Rokita tuż przed wyborami odszedł z PO, Marcinkiewicz z PIS... Jaki to plan? Budowa nowego PO na zgliszczach po klęsce Tuska i koalicja z PiS?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 05 paź 2007, 19:10 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
05 paź 2007, 19:09
raf
Primo po pierwsze nie jestem urzędnikiem. Primo po drugie sprawdzenie przez osoby którym by się chciało to sprawdzić czy - ojciec K był w AK, - czy był wykładowcą na PW, - czy dostali mieszkanie na Żoliborzu, - czy bracia wspierali twórczość reżimowej telewizji - czy J był internowany jest możliwe zapewne nie ruszając się z biurka. Sprawdzenie samodzielne czy poseł Nowak przyjął w Łomży od kogoś łapówkę, jest (nie dysponując aparatem władzy) praktycznie niemożliwe. No chyba że wskażemy, że 18 marca 2003 poseł Nowak był akurat na wczasach w Egipcie, co wykluczy możliwośc przebywania w tym samym czasie w Łomży...
Primo po pierwsze bycie "nie urzędnikiem" nie zwalnia od myślenia. Secundo po drugie potwierdzenie że - ojciec K był w AK, - był wykładowcą na PW, - dostali mieszkanie na Żoliborzu, - J był internowany nie dowodzi NICZEGO. Co więc daje takie sprawdzenie bez ruszania się od biurka???
I cud ósmy: "wspierali twórczość reżimowej telewizji." ??? Bo zagrali w filmie?! Notabene zagrali w filmie w KINIE (reżimowym), nie w telewizji. A grający w tym filmie Ludwik Benoit, Stanisław Milski, Wacław Kowalski, Janusz Kłosiński, Włodzimierz Skoczylas czy Marian Łącz też wspierali twórczość reżimowej telewizji? A aktorzy grający w setkach innych filmów choćby "Czterej pancerni pies" czy "Stawka większa niż życie", nie wspomnę o "Krzyżakach" też "wspierali twórczość reżimowej telewizji." ??? Paranoja Was opanowała czy jak?
helvet
Znów kolega Millan nie odrobił lekcji. Widać chłopina nie lubi szukać. Tekst o którym napisałeś pojawił się ( w formie opisowej ) na blogu "Matki Kurka ( ki ? )" 26 września 2007 r. ( <a href="http://www.matka-kurka.net/post/?p=1054" target="_blank">http://www.matka-kurka.net/post/?p=1054</a> ) i po przeredagowaniu, rozchodzi się za pośrednictwem internetu.
:brawa: Matka kurka (Urban z "Nie"? Piotrowski - zabójca księdza Popiełuszki - z "Mitów i Faktów" czy jak im tam?) to autorytet dla Ciebie? To gratuluję!
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 05 paź 2007, 19:54 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
05 paź 2007, 19:51
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Matka kurka (Urban z "Nie"? Piotrowski - zabójca księdza Popiełuszki - z "Mitów i Faktów" czy jak im tam?) to autorytet dla Ciebie? To gratuluję! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> MK jest OK ! - nie obchodzi mnie czy to Urban, Piotrowski czy ktokolwiek inny. To co pisze ma zawsze swoją logikę i mnóstwo faktów, które można sprawdzić w wielu źródłach - i nie ma tam kłamstw i przekrętów, jak sugerują tu dyżurne PIS-uary. :angry:
Ostatnio edytowano 05 paź 2007, 20:09 przez Ramona, łącznie edytowano 1 raz
05 paź 2007, 20:07
kominiarz
A aktorzy grający w setkach innych filmów choćby "Czterej pancerni pies" czy "Stawka większa niż życie", nie wspomnę o "Krzyżakach" też "wspierali twórczość reżimowej telewizji." ??? Paranoja Was opanowała czy jak?
No tu trochę przesadziłeś. Akurat te filmy były zaplanowane jako propagandówki - inna sprawa że wykonanie dało im olbrzymią popularność. np. Fronczewski miał odwagę zbojkotować tv po grudniu..
05 paź 2007, 20:25
Ramona
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Matka kurka (Urban z "Nie"? Piotrowski - zabójca księdza Popiełuszki - z "Mitów i Faktów" czy jak im tam?) to autorytet dla Ciebie? To gratuluję!
MK jest OK ! - nie obchodzi mnie czy to Urban, Piotrowski czy ktokolwiek inny. To co pisze ma zawsze swoją logikę i mnóstwo faktów, które można sprawdzić w wielu źródłach - i nie ma tam kłamstw i przekrętów, jak sugerują tu dyżurne PIS-uary. :angry: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> MK jest OK? Ten Goebbels stanu wojennego?
Drago
<!--quoteo(post=16244:date=05. 10. 2007 g. 19:51:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 05. 10. 2007 g. 19:51) [snapback]16244[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A aktorzy grający w setkach innych filmów choćby "Czterej pancerni pies" czy "Stawka większa niż życie", nie wspomnę o "Krzyżakach" też "wspierali twórczość reżimowej telewizji." ??? Paranoja Was opanowała czy jak?
No tu trochę przesadziłeś. Akurat te filmy były zaplanowane jako propagandówki - inna sprawa że wykonanie dało im olbrzymią popularność. np. Fronczewski miał odwagę zbojkotować tv po grudniu.. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> CELOWO wbrałem "Czterej pancerni pies" i "Stawka większa niż życie".
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
05 paź 2007, 20:41
PO zaprasza na II część kultowej komedii, której premiera odbędzie się 21 X 2007r. na wszystkich kanałach TV.
[attachmentid=271]
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
05 paź 2007, 22:30
kominiarz
<!--quoteo(post=16238:date=05. 10. 2007 g. 18:15:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 05. 10. 2007 g. 18:15) [snapback]16238[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Znów kolega Millan nie odrobił lekcji. Widać chłopina nie lubi szukać. Tekst o którym napisałeś pojawił się ( w formie opisowej ) na blogu "Matki Kurka ( ki ? )" 26 września 2007 r. ( <a href="http://www.matka-kurka.net/post/?p=1054" target="_blank">http://www.matka-kurka.net/post/?p=1054</a> ) i po przeredagowaniu, rozchodzi się za pośrednictwem internetu.
:brawa: Matka kurka (Urban z "Nie"? Piotrowski - zabójca księdza Popiełuszki - z "Mitów i Faktów" czy jak im tam?) to autorytet dla Ciebie? To gratuluję! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Mnie chyba żywcem wezmą do nieba. Za cierpliwość z jaką odpowiadam na zaczepki niektórych z tego forum.
Abyś mnie dobrze zrozumiał pozwalam sobie na krótkie przypomnienie całej sytuacji.
Raf zamieszcza na "Skarbowcach" post w którym cytuje otrzymanego maila ( zastrzegając, że nie jest w stanie zweryfikować prawdziwości zawartych w nim twierdzeń ). W polemice Millan powątpiewa w prawdziwość wiadomości a następnie kontruje wymyśloną na poczekaniu historyjką. Raf w sposób logiczny odpowiada adwersarzowi i ten milknie ( to jest zresztą cechą charakterystyczną Millana - rzucić temat i po merytorycznej replice skierować dyskusję w zupełnie inną stronę ). W swoim poście wskazuję Millanowi protoplastę owej informacji z podaniem linka do miejsca publikacji.
Nie wiem kim jest Matka Kurka i szczerze mówiąc wiedza ta nie jest mi do niczego potrzebna. To chyba Ty masz z tą postacią bliższy kontakt, skoro potrafisz ją wskazać z pięćdziesięcioprocentowym prawdopodobieństwiem.
Jestem natomiast bardzo zdziwiony, że na podstawie mojego posta stwierdziłeś kto jest dla mnie autorytetem.
Proszę wskaż w moim tekście zauważyłeś sformułowanie, które choć w minimalnym stopniu uzasadni postawioną przez Ciebie tezę. Kłopoty ze zrozumieniem czytanego tekstu? Przecież piszę po polsku...
PS. Jednego możesz być pewien. Dla mnie autorytetami na pewno nie są "tfurcy" IV PRL.
06 paź 2007, 19:10
PO i PiS znów idą łeb w łeb
[attachmentid=272]
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
a propos artykułu - o bazie i nadbudowie pisał marks czy lenin?
Co wy się tak nakręcacie tą kurką? Jakby to była afera międzynarodowa?
Ostatnio edytowano 06 paź 2007, 20:42 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
06 paź 2007, 20:20
PIS wygra a PO przegra! Czemu? PO ma mniej liter i jest po...
06 paź 2007, 23:25
Pan
PIS wygra a PO przegra! Czemu? PO ma mniej liter i jest po...
A mnie sie wydaje coraz bardziej, że tym razem sie pytamy kto przegra. I tym sie bardziej nakręcamy, a zwłaszcza na tym forum. Generalnie przegrał rozum, nieważne czy zwycięzcą będzie Donald, czy inny drób. W sumie cieszy mnie poparcie wielkiej rzeszy skarbowców (milan, i tym podobni) dla opcji teraz zarządzającej. Oczywiście brak podwyżek od dwu lat dla skarbowców to oczywista i porażająca krecia robota Donalda.Tak..... w świetle naszych porfeli powinniśmy jak najbardziej wesprzć ZiH (zakłamanie i hipokryzję) to takie wolne tłumaczenie skrótu PiS dla wykształciuchów.
07 paź 2007, 20:59
Zapraszam do lektury dzisiejszej "Rp" - coś dla wyborczych analityków:
____________________________________ always look on the bright side of life
08 paź 2007, 07:40
Odnosząc się do nieco innch badań poparcia: tych analizujących poparcie dla partii biorąc pod uwagę wiek i wykształcenie, powiedzcie mi, czy nikomu nie daje do myślenia, że im człowiek młodszy i lepiej wykształcony, tym chetniej popiera PO, a im człowiek starszy i mniej wyedukowany, tym chetniej odda swój głos na PiS?
Kończąc dyskusje w temacie wyborów życzę wam mądrej decyzji 21 października. Ja będe głosował na PO. Ale nawet, jeżeli PO przegra a władza dalej będzie sprawowana przez ekipę Jarka - trudno - ja sobie poradzę, a jak będzie naprawdę źle to zabiorę rodzinę i przeniosę się do któregoś z zagranicznych oddziałów mojej firmy. Tylko ludzi tu pozostających będzie mi szkoda.
Skarbowcom gratuluje łącznie 4% podwyżki wynagrodzeń w ciągu 2 lat rzadów PiS-u.
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->sygnaturkę usunięto z uwagi na jej niezgodność z regulaminem <<oj, zbiera mi sie>> )<!--sizec--></span><!--/sizec-->
08 paź 2007, 07:52
raf
Odnosząc się do nieco innch badań poparcia: tych analizujących poparcie dla partii biorąc pod uwagę wiek i wykształcenie, powiedzcie mi, czy nikomu nie daje do myślenia, że im człowiek młodszy i lepiej wykształcony, tym chetniej popiera PO, a im człowiek starszy i mniej wyedukowany, tym chetniej odda swój głos na PiS?
Właśnie, ja się cały czas zastanawiam jak to jest .... Skończyłam Uniwersytet w Poznaniu, studia podyplomowe, jestem dość młoda (26 lat) i ... zamierzam głosować na PiS. Przecież już poprzednie wybory udowodniły, że takie zestawienia to tylko zabawa.