Teraz jest 05 wrz 2025, 22:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Uwagi do forum
Dominiq napisał:

dominiq                    

Koledzy i Koleżanki pracujemy w korpusie służby cywilnej -więc może czas zabrać się za czytanie przepisów i pomyśleć  o jakości pracy zamiast stale marudzić, narzekać, biadolić.

viewtopic.php?f=18&t=1440&p=92246#p92246

===================================================

No to poznajmy się bliżej.

dominiq        
Liczba postów: 17
Średnia: 0,78 posta na miesiąc (17 postów na 22 miesiące)

1-szy post:
Tytuł: To czekamy na 13-tki!
Napisane: 17 sty 2010 14:13
Temat bardzo merytoryczny, jak przystało na skarbowców, w zmianach podatkowych na 2010 tez biegli już jesteśmy????  

dominiq        
Tytuł: Re: Beznadziejna atmosfera pracy w us
Napisane: 13 lis 2011 22:41
Analizując wypowiedzi nie znajduję wytłumaczenia dlaczego dla poprawy własnej ścieżki zawodowej, warunków pracy, płacy - cała rzesza niezadowolonych nie zmierzy się z komercją. Proponuję w prywatnej firmie podjąć polemikę z szefem ( oceniając szefa  w/g własnego uznania - ale bez jakiejkolwiek ...

Tytuł: Re: Wstrzymanie nagród
Napisane: 30 wrz 2011 21:34
Czy u Was też czasowo wstrzymali wypłaty nagród kwartalnych? :zly1: Polecam spacer na przewietrzenie główki - jak można wstrzymać wypłatę nagród przed upływem terminu naliczenia funduszu nagród -niezły mam ubaw czytając te posty.

dominiq        
Tytuł: Re: Premie dla naczelników
Napisane: 17 wrz 2011 11:50
Sami eksperci od zarządzania na tym portalu się spotkali.  :rotfl: No cóż, ten kto nie ma szans na karierę w komercyjnej firmie - siedzi w skarbówce jak za karę i biadoli. Widząc jaka odpowiedzialność spoczywa na Naczelniku i fakt, że to my jesteśmy do wykonywania zadań w jego  imieniu...

dominiq        
Tytuł: 3% nagrody kwartalne
Napisane: 09 sie 2010 19:37
Podaj proszę, gdzie znalazłaś zmianę mnożnika na 2010rok - bo w ustawie budżetowej  :rotfl: nie doczytałem a znam ja już na pamięć.

dominiq        
Tytuł: 3% nagrody kwartalne
Napisane: 09 sie 2010 19:34
Twoja znajomość zasad wynagradzania jest zdumiewająca, premie w Urzędzie - dostaliście jakiś ekstra fundusz - odsyłam do lektury ustawy o służbie cywilnej a także ustawy o finansach publicznych, szczególnie w kwestii "oddawania  środków do budżetu" hihihi... :rotfl: Wynagrodzenia wyp...

dominiq        
Tytuł: Czy nowi naczelnicy w US się przyjmą?
Napisane: 21 maja 2010 20:15
Ciekawy temat, sądzę że wasza kariera kończy się na wprowadzaniu i zero wiedzy merytorycznej. Siedzicie i snujecie domysły i ploty rozsyłacie w eter ...hmmmm. U nas w US się pracuje i każdy ma prawo do prywatności. Dobrze  natomiast u nas przyjmują się kwiaty w rabatach szczególnie te lubiące m...

Pozostałe w mniej więcej podobnym stylu....

dominiq                    

Mam propozycję, żeby obok witryny skarbowców utworzyć drugą " skarbowcy maruderzy". Dotychczasową przeznaczyć na wymianę merytorycznych doświadczeń i ponosić :rotfl:  jej poziom wśród zainteresowanych pracą.

A kto Ci broni udzielać porad innym i dzielić się z nimi merytorycznymi doświadczeniami. Bo jak, chyba słusznie, zauważyła Lidzia pozjadałeś wszystkie rozumy (a ja wśród Twoich postów nie spotkałem próśb o pomoc), więc sam rad od nikogo nie potrzebujesz ;)
viewtopic.php?p=92180#p92180
viewtopic.php?p=92299#p92299

A co do zarzutu braku dzielenia się merytorycznymi doświadczeniami.
Zobacz choćby w dziale SŁUŻBA CYWILNA "Postępowanie dyscyplinarne w służbie cywilnej" czy "Nowe zasady etyczne w służbie cywilnej", topik "Postępowanie kwalifikacyjne", "Gimnastyka umysłu", "Urzędnik mianowany - czy warto?"
Albo dział "INFORMATYKA W SKARBÓWCE".

A ile ciekawych informacji o naszych najżywotniejszych sprawach wrzuca Inspektor!

Jeśli masz jakieś pytania, na które (mimo wszystko) jednak nie znasz odpowiedzi, to wal śmiało! Postaramy się Ci pomóc :D

Tylko marudzimy? Czytałeś temat "Wsparcie dla Andrzeja Ż"?...

Możesz podyskutować w topiku "Beznadziejna atmosfera pracy w us". I niekoniecznie narzekać, a podbudować nas świetną atmosferą w Twoim US'ie.
O piłce też piszemy. W "kąciku sportowym".
O muzyce również...
O gospodarce, polityce i politykach - jak przystało na portal związkowy - także. Homo sum; humani nihil a me alienum puto...

O podatkach - jak najbardziej. Kto ma ochotę czy wątpliwości to pisze.
PODATNIKÓW SPOSOBY NA FISKUSA   Temat: Błędne upoważnienie UKS
PODATKI DOCHODOWE   Temat: Podatek od sprzedaży nieruchomości zakupionej w 2007 r.
Albo PRAWO PRACY - DYSKUSJA  Temat: Praca w US a funkcja ławnika w sądzie... :blush:
EGZEKUCJA ADMINISTRACYJNA   Temat: Nowe zadania

Co jeszcze Cię interesuje?

A jeśli nie masz takiej potrzeby, to możesz poczytać sobie o ciekawych sprawach w topikach "Historia" , "Kącik Kulturalno-Patriotyczny", "Etyka, moralność, obyczaje". W końcu, jak już nic ciekawego nie znajdziesz albo się znudzisz) możesz zajrzeć do "Pośmiejmy się".
Wyimaginuj sobie waść, że jest to najczęściej odwiedzany temat! :rotfl:

Decyzja należy do Ciebie! :piwo:

23 lis 2011, 21:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
Forum w tematach merytorycznych jest ok, ciekawe posty, rozwiązania. Wydaje mi się jednak, że regulaminowo powinniśmy dbać o poziom wypowiedzi. Słusznie należy dzielić się dobrymi rozwiązaniami zamiast snuć wywody i wzajemnie obrażać  oraz nakręcać nerwową atmosferę. Może na spartakiadzie  skarbowców w Lublinie wystąpimy z identyfikatorami z forum.  :) pozdrawiam

23 lis 2011, 21:38
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
dominiq                    

Forum w tematach merytorycznych jest ok, ciekawe posty, rozwiązania. Wydaje mi się jednak, że regulaminowo powinniśmy dbać o poziom wypowiedzi. Słusznie należy dzielić się dobrymi rozwiązaniami zamiast snuć wywody i wzajemnie obrażać oraz nakręcać nerwową atmosferę.

Zgadzam się z każdym słowem. Widzę, że masz dobre intencje.  :piwo:
Niektórzy nie mieli dobrych...
58 strona: moje odpowiedzi dla Miko i pp12377  
viewtopic.php?p=67455#p67455

Obraźliwe psoty usuwamy - nie zawsze nawet zauważacie. Czasami usuwamy część postu czy pojedynczy wyraz i zwracamy uwagę na PW.
Portal związkowy nie jest portalem dla grzecznych panienek. Związkowcy z natury są "bojowi". A że czasy są ciężkie (a idą jeszcze cięższe...), więc czasami emocje ponoszą ;)

No bo jak tu **** nie kląć kiedy *****   ********  :lol:

dominiq                    

Może na spartakiadzie  skarbowców w Lublinie wystąpimy z identyfikatorami z forum.  :) pozdrawiam

Świetny pomysł!  pije-===[

23 lis 2011, 21:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2010, 19:00

POSTY        27
Piwko chętnie  :piwo: za dobre obyczaje i utopmy w kuflu mierniki.

