Teraz jest 05 wrz 2025, 17:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 280 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona
Fotografia - prezentacje prac 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 paź 2009, 15:34

POSTY        67
Post Fotografia - prezentacje prac, spotkania, plenery, itp.
ależ oczywiście :rolleyes: wszystko było, a raczej jest ok, ale nie sposób wszystkiego wymienic, bez obraz :piwo:

13 paź 2010, 15:14
Zaawansowany

REJESTRACJA26 paź 2006, 21:23

POSTY        68
Po wczorajszej wizycie w MF w oczekiwaniu na bus coś takiego ustrzeliłem:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

14 paź 2010, 08:29
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
kapitalne :piwo:

15 paź 2010, 19:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Wracając w tamtym roku z uroczystości mianowania wstąpiłem po drodze do Złotych Tarasów.
I strzeliłem parę fotek...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

15 paź 2010, 20:01
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Złote Tarasy
I Złote Tarasy wewnątrz

15 paź 2010, 20:04
Zaawansowany

POSTY        68
Płocki ratusz wieczorkiem:
Obrazek

16 paź 2010, 22:21
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
Bardzo ładne :rolleyes: wygląda prawie jak Belweder i Tarasy też niezwykłe :brawa:

17 paź 2010, 15:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2008, 18:48

POSTY        32
ładne - niebo z hdr?

a przyjaciel/przyjaciółka kika13 niech pokaże jakieś swoje prace - z chęcią się nad nimi pochylimy i zrecenzujemy, ewentualnie pokażemy co trzeba skorygować by dojść do naszego poziomu mistrzostwa

ja zainspirowany artykułem na fotopolis "Czekając na światło" zaprezentuje moje zdjęcie łąki na Kaszubach:

17 paź 2010, 18:43
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
W zasadzie wolę portrety ludzi i zwierząt, ale czasami coś wpadnie w oczy (i w obiektyw...)
Załącznik:
ScreenShot020.jpg

ujście Wisły Przekop
Załącznik:
ScreenShot015.jpg

latarnia morska przy wyjściu z portu gdańskiego
Załącznik:
ScreenShot017.jpg

przejażdżka konna morzem
Załącznik:
ScreenShot019.jpg

Beszeniowa rano (Słowacja)

17 paź 2010, 19:30
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

POSTY        68
Bonifacy                    

ładne - niebo z hdr?
Nieba naturalne - nie używam techniki hdr
Bonifacy                    

ja zainspirowany artykułem na fotopolis "Czekając na światło" zaprezentuje moje zdjęcie łąki na Kaszubach
ładne mgiełki, lubię takie klimaty - dobry kierunek
inspektor                    

ujście Wisły Przekop
nie widzę nic interesującego
inspektor                    

a co to się stało z niebem i ta przedziwna poswiata wokół latarni - wygląda nienaturalnie, nie bardzo ta obróbka wyszła
inspektor                    

przejażdżka konna morzem
zmasakrowane niebo a kadr ładny - szkoda bo fotka mogła być cudna
inspektor                    

Beszeniowa rano
Kadr dziwacznie ucięty, brakuje nieba, gry światła, mgła tez klimatu nie zrobiła

Przepraszam za krytykę ale pomyślałem ze czas by coś od siebie powiedzieć. Mniej fot a więcej dyskusji i przemyślanych udanych ujęć.

17 paź 2010, 21:14
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post oprócz błękitnego nieba nic mi więcej nie potrzeba...
bkip                    

Bonifacy                    

ładne - niebo z hdr?

Nieba naturalne - nie używam techniki hdr
inspektor                    

ujście Wisły Przekop
nie widzę nic interesującego
inspektor                    

a co to się stało zniebem
inspektor                    

przejażdżka konna morzem
zmasakrowane niebo
inspektor                    

Beszeniowa rano
brakuje nieba, gry światła (...)
Przepraszam za krytykę ale pomyślałem ze czas by coś od siebie powiedzieć. Mniej fot a więcej dyskusji i przemyślanych udanych ujęć.

Bkip, a co Ty tak w tym niebie zakochany? :D
Nie jestem znawcą technik fotograficznych, ale patrząc okiem amatora-fotografika, to niebo na Twoim zdjęciu "za Chiny ludowe" nie wygląda mi na naturalne. Może to i nie technika "hdr", tylko inna?...
A zdjęcie Inspektora "ujście Wisły Przekop" na mnie osobiście robi wrażenie. To drzewo na "wyspie", przelatujący u góry ptak... Fakt - niebo zakryte chmurami. Ale chmury są takie malownicze! A co w niebie widzisz wyjątkowego? Niebieska plama

Przepraszam za krytykę, ale... piszę to co czuję.  :piwo:

18 paź 2010, 06:02
Zaawansowany

POSTY        68
Post oprócz błękitnego nieba nic mi więcej nie potrzeba...
Nadir                    

Bkip, a co Ty tak w tym niebie zakochany? :D
Nie jestem znawcą technik fotograficznych, ale patrząc okiem amatora-fotografika, to niebo na Twoim zdjęciu "za Chiny ludowe" nie wygląda mi na naturalne. Może to i nie technika "hdr", tylko inna?...
A zdjęcie Inspektora "ujście Wisły Przekop" na mnie osobiście robi wrażenie. To drzewo na "wyspie", przelatujący u góry ptak... Fakt - niebo zakryte chmurami. Ale chmury są takie malownicze! A co w niebie widzisz wyjątkowego? Niebieska plama

Przepraszam za krytykę, ale... piszę to co czuję.  :piwo:
Odnośnie nieba na mojej fotce - radze sie przyjrzeć niebu przy zachodzącym słońcu. Ma intensywne barwy.Dłuższy czas naświetlania je nieco rozjaśnił. Żadnych innych zabiegów niż korekta jasności, kontrastu tu sie nie odbyła. Ujście Wisły ma swój urok ale mi nie pasuje tu centralny kadr - samo drzewo mało interesujące, ptak ledwo widoczny - nie gra wiekszej roliw w pracy, niebo ładne - razi mnie to, że zostało przeostrzone i widac poszarpane krawędzie - efekt złej obróbki albo to sprawka softu aparatu kompaktowego. Dobrze jest jak w kadrze zgra poprawnie więcej elementów. Niebo to bardzo ważny element często decydujący o charakterze pracy. Czyste niebo w krajobrazie nie jest mile widziane bo nic nie wnosi.

Cieszy mnie ze pojawiła się dyskusja - pozdrowienia i zachęcam do umieszczania swoich prac i komentowania

18 paź 2010, 07:01
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Do bkip:
Ja wolę oglądać zdjęcia. Od mądrzenia się są specjalistyczne fora fotograficzne. Zrobię jednak wyjątek. Twoje zdjęcia (1,2,3,4) za dużo mają wyraźnie sztucznych kolorów, widać bardzo poważną ingerencję w programie graficznym, kadr 1 ma albo za mało, albo za dużo nieba, a wszystkie zdjęcia źle oddają szczegóły w cieniach, Pani numer 5 mogłaby nie mieć uciętej głowy, przy wszystkich ptaszkach (poza ptaszkami zresztą także) wyszedł jakiś problem z ostrością, fotografując koncert dobrałeś złe parametry - bo coś obiekty po kadrze za bardzo łaziły, a obiektyw, którym robiłeś Złote Tarasy, daje katastrofalną dystorsję. Płocki ratusz to masakra: nawet szczyty drzew zrobiłeś nienaturalnie niebieskie, a ostrość jest źle ustawiona (na studnię, która przecież nie powinna być głównym obiektem kadru). Szkoda, bo mogło być nieźle. Jesienna panna niepotrzebnie ma zoraną twarz pionową bruzdą, które dodałeś za jej plecami i głową, jest też jakiś problem z kontrastem. Scenę z kotkiem na piersiach wyraźnie burzy wchodząca w kadr trawa, podobnie jak gałązka nad głową pani na kamieniu.
Fotografia to zabawa światłem i kolorami. Ja lubię to robić i nie uważam, że każdy ma prawo do tego. Tak samo, jak do doboru takiej koncepcji zdjęcia, jaka dla niego jest ciekawa. Jednak zasada: ja mogę, a inni już nie - nie jest w porządku. Dałeś wyraz swojej megalomanii już na początku tematu, teraz to kontynuujesz. Twoje zdjęcia nie są idealne, tak samo, jak moje. Dlatego wstawiaj nadal fotki - również te "nieprzemyślane i nieudane" - zamiast stawiać się w roli eksperta i nauczyciela. Znak wodny na zdjęciu jeszcze o niczym nie decyduje. Na zdjęciu poniżej też zrobiłem- i co z tego?
Wyluzuj się. to miała być zabawa, a teraz niektórzy będą się bali wstawić fotki, bo  - mimo, że fajny temat czy ujęcie ?  ?nie ten kierunek? albo technika. Mniej dyskusji - więcej fotek.
Załącznik:
ScreenShot021.jpg

Załącznik:
ScreenShot022.jpg

18 paź 2010, 07:09
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

POSTY        68
Rozmowa jest po to by się czegoś nauczyć, dostrzec błędy, starać się je poprawić i unikać w przyszłości. Dzięki inspektorze za cenne uwagi. Różnimy się tym, że ja przyjmuję twoja krytykę i będę się starał poprawić a ty się unosisz. W ten sposób ty będziesz stał w miejscu a ja będę się rozwijał.

18 paź 2010, 08:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 280 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona