Dominiq napisał:viewtopic.php?f=18&t=1440&p=92246#p92246===================================================
No to poznajmy się bliżej.
dominiq
Liczba postów: 17
Średnia: 0,78 posta na miesiąc (17 postów na 22 miesiące)1-szy post:
Tytuł: To czekamy na 13-tki!
Napisane: 17 sty 2010 14:13
Temat bardzo merytoryczny, jak przystało na skarbowców, w zmianach podatkowych na 2010 tez biegli już jesteśmy????
dominiq
Tytuł: Re: Beznadziejna atmosfera pracy w us
Napisane: 13 lis 2011 22:41
Analizując wypowiedzi nie znajduję wytłumaczenia dlaczego dla poprawy własnej ścieżki zawodowej, warunków pracy, płacy - cała rzesza niezadowolonych nie zmierzy się z komercją. Proponuję w prywatnej firmie podjąć polemikę z szefem ( oceniając szefa w/g własnego uznania - ale bez jakiejkolwiek ...
Tytuł: Re: Wstrzymanie nagród
Napisane: 30 wrz 2011 21:34
Czy u Was też czasowo wstrzymali wypłaty nagród kwartalnych?
Polecam spacer na przewietrzenie główki - jak można wstrzymać wypłatę nagród przed upływem terminu naliczenia funduszu nagród -niezły mam ubaw czytając te posty.
dominiq
Tytuł: Re: Premie dla naczelników
Napisane: 17 wrz 2011 11:50
Sami eksperci od zarządzania na tym portalu się spotkali.
No cóż, ten kto nie ma szans na karierę w komercyjnej firmie - siedzi w skarbówce jak za karę i biadoli. Widząc jaka odpowiedzialność spoczywa na Naczelniku i fakt, że to my jesteśmy do wykonywania zadań w jego imieniu...
dominiq
Tytuł: 3% nagrody kwartalne
Napisane: 09 sie 2010 19:37
Podaj proszę, gdzie znalazłaś zmianę mnożnika na 2010rok - bo w ustawie budżetowej
nie doczytałem a znam ja już na pamięć.
dominiq
Tytuł: 3% nagrody kwartalne
Napisane: 09 sie 2010 19:34
Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania środków do budżetu" hihihi...
Wynagrodzenia wyp...
dominiq
Tytuł: Czy nowi naczelnicy w US się przyjmą?
Napisane: 21 maja 2010 20:15
Ciekawy temat, sądzę że wasza kariera kończy się na wprowadzaniu i zero wiedzy merytorycznej. Siedzicie i snujecie domysły i ploty rozsyłacie w eter ...hmmmm. U nas w US się pracuje i każdy ma prawo do prywatności. Dobrze natomiast u nas przyjmują się kwiaty w rabatach szczególnie te lubiące m...Pozostałe w mniej więcej podobnym stylu....
A kto Ci broni udzielać porad innym i dzielić się z nimi merytorycznymi doświadczeniami. Bo jak, chyba słusznie, zauważyła Lidzia pozjadałeś wszystkie rozumy (a ja wśród Twoich postów nie spotkałem próśb o pomoc), więc sam rad od nikogo nie potrzebujesz
viewtopic.php?p=92180#p92180viewtopic.php?p=92299#p92299A co do zarzutu braku dzielenia się merytorycznymi doświadczeniami.
Zobacz choćby w dziale SŁUŻBA CYWILNA "Postępowanie dyscyplinarne w służbie cywilnej" czy "Nowe zasady etyczne w służbie cywilnej", topik "Postępowanie kwalifikacyjne", "Gimnastyka umysłu", "Urzędnik mianowany - czy warto?"
Albo dział "INFORMATYKA W SKARBÓWCE".
A ile ciekawych informacji o naszych najżywotniejszych sprawach wrzuca Inspektor!
Jeśli masz jakieś pytania, na które (mimo wszystko) jednak nie znasz odpowiedzi, to wal śmiało! Postaramy się Ci pomóc

Tylko marudzimy? Czytałeś temat "Wsparcie dla Andrzeja Ż"?...
Możesz podyskutować w topiku "Beznadziejna atmosfera pracy w us". I niekoniecznie narzekać, a podbudować nas świetną atmosferą w Twoim US'ie.
O piłce też piszemy. W "kąciku sportowym".
O muzyce również...
O gospodarce, polityce i politykach - jak przystało na portal związkowy - także.
Homo sum; humani nihil a me alienum puto...O podatkach - jak najbardziej. Kto ma ochotę czy wątpliwości to pisze.
PODATNIKÓW SPOSOBY NA FISKUSA Temat: Błędne upoważnienie UKS
PODATKI DOCHODOWE Temat: Podatek od sprzedaży nieruchomości zakupionej w 2007 r.
Albo PRAWO PRACY - DYSKUSJA Temat: Praca w US a funkcja ławnika w sądzie...

EGZEKUCJA ADMINISTRACYJNA Temat: Nowe zadania
Co jeszcze Cię interesuje?
A jeśli nie masz takiej potrzeby, to możesz poczytać sobie o ciekawych sprawach w topikach "Historia" , "Kącik Kulturalno-Patriotyczny", "Etyka, moralność, obyczaje". W końcu, jak już nic ciekawego nie znajdziesz albo się znudzisz) możesz zajrzeć do "Pośmiejmy się".
Wyimaginuj sobie waść, że jest to najczęściej odwiedzany temat!

Decyzja należy do Ciebie!