Teraz jest 04 wrz 2025, 11:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
13-stki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post 13-stki
supersaper                    

losos2010                    

Podkarpackie wczoraj :) i o co tyle stron plucia się bez sensu. 2 tyg później, wcześniej. Bez różnicy

No fakt. Co racja to racja. Mam nadzieję, że za podwyżkami, mimo inflacji, też nie tęsknisz, dodatek dla USC masz w  :dupa:  podobnie jak godziwą wypłatę za nadgodziny  i popierasz kradzież naszych pieniędzy z OFE  :wacko:

No i jeszce FOZZ i wiele wiele innych. Aż żal płacić podatki. :wacko:

15 lut 2011, 19:56

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post 13-stki
supersaper                    

losos2010                    

Podkarpackie wczoraj :) i o co tyle stron plucia się bez sensu. 2 tyg później, wcześniej. Bez różnicy

No fakt. Co racja to racja. Mam nadzieję, że za podwyżkami, mimo inflacji, też nie tęsknisz, dodatek dla USC masz w  :dupa:  podobnie jak godziwą wypłatę za nadgodziny  i popierasz kradzież naszych pieniędzy z OFE  :wacko:

Jakaż piękna hiperbola Pana Moderatora. Szkoda tylko, że nic nie wnosi do sprawy. No może poza wrażeniem, że obraża przedmówcę.
Pytanie tylko - po co?!

15 lut 2011, 22:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
Post 13-stki
A mazowieckie? ktoś dostał? u nas ciiisza.....

15 lut 2011, 22:07

POSTY        969
Post 13-stki
Judykator_                    

Jakaż piękna hiperbola Pana Moderatora. Szkoda tylko, że nic nie wnosi do sprawy. No może poza wrażeniem, że obraża przedmówcę.
Pytanie tylko - po co?!

Może lepiej: dlaczego?
W wyniku frustracji?

U nas mają być na dniach ... Już przebieram nóżkami z radości i zacieram rączki. Żebym tylko się nie posikał ...

15 lut 2011, 22:46
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post 13-stki
Naprawdę nie widzisz problemu?
To nie jest kwestia tylko DWR, ale traktowania pracowników przez MF:
-blokada dotyczyła WYŁĄCZNIE naszego resortu (zresztą blokada bezprawna),
-MF zgadza się na kolejne podrzucanie nam dodatkowej pracy - oczywiście bez dodatkowych środków na zatrudnienie ludzi (ostatnio "nawiązki"),
-MF piał z zachwytu nad redukcją zatrudnienia w skarbówce (inni szefowie bronili sie przed redukcjami) - w samym MF zatrudnienie wzrosło do 2400 osób (jeszcze niedawno wynosiło 1800),
-MF nie robi nic, żeby przedstawiciele US, IS i UKS brali udział w naradach w KPRM w sprawachnas dotyczących, przez co wiele decyji nas dotyczących nie jest konsultowana z przedstawicielami skarbówki,
-"dbałość" o pracowników jest porażająca: ostatni przykład -likwidacja OZ i przyjmowanie ludzi z zewnątrz, a brak etatów dla pracowników likwidowanych jednostek,
-MF nie wspiera działań na rzecz wprowadzenia ubezpieczeń od odpowiedzialności urzędników,
-MF nie wspiera działań w kierunku wprowadzenia rekompensaty za pracę w nadgodzinach według zasad obowiązujących w innych branżach,
-Oszczędności dotyczą tylko podległych urzędów, w samym MF to nie działa (szkolenia z samoobrony -co prawda wycofują się, ale tylko dlatego, że media się tym zajęły).
Mało?

16 lut 2011, 05:57
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2011, 08:22

POSTY        11
Post 13-stki
A mnie ciekawi inna sprawa. Mówiąc szczerze wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale doliczyłem się, że w 13tce brakuje jakieś ~70 zł. Liczyłem we wszystkie strony i jedyne co mi przyszło do głowy to to, że chyba nie została doliczona podwyżka, która otrzymałem w tym roku.
A to chyba nijak ma się do przepisów, bo jest to 8,5% wynagrodzenia otrzymanego w danym roku, a nie na 1 stycznia czy lutego czy innego...
Czy o czymś nie wiem?

Chociaż przejrzałem wyciąg z zeszłego roku i też było mniej o jakieś 40 zł. Nie kumam już nic.
Dodaje, że nie korzystałem z chorobowego ani niczego innego oprócz normalnego urlopu.

16 lut 2011, 07:22

POSTY        969
Post 13-stki
Potraktuj to jako zasypywanie dziury budżetowej. W czynie społecznym.
Jak dostanę, to policzę jaki jest mój udział w tym czynie :piwo:

PS.Może następnym razem wezmę udział w proteście skarbowców? Albo nie, pójdę na wybory :zly1:

16 lut 2011, 17:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post 13-stki
Judykator_                    

Pytanie tylko - po co?!

Jeśli poczułeś się obrażony - przepraszam. Bądź jednak łaskaw wyjaśnić mi i pozostałym userom, który fragment uznałeś za obraźliwy? Lubię wiedzieć za co przeprosiłem  :wysmiewacz:

16 lut 2011, 18:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:26

POSTY        31
Post Re: 13-stki
Co ma znaczyć nasza sonda na forum dotycząca wstrzymania 13-stki. Czy coś jest na rzeczy? W moim us jeszcze nikt nic na ten temat nie mówi.

02 sty 2012, 14:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
bez paniki ludzie.

02 sty 2012, 18:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 lip 2010, 08:06

POSTY        24
Łódzkie - a który urząd skarbowy? :rolleyes:

02 sty 2012, 20:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Knur Napoleon za pomocą terroru czyni się przywódcą, wygania swojego byłego współpracownika, z czasem łamie kolejne punkty wcześniej ustalonego prawa, wmawiając zwierzętom, iż czyni wszystko zgodnie z prawem (zaczyna spożywać alkohol, kontaktuje się z ludźmi, zajmuje dom, śpi w łóżku i zaczyna chodzić na dwóch nogach). To jak JVR :za2: w folwarku zwierzęcym :piwo:
Łódź Fabryczna peron 4 oczywiście  :mur:

02 sty 2012, 20:31
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Bitnova                    

Knur Napoleon za pomocą terroru czyni się przywódcą, wygania swojego byłego współpracownika, z czasem łamie kolejne punkty wcześniej ustalonego prawa, wmawiając zwierzętom, iż czyni wszystko zgodnie z prawem (zaczyna spożywać alkohol, kontaktuje się z ludźmi, zajmuje dom, śpi w łóżku i zaczyna chodzić na dwóch nogach). To jak JVR :za2: w folwarku zwierzęcym :piwo:
 :mur:

To wszystko wina PISuuuuuuuuuuuuuuu  :zly1:

A głównie  strzel===]  Kaczyńskiego!!!!!!!!!!!!!!!!  

Z lekami i receptami też!

:za2: z PISem

A głównie z Kaczyńskim!
 palka--==

02 sty 2012, 21:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Badman -masz rację ich też, a zwłaszcza ich.Wszyscy nas j..ą  :sex: równo :dupa: nawet on  :o i ona :wub:

02 sty 2012, 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona