Teraz jest 05 wrz 2025, 19:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 809 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 58  Następna strona
Władcy Marionetek... 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: Władcy Marionetek...
GWno idzie na dno
ciąg dalszy

Adam Michnik żali się i skarży na Pomorzu

Żale, obelgi, oskarżenia, czyli tournée Michnika na Pomorzu. Naczelny „GW” wpada w histerię: Kaczyński chce rządzić Polską na wzór stalinowski. WIDEO

Resortowe dziecko, gorszy sort, agent CIA i Mosadu, samo zło — w taki sposób prezydent Gdańska Paweł Adamowicz powitał Adama Michnika w Europejskim Centrum Solidarności.
Gdy samorządowiec zaintonował „Sto lat”, Michnik odpowiedział:
   Proszę o wstrzemięźliwość, ostatni raz pamiętam jak śpiewali Gomułce. Sto lat nie będzie potrzebne, żeby walczyć z „dobrą zmianą”, myślę, że to pójdzie szybciej.

Dalsza część spotkania upłynęła pod znakiem ostrej krytyki rządzącej.
   Najczarniejsze scenariusze, że rządy PiS-u będą oznaczały działania w stylu reżimu putinowskiego na naszych oczach się dokonują. Jestem jednak przekonany, że tak jak w 1980 r. poszedł impuls z Gdańska, aby przegonić czerwoną truciznę, teraz stanie się podobnie— grzmiał redaktor naczelny „michnikowego szmatławca”.

Nie obyło się bez osobistych wycieczek.
   Przykład Dorna jest niezwykle pocieszający, bo okazuje się, że pisizm jest uleczalny. On będąc trzecim bliźniakiem zaczął mówić ludzkim głosem, jak go z PiS-u wyrzucili — powiedział.

W znacznie ostrzejszym tonie Michnik wypowiadał się na temat Jarosława Kaczyńskiego.
   Ale on nie ma zahamowań i chce rządzić Polską, tak jak rządzi PiS-em, na wzór stalinowski
— bredził niestrudzenie dziennikarz.

Oni będą jechali we wszystkie strony. Pamiętam, jak za pierwszego PiS-u dostałem wezwanie do prokuratury w Łodzi. Okazało się, że jakiś kryminalista usłyszał w celi, że my budując naszą redakcję robiliśmy jakieś przekręty. Pojechałem na przesłuchanie, chociaż ja sprawami finansowymi się nie zajmowałem. Po kilku dniach były wybory, które przegrał PiS i zaraz po nich zadzwonili z prokuratury, że śledztwo zostało umorzone. Jestem przekonany, że takie sztuczki będą stosowali. To jest putinowskie, na tej zasadzie Chodorkowski spędził 10 lat w łagrach
— grzmiał Michnik.

Naczelny „michnikowego szmatławca” zapytany o to, czy ogląda „Wiadomości”, odpowiedział:
   Nie. Wiele w życiu nagrzeszyłem i należy mi się surowa pokuta, ale tak strasznie nie nagrzeszyłem, żeby oglądać Wiadomości .

W zupełnie innym tonie Michnik wypowiadał się na temat manifestacji KOD-u.

One zatrzymały Kaczyńskiego, one zmieniły nas. Bez KOD-u nie byłoby marszu parasolek i protestu nauczycieli. Te marsze mają głęboki sens. Pamiętam, jak po wyborach wyjechałem z Polski będąc w depresji. Wróciłem w maju i Jarek Kurski zabrał mnie na marsz KOD-u i tam zobaczyłem wspaniałą atmosferę. Zobaczyłem, że tę moją Polskę, którą Kaczyński chciał mi podpieprzyć, KOD mi chce zwrócić — twierdził.

ten bydlak atakuje, prowukuje Polaków ,Katalików otwarcie ,fuj lajdakuicek Przecież on uderza w PO-paprańców narzekając na odcięcie prenumeraty i reklam ze strony urzędów i spółek Skarbu Państwa, gdyż tym samym przyznaje, że GuWyb istniało tylko dzięki Naszym podatkom.
SM

Adam Michnik? To brat tego stalinowskiego mordercy Stefana Szechtera?
Pisizm jest uleczalny? A żydowizm jest uleczalny?
Adolf

Michnik , jako doświadczony opozycjonista pozorny wie co mówi, bo wg niego demokracja jest wtedy, gdy daja mu pieniądze i zamawiają GW, którą wszyscy wyrzucają do śmieci ? Oto jego demokracja
RodaK

Czy nie dosyć tego frustrata? Niedobrze się robi patrząc na tę gębę. Może by się rozliczył z pieniędzy które zdobył i w jaki sposób na swojego szmatławca?
mgr inż. Jolka

Jak to dobrze żyć w dzisiejszych czasach.Marzenia się spełniają. Szlag trafił Świat wg.Mi. Czekaliśmy na to długo,ale się opłacało.Widzieć pianę na mordzie

Michnika ,to jest jakby wygrać milion w totka
wasz

http://wpolityce.pl/media/316534-zale-o ... wski-wideo

Załącznik:
Ku ku kurde przez ten PIS.jpg

Kaczyński podpieprzył Michnikowi Polskę

Michnik twierdzi, że „Kaczyński podpieprzył" mu Polskę.
To prawda. „Podpieprzono" wam cały świat.

Obrazek

Szczere wyznanie Adama Michnika mogłoby pojawić się spokojnie w ustach innych przedstawiciel światowego obozu ideologicznego, którym świat „podpieprzyli” ludzie jak Trump, Orban czy właśnie Kaczyński.

Na marszach KOD-u zobaczyłem, że tę moją Polskę, którą Kaczyński chciał mi podpieprzyć, KOD mi zwrócił. Najważniejsze dziś jest odsunięcie PiS-u od władzy. Mamy do czynienia z brutalnym łamaniem prawa i konstytucji. I tych ludzi trzeba będzie normalnie osądzić.
- powiedział na spotkaniu w Gdańsku samozwańczy Yoda III RP. Ktoś mógłby się na słowa Adama Michnika oburzyć. Ja je jednak naprawdę cenię. Michnik w swoim specyficznym stylu wyraził po prostu to, co sądzi cały oszołomiony wciąż obóz autorytetów, mających w zamiarze ojców chrzestnych III RP rządzić Polską do końca świata i tydzień dłużej.

Nie będę cytował większych fragmentów wywodów Adama Michnika z gdańskiego spotkania, bowiem byłoby to nudne jak filmy dokumentalne Olivera Stone’a. Ten niegdyś błyskotliwy publicysta perfekcyjnie podsumowuje swój dzisiejszy poziom oglądu rzeczywistości jednym zdaniem. „Dla mnie bycie „antypisem” wystarczy, tak jak mi wystarczało być antyfaszystą czy antykomunistą”- chwali się Michnik, który o ile bohatersko z komunizmem rzeczywiście walczył, to już jego antyfaszyzm polegał na wojnie ze stworzonym przez siebie brunatnym Bogeymanem. Raz był nim Lech Wałęsa, innym razem Stefan Niesiołowski czy Roman Giertych. Teraz jest nim zaś Jarosław Kaczyński, którego rządy usprawiedliwiają istnienie Gazety Michnika, jak istnienie Ameryki reżym Putina.

Nie wiem co ma na myśli Michnik mówiąc, że KOD zwrócił mu Polskę. Według narracji jego gazety Polska jest już niemal dyktaturą putinowską, więc odtrąbienie sukcesu odzyskania Polski jest co najmniej przedwczesne. No, ale może Michnik po prostu pokochał patos rodem z Hollywood i daje do zrozumienia, że tylko skacząc do góry jak kangury z dziadkami z KOD czuje się wolny. Choć do tej pory trudno mi zrozumieć jak w kraju autorytarnym można organizować manifestacje, ale pewnie rzeczami, które nie pojmuję jest wybrukowana posadzka naczelnego „michnikowego szmatławca”.

Ma jednak rację Michnik, że Kaczyński mu Polskę podpieprzył.
„Nie damy Polski zabrać gówniarzom”- mówił przed wyborami. Nie udało się.
Polska Adama Michnika wymsknęła mu się z rąk. A był to piękny kraj rządzony przez namaszczane przez niego elity, do których mogli się dostać nawet jego wrogowie. Tyle, że po wcześniejszym oddaniu mu hołdu - patrz: Lech Wałęsa, Roman Giertych, Stefan Niesiołowski etc.).

Michnik jest wybitnie inteligentnym człowiekiem więc wie, że czekają go kolejne upokorzenia. Jego ziomom spod znaku Cohn Bendita i reszty samozwańczych królów świata z pokolenia 68 z rąk wymknął się cały świat. Zbliżająca się wielkimi krokami ultra konserwatywna administracja Donalda Trumpa jest tego najlepszym dowodem.

Dramatem Michnika jest to, że nawet pieniądze Georga Sorosa nie zmienią faktu, że prawica podpieprza właśnie im świat. Można się dziwić ich zszokowaniu? Przecież niemal zbudowali Nowy Wspaniały Świat. A ten rozpada się jak domek z kart.

autor: Łukasz Adamski
Krytyk filmowy tygodnika wSieci. Publicysta portalu wPolityce.pl i tygodnika ABC. Pisał m.in. w „Uważam Rze”, „Ozonie”, „Gazecie Polskiej”, „Polska The Times”, „Frondzie”. Autor książek „Wojna światów w popkulturze” i „Bóg w Hollywood”. Laureat nagrody Złotej Ryby. im Macieja Rybińskiego dla mlodych felietonistów.
Obserwuj mnie na Twitterze: https://twitter.com/adamskilukasz1

http://wpolityce.pl/polityka/316513-mic ... caly-swiat

Załącznik:
Zasady III RP.jpg

Czego nie chce przyjąć do wiadomości inżynier Adam Michnik...

Obrazek

Dawno temu Adam Michnik w przebłysku proroczego natchnienia powiedział o Lechu Wałęsie, że „z symbolu polskiej demokracji stał się jej groteskową karykaturą”. To akurat była święta prawda i nic się nie zmieniło do dzisiaj, jeśli chodzi o Wałęsę w kontekście demokracji. Z tym tylko, że były przywódca Solidarności nigdy nie miał nawet zielonego pojęcia czym jest demokracja, o co w niej chodzi i dlaczego elity nakazują nam ją kochać.

Pamiętamy jego brednie w stylu, że „miała być demokracja, a tu każdy robi, co chce”. Zatem Wałęsa stał się groteskową karykaturą dlatego, że jako kompletnego ignoranta w tej dziedzinie wypromowano go na ikonę demokratycznej transformacji. To czym niby miał się stać, jeśli nawet nie wiedział, o czym bredzi?

Dzisiaj Michnik promuje KOD na zdrową siłę narodu, a Mateusza Kijowskiego na przywódcę antypisowskiej opozycji, przeciwko rzekomo totalitarnej władzy:

Spontaniczne zrodzenie się Komitetu Obrony Demokracji jest fenomenem, który będzie kiedyś opisywany tak jak zrodzenie się „Solidarności”. Zapewne jakoś będzie opisywana geneza KOD, lecz historycy wskażą fundamentalną różnicę, a mianowicie, że Michnik nie siedział wtedy w więzieniu, a popierane przezeń środowisko straciło władzę w rezultacie wolnych i demokratycznych wyborów. Ten fakt na pewno da  sporo do myślenia przyszłym pokoleniom.

Jedno trzeba przyznać, że jeśli chodzi o podobieństwo tych epok, to ciężar frazy i myśli Kijowskiego jako żywo przypomina Wałęsę. Niedawno lider KOD oświadczył, że „skoro Kaczyński gdzieś zacytował Stalina, to nie powinno dziwić porównywanie go do niego”. Dopiero co plótł o zejściu do podziemia wzorem Armii Krajowej. Przecież to jest osobowość na miarę Misia Puchatka lub Ani z Zielonego Wzgórza i Michnik musi mieć tego świadomość. Można bowiem wymienić mnóstwo wybitnych ludzi, także wśród serdecznych przyjaciół Michnika oraz jego samego, którzy w różnych sytuacjach, celach i kontekstach cytowali Stalina, Hitlera, Lenina czy Goebbelsa i nikomu o zdrowych zmysłach nie przyszło do głowy, żeby z tego powodu porównywać ich do wyżej wymienionych ludobójców.

Zważywszy jednak, że Michnik idiotą nie jest, a sam snuje analogie do putinizmu i hitleryzmu w kontekście osoby Jarosława Kaczyńskiego, to można przypuszczać, że jest mentorem Kijowskiego w tej materii, bo przecież nie odwrotnie. Zatem mamy tu do czynienia z celowym sprowadzaniem obrazu demokracji do groteskowej karykatury, w której ikoną praworządności ma być chłopek roztropek zalegający przez lata z płaceniem alimentów na dzieci, a na rzekomo demokratycznych sztandarach widnieje prezes Trybunału Konstytucyjnego, który wspólnie z partią rządzącą napisał niekonstytucyjną ustawę przeciwko opozycji.

Istnieje jednak jeszcze bardziej fundamentalna różnica pomiędzy początkiem transformacji solidarnościowej i powstaniem KOD. Otóż środowisko Michnika straciło przemożny wpływ na społeczeństwo, którym dysponowało dziesiątki lat. Wybory dzisiaj wygrywa partia występująca pod hasłami zmiany stanu rzeczy, którego symbolami stały się rządy banksterów, szalbiercze kredyty frankowe i polisolokaty, dzika reprywatyzacja w Warszawie. Pośród mnogości innych, afera Amber Gold, gdzie oszust latami okradał ludzi, działając pod przykrywką instytucji państwa. Także mętna filozofia ciepłej wody w kranie, usprawiedliwiająca paraliż państwa przez dwie kadencje.

Co więcej, zwycięska partia Kaczyńskiego dotrzymuje obietnic wyborczych, przywraca godność całym grupom społecznym, dotychczas przez elity III RP celowo wykluczanym z obszaru dobrodziejstw transformacji ustrojowej. Zapewnia bezpieczeństwo obywatelom i likwiduje patologie gospodarcze. Blokuje napływ islamskich terrorystów. Żywo reaguje na zło we własnych szeregach.

W zderzeniu z tym fenomenem polskiej demokracji, zadeklarowany przez Michnika fenomen demokracji w postaci KOD jawi się jak wizja człowieka w malignie, który został przejechany na pasach przez ciężarną zakonnicę. Michnik nie rozumie albo nie przyjmuje do wiadomości, że po ostatnich wyborach ludzie dostali do rąk prosty instrument do oceny wiarygodności polityków i środowisk opiniotwórczych. Już nie zestawiają słów i deklaracji, lecz konkretne czyny, decyzje, posunięcia władzy w relacji do siebie. Już nie chcą porównywać haseł jednych polityków do haseł innych polityków. Ludzie poczuli demokrację, także w kieszeniach. To jest argument jak skała. KOD zaś jest postrzegany jako weekendowa granda na ulicach, która ma przełożenie wyłącznie na ambicje politykierów i zranionych do żywego mięsa inżynierów społecznych.

autor: Stanisław Januszewski
Dawniej zagoniony wielkomiejski mieszczanin, dzisiaj spokojny emeryt z podwejherowskiej wsi. Trochę rozdarty pomiędzy ściśle ścisłym wykształceniem a mniej ścisłymi aspiracjami. Teraz staram się to wszystko w miarę ogarnąć i wyrównać proporcje.

http://wpolityce.pl/polityka/310279-cze ... am-michnik

Załącznik:
Agora w III RP i w IV RP.jpg

Adam zmień pracę i weź kredyt  :wysmiewacz:

Michnik przyznał, że GW była uzależniona od władzy
Internauci są bezlitośni: "Adam zmień pracę i weź kredyt".

Obrazek

Nie tak miało być… Adam Michnik nie może pogodzić się ze zmianą władzy i tym, że jego niezależna „michnikowy szmatławiec”, odcięta od państwowego finansowania, stacza się coraz bardziej.

Adam Michnik na spotkaniu KOD przyznał, że zmiana władzy straszliwie walnęła „michnikowego szmatławca” po kieszeni.

Nie stać nas na oddziały regionalne i korespondentów. Oni chcą nas zniszczyć metodą najprostszą: jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze
—żalił się w Koszalinie.

Ostra riposta internautów:

"Teraz widać jak radzą sobie i czym tak naprawdę są bez państwowej kasy. Nikim". MEMY i KOMENTARZE.

A co z ‘niewidzialną ręką rynku’ panie Michnik?

Niektórzy budują pozycję gazety ciężką pracą… Inni dotacjami rządowymi. Życie każdy się może czasem za… za… zapomnieć i powiedzieć prawdę
—odpowiadają Michnikowi internauci.

Załącznik:
dajcie chociaż na sok z buraka.jpg

Bandyci z PO paśli tego raka ,który od ćwierć wieku toczy Polskę. Na szczęście przyszła pora że zginie z głodu ten antypolski pasożyt. Gospodarka rynkowa towarzyszu Michnik.
Won z Polski

Ten świński obleśny ryj był karmiony pieniędzmi polskich podatników. Odrąbać świński ryj od koryta . Kwik tego odrąbywanego świńskiego ryja od koryta to niebiańska muzyka dla naszych uszy i 500+ dla polskich dzieci a nie świńskiego ryja
Depesza @Depesza

Aj waj
Df

Michnik najwyraźniej nie potrafi nadal tego zrozumieć, że wyrosło kolejne pokolenie, które nie uważa go już za guru i nie podziela jego lewicowych wartości .
tom

najlepiej niech wyjedzie do brata
brt

Złodzieje z PO i PSL paśli tego raka ,który od ćwierć wieku toczy Polskę. Na szczęście przyszła pora że zginie z głodu ten antypolski pasożyt. Gospodarka rynkowa towarzyszu Michnik.
Wolny Rynek

Jak dobrze było doczekać takiej chwili, a 19 grudnia pijemy za zniknięcie ze sceny Rzeplińskiego
4

Nie ma czegoś takiego jak państwowa kasa. To są nasze pieniądze z podatków i rząd ma nimi tylko zarządzać. Jak rozdaje prywatnej firmie to nas okrada. To myśmy utrzymywali Michnika.
farsa

Okazuje się iż mnie oszukiwano przez wiele lat wmawiajac ze to władza była uzależniona od w..
Patryk

Hahaha!! Też się cieszę nieprzytomnie!!
HWdt

śmieszny i groteskowy gu-gu-guru lemingów, lewaków i słoików! Jak GW upadnie to kto będzie za nich myślał? Sami nie dadzą rady!
observator

złodzieje okradaliście społeczeństwo - oby kara was nie ominęła
qwe

szechter skończy na onecie - onet przygarnia propagandystów antypolskich
HA HAH HAHAHA

I tak się łachudro z wami za bardzo cyndolą. A te paluszki to możesz sobie wsadzić w d....ę śmieciu.
jack

W tej chwili GWno jest jeszcze opłacane przez samorządy.
Reytan@Reytan

Michnik przyjechał !! a tu siara, trzeba było do kapelusza zbierać mu kasę na benzynę i żarcie w Koszalinie.
W mordę, a miało być tak pięknie .
Zach.pom

Wszędzie tego"śmiecia" było pełno w każdym urzędzie, w bankach, szpitalach, lotniskach, w kiosku przy okienku.
Teraz pokaż co potrafisz na WOLNYM RYNKU w DEMOKRACJI, a nie w KOMUNIE. Rząd PIS zadbał o NARÓD
tyle na temat

Znikający adaś - HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA! i jeszcze kilku jego koleżków też niech zacznie znikać a na koniec zniknie ten jełop rzempoła i wtedy otwieram szampana z przyjaciółmi! Czekamy!
badabumka @badabumka

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/31653 ... -od-wladzy

Załącznik:
Ten moment, gdy po latach wychwalania wolnego rynku.jpg

Załącznik:
pamiętaj córko, pamiętaj synku.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 lis 2016, 20:00
Zawodowiec

POSTY        3465
Do końca kadencji zostało 18 dni

Załącznik:
Je Suis Kworum.jpg

Załącznik:
Do końca kadencji zostało.jpg

01 gru 2016, 23:32
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Trochę historii

Sejm, 4 kadencja, 107 posiedzenie
(stenogram str. 329) , 3 dzień (07.07.2005)

28 punkt porządku dziennego:

Powołanie Rzecznika Praw Obywatelskich (druki nr 4208 i 4257).

Poseł Zygmunt Wrzodak:

Dziękuję, panie marszałku.

Wysoka Izbo!
Chciałbym poprosić posłów wnioskodawców, którzy wnoszą o powołanie na rzecznika praw obywatelskich pana prof. Rzeplińskiego, żeby coś powiedzieli o jego przeszłości politycznej, bo od strony zawodowej ja go znam dość dobrze. Ale czy prawdą jest, że do 1982 r. był sekretarzem POP na Uniwersytecie Warszawskim? I od kiedy był członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej?

Po drugie, jak się odnosi poseł wnioskodawca do wypowiedzi pana profesora z 2001 r., że on ma żal do władz komunistycznych z lat 1944-1950, że tylko dziesięciu Polaków zostało skazanych za tzw. mord w Jedwabnem, a powinno być skazanych przynajmniej stu? Na jakiej biografii, na jakiej historii, na jakich informacjach opiera taką dziwną opinię pan Rzepliński?

I rzecz najważniejsza: otóż gdzieś na początku roku 1990 ówczesny pułkownik SB pan Pietruszka poprosił, żeby mógł się wyspowiadać przed prokuratorem krajowym. Spisano na tę okoliczność odpowiedni dokument w obecności pana Rzeplińskiego i nieżyjącego już pana Nowickiego. Pan płk Pietruszka pokazuje cały mechanizm zabójstwa księdza Jerzego Popiełuszki. Pan płk Pietruszka mówi, kto z MSW zlecił zamordowanie i zamordował Piotra Bartoszcze. To przesłuchanie było w obecności pana Rzeplińskiego. Co zrobił z tą informacją pan prof. Rzepliński?

Następnie pan Rzepliński, słuchając wypowiedzi pana płk. Pietruszki, który mówił wprost, że generał Kiszczak kazał mu poddać się uwięzieniu, ponieważ on musi chronić pana gen. Jaruzelskiego i pana Kiszczaka. Pan Pietruszka zgodził się na więzienie, bo sąd był w tym momencie ustawiony i prokuratura ustawiona. I rzeczywiście taki wyrok, jaki ustawili przed rozprawą, dostał pan Pietruszka. Pan generał Kiszczak obiecał panu płk. Pietruszce stopień generała po wyjściu z więzienia.

Myślę, że tę informację posiada pan prof. Rzepliński. Pan prof. Rzepliński pod tymi zeznaniami pana esbeka Pietruszki podpisał się i te dokumenty są w Ministerstwie Sprawiedliwości. Zetknąłem się z nimi w tym roku. To są dla mnie informacje szokujące, bo pan Pietruszka wprost pokazuje, kto zamordował i kto zlecił zabójstwo Piotra Bartoszcze, jak również w jaki sposób miał być zamordowany biskup Gulbinowicz i wiele innych osób w latach osiemdziesiątych. To są zeznania złożone w obecności pana prof. Rzeplińskiego. I pan prof. Rzepliński podpisuje się pod tym protokołem – podkreślam to.

Co zrobił pan prof. Rzepliński z tą informacją od 1990 r.?
Dziękuję bardzo. (Oklaski)

02 gru 2016, 21:49
Zawodowiec

POSTY        3465
Michnik tonie

04 gru 2016, 21:15
Zawodowiec

POSTY        3465
.

11 gru 2016, 22:25
Zawodowiec

POSTY        3465

Rejonowy prokurator z Jasła, wystarczył na profesorów prawa z PRL i sędziów z PZPR

Niczego w swoim stanowisku odnośnie posła Stanisława Piotrowicza nie zmieniam. Nadal nie mogę słuchać, że należenie do PZPR to dziejowe zawirowanie, order za zasługi dla PRL to nic wstydliwego, a praca w prokuraturze socjalistycznej ojczyzny polegała na wspieraniu opozycjonistów.

Wszystko to jest molarnym balastem i tandetną hagiografią, w którą brnie PiS i sam Piotrowicz, zamiast przeciąć wrzód przeszłości jednym machnięciem skalpela. O to mam i będę mieć pretensje, bo trzeba być uczciwym i konsekwentnym, bez względu na okoliczności. Natomiast poza nieznośnym brakiem estetyki i stanowczości w odniesieniu do PRL, pozostałe wyjaśnienia przyjmuję do wiadomości.

Mówiąc krótko Piotrowicz w PRL był pionkiem na prowincji, żadnym „krwawym” Stanisławem, ale też staruszek przez pasy nie przeprowadzał.

Będąc w prokuraturze PRL dostał się w sam środek stanu wojennego i wszystko wskazuje na to, że wyszedł z tego zderzenia nie urobiony po pachy. Ile w tym jego zasługi ile przypadku nie dowiemy się nigdy, w każdym razie nie ma Piotrowicz na sumieniu złamanego ludzkiego życia, a tym bardziej krwi na rękach.

Dlaczego stał się ofiarą nagonki, której skala nijak nie przystaje do jego win, nikomu nie trzeba tłumaczyć.

Sami gończy jasno mówią o co chodzi – jak ktoś taki może stać na czele komisji sprawiedliwości i dokonywać zamachu na TK. Piotrowicz to człowiek, który pozamiatał w Trybunale Konstytucyjnym i skądinąd musi to być bardzo bolesne dla „elit”, że rejonowy prokurator z Jasła ośmieszył członka PZPR, towarzysza prezesa, profesora Andrzeja Rzeplińskiego. Prowincjonalny prokurator dał sobie też radę z innymi autorytetami Trybunału, miedzy innymi z sędzią Wronkowską-Jaśkiewicz, byłą doradczynią Czesława Kiszczaka.

Podsumujmy zatem, co się tak naprawdę stało i o czym to świadczy.

Przede wszystkim nie wierzę w żadną koronkową akcję, bo na taką po prostu jest za późno.
Jeśli stara gwardia chciała uziemić prace nad TK, należało Piotrowicza ustrzelić we właściwym czasie, czyli najmniej parę miesięcy temu.
Po drugie, przeszłość przewodniczącego sejmowej komisji sprawiedliwości nie była żadną tajemnicą.

Po trzecie świeżo wypromowany opozycjonista Pikul odezwał się dopiero po wystąpieniu sejmowym posła Rzońcy, co świadczy o kompletnym przypadku i chaosie, pod koniec batalii o Trybunał. Z sejmowej Trybuny padło „jedźcie i sprawdźcie, ten człowiek żyje”. Zwykle takie zabiegi retoryczne kończą się na słowach, ale czasami ktoś powie sprawdzam.

Pojechali reporterzy TVN i sprawdzili, a ponieważ bohater ostatniego spektaklu to nie gwiazda z pierwszych stron gazet, ale lokalny działacz, wiele nie potrzeba, aby mu zawrócić w głowie. Zobaczył kamerę, odpowiednio podano mu materiał i zgłupiał. Było to o tyle proste, że Pikul obraca się w politycznym „centrum” i w zależności od tego, gdzie cieplej przytulają tam się pojawia, raz w PiS, raz w PO. Sensaci z TVN24 pojechali na tak zwanego wariata i trafili swoje, potem zatarli ręce i rozpoczęli pompownie.
Mieli dosadny przekaz, oto prokurator PRL twierdzi, że pomagał represjonowanym, a represjonowany i to w dodatku powiązany z PiS, mówi coś dokładnie przeciwnego. Teoretycznie wszystko się układało pod dymisję Piotrowicza, która wiązałaby się z perturbacjami przy pracy nad najnowszą ustawą o TK, jednak dziś już jest po sprawie.

Miało być pięknie i bez większego wysiłku, ale się posypało po kilku dniach budowania napięcia i przerzucania odpowiedzialności za wszystkie zbrodnie PRL do archiwalnej teczki rejonowego prokuratora z Jasła. W tym miejscu muszę się powtórzyć, że taka fuszerka byłaby nie do pomyślenia w czasach, gdy esbecja pociągała za sznurki. Niech mi będzie wybaczona dosadność, ale na wojnie o wszystko ofiary padają jak muchy. Jeszcze 5 lat temu kogoś, kto realnie zagrażał ustalonemu w 1989 roku „porządkowi” znaleziono by powieszonego w łazience z powodu nieszczęśliwej miłości i długów w Providencie. Jeśli nie tak drastycznie, to znalazłyby się kompromitujące zdjęcia lub coś równie mocnego, a nie jakieś pierdoły, które w dodatku uderzają w stary układ, rozgrzebując jego przeszłość. Jedyne, co jest interesujące w całej tej hucpie, to właśnie cudowne potwierdzenie tezy, że czasy potęgi SB są przeszłością.

Żałośnie wyglądają koleni przywódcy rewolucji wyciągani z szafy pełnej moli. Nad takimi „następcami” Kiszczaka, jak pułkownik Mazguła, nie ma sensu się nawet pochylać. Podobnie zresztą wyglądają rozpaczliwe poszukiwania nowego Leppera, który stanie w obronie „mas uciśnionych”. zamiennik skompromitowania Piotrowicza zakończyła się kompromitacją, ale dogorywającej SB. I przy wszystkich innych aspektach, ta okoliczność jest najważniejsza.

Za tydzień nie będzie Rzeplińskiego i w TK w końcu zaczną się porządki przywracające elementarną powagę temu organowi, który prawdę powiedziawszy wcale nie jest potrzebny. Konkluzja? W ramach konkluzji przywołam pierwotny tytuł felietonu, który ostatecznie zmieniłem na trochę zabawniejszy: „Akcja z Piotrowiczem, czyli kolejne potwierdzenie, że SB zdycha”.

Autor artykułu: Matka Kurka

http://kontrowersje.net/rejonowy_prokur ... i_w_z_pzpr

Ktoś ma jakieś wątpliwości o co chodzi z Piotrowiczem?

13 gru 2016, 21:13
Zawodowiec

POSTY        3657
Dlaczego Onet protestuje w sprawie ograniczenia przez Sejm dostępu do informacji?

Węglarczyk: demokracja nie zakłada, że politykom ma być łatwo i przyjemnie

Sprawa jest prosta – polscy politycy, jak politycy w każdym innym kraju na świecie, nie lubią mediów. To znaczy – lubią te media, które uważają za przychylne sobie i szczerze nienawidzą tych, które uważają za sobie niechętne.
Te przychylne zatrudniają dziennikarzy "obiektywnych", "pracowitych" i "uprzejmych", te drugie – "arogantów", "cyngli" i "dyletantów". Wszystko jedno kto rządzi, część mediów zawsze zalicza do jednej grupy, część do drugiej.
Politycy najchętniej chcieliby rozmawiać tylko z pierwszą grupą i nigdy na oczy nie oglądać drugiej. I temu właśnie służy nowy regulamin pracy mediów w Sejmie, przedstawiony dwa dni temu przez Kancelarię Sejmu.

Jego wejście w życie będzie oznaczać, że posłowie będą mogli łaskawie wyjść do dziennikarzy, ale jeśli nie będą chcieli, to dziennikarze praktycznie całkowicie stracą dostęp do nich. Skończą się więc te trudne dla posłów chwile, gdy trzeba się tłumaczyć z jakieś wpadki, wyjaśniać niezrozumiałe wypowiedzi i zachowania (np. głosowanie na dwie ręce) lub choćby udowadniać – a były w Sejmie takie sytuacje – że jest się trzeźwym.

Wyborcy zobaczą od teraz głównie rzeczników lub posłów wygłaszających przekaz dnia (wbrew publicznym zapewnieniom, mają je wszystkie partie). Jeśli uda się mediom zajrzeć za kulisy sejmowej polityki, to tylko przypadkiem.
Tak, stracą na tym dziennikarze, pozbawieni ciekawych materiałów. Ale stracą na tym przede wszystkim wyborcy, pozbawieni spojrzenia na posłów przez media właśnie im - w ich oczach - niechętne. Demokracja nie zakłada jednak, że politykom ma być łatwo i przyjemnie.
Sejm wprowadza te ograniczenia, by ochronić partię dziś rządzącą. Kiedyś PiS będzie jednak w opozycji i wówczas te przepisy będą chronić kogoś innego. Kogoś, kto wprowadzanych obecnie zmian nie zlikwiduje, bo są i będą one wygodne dla wszystkich polityków, bez względu na partyjne barwy.

Oczywiście, że czasem dziennikarze naruszą w Sejmie zasady dobrego wychowania, atakując np. posła przy jedzeniu. Przypomnę jednak, że to samo robią posłowie jedzący i śpiący na sali, krzyczący obelgi czy pokazujący środkowy palec (o czym przy nowych przepisach się już nie dowiemy).
Zamiast więc wylewać dziecko z kąpielą, można wprowadzić zmiany nieograniczające praw dziennikarzy, np. zakazując im nagrywania posłów w restauracji sejmowej czy owej osławionej toalecie. Zrozumiałe jest nawet ograniczenie liczby stałych akredytacji – jeśli w wyborze dziennikarzy do takich stałych akredytacji biorą udział organizacje dziennikarskie.

Zwolennicy zmian powołują się na przykłady innych parlamentów. Tak, w niektórych swoboda dziennikarzy jest mniejsza. W innych jest za to taka sama, jak dziś w Sejmie RP lub większa. Autorzy zmian wybrali wygodne im tradycje, odrzucając inne.
Prawda jest taka, że dziś polska polityka toczy się przede wszystkim w Sejmie. Ograniczając dostęp dziennikarzy do Sejmu, politycy odcinają dostęp wyborców do prawdy o sobie. To zrozumiałe, ale bezwzględnie naganne.

Bartosz Węglarczyk
Dyrektor Programowy Onetu

Panie Węglarczyk! W końcu ucywilizują Was! A nie że Wy jak ta sfora psów dopada polityka, który po kilkugodzinym pobycie na sali sejmowej chciałby spokojnie oddać mocz. Albo jeszcze i co więcej. Zobacz pan jak jest na w innych krajach, na przykład we Włoszech. I nikt tam mordy nie drze, że komuś dzieje sie krzywda.
~Julietta

To niemiecki ONET narzuca nam co i jak mamy robić i postępować. Wstrętne i nachalne reklamy, promowanie swoich /wam przychylnych celebrytów/, , 100% cenzura na wszystko co Wam jest niewygodne ... a teraz Wy mówcie o ograniczeniu dostępu do informacji. Wstyd dla ONETU i wszystkich waszych redaktorów co tak myślą. To nie jest demokracja, a narzucanie nam Polakom jak mamy myśleć.
Może byście zajęli się problemami Niemiec, uchodźcami. U Was wcale nie jest tak bezpiecznie, a fałszujecie chociażby parametry swoich samochodów. Wstyd, bo rzetelność niemiecka to historia.
~jasiek

Onet! Jesteście jednym z najbardziej wrednych portali informacyjnych! Cała wasza działalność opiera się na prowokacji! Podsycacie ogień nienawiści wśród internautów. Arogancja i wulgaryzmy wypełniają treść wypowiedzi tzw. forumowiczów! Jednak to wy!, jesteście za to odpowiedzialni! Walnie przyczyniliście się do podziału społeczeństwa! A teraz co? Szukacie wsparcia? A protestyjcie sobie! Mnie to nie wzrusza!
O nachalnej reklamie nie wspomnę!
~do luftu z wami

Szpryngerowski one-cie, szkoda, że Rzymianie w 135r stłumili wasze powstanie. Mielibyście swoje państwo i rozumielibyście patriotyzm narodowy. Może wówczas bylibyście pozytywnie nastawieni do wewnętrznej potrzeby bycia niezawisłym przez różne nacje świata i nie chciałoby się wam jątrzyć w sprawach ich dotyczących i w 4 literach mielibyście kwestię obecności dziennikarzy w głównym budynku czy jakimś innym, czy 10 z jednej redakcji czy tylko dwóch. A tak w ogóle nie pamiętacie o o wydarzeniach w kopalni Wujek?
~Ewka

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ji/fxgtch2

Ostatnio edytowano 16 gru 2016, 12:21 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

16 gru 2016, 12:05
Zawodowiec

POSTY        3465
Do końca kadencji zostały 3 dni

16 gru 2016, 23:50
Zawodowiec

POSTY        3465
Czekając na zmiennika

Załącznik:
czekajac-na-zmiennika.jpg

Załącznik:
art.197.jpg

Załącznik:
bezstronny.jpg

Załącznik:
Papa Rzepa.jpeg

Załącznik:
bo ja tak mówię.jpg

Załącznik:
wymienić zamki!.jpg

Załącznik:
kalendarz Rzepliński.jpg

Załącznik:
poddaję się.jpg

18 gru 2016, 22:50
Zawodowiec

POSTY        3657
No i koniec pewnej pięknej epoki.

Załącznik:
No i koniec pewnej pięknej epoki..jpg

Bye, bye Mr Rzeplinsky!
Załącznik:
Bye! 19.12.2016.jpg

Nasz reporter o wszystkim opowie:
Załącznik:
nasz reporter opowie.jpg

19 gru 2016, 09:10
Zawodowiec

POSTY        3657
Obrazek
Prezes TK Andrzej Rzepliński skończył kadencję

Kompletne bezprawie

Odejście Andrzeja Rzeplińskiego z Trybunału Konstytucyjnego skomentował w wywiadzie dla poniedziałkowego wydania magazynu "Do Rzeczy" prezydent.
- Wierzę, że Trybunał będzie działał zgodnie z obowiązującymi przepisami konstytucji i ustawy, która reguluje jego działalność. Z czym niestety bywały ostatnio problemy - powiedział Andrzej Duda. Ocenił, że ponad roczne niedopuszczanie przez prezesa Rzeplińskiego do orzekania trzech sędziów, wybranych w zeszłym roku przez Sejm, jest "kompletnym bezprawiem, a do tego marnotrawstwem pieniędzy publicznych".
Przypomniał, iż spór wokół TK "wziął się stąd, iż Platforma chciała zawłaszczyć Trybunał, wybrać swoich sędziów na siłę, w ostatniej chwili" i, że "jeszcze jako prezydent elekt apelował do klasy politycznej, aby w okresie przejściowym nie dokonywać takich zmian w prawie, które będą miały skutki ustrojowe".
- Tymczasem poseł PO Robert Kropiwnicki, forsując zmiany w ustawie o Trybunale, cynicznie kpił, że Platforma w ten sposób chce oszczędzić pracy przyszłemu Sejmowi - powiedział prezydent.

Andrzej Duda przypomniał też, że "w 1997 r., kiedy nowa konstytucja zwiększała liczbę sędziów w Trybunale, rządząca jeszcze koalicja SLD-PSL też mogła wybrać dużą część sędziów "pod siebie".
- Wtedy jednak ówczesny prezes Trybunału Andrzej Zoll zaapelował, by tego nie robić w przededniu wyborów, bo byłoby to złamaniem zasad prawa - podkreślił prezydent.

Z ustępującym prezesem Trybunału Konstytucyjnego pożegnał się na swoim profilu na Twitterze Kamil Zaradkiewicz, były dyrektor zespołu orzecznictwa i studiów Trybunału Konstytucyjnego.

Dzień dobry Państwu. Dziś skończył się w Polsce postkomunizm! :)
Kamil Zaradkiewicz  ‎@zaradkiewicz   05:59 - 19 gru 2016

Już jutro pierwszy raz od 8 miesięcy będę mógł odwiedzić moje dawne miejsce pracy.
I spojrzeć prosto w oczy dawnym współpracownikom.
Kamil Zaradkiewicz  ‎@zaradkiewicz  08:38 - 19 gru 2016

Nasz rodzimy terrorysta Rzepliński nareszcie odszedł, ale Timmermans go dzisiaj opłakiwał, bo stracił sojusznika w "obronie zagrożonych" Polaków. Ja wcale nie prosiłem Timka aby mnie bronił przed PiSem, czy BiSem i przed kimkolwiek, może niech mnie przed opozycją totalitarną obroni, ale on nie chce, bo KE współpracuje z terrorystami z PO/N i Kijowskim.
~gucio

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... czy-kadenc

Julia Przyłębska została dziś mianowana przez prezydenta Andrzeja Dudę prezesem Trybunału Konstytucyjnego.

Załącznik:
Julia Przyłębska.jpeg

Ogłaszając nominację, prezydent poprosił o to, by Przyłębska poprawiła wizerunek TK, a sędziowie TK skupili się na pracy.

Powołanie prezesa Trybunału Konstytucyjnego
Załącznik:
Powołanie prezesa TK.jpeg

21 gru 2016, 20:37
Zawodowiec

POSTY        3657
Jak minął rok w mediach
czyli
od słowa Kaczyńskiego do puczu na Ciamajdanie.

Obrazek

Jako zadeklarowany i praktykujący konserwatysta nie zamierzam uciekać od tradycji. Ostanie dni roku zawsze są poświęcone podsumowaniu tego, co się wydarzyło od stycznia do grudnia. Takich zestawień dla 2016 roku jest już pełno i w większości wypadków zebrane informacje się powtarzają. Przy każdym wyborze pojawiają się kontrowersje. Komuś czegoś brakuje, komuś innemu coś nie pasuje. Z moim zestawem będzie zapewne tak samo, ale mam o tyle łatwiej, że wcale się nie siliłem, aby wybrać najważniejsze sprawy, którymi żyła Polska, wręcz przeciwnie. Pomyślałem sobie, że doskonałym podsumowaniem operetki urządzonej wokół głównego tematu, czyli „śmierć demokracji”, będą topowe newsy serwowane Polakom przez media głównego nurtu. Oto moja lista, kolejność mieszana!

1. Kaczyński powiedział cokolwiek

Na pierwszym miejscu nie mogło być nic innego, bo od lat jest to szlagier nie schodzący z listy przebojów, wałkowany przez wszystkie media zatroskane demokracją. Proceder nagłaśniania słów Kaczyńskiego stał się rytuałem przekraczającym wszelkie granice śmieszności, dość powiedzieć, że w ramach „Kaczyński powiedział” zarzucono liderowi PiS, że „nienawistnie milczał”. Ponieważ zestawienie dotyczy 2016 roku, nie mogę powołać się na „najgorszy sort” z roku 2015, ani na „cała Polska z was się śmieje, komuniści i złodzieje” z tego samego roku. Nawiasem mówiąc Kaczyński powiedział jedynie „cała Polska z was się śmieje”, resztą nienawistnie przemilczał. Nie ma to jednak najmniejszego znaczenia, a przykładów na „słowa” Kaczyńskiego można podać milion. Z tej puli rzutem na taśmę zwycięża „pucz”.
Słowo zrobiło błyskawiczną karierę i już obrosłą legendą, a co bardziej kreatywni artyści zaczęli śpiewać piosenki:
https://youtu.be/opEeubme_N8

2. Andrzej Duda w nocy podpisał cokolwiek

Prezydent nie może się równać z Jarosławem Kaczyńskim, chociaż zaczyna deptać największemu konkurentowi po piętach. W wypadku Prezydenta Andrzeja Dudy nie chodzi jednak o to, co powiedział, ale co podpisał po nocy. Przedstawiciele „ten kraju” nie mogą zrozumieć dlaczego Prezydent podpisuje ustawy w nocy, zamiast nie podpisywać w dzień. Ostatnio ta formuła się nieco zmieniła i „ten kraj” nie rozumie dlaczego ustawa o zgromadzeniach nie została podpisana w dzień. Tak, czy owak całorocznym tematem numer 2 było podpisywanie w nocy i jedno nie podpisanie w dzień.

3. Beata publikuj

Mniej więcej w wakacje napisałem parę proroczych słów, że już pod koniec roku ORMO walczące o demokrację będzie protestowało przeciw wyrokom Trybunału Konstytucyjnego i domagało się nie respektowania wszelkich orzeczeń. Działo się to w czasie, gdy większość krzyczała: „Beata publikuj”, bo „wyroki TK są ostateczne i drukowane natychmiast”. Słowo ciałem się stało, ORMO protestuje przeciw TK, a „sędziowie” tacy jak Żurek zapowiadają, że nie będą uznawać wydrukowanych wyroków Trybunału. Nie chwaląc się wyszło na moje i skończy się bardzo szybko, jak każdy wygłup „demokratów”, ale co się Polska i Beata nasłuchała, tego nam nikt nie odbierze.

4. Nie będzie nalotu Caracali, czyli Macierewicz wypowiedział wojnę Francji

Dzień bez Macierewicza to jak dzień bez Kaczyńskiego – nie liczy się. Miałem podobny problem z wyborem największego hitu z udziałem Macierewicza, jak przy słowie Kaczyńskiego, bo sama się narzuca wojna z NATO, czyli odbicie placówki z rąk WSI, ale to się stało pod koniec 2015 roku. Pozostaje wojna z Francją wypowiedziana po zerwaniu umowy na śmigłowce Caracale, do której przyłączyły się Niemcy. Wszystko miało nam się zawalić na łeb, z powodu „obrażania” naszych sojuszników i nikt więcej w Polsce miał nie zainwestować. Oczywiście stało się zupełnie inaczej, o temacie nikt dziś nie pamięta, pomimo tego, że przez długie tygodnie nie schodził z ekranów i szpalt.

5. Konie z Janowa

Temat gigant, temat rzeka, tak rozległy, że zaczął się w 2015 i z całą pewnością będzie brzmiał w 2017, dlatego też znalazł się na liście. Zaczęło się od końskich zaparć, biegunki, skrętu kiszek. Potem białej gorączki dostała żona perkusisty Rolling Stones. Dalej działy się jeszcze większe tragedie, fatalne licytacje, niewłaściwe ustawienie stolików i zamordowanie stuletniej hodowli polskiego araba. Całość nagrywała głównie TVN.
Obrazek

6. Zakaz aborcji dla świerków w Puszczy Białowieskiej

Druga obok koni z Janowa walka demokratyczna z faszyzmem ekologicznym. Aktywiści medialni orzekli, że nie dobija się koni i nie wycina martwych świerków, bo to ma się nijak do zabijania nienarodzonych dzieci i ciągle żyjących starców. Sprawą przez moment zajęły się nawet komisje europejskie, ale trwało to chwilkę i pewnie dlatego demokracja w puszczy, chociaż zapowiadała się na wielki początek końca terroru PiS, to skończyła marnie.

7. Ruchadło Leśne

O co chodzi? Dobre pytanie! Chodzi o to, że Prezydent Andrzej Duda ma konto na Twitterze i tym razem nie podpisał, ale odpisał. Jak się okazało interlokutorem Prezydenta była jakaś gimnazjalistka/ta, która wybrała sobie dość oryginalny pseudonim artystyczny – Ruchadło Leśne. Na Czerskiej wybuchła afera, po pierwsze korespondencja miała miejsce w nocy, a widomo już, że Prezydent w nocy nie powinien niczego pisać. Po drugie jak można odpisać Leśnemu Ruchadłu, pełniąc najwyższy urząd w państwie? Zabrakło tylko jednej informacji, otóż Ruchadło Leśne nie było zwolennikiem Prezydenta, ale ckliwie stukało serduszkiem w stronę komitetu obrony nie płacenia alimentów.

8. Teatr Jandy

Melodramat w kilku aktach, w pierwszym wybitna dyrektorka własnego teatru i współpracująca z teatrem córki, wiesza na ścianie flintę. W drugim zaczyna pachnieć prochem i atmosfera staje się coraz bardziej napięta, pojawiają się pierwsze groźby, że z milionowych dotacji Krystynie Jandzie pozostanie marne sto tysięcy. W trzecim akcie groźba się potwierdza, a Krystyna łapie za flintę i wypala! Od tego czasu można Krystynę zobaczyć, jak bohatersko podjeżdża swoim Mercedesem za ćwierć miliona złotych, oplutym przez faszystów z PiS i broni razem z Mateuszem Alimentem dotacji… wróć… demokracji.

9. Schetyna wyprowadza milion ludzi na ulice

Operetkowa opozycja w parę miesięcy po wyborczej porażce decyduje się na „podpalenie Polski”. Zachęcona kilkoma tysiącami „komunistów i złodziei” wprowadzonych na ulice przez Mateusza Alimenta, postanowiła przebić stawkę. Jako pierwszy wychylił się Grzegorz Schetyna, który obecnie walczy o fotel lidera PO z posłanką Pomaską, a kto pierwszy ten lepszy. Schetyna krzyknął milion i został liderem ulicznej demokracji, pomimo tego, że Lech Bolesław Wałęsa podniósł stawkę do 2 milionów.

Obrazek

10. 250 tysięcy członków demokratycznego ORMO, policzonych przez HGW

Zadeklarować miliony to żadna sztuka, gorzej policzyć. Ciężar tego obowiązku wzięła na siebie sama Hanna Gronkiewicz-Waltz i jej były wiceprezydent, którego zwolniła za to, że mąż Hanki zrobił lewy interes na kamienicy, ze szmalcownikiem w tle. Wyszło Hance 250 tysięcy i tyle przekazała do zachodnich mediów. Po kilku dniach najpierw Kurski z redaktorami TVP, a później Michnik z redaktorami GW doliczyli się czterdziestu paru i tyle zostało z milionów Schetyny oraz 250 tysięcy Hanki.
Obrazek

11. Rejting!

Rejting! Rejting! Rejting! I to właściwie wszystko, co wypadałoby napisać o wielkiej akcji medialnej, która miała pokazać, że Polska zejdzie do poziomu Zimbabwe. Po pierwszym minusie przy A albo B, nikt już tego nie pamięta, i pozostawieniu dwóch A lub B bez zmian, kampania nabrała tempa. Nadzieje umarły wraz z utrzymaniem pozostałych rejtingów, a gdy w jednym podniesiono perspektywę informacje trafiły do działu z nekrologami.

12. ŚDM piły piwo na śmietniku

Nieoceniona i niezastąpiona ekipa reporterów TVN24 postanowiła przerobić niekwestionowany sukces organizacyjny i wizerunkowy Światowych Dni Młodzieży na Przystanek Woodstock. W tym celu udali się na pobliski śmietnik, gdzie podrzucili dwie butelki po piwie. Ten kadr miał pokazać jak papież z biskupami i PiS rozpijają młodzież.
Prawie by się udało, ale po pierwsze 2 piwa na 2,5 miliona ludzi to nawet nie wychodzi po kropli, po drugie reporterów na gorącym uczynku przyłapali i nagrali przechodnie.
Tym sposobem wytężone próby TVN 24 zmierzające do przerobienia ŚDM na Przystanek Woodstock musiały się zakończyć przyznaniem, że jednak było bezpiecznie i kulturalnie.

https://youtu.be/8IHezgV1v5U

13. Mamy dość, czyli czarne parasolki

Na ulicę wyszyły głównie panie po sześćdziesiątce i domagały się prawa do aborcji, akurat padał deszcz i aby w czasie protestów nie zmoknąć babcie wzięły ze sobą parasolki. Tak narodziła się kilkudniowa legenda o „Rewolucji parasolek, które miały dość”. Konkretnie nie wiadomo czego miały dość, ale to miał być ten moment, kiedy w końcu faszyści stracą władzę. Rewolucja umarła, babcie nie zaszły w ciążę, jednak legenda w podziemiu nadal żyje.

14. Ciężko ranny Radomir Szumełda

Nie znalazło się w zestawieniu na rok 2016 miejsce dla lidera demokratycznego ORMO, bo nawet w takim zestawieniu się nie wyróżnił, ale jest odznaka za bohaterstwo dla komandosa Radomira Szumełdy. Ów dzielny „gej” postanowił uczcić pamięć „Inki”, której nazwiska nikt z ORMO nie pamiętał. Jak postanowił tak zrobił, stawił się przed kościołem w Gdańsku, gdzie zdradzieccy faszyści z PiS ciężko zranili go w naskórek. Po wielotygodniowej terapii dzielny „gej” doszedł do siebie i już do końca roku w pełni sił wojował na całego o demokrację, między innymi towarzyszył Stefanowi Niesiołowskiemu, gdy ten krzyczał, że PiS-owcy będą skakać z okien.
Obrazek

15. Murzyn z GW na Marszu Niepodległości

Redakcja michnikowego szmatławca pozazdrościła redakcji TVN 24 wygrzebanych butelek na śmietniku i zdecydowała, że wyznaczony redaktor pomaluje się na Murzyna. Zdania podjął się Jacek Hugo-Bader redaktor o egzotycznym nazwisku i adekwatnej do zadania urody. Murzyn z GW miał się wbić w tłum Marszu Niepodległości i zrobić wszystko, aby dostać w zęby albo chociaż zostać nazwany „czarnuchem”. Nie udało się, ale to nie przeszkadzało redaktorowi napisać dramatyczne sprawozdanie z pola walki. Murzyn z GW oświadczył, że nie został pobity i zelżony, ale w oczach i na twarzach demonstrantów widział wymalowane hasła „ty asfalcie”, „ty czarnuchu”.
Obrazek

16. Ciamajdan!

Absolutny i niepodważalny hit roku i to na koniec roku. Rewolucja zaczęła.

Absolutny i niepodważalny hit roku i to na koniec roku. Rewolucja zaczęła się od gwałtu na mediach, potem doszło do rasistowskiego ataku marszałka Kuchcińskiego na posła Szczerbę i na końcu doszło do faszystowskiego i nocnego głosowania w sali kolumnowej. Zwarte szeregi PO i Nowoczesnej wsparli komandosi z ORMO, elita z elity, całe 2 tysiące kos postawionych na sztorc. Wydarzenie to można uznać za powtórkę rewolucji zbuntowanych parasolek, ponieważ było równie racjonalne, spontanicznie i jeszcze bardziej wypełnione nadzieją. W tej chwili pucz roku kończy jako „Ciamajdan”, ostatnie niedobitki szabrują na polu bitwy albo na nim zmartwychwstają.

https://youtu.be/di4Y7FuP-cE

Autor: Obrazek

http://kontrowersje.net/jak_min_rok_w_m ... iamajdanie

31 gru 2016, 14:24
Zawodowiec

POSTY        3465
PETYCJA O ODEBRANIE KONCESJI STACJI TELEWIZYJNEJ TVN i TVN24.

23.299 osób podpisało petycję.
Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

http://www.citizengo.org/pl/37148-petyc ... d=30953220

02 sty 2017, 22:17
Zawodowiec

POSTY        3465
Według GW W tym roku Boże Ciało wypada w Trzech Króli

Załącznik:
Według GW W tym roku Boże Ciało wypada w Trzech Króli.jpg

Riposta

Załącznik:
riposta dla Biedronia.jpg

04 sty 2017, 23:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 809 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 58  Następna strona