O ile spadło (wzrosło) Twoje wynagrodzenie w 2009 roku?
Autor
Treść postu
Maxer2007
Moje wynagrodzenie w 2009 r. spadło, o czym już pisałem. Obecnie chcę dodać, że wynagrodzenie w styczniu 2010 r. mam niższe niż w grudniu 2009 r. o kwotę "dodatku S.C." Zanosi się wiec na kolejny spadek wynagrodzeń netto, chyba, że będzie jakaś indeksacja o której nic mi nie wiadomo A może Wy coś na ten temat wiecie ???
Moje wynagrodzenie w styczniu było kompletne, tzn. w dodatkiem S.C. O ile mi wiadomo mnożniki dodatku dla urzędników S.C. zmieniły się tylko dla tych wyższych stopni, co nas raczej nie dotyczy, a jeżeli miałaby zmienić się kwota bazowa, to ewentualnie wypłaciliby potem wyrównania. Tak więc biegnij do g.k. po wyjaśnienie, co się stało z tym dodatkiem. Powodzenia.
12 lut 2010, 23:34
103,65% ale jak popatrzeć na wartości bezwzględne to
13 lut 2010, 01:11
Teqila
Maxer2007
Moje wynagrodzenie w 2009 r. spadło, o czym już pisałem. Obecnie chcę dodać, że wynagrodzenie w styczniu 2010 r. mam niższe niż w grudniu 2009 r. o kwotę "dodatku S.C." Zanosi się wiec na kolejny spadek wynagrodzeń netto, chyba, że będzie jakaś indeksacja o której nic mi nie wiadomo A może Wy coś na ten temat wiecie ???
Moje wynagrodzenie w styczniu było kompletne, tzn. w dodatkiem S.C. O ile mi wiadomo mnożniki dodatku dla urzędników S.C. zmieniły się tylko dla tych wyższych stopni, co nas raczej nie dotyczy, a jeżeli miałaby zmienić się kwota bazowa, to ewentualnie wypłaciliby potem wyrównania. Tak więc biegnij do g.k. po wyjaśnienie, co się stało z tym dodatkiem. Powodzenia.
sądzę, że Maxerowi chodzi o dodatek specjalny, który z dniem 01.01.2010 odszedł w niebyt, a Tobie o dodatek urzędnika sc, który oczywiście nadal obowiązuje
13 lut 2010, 12:13
Wynagrodzenie roczne w 2009 roku spadło do 95,5% wynagrodzenia rocznego w 2008r. Moja pensja styczniowa w stosunku do grudniowej spadła o dodatek specjalny , który odszedł w niebyt. Dodając do tego inflację - jedyne co mnie cieszy to to, że mam pracę
13 lut 2010, 19:16
u mnie sukces procentowy bo kwotowo to jest jakaś masakra + ~ 15% ale to wszystko dzięki zmianie wydziału (na normalniejszy) pracy po godzinach, w domu ale i tak zarabiam mniej niż żona znajomi itd. refer. UKS (2,5 roku w urzędzie) ku chwale Ojczyzny
14 lut 2010, 16:10
nie martw się, w tym tempie szybko ich dogonisz, nie wiem gdzie jeszcze można załapać się na TAAAAAKI wzrost
14 lut 2010, 20:07
100% - zmiany na plus nie wystarczyły do zaokrąglenia do 101%, wliczając inflację na poziomie ok. 3% - spadek... Mając na uwadze dane o wzrostach wynagrodzeń w całej gospodarce - porażka...
15 lut 2010, 08:20
94,33 % wynagrodzenia uzyskanego w 2008 r. Normalnie sukces... Rewelacja!!!! Ciekawe tylko czy ta tendencja się utrzyma?
15 lut 2010, 08:51
birkut
UKS komisarz skarbowy, 92% Jedną miesięczną wypłatę oddałem więc Skarbowi Państwa
Ku Chwale Ojczyzny!!!
UKS komisarz skarbowy 99,8 (pomorskie)
15 lut 2010, 15:11
US - komisarz skarbowy - wymiar vat Z jubileuszówką 104,2 - bez: 98,2 Po 20 latach zastanawiam się czy nie odejść
Ostatnio edytowano 22 lut 2010, 22:45 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
mały retusz...
16 lut 2010, 11:01
IKS w UKS 101,82 %. Zgodnie z komunikatem Prezesa GUSCeny towarów i usług konsumpcyjnych w okresie dwunastu miesięcy 2009 r. wzrosły o 3,5 proc. (wobec 3,3 proc. w analogicznym okresie 2008 r.). W związku z tym nie ma się z czego cieszyć.
16 lut 2010, 11:40
Wszystko fajnie tylko jest tu mały błąd w założeniu, bowiem aby obliczyć wzrost/spadek wynagrodzenia należy brać pod uwagę nie płacę nominalną a płącę realną. Dla przypomnienia: PŁACA REALNA suma dóbr i usług, które można kupić za dane wynagrodzenie pieniężne (płacę nominalną) przy danym poziomie cen. Tak więc w tym modelu należy jeszcze uwzględnić wzrost cen dóbr i usług które możemy za tą pensję kupić - inflację. Dla przypomnienia inflacja w 2009 r. wyniosła około 3,5 % (o ile dobrze pamiętam), czyli od tych wyliczeń należy odjąć wskaźnik inflacji
16 lut 2010, 14:19
mr hyde
inspektor
Ja jeszcze PIT nie dostałem, ale moja lepsza połowa tak.
Na marginesie tego wpisu naszła mnie taka refleksja: jaki procent skarbowców ma kogoś z rodziny (małzonek, ojciec, matka, syn, córka, ciotka, wujek itd.) zatrudnionego również w administracji skarbowej? I co tu potem odpowiadać ludziom, którzy twierdzą, ze nie sposób znaleźć pracy w administracji bez poparcia kogoś z rodziny... Ja na szczęscie mogę podawać siebie jako przykład, ponieważ nie mam nikogo z rodziny zatrudnionego w resorcie, ale jak patrzę na moje podwórko to takich "klanów rodzinnych" jest multum.. I żeby nie było, to dotyczy również innych urzędów, w tym samorządowych.
A co do tematu, to również nie dostałem jeszcze PIT-u za zeszły rok.
każdy z nas może być Sobiesiakiem
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 lut 2010, 21:04
Inspektor (VAT/VIES) w US: 104,8% aż trudno uwierzyć