Teraz jest 04 wrz 2025, 12:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Romuald Szeremietiew oskarża:
"Komorowski szukał na mnie haków"

Mocne słowa byłego wiceministra obrony Romaulda Szermietiewa pod adresem Bronisława Komorowskiego. "Wojskowe służby rozpoczęły inwigilowanie mnie. Byłem śledzony. I dziś wiem, że szukano na mnie haków" - mówi w "Polska The Times" Szeremietiew i dodaje, że działo się to na polecenie Komorowskiego.

Romulad Szeremietiew był wiceministrem obrony w czasach, gdy w MON rządził obecny marszałek sejmu i kandydat PO w prawyborach.

"Dziwnie się zachował. Jeśli nie chciał ze mną pracować, to mógł mnie odwołać, a zaczął inwigilować. Może uważał mnie za konkurenta w ministerstwie, a ktoś mu podpowiedział: poszukajmy czegoś na Szeremietiewa. Oglądałem jego konferencję prasową, gdy ogłaszał moją dymisję. Promieniał ze szczęścia. Ale też powiedział w innych okolicznościach, że będzie szczęśliwy, kiedy się okaże, że jestem niewinny" - mówi Szeremietiew.

Szeremietiew został zawieszony i potem odwołany po artykule w "Rzeczpospolitej", w którym zarzucono mu korupcję. Dwa lata temu został uniewiniony z tego zarzutu. Sąd skazał go na kilka tysięcy złotych grzywny za dopuszczenie do tajemnicy państwowej swego asystenta Zbigniewa Farnusa, który został zatrzymany podczas ucieczki za granicę i skazany później na 2,5 roku więzienia.

"Decyzje o wysłaniu śmigłowców, zawracaniu promu, na którym podróżował Farmus, podjął Bronisław Komorowski. Dziś Farmus jest zniszczonym człowiekiem" - mówi Romuald Szeremietiew.

Komorowski twierdził, że jeżeli pomylił się co do Szeremietiewa, jeśli okaże się on niewinny, to będzie go to kosztowało karierę polityczną."Teraz mówi, że nie podejmował takiego zobowiązania. Może zapomniał.Kodeks Boziewicza mówi o zdolności honorowej. Bronisław Komorowski jej nie ma" - dodaje były wiceminister obrony.

Zdaniem Szeremietiewa Bronisław Komorowski nie ma też moralnego prawa, by kandydować na prezydenta. Jendocześnie, zdaniem byłego wiceministra obrony Platforma źle wytypowała kandydatów do urzędu prezydenckiego. "Obaj mają jakieś problemy. A są w Platformie ludzie lepiej nadający się na stanowisko prezydenta RP" - twierdzi Szeremietiew.

"Dziwny młodzian" - mówi o Radosławie Sikorskim i dodaje: "Był korespondentem wojennym brytyjskiej prasy w czasach zimnej wojny. Trudno sobie wyobrazić, żeby człowiek, który wyjechał z PRL, mógł bez takiego <błogosławieństwa>, np. tajnych służb brytyjskich, jeździć po świecie. Ale to jest wiedza, której nie jesteśmy tu w stanie zweryfikować".

Bronisław Komorowski odpiera zarzuty Szeremietiewa. "Widać, że pan Szeremietiew włączył się w kampanię wyborczą, bo zaatakował mnie i pana Sikorskiego. To jest atak przedwyborczy" - powiedział w TVN24 Bronisław Komorowski. "Sprawa dotyczyła pana Farmusa, który został schwytany podczas ucieczki za granicę, osądzony i skazany na 2,5 roku więzienia" - przypomniał Komorowski.

http://www.dziennik.pl/polityka/article ... hakow.html

06 mar 2010, 10:13
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Czy Donaldinho szczelił dzisiaj jakiegoś gola?  :o

Bo jeśli nie to dzień stracony    :mur:

Dzień nie jest stracony gdyż dziś walczy na boisku poznańskim najlepszy historycznie i na wsze czasy zawodnik polskiej (a chyba i europejskiej) piłki ręcznej znany również z tego, że sam jeden z bratem bliźniakiem obalili komunizm polski (a chyba i europejski ). :zly1:

06 mar 2010, 13:38

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
A teraz "pracują" nad demokracją.
Panel dyskusyjny III Kongresu PiS: Czy możemy wygrać z demokracją, aby zapewnić Polakom dobrobyt?

06 mar 2010, 13:57
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
jan                    

Dzień nie jest stracony gdyż dziś walczy na boisku poznańskim najlepszy historycznie i na wsze czasy zawodnik polskiej (a chyba i europejskiej) piłki ręcznej znany również z tego, że sam jeden z bratem bliźniakiem obalili komunizm polski (a chyba i europejski ). :zly1:

A co robił w tym czasie Donaldińjo?
Grał w szmacianke na podwórku?  :wysmiewacz:
care31                    

Do klakierów z PełO
- otwórzcie oczy, bo nas oszukali.

Pamiętacie?
To POsluchajcie:

- My się na tym znamy.
- My wiemy jak to trzeba zrobić.
- Mamy już gotowe projekty ustaw, które leżą w szufladach.
- Wybudujemy tysiące kilometrów autostrad, na których nie będą ginąć ludzie.
- Polacy zasługują na cud gospodarczy.
- Będziecie godziwie zarabiać i obniżymy podatki (paranoja ekonomiczna przy 30 mld deficycie).
- Polacy, którzy wyjechali za pracą będą powracać do Polski i do swoich rodzin.

Tusek w debacie przedwyborczej zarzucał Kaczyńskiemu drożyznę podstawowych artykułów, a w tym te słynne jabłka i cebule. Dzisiaj galopujące ceny wszystkich artykułów PO tłumaczy sprawą wolnego rynku, gospodarki światowej.

Dzisiaj polskim rządem kieruje człowiek, którego wiedza ekonomiczna kończy się na znajomości cen cebuli i jabłek? PO było wspaniałe w opluwaniu przeciwników - wypowiedzi Tuska, Niesiołkoskiego, Klepacz, Sikorskiego, Bydłoszewskiego, Poligłupa, Chlebkowskiego, Wałęsowatego i wielu innych "najemników" były na POziomie bruku. Z takim przejęciem przedstawiali swoje "POmysły uzdrowieńcze", z takim zaangażowaniem i nienawiścią opluwali poprzednich ministrów, że aż niemiło było tego wysłuchiwać.
A co teraz z tych obietnic POzostało???
PUSTKA PO PUSTOSŁOWIU!!!

Czy ci opluwacze z PO mają odrobinę wstydu?

To młodzi, gniewni, obrażeni na starszych, omamieni drugą Irlandią , omamieni nie realnymi pomysłami i wysokimi zarobkami, zagłosowali na PO. Zagłosowali w buncie przeciwko rodzicom i dziadkom.
W noc przedwyborczą rozesłali sobie miliony esemesów, a rano poszli i zagłosowali na PO - z myślą, że wejdą do raju.

Do zwycięstwa PO przyczyniły się w dużym stopniu media.
To media w czasie kampanii przedwyborczej zbliżyły się do granic "uświadamiania", że Polacy zagłosowaliby nawet na jakąś kozę.

PO ma również "sukcesy".
Bardzo dobrze skłócili młode pokolenie ze starszym, przekroczono granice przyzwoitości w krytyce wolności religijnej i wyznaniowej, krytyce wykształcenia i pochodzenia społecznego.
PO wprowadziło "elitarność" partii prawie jak sąsiedzi w latach 30.
Historia PO i większości ich członków: młodzi, którzy poparli PO powinni zapoznać się z Kongresem Liberalno Demokratycznym tzw."Kongresem Aferałów", z Unią Wolności, koalicją AWS-UW, z prywatyzacją i likwidacją hut, kopalń i wielkich zakładów przemysłowych.

Godna uwagi jest też "kariera finansowa" i zawodowa byłych działaczy wymienionych partii. Dzisiaj, za te nierealne obietnice przedwyborcze, jesteśmy faszerowani wysokim poparciem dla PO, które przeprowadzają "różne ośrodki badania opinii".

Zwolennicy PO podwyżki cen tłumaczą wolnym rynkiem i uzależnieniami od gospodarki światowej, a za czasów PiS winę za to ponosił tamten Rząd /ciekawe czy za pogodę też/.
Wiem, że wielu wstydzi się, że głosowało na PO, wielu z zajadłością krytykuje PiS za to że nie zrobił nic i na dodatek wszystko zepsuł - właśnie to NIC???

Proponuję tak na spokojnie przeanalizować jak media krytykowały PiS za drobne lub nawet poszlakowe sprawy, a jak te same media wychwalają PO za nic lub nabierają wody w usta na wiele tematów.
Przykładów obłudy, fałszu, butności i braku kultury u zwolenników i członków PO można by przytaczać bez granic.

Grzegorz  2010-02-22 21:16 |
http://www.polityka.pl/forum/1041130.thread

Zasługi za dobrą sytuację gospodarczą za czasów PISu platfusy przypisywały działaniom przedsiębiorców, a nie rządu. I to jest akurat prawda. Gospodarka tym lepiej się rozwija im rząd mniej w nią ingeruje.
To o co mi chodzi?
O to że teraz za to samo zasługi przypisują już nie przedsiębiorcom tylko... sobie!
HiPOkryci  :zygi:

Ostatnio edytowano 06 mar 2010, 14:53 przez Badman, łącznie edytowano 4 razy

06 mar 2010, 14:38

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

A co robił w tym czasie Donaldińjo?

Grał w szmacianke na podwórku?  :wysmiewacz:

Z wypiekami na twarzy czeka na:
1. Wyniki wyborów nowego prezesa PiS.
2. Nazwisko kandydata PiS w wyborach prezydenckich.
3. Odpowiedź na pytanie: "Czy możemy wygrać z demokracją aby zapewnić Polakom dobrobyt?"

06 mar 2010, 14:49
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
care31                    

Z wypiekami na twarzy czeka na:
1. Wyniki wyborów nowego prezesa PiS.

Czytaj ze zrozumieniem. Pytałem co "robił" , a nie co "robi".
Co robił w czasie "gdy sam jeden z bratem bliźniakiem obalili komunizm polski".
Zresztą nie Ciebie pytałem.

06 mar 2010, 15:00

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Do klakierów z PełO
- otwórzcie oczy, bo nas oszukali.

Pamiętacie?
To POsluchajcie:

- My się na tym znamy.
- My wiemy jak to trzeba zrobić.
- Mamy już gotowe projekty ustaw, które leżą w szufladach.
- Wybudujemy tysiące kilometrów autostrad, na których nie będą ginąć ludzie.
- Polacy zasługują na cud gospodarczy.
- Będziecie godziwie zarabiać i obniżymy podatki (paranoja ekonomiczna przy 30 mld deficycie).
- Polacy, którzy wyjechali za pracą będą powracać do Polski i do swoich rodzin.

A kto tak obiecywał i oczywiście dotrzymał wszystkich obietnic:

- Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem (jest to tzw "obietnica opóźniona" - premier dotrzymał jej dopiero 21.10.2007)
- Nie będzie koalicji z Samoobroną
- Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
- Nie podniesiemy akcyzy na paliwo
- 3 miliony mieszkań
- Niższe podatki
- Tanie państwo i redukcja administracji
- Marcinkiewicz - premier na całą kadencję
- Afera billboardowa
- Chcemy koalicji z PO
- PO jest w koalicji z SLD
- Nie będzie TKMu
- Moja teczka jest sfałszowana
- W rządzie nie będzie przestępców!
- Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB
- Wycofamy wojsko polskie z Iraku
- Kler nie ma wpływu na politykę PiS
- Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski
- Obniżymy składki na ZUS
- Zrezygnuję z przewodniczenia PiS, jeśli nie wygramy wyborów.

Badman                    

polskim rządem kieruje człowiek, którego wiedza ekonomiczna kończy się na znajomości cen cebuli i jabłek?

Poprzednim rządem kierował człowiek, który nie miał nawet rachunku bankowego. :(

06 mar 2010, 15:38
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
care31                    

Poprzednim rządem kierował człowiek, który nie miał nawet rachunku bankowego. :(

I nie ma prawa jazdy?
I ma tylko 165 cm wzrostu?
I nie potrafi grać w piłkę jak Tusk?

Ale za to nie jest rudy  :excl:   :dokuczacz:

06 mar 2010, 15:56

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

care31                    

I nie ma prawa jazdy?
I ma tylko 165 cm wzrostu?
I nie potrafi grać w piłkę jak Tusk?

Ale za to nie jest rudy  :excl:   :dokuczacz:

Dla mnie to, że ktoś nie ma prawa jazdy, czy nie potrafi grać w piłkę, nie jest problemem.
Wytykanie komuś jego wzrostu lub koloru włosów, czyli jego cech fizycznych, świadczy jednoznacznie o osobie stawiającej takie zarzuty. :(
Jest to po prostu ŻAŁOSNE.

06 mar 2010, 16:10
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
care31                    

Dla mnie to, że ktoś nie ma prawa jazdy, czy nie potrafi grać w piłkę, nie jest problemem.

To dlaczego dla Ciebie jest problem czyjś brak rachunku bankowego? :o

Czy brak komórki albo laptopa tez dyskredytuje w Twoich oczach człowieka? A brak kota?

care31                    

Wytykanie komuś jego wzrostu lub koloru włosów, czyli jego cech fizycznych, świadczy jednoznacznie o osobie stawiającej takie zarzuty. :(

Zgoda.
Tylko nie rozumiem dlaczego Radek Dorżnąć Watahę pretendując do roli prezydenta RP jest ŻAŁOSNY? :(

06 mar 2010, 16:16
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
:P

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

06 mar 2010, 16:48

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Bo jest to co najmniej dziwne, szczególnie w stosunku do osoby, która odpowiada za ekonomię 40-milonowego kraju.

Badman                    

Czy brak komórki albo laptopa tez dyskredytuje w Twoich oczach człowieka? A brak kota?

Ale o co chodzi? Rozwiń swoją światłą myśl.
Badaman                    

care31                    

Zgoda.

Cieszę się, że się ze mną zgadzasz w tej materii. :)
Badman                    

Tylko nie rozumiem dlaczego Radek Dorżnąć Watahę pretendując do roli prezydenta RP jest ŻAŁOSNY? :(

Też nie rozumiem tego stwierdzenia.
Rozwiń swoją myśl, bo niestety nie chwytam. :(

06 mar 2010, 16:52
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
care31                    

Badman                    

Bo jest to co najmniej dziwne, szczególnie w stosunku do osoby, która odpowiada za ekonomię 40-milonowego kraju.

Prezydent odpowiada ze ekonomię kraju? :o
Nie kompromituj się chłopie!
Od tego jest premier i rząd a w nim minister finansów.
A rachunek bankowy jest prywatny nie państwowy.
Co powiesz o osobie ministra finansów rządu RP ( która odpowiada za ekonomię 40-milonowego kraju)  który zostając nim nie ma PESELU? A do dziś nie potrafi sam rozliczyć własnego PIT'a tylko musi robić to za niego żona plus doradca podatkowy.
Pewnie powiesz ze chociaż jest szczery, a nie załgany jak ten Kaczyński, który też na pewno nie potrafi. Ale nie przyznaje się do tego :P

Badman                    

care31                    

Ale o co chodzi? Rozwiń swoją światłą myśl.

Skoro brak rachunku bankowego jest według Ciebie czymś nagannym, to brak komórki albo laptopa czy kota być może też?
Pytam tylko. Oświeciłem już?

Badman                    

care31                    

Też nie rozumiem tego stwierdzenia.
Rozwiń swoją myśl, bo niestety nie chwytam. :(

Gazet nie czytasz, telewizji nie oglądasz? Radia nie słuchasz?

- Prezydent powinien zachować trzeźwość oceny, a nie zgrywać zucha, wałęsając się gdzieś po górach Kaukazu - powiedział Radosław Sikorski, dodając, że ?prezydent wolnej Polski może być niski, ale nie powinien być mały?.

Radosław Sikorski, podczas spotkania z politykami PO w Bydgoszczy, ostro skrytykował prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Aż 69% Internautów Wirtualnej Polski ocenia jego wystąpienie negatywnie. ? Pretendenta do najbardziej prestiżowego w państwie organu poniosły emocje. Kiedy osoba pełniąca urząd ministra spraw zagranicznych, oksfordczyk i światowiec, mówi o ludziach małych i wałęsaniu się po górach Kaukazu, to jest to wyraźny dysonans poznawczy.
To nie jest język na poziomie pretendenta do prezydentury, dyplomaty ? mówi w rozmowie z Wirtualną Polską dr Jacek Zaleśny, politolog z Uniwersytetu Warszawskiego. (....)

"Sikorskiego poniosły emocje"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... &_ticrsn=3

Sikorskiego nie poniosły emocje tylko takie są Nowe Wysokie Standardy PO w praktyce. To nie była wypowiedź w ferworze dyskusji To był monolog Sikorskiego.

Już kumasz?  :unsure:

06 mar 2010, 17:06

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

care31                    

Prezydent odpowiada ze ekonomię kraju? :o
Od tego jest premier i rząd a w nim minister finansów.

Też tak myślę.
Czy ja coś pisałem o prezydencie?
Pisałem o premierze rządu IV RP, który mówi o sobie: Każdy ma prawo być dziwakiem. Ale czy premier?

Cytuję:
Badman                    

Oświeciłem już?
Już kumasz?

06 mar 2010, 17:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 86  Następna strona