprawę i uznaje to za "błąd taktyczny".

Włodzimierz Olewnik, ojciec uprowadzonego i zamordowanego Krzystofa Olewnika, w skierowanym do marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego liście, do którego dotarł "ND", pyta, dlaczego prokuratura inną wagę przywiązuje do ujawnienia akt przez Zbigniewa Ziobrę prezesowi PiS, a inną, zdecydowanie mniejszą - do ujawnienia akt politykowi SLD powiązanemu z gangsterami.  To pytanie pozostało bez odpowiedzi. - Skandaliczne jest ujawnienie całości akt śledztwa jednemu z podejrzanych w sprawie pana Olewnika, w części, która nie dotyczyła jego osoby. To znaczne przekroczenie standardów. W moim przekonaniu, ten czyn można kwalifikować jako czyn bezprawny, ponieważ godził w dobro śledztwa - mówi "Naszemu Dziennikowi" jeden z czołowych polskich prokuratorów zajmujący się ściganiem przestępczości zorganizowanej, proszący o zachowanie anonimowości.

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1823209,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1823209,11,item.html</a>

No właśnie. Dlaczego?

11 wrz 2008, 11:40
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Daremny trud Wjaworze, POnieważ nie miescisz się w topicu.
Kominiarz swobodnie skomentował realia życia, a ja go w tym POpieram w całej rozciągłości.

No popatrz, a Koniu nawet nie skomentował mnie tym razem! .

koniu                    

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->jeśli takie Kosowo moze być niepodległe, to dlaczego Osetia i Abchazja nie?
Pytam więc:
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->jeśli taka Osetia i Abchazja mogą być niepodległe, to dlaczego Czeczenia nie??!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Odpowie mi ktoś?<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Hm...... Kominiarz mam jedna prośbe ....napisz kiedys coś z głowy (swojej) bo cudze cytujesz do obrzygania.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Może zabrakło mu słów? :unsure:

Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 15:24 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2008, 15:22
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

"Skandaliczny" błąd ws. porwania Olewnika

Włodzimierz Olewnik, ojciec uprowadzonego i zamordowanego Krzystofa Olewnika, w skierowanym do marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego liście, do którego dotarł "ND", pyta,
dlaczego prokuratura inną wagę przywiązuje do ujawnienia akt przez Zbigniewa Ziobrę prezesowi PiS, a inną, zdecydowanie mniejszą - do ujawnienia akt politykowi SLD powiązanemu z gangsterami.
To pytanie pozostało bez odpowiedzi.
- Skandaliczne jest ujawnienie całości akt śledztwa jednemu z podejrzanych w sprawie pana Olewnika, w części, która nie dotyczyła jego osoby. To znaczne przekroczenie standardów.
W moim przekonaniu, ten czyn można kwalifikować jako czyn bezprawny, ponieważ godził w dobro śledztwa - mówi "Naszemu Dziennikowi" jeden z czołowych polskich prokuratorów zajmujący się ściganiem przestępczości zorganizowanej.

No właśnie. Dlaczego?

O to musisz spytać madrzejszych ode mnie na tym forum.
Polecam Wjawora albo Helveta.
Ja nie mam <!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->zielonego <!--colorc--></span><!--/colorc-->pojęcia :(

Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 20:10 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2008, 20:08
Fachowiec

POSTY        1034
POwrócę do POwikłanej osobistej teorii: nasi POlitycy tak się zaklinczowali, że nawet w oczywistych oczywistościach nie mogą nic zrobić bez zgody POprzedników, POnieważ każde z ugruPOwań trzyma w szachu oPOzycję. PO deklarowała piękne hasła, jednak gorzej z ich realizacją, a POnadto z każdym dniem wychodzą na jaw ich POważne cele.

Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 20:26 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2008, 20:25

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

O to musisz spytać madrzejszych ode mnie na tym forum.
Polecam Wjawora albo Helveta.
Ja nie mam <!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->zielonego <!--colorc--></span><!--/colorc-->pojęcia :(

Rozumiem ból i rozgoryczenie p. Olewników dotychczasowymi działaniami organów ścigania. Tym też tłumaczę tego rodzaju „gesty rozpaczy”. Nie wiem czy p. Olewnik uważa zarzuty wobec Ziobry za słuszne, a brak w jego przypadku reakcji organów ścigania za naganny, czy odwrotnie.  
Jeśli uważa, iż ujawnienie materiałów ze śledztwa w ich sprawie było przestępstwem to należało w pierwszej kolejności skorzystać   z art. 304 kpk. i przysługujących  mu praw jako osobie zgłaszającej i rozumiem, że też pokrzywdzonej.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Art. 304. § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio.

Art. 305.
§ 1. Niezwłocznie po otrzymaniu zawiadomienia o przestępstwie organ powołany do prowadzenia postępowania przygotowawczego obowiązany jest wydać postanowienie o wszczęciu bądź o odmowie wszczęcia śledztwa.
...
§ 4. O wszczęciu, odmowie wszczęcia albo o umorzeniu śledztwa zawiadamia się osobę lub instytucję państwową, samorządową lub społeczną, która złożyła zawiadomienie o przestępstwie, oraz ujawnionego pokrzywdzonego, a o umorzeniu także podejrzanego - z pouczeniem o przysługujących im uprawnieniach.

Art. 306.
§ 1. Pokrzywdzonemu oraz instytucji wymienionej w art. 305 § 4 przysługuje zażalenie na postanowienie o odmowie wszczęcia śledztwa, a stronom - na postanowienie o jego umorzeniu. Uprawnionym do złożenia zażalenia przysługuje prawo przejrzenia akt.
...
§ 3. Jeżeli osoba lub instytucja, która złożyła zawiadomienie o przestępstwie, nie zostanie w ciągu 6 tygodni powiadomiona o wszczęciu albo odmowie wszczęcia śledztwa, może wnieść zażalenie do prokuratora nadrzędnego albo powołanego do nadzoru nad organem, któremu złożono zawiadomienie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

List do marszałku sejmu wpisuje się niestety w polityczne granie na tej tragedii, przez wielu polityków ze wszystkich stron. Co jak widać po medialnych newsach i Waszych postach niestety trafiło na podatny grunt.

Nie zamierzam akurat na tym temacie udawadniać, kto co zrobił, czy kto czego zaniechał, kto był dobrym szeryfem, a kto nie, organy ścigania i prokuratorzy za  czyich rządów dały w tej sprawie większej  :dupa: .

Mam nadzieję, że wszelkie przyczyny zaniechań, mataczenia znajdą epilog w sądzie i chociaż w części ukoją ból p. Olewników.
Na koniec jeszcze jedno – Rodzinę Olewników rozumiem, Was nie.  :(

Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 21:36 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2008, 21:01
Fachowiec

POSTY        1034
Przepraszam moderatorze. POstaram się w przyszłości Poprawić wszelkie uchybienia.

11 wrz 2008, 21:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Przepraszam moderatorze. POstaram się w przyszłości Poprawić wszelkie uchybienia.

Jeśli to do mnie, to nie wiem za co przepraszasz. Jest wolność słowa, poglądów. Każdy ma prawo je tu wyrazić. A kto robi to w jakim stylu to już inna bajka. Zresztą w przypadku Twoich postów trudno mi się z reguły do nich odnieść, są dla mnie najczęściej niezrozumiałe, no może POza pewnymi sylabami  :piwo:  
A mój poprzedni post nie ma akurat charakteru uwagi moderatora, a zwykłej polemiki forumowicza ( zresztą wywołanego do tablicy). :czytaj:

Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 21:36 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2008, 21:33
Fachowiec

POSTY        1034
"...Rodzinę Olewników rozumiem, Was nie.."
Czyli wszystkich forumowiczów nie rozumiesz?

11 wrz 2008, 21:37

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

"...Rodzinę Olewników rozumiem, Was nie.."
Czyli wszystkich forumowiczów nie rozumiesz?

Post wcześniej zaproponowałem Ci byś  :czytaj:, to co komentujesz. Jeśli byś się trochę do tego przyłożył, to zauważyłbyś których ( dla ułatwienia powiem, że dwóch ) postów, czy też ich autorów mój komentarz dotyczy.  :(

11 wrz 2008, 21:43
Fachowiec

POSTY        1034
Nie Pozostaje nic innego jak życzyć Tobie skorzystania z szansy zostania POlitykiem. Jeżeli linię, którą prezentujesz przekształcisz w czyny to na mój głos możesz liczyć.

11 wrz 2008, 21:49

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Co się stało Oktan, taka niedoróbka ?  :D
oktan                    

Nie <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Po<!--colorc--></span><!--/colorc-->zostaje nic innego jak życzyć Tobie skorzystania z szansy zostania POlitykiem. Jeżeli linię, którą prezentujesz przekształcisz w czyny to na mój głos możesz liczyć.

11 wrz 2008, 22:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 185  Następna strona