Teraz jest 09 wrz 2025, 23:22

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Gazeta Prawna Nr 188 (2058) czwartek, 27 września 2007 r

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Taksa notarialna niższa o połowę.

Za większość usług notarialnych zapłacimy o połowę mniej. Minister sprawiedliwości, Zbigniew Ziobro, podpisał wczoraj rozporządzenie w sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej. Niższe stawki zaczną obowiązywać 14 dni od ogłoszenia rozporządzenia w Dzienniku Ustaw.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->  

Ten Ziobro, to chyba chce by było sprawiedliwie...

27 wrz 2007, 21:23

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
to dla WAS ku pokrzepieniu zlęknionych serc :P

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->TVPis <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Gdy Jarosław Kaczyński i Zbigniew Religa ogłosili plan zwiększenia nakładów na służbę zdrowia i podniesienia składki zdrowotnej, media prywatne przypomniały, co ten sam premier mówił w tej samej sprawie parę tygodni wcześniej - że podniesienie składki jest wykluczone. "Wiadomości" z kolei przedstawiły ten pomysł jako dobrą nowinę, prezent rządu dla ludu. Ani słowa o zmianie poglądów premiera, no i o tym, że tylko obietnice, a i tak mało realne - bo na rok 2008, czyli na czas po wyborach.

Gdy prokuratura zwróciła kardiochirurgowi Mirosławowi G. 170 przedmiotów zabranych mu w czasie aresztowania, a zatrzymała tylko dwie butelki alkoholu, m.in. butelkę wódki Dębowej, bo nie miał na nią rachunku (!), pokazały to tylko media prywatne. Jedynie widzowie "Wydarzeń" i "Faktów" mogli więc zobaczyć na własne oczy, jak oszukańczy był entourage aresztowania kardiochirurga, te alkohole i zegarki, które w telewizji pokazywano.

"Wiadomości" w to miejsce podały, że biskupi wezwali do oddawania organów do przeszczepów, bo ich liczba spadła w jednym tylko szpitalu z 40 do dziewięciu. Ale nie podały, dlaczego tak się stało. Kto stworzył klimat strachu. To znaczy, nie podały, że był to efekt nagonki na Mirosława G., a także efekt artykułów w "Gazecie Polskiej", w której oskarżano lekarzy o zabijanie ludzi dla narządów.

Podobnie było ze sprawą Janusza Kaczmarka. Gdy sąd orzekł, że prokuratura bezpodstawnie zażądała za jego wypuszczenie kaucji i zakazała mu wyjazdu z kraju, "Wiadomości" odkręciły kota ogonem. Usłyszeliśmy, że "środki zapobiegawcze wyznaczone muszą być jeszcze raz". Oraz przytoczono zarzuty prokuratury wobec Kaczmarka, tak żebyśmy broń Boże nic dobrego o nim nie pomyśleli. W ten sposób zakrzyczano rzeczywistość.

W innych przypadkach ją przemilczano - tak było, gdy ks. Rydzyk kupił sobie audi za 250 tys. zł. O luksusowym aucie poinformowały wszystkie prywatne media. Publiczne - nie.

"Wiadomości" stosują też podwójną zasadę dociekliwości. Wobec Jarosława Kaczyńskiego, ks. Rydzyka, ludzi PiS - są wyrozumiałe. Wobec aktualnych wrogów władzy - bezwzględne.

Gdy więc Kaczyńscy przyjęli Nelly Rokitę do swego obozu, "Wiadomości" ani słowem nie zająknęły się, że jeszcze parę miesięcy temu premier nazywał Jana Rokitę zbrodniarzem i domagał się, by odszedł z polityki (nomen omen tak się stało...).

Ale gdy na liście wrogów państwa PiS znalazł się Ryszard Krauze, natychmiast połączono jego nazwisko z mafią piłkarską. Bo na liście skorumpowanych działaczy są szefowie Arki Gdynia, która należy do Prokomu. To, że Arka jest jednym z kilku klubów, wobec których prokuratura wytoczyła zarzuty, było już nieważne.

Świat prezentowany przez TVP przypomina ten z partyjnych reklamówek PiS. Jest w nim dobrotliwy premier ciężko pracujący dla ojczyzny (wszystkie inwektywy, które rzuca pod adresem przeciwników, i napady wściekłości można obejrzeć jedynie w mediach prywatnych), atakowany nie wiadomo dlaczego przez złych ludzi. A o tym, że są źli, świadczyć mają znalezione u nich butelki alkoholu, jakieś teczki, insynuacje.

Dobry premier i zła opozycja

Polska prezentowana w "Wiadomościach" nie jest więc wspólnotą, krajem obywatelskim, w którym mieszkają Polacy o różnych poglądach, dyskutujący ze sobą, jest polem bitwy. Podczas której dobra władza chce dobrze, ale wciąż przeszkadza jej w czynieniu dobra zła opozycja.

A kryterium dobra i zła jest jedno. Dobry jest ten, kogo wskaże jako dobrego Jarosław Kaczyński, a złym - ten, kogo wskaże jako złego. A że wskazuje różnie - że raz Kaczmarek jest dobry, a innym razem zły, że z kolei Rokita raz jest zły, a innym razem dobry, i takie przykłady można mnożyć - to i telewizja publiczna chodzi od ściany do ściany. Zgodnie z partyjnym zygzakiem.

To bije po oczach.

"Nigdy za wolnej Polski telewizja publiczna nie została zaprzęgnięta do promocji jednej partii tak wyraźnie i bezwzględnie", pisze Teresa Bogucka. - TVP dzień w dzień manipuluje i oszukuje miliony Polaków. To jest jasna i żałosna drwina z nas - mówił w piątek rano w Radiu rynszTOK FM Tomasz Lis.

Drwina czy gwałt?

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1440659,720,1,kioskart.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1440659,720,1,kioskart.html</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To jak w tej piosence "Mr President... a na ekranie (TVPiS) jego twarz spokojna".

Ostatnio edytowano 27 wrz 2007, 23:13 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

27 wrz 2007, 22:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
Zielonka !  Na temat PO posty (wszyskie na tej stonie) nr 104, 211, 218,254,294, 401, a na koniec to jeszcze 340 (o ABS dla nas wszystkich). :czytaj: Te posty to Twoje ? One są pozytywne ? Jak je oceniasz ?

PS.  Jesteś "monotematyczny" (a na Twoje PW coś dotarło ?). :D

Ostatnio edytowano 27 wrz 2007, 23:31 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

27 wrz 2007, 23:29

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

ABS dla nas wszystkich

Czy ABS to znaczy... hmm... absolutny brak szyi ?  B)))

28 wrz 2007, 00:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

<!--quoteo(post=15873:date=27. 09. 2007 g. 23:29:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 27. 09. 2007 g. 23:29) [snapback]15873[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
ABS dla nas wszystkich

Czy ABS to znaczy... hmm... absolutny brak szyi ?  B)))
Nie! Taki system  anyty poślizgowy w samochodach (jeszcze może EBD). :)  Dla Ciebie również ! :(
PS. Montuj ! Zoltar! W tym organie gdzie jezyk , a może na klawiaturze ? Ja już to zrobiłem!

28 wrz 2007, 05:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Witajcie. Odnośnie tego artykułu o TVPis - chciałem tylko przypomnieć, jak było z telewizją publiczną za czasów Aleksandra i jego partii - dokładnie to samo. Władza wywiera bezpośredni wpływ na media jej podległe. Nie bronię PIS-u tylko tak robią wszyscy którzy są u władzy - naganne, ale chyba będą głupcami jak tego nie wykorzystają.
Tak naprawdę to śledzę posty i mało piszę, ponieważ moje wątpliwości wyrażone kilkanaście (kilkadziesiąt) postów temu na temat wyborów tylko wzrastają. Ale jeszcze kilka tygodni  - może coś wymyślę!

28 wrz 2007, 06:32

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123
Zawsze mi się wydawało, że publiczne radio osiągnęło szczyt służalczości za rządów Milera, gdy premier był w sygnałach dnia co drugi dzień, a redaktorzy rozmawiali z nim stojąc na baczność. Sygnałów dnia słucham tylko wtedy, gdy 0 6.00 jestem juz w trasie, więc w sumie niezbyt często. A zatem to co usłyszałem bodajże we wtorek w "Sygnałach dnia" sprawiło, że "Era Milera" to był pikuś w stosunku do tego, co dzieje się obecnie. Najlepsze pytanie zadane Jarkowi przez prowadzącego wywiad: Czy obecne działania opozycji to wyraz głupoty, niewiedzy, czy celowe działania? Albo zadając pytanie o teczki IPN dziennikarz sam szybciutko wyjaśnił słuchaczom co to jest "figurant", by nie daj Boże ktoś sobie nie pomyślał czegoś złego o Jarku...

28 wrz 2007, 09:42
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=15874:date=28. 09. 2007 g. 02:12:name=zoltar7)--><div class='quotetop'>(zoltar7 @ 28. 09. 2007 g. 02:12) [snapback]15874[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=15873:date=27. 09. 2007 g. 23:29:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 27. 09. 2007 g. 23:29) [snapback]15873[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
ABS dla nas wszystkich

Czy ABS to znaczy... hmm... absolutny brak szyi?
Nie! Taki system  anyty poślizgowy w samochodach (jeszcze może EBD).
Dla Ciebie również ! :(
PS. Montuj! Zoltar! W tym organie gdzie jezyk, a może na klawiaturze? Ja już to zrobiłem!
:brawa:
POpieram  i  PrzyłANczam sie całem sercem! I językiem :P

Arnold                    

chciałem tylko przypomnieć, jak było z telewizją publiczną za czasów Aleksandra i jego partii - dokładnie to samo. Władza wywiera bezpośredni wpływ na media jej podległe.
Nie bronię PIS-u tylko tak robią wszyscy którzy są u władzy - naganne,
ale chyba będą głupcami jak tego nie wykorzystają.

Nic dodać, nic ująć  ;)

28 wrz 2007, 12:24

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) "Ja, Przemysław Gosiewski, poseł na Sejm RP, przepraszam Platformę Obywatelską za to, że w czasie audycji radiowej (...) w Studiu Politycznym Radia Kielce pomówiłem PO, naruszając jej dobre imię poprzez zarzucenie jej związków z grupą przestępczą Pawliszaków".  (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://wiadomosci.wp.pl/wid,9247045,kat,1342,wiadomosc.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/wid,9247045,kat,1342,wiadomosc.html</a>

A było Edgar nie kłapać jęzorem...

28 wrz 2007, 14:02
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) "Ja, Przemysław Gosiewski, poseł na Sejm RP, przepraszam Platformę Obywatelską  (...)

A było Edgar nie kłapać jęzorem...
A co Platformę Obywatelską na to? Dała głos?!
Wszak organizacja nie ma ni duszy, ni ciała :o

28 wrz 2007, 14:13
Własny awatar
"Idą wybory. Nie da się tego ukryć. Trzeba ratować ten Kraj! Dlatego powstała akcja "Schowaj Babci dowód".  Podaj dalej. To nie jest łańcuszek, tylko ratowanie Polski!"

:brawa:

28 wrz 2007, 16:39
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Zawsze mi się wydawało, że publiczne radio osiągnęło szczyt służalczości za rządów Milera, gdy premier był w sygnałach dnia co drugi dzień, a redaktorzy rozmawiali z nim stojąc na baczność. Sygnałów dnia słucham tylko wtedy, gdy 0 6.00 jestem juz w trasie, więc w sumie niezbyt często. A zatem to co usłyszałem bodajże we wtorek w "Sygnałach dnia" sprawiło, że "Era Milera" to był pikuś w stosunku do tego, co dzieje się obecnie. Najlepsze pytanie zadane Jarkowi przez prowadzącego wywiad: Czy obecne działania opozycji to wyraz głupoty, niewiedzy, czy celowe działania? Albo zadając pytanie o teczki IPN dziennikarz sam szybciutko wyjaśnił słuchaczom co to jest "figurant", by nie daj Boże ktoś sobie nie pomyślał czegoś złego o Jarku...

Dla młodych słuchaczy dodajmy, że Polacy lubią robić inaczej niż im się nachalnie wtłacza do głów... Tak dla zasady... Mimo transmisji Jaruzela na wszystkich kanałach TVP i Polskiego Radia (na szczęście nie było wtedy edycji Polskiej MTV) Polacy go nie polubili.

28 wrz 2007, 21:21
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=15886:date=28. 09. 2007 g. 09:42:name=raf)--><div class='quotetop'>(raf @ 28. 09. 2007 g. 09:42) [snapback]15886[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zawsze mi się wydawało, że publiczne radio osiągnęło szczyt służalczości za rządów Milera, gdy premier był w sygnałach dnia co drugi dzień, a redaktorzy rozmawiali z nim stojąc na baczność.
.... to co usłyszałem bodajże we wtorek w "Sygnałach dnia" sprawiło, że "Era Milera" to był pikuś w stosunku do tego, co dzieje się obecnie....

Dla młodych słuchaczy dodajmy, że Polacy lubią robić inaczej niż im się nachalnie wtłacza do głów...
Mimo transmisji Jaruzela na wszystkich kanałach TVP i Polskiego Radia Polacy go nie polubili.

Tak Ci sie tylko wydaje Raf. Ty i Zoltar (a może i Drago) jesteście młodzi to macie prawo nie pamiętać wcześniejszych czasów.
Ja i Praktyk pamiętamy to wiemy, że w zasadzie to zawsze było "taksamo". Kwestia mniejszych lub większych możliwości. Dzisiaj są one niewspółmiernie większe.

JAk PO wygra wybory za 4 , 8 czy 12 (moze 16 lat) wybory to TEŻ będzie robiło co najmniej TAK SAMO.
Zakład? :rolleyes:

A co do nielubienia Jaruzelskiego. Nie wszyscy Polacy go nie lubili.
Np. niejaki Adam M. stanął w obronie generała mowiąc: Odpppp...l sie od generała"!
A wiesz gdyby dzisiaj wystartował w wyborach ilu by na niego zagłosowało?!   :D

Ostatnio edytowano 29 wrz 2007, 07:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

29 wrz 2007, 07:24
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

A co do nielubienia Jaruzelskiego. Nie wszyscy Polacy go nie lubili.
Np. niejaki Adam M. stanął w obronie generała mowiąc: Odpppp...l sie od generała"!
A wiesz gdyby dzisiaj wystartował w wyborach ilu by na niego zagłosowało?!

Masz rację. Nawet dziś, gdy zbliżają się wybory, jeden z kandydatów woli rozmawiać w debacie z notorycznym pijakiem (wyciągając go na pierwsze strony) niż z liderem opozycji.

29 wrz 2007, 11:00
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 94  Następna strona