23 lis 2011, 22:11
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Wpadłem na ciekawy pomysł: skopiowałem sobie do pliku notatnika linki do najczęściej odwiedzanych topików, aby szybciej do nich trafić, zamiast szukać, kiedy ich nie ma na stronie głównej wśród ostatnio dodanych komentarzy.
Myślę że to jest ułatwienie i może ktoś zechce skorzystać to wrzucam je tutaj:

Polityka i politycy
viewtopic.php?f=21&t=779&start=3516

Kto głosował na PO
viewtopic.php?f=21&t=1306&start=624

Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja
viewtopic.php?f=21&t=778&start=2016

Władcy Marionetek.
viewtopic.php?f=21&t=1775&start=216

Gospodarka
viewtopic.php?f=21&t=2355&start=24

Katastrofa smoleńska
viewtopic.php?f=21&t=1876&start=2568

Kącik Kulturalno-Patriotyczny
viewtopic.php?f=21&t=521&start=660

Etyka, moralność, obyczaje
viewtopic.php?f=21&t=1959&start=1140

Historia
viewtopic.php?f=21&t=1736&start=264

Kącik sportowy
viewtopic.php?f=21&t=725&start=2256

Piosenka jest dobra na wszystko
viewtopic.php?f=21&t=1154&start=384

24 mar 2012, 10:47
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
...
14 grudnia 2012 godz. 20.40
Liczba postów: 100005 | Liczba wątków: 2301 | Liczba użytkowników: 19790 |

Jubileuszowego 100.000-go posta napisał 14-12-2012 11:52: "leklerk"

viewtopic.php?p=104505#p104505

Gratulacje!  :brawa:

14 gru 2012, 20:42
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
...
Liczba postów: 101932 | Liczba wątków: 2358 | Liczba użytkowników: 19927 | Najnowszy użytkownik: Ares91

Wkrótce powitamy 20.000-go Użytkownika...

22 lut 2013, 21:24
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Tak trzymać :piwo:

22 lut 2013, 21:29

REJESTRACJA24 kwi 2012, 11:16

POSTY        52
Ja mam pytanko, nie znam się zbytnio na informatyce, ale jeszcze z 2 miesiące temu można było normalnie logować się z serwerów jakiejś tam instytucji, a teraz wyskakuje "forbiden" coś tam coś tam  :unsure:  czy to kwestia ustawień forum czy dostawcy internetu?

30 sie 2013, 21:59
Amator

REJESTRACJA20 gru 2007, 18:13

POSTY        24
"Dostawcy internetu", w tym przypadku osób w MF decydujących co jest "ok", co jest "be".
Swoją drogą mam wrażenie, że ostatnio "cenzura" nieco zelżała. ('pejsbuk', 'nasza cela', itp)

30 sie 2013, 22:23

REJESTRACJA24 kwi 2012, 11:16

POSTY        52
No niekoniecznie MF w takim razie, ale burdel musi być straszny bo po tej "cenzurze" zablokowana jest np. oficjalna strona jednego z wojewódzkich sądów.  :D

30 sie 2013, 22:42
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
mimi1981                    

Ja mam pytanko, nie znam się zbytnio na informatyce, ale jeszcze z 2 miesiące temu można było normalnie logować się z serwerów jakiejś tam instytucji, a teraz wyskakuje "forbiden" coś tam coś tam  :unsure:  czy to kwestia ustawień forum czy dostawcy internetu?
Prawdopodobnie "instytucja" dostała nową pulę adresów IP, która do tej pory nie występowała.
Najprościej będzie podać IP, z którego jest ten problem.

31 sie 2013, 08:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2013, 19:59

POSTY        25
Post Czat na skarbowcach
Pytanie do administratora czy przewiduje się przywrócenie czatu skarbowców. Przypominam sobie stare dobre czasy i może warto pomyśleć o tym. Co Wy na to?

20 paź 2013, 20:18
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Dobre pytanie. Kiedyś chyba były już takie sugestie. Tylko czy to jest możliwe? Raczej nie.  
Ale to już  Toga, fachowiec w tej dziedzinie, na to odpowie w szczegółach.  :)

20 paź 2013, 21:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 76  Następna strona