Teraz jest 10 wrz 2025, 19:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu
Własny awatar
POwiem krótko - PO to dno !!!   PO to dno !!  - ot co !!
~POwalony , 31.05.2008 11:06

Dlaczego PO jest tak zawistne i zaklamane ?  
Gdzie ta milosc i nowa jakosc? Czyzby w zawisci Tuska,Schetyny i Komorowskiego?

~Juz nie PO , 31.05.2008 10:09

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44270026,120351422,5170397,0,forum.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,44270026...97,0,forum.html</a>

Spadające poparcie dla PO
W ciągu dwóch tygodni partia rządząca straciła 8 punktów procentowych. Na PO gotowych jest dziś głosować 41 proc. badanych. A jeszcze dwa tygodnie temu partia Donalda Tuska miała 49 proc. poparcia.

Na jakie partie chcą głosować Polacy. Ochłodły uczucia wyborców do PO, za to zwiększył sięodsetek osób, które nie wiedzą, na kogo głosować. Sondaż zrealizowała GfK Polonia 23 – 25 maja na grupie 981 Polaków.

Minęło pół roku rządów Donalda Tuska, co opozycja skwapliwie wykorzystała do krytyki obecnej ekipy. Tymczasem premier, zamiast odpierać ataki, wyjechał na tydzień do Ameryki Południowej.
– Zamieszanie związane z wizytą Donalda Tuska w Ameryce Południowej z całą pewnością ma wpływ na pogorszenie notowań PO – uważa dr Marek Migalski, politolog z Uniwersytetu Śląskiego.
– Ale ważna jest też bierność rządu w wielu dziedzinach, którą wyborcy coraz częściej dostrzegają.

Zdaniem Migalskiego Platforma najwyższe notowania ma już za sobą, teraz mogą one jedynie spadać.

– Pytanie tylko, czy zatrzymają się na poziomie 35 – 40 proc., co byłoby świetnym wynikiem, czy będą dalej spadać, do poziomu 20 proc., co mogłoby oznaczać klęskę – ocenia dr Migalski.

Profesor Kazimierz Kik, politolog z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Kielcach, uważa natomiast, że na spadek notowań partii rządzącej mają wpływ konflikty społeczne.

– Po protestach w służbie zdrowia mamy do czynienia ze strajkiem nauczycieli, a rząd nie ma pomysłu, jak te problemy rozwiązać, tylko gra na czas – przekonuje prof. Kik.

Źródło : Rzeczpospolita
<a href="http://www.rp.pl/artykul/140504.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/140504.html</a>

Platforma idzie na dno :(

Ostatnio edytowano 31 maja 2008, 22:09 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2008, 22:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241
Jak ten czas zasuwa. Kolejny tydzień za nami pod rządami PO i jej przywódcy.  
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Z pamiętnika Donalda "Cudotwórcy"
Piątek, 23.05.2008 r.
I znowu do roboty... Za dużo jest tych długich weekendów! Ciągle przyklejają nam łatkę rządu, który nic nie robi, dlatego w czasie świąt musimy zwoływać konferencje prasowe. Trzeba pokazać, że chociaż na razie nie ma efektów, to cały czas pracujemy. Przydałby mi się jakiś urlop, bo w Ameryce Południowej nie było łatwo. Nawet dziennikarz "Faktu" słyszał, jak mi w Andach chrupnął kręgosłup... Cóż, premierowanie to nie bułka z masłem. Jest co robić! Żeby dziennikarze zauważyli, że teraz nie mamy czasu nawet na konferencje prasowe, zorganizowaliśmy z nimi spotkanie robocze. Pogadaliśmy przez dwie i pół godziny.

Sobota, 24.05.2008 r.
Parę dni temu Radek miał świetny pomysł. Wysłał do jednej gazety pracownika swojego ministerstwa, żeby poskarżył się, że musi zbyt ciężko pracować. Niby że 14 godzin dziennie. "Zaczynam przed 6 rano. Pracę kończę około 8 wieczorem. Chyba podam mojego szefa do sądu pracy" - tak miała się skarżyć ofiara niewolniczej pracy. No i chwyciło! Dziennikarze opisali to tak, że sam się prawie wzruszyłem opisem naszej harówki! Wszystko byłoby w porządku, ale w najnowszym sondażu na najlepiej ocenianego członka rządu zająłem dopiero drugie miejsce. Pierwszy był Radek...

Niedziela, 25.05.2008 r.
Po pół roku działania rządu zmiany są potrzebne! Ludzie mogli się już trochę zniecierpliwić naszymi słowami o miłości i zaufaniu. Dlatego teraz zacząłem mówić o trosce i nadziei! Nie możemy tak jak opozycja narzekać, że ziemniaki albo jabłka są za drogie! Lepiej będzie, jak przypomnimy, że główną troską naszego rządu jest to, żeby wzrost cen nie dogonił podwyżek płac! Rezygnacja z obietnic znacznych podwyżek dla budżetówki byłaby zbyt ryzykowna... Można za to mówić o tym trochę inaczej. Z większą nadzieją! Polacy mają przecież prawo do nadziei, że płace będą szybko rosły.

Poniedziałek, 26.05.2008 r.
Waldek z PSL ciągle mówi, że próbujemy ich zdominować. Chłopaki z jego partii chcieliby wziąć trochę więcej "odpowiedzialności za kraj". Ich wyborcy, podobnie jak nasi, narzekają na niezrealizowane obietnice. Pogadaliśmy o tej odpowiedzialności. Od słowa do słowa i okazało się, że można się dogadać nawet w sprawie realizacji wyborczych programów! Jak Waldek zajmuje się w rządzie gospodarką, tak my możemy się zająć rolnictwem. Zrealizujemy nasze obietnice! Na początek w sprawie podatków i jednomandatowych okręgów wyborczych zrealizujemy program PSL, a w sprawie rolników program PO!

Wtorek, 27.05.2008 r.
Mieliśmy kłopot z Januszem z Lublina. Jest nam bardzo potrzebny, bo jak mało kto umie odwrócić uwagę dziennikarzy i przez swoje przedstawienia zrobić wokół rządu zasłonę dymną. Tyle że w mediach nagonka na niego się straszna zrobiła, a Janusz już wcześniej dostał kilka "żółtych kartek". Ode mnie, od Zbyszka, od Grzegorza... Znów dalibyśmy mu "żółtą kartkę", ale Janusz przyniósł zaświadczenie od lekarza, że nie powinien mieć żadnych żółtych papierów. W końcu daliśmy mu upomnienie. Bronek był przeciw. Mówił, że to zbyt sroga kara.

Środa, 28.05.2008 r.
Dzwoniła Angela. Mówiła, że za Odrą mam ciągle dobrą prasę. Dowiedziała się, że Platforma założyła pierwsze koło w Niemczech. Musiałem jej wytłumaczyć, że wcale nie chcę zostać kanclerzem. Ani niemieckiej Rzeszy, ani europejskiej. Obiecałem, że wystartujemy tylko w wyborach do samorządu lokalnego w Loeknitz. Chyba się ucieszyła. A w meczu na Euro 2008 liczę na remis.

Czwartek, 29.05.2008 r.
Dziennikarze zachowują się, jakby ich ktoś zdalnie nakręcał. Nawet tych najpopularniejszych. Niedawno Durczok ogłaszał, że to już koniec wiary w cuda Platformy. Teraz dołączył do niego Lis! "Tusk nie uśpi społeczeństwa miłością" - trudno mi było uwierzyć, ale tak stwierdził. Jaką miłością? To on już nawet moich przemówień nie słucha? Nie wie, że zamiast o miłości i zaufaniu mówię teraz o trosce i nadziei? A niedawno dziwiłem się, że Andrzej przyjął go do prezydenckiej TVP! Teraz wszystko jasne! Lis przeszedł na stronę byłego reżimu

01 cze 2008, 09:22
Własny awatar

Jak ten czas zasuwa. Kolejny tydzień za nami pod rządami PO i jej przywódcy.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Z pamiętnika Donalda "Cudotwórcy"
Piątek, 23.05.2008 r.
Sobota, 24.05.2008 r.
Niedziela, 25.05.2008 r.
Poniedziałek, 26.05.2008 r.
Wtorek, 27.05.2008 r.
Środa, 28.05.2008 r.
Czwartek, 29.05.2008 r.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zaisnpirowałeś mnie Orliku ;)

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Cała władza w ręce rad<!--colorc--></span><!--/colorc-->

Poniedziałek
Polska Republika Rad radzi od poniedziałkowego poranka. I rada w radę jedna celniejsza od drugiej. “Mówi się (…), iż cała awantura o instalację [tarczy antyrakietowej – przyp. P.G.] w Polsce to tylko (…) zasłona dymna” – spekuluje w “Newsweeku” Michał Kobosko. I dodaje: “Amerykanom zależy bowiem nie na antyrakietach, ale na umieszczeniu w Europie Środkowej superwydajnego radaru, który śledziłby wszystko, co się dzieje w przestrzeni do Uralu albo i dalej”. A na to, żeby szpiegować z Polski Rosję albo i Chiny, zgody Koboski nie ma i nie będzie, więc najlepiej byłoby, żebyśmy sobie od razu z tarczą antyrakietową dali spokój.

Wtorek
Dopiero dziś odważyłem się zapoznać z dobrą radą Janiny Paradowskiej z poniedziałkowej “Polski”. Radą prostą jak polski odcinek rurociągu Przyjaźń: zamiast tracić czas na zapewne bezowocne poszukiwanie (niezależnego od Rosjan) źródła ropy np. w Kazachstanie, lepiej niezwłocznie podłączyć się “do jakiejś innej rury”. Jakiejś innej rury rosyjskiej?

Środa
Na rysunku w “Polityce” lesbijka całuje w brzuch lesbijkę w zaawansowanej ciąży. Obok deklaracja: “Dla dziecka ważniejszy jest fakt, że posiada dwoje kochających rodziców, niż to, że są oni tej samej płci”. Za pomocą tego i podobnych odkryć Joanna Podgórska, autorka okładkowego artykułu “Mamy lesmamy”, przekonuje czytelników, że dzieciństwo w homorodzinie to jedna z najlepszych rzeczy, jaka się może człowiekowi przytrafić.
Ciekawe, czy to samo doradza również członkom własnej rodziny?

Czwartek
Po ogłoszeniu przez Leo Beenhakkera składu futbolowej reprezentacji Paweł Zarzeczny radzi na łamach “Polski”, co najlepiej robić do chwili rozpoczęcia Euro, aby pomóc naszym piłkarzom: “Modlić się”. Po czym przestrzega: “Ale i tu jest problem. Bo jak wiadomo, nawet papież jest Niemcem”.

Piątek
“GW” przeprowadziła sondaż, z którego wynika, że najlepszym z zagranicznych polityków prezydentem Polski byłby Tony Blair, przed Angelą Merkel i George’em W. Bushem. Wujek “Dobra Rada” Jacek Pawlicki radzi nam już w tytule swego tekstu: “Wypożyczyć Tony’ego Blaira”. Najtrafniejszym komentarzem do tego komentarza, całego sondażu i rady autora jest nadtytuł, jaki badaniu dała redakcja “GW”: “Dziwny sondaż “Gazety”".
Piotr Gabryel

Ostatnio edytowano 01 cze 2008, 18:51 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

01 cze 2008, 18:50
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
To ja dodam od siebie tez taki przegląd tygodnia mojego ulubionego autora Rafała A. Ziemkiewicza

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Między czwartkiem a piątkiem <!--sizec--></span><!--/sizec-->

„michnikowy szmatławiec” napisała w czwartek, że
polska Marynarka Wojenna pływa na okrętach z czasów Gomułki, które niebawem będzie musiała oddać na złom, i przestanie istnieć.
A w piątek zamieściła wypowiedź ministra obrony narodowej: „jeśli naprawdę jest tak, jak napisaliście, to sytuacja PMW rzeczywiście jest poważna”.

Naprawdę tak powiedział Bogdan Klich.
On, minister, o sytuacji Marynarki Wojennej dowiaduje się z gazety. A bodaj nawet o jej istnieniu. Przecież tego, by nawet śp. Bareja nie wymyślił! Najzabawniejsze, że w morzu codziennych absurdów nikt tego nie zauważa.
W czwartek ta sama gazeta oburza się, że trzeba wylać Mariusza Kamińskiego, bo przez niego ucierpiała współpraca naszych służb z FBI. A w piątek, po konferencji premiera, że trzeba Kamińskiego wylać, bo współpraca z FBI sama w sobie jest złamaniem prawa. Po drodze ambasada USA zapewniła, że współpraca ze wszystkim polskimi służbami układa się dobrze. Skoro ze wszystkimi, to pogróżki premiera powinny dotyczyć także szefów CBŚ, ABW etc.

A mnie śmieszy, że rzesza michnikowych wykształciuchów okazuje się tak już wyćwiczona w dwójmyśleniu, iż nawet nie zauważa, że jej dzielone z ulubioną gazetą oburzenie czwartkowe było w 100 procentach sprzeczne z piątkowym.
Premier Tusk obiecuje karać za klapsy, najwyraźniej nie pamiętając, iż swego czasu głosował przeciwko karaniu za klapsy, gdy projekt ten zgłosił SLD. Prezes PiS porusza niebo i ziemię przeciwko „landyzacji” Polski, również zapominając, że jako premier miał taki sam projekt w swojej oficjalnej strategii.

Ale czego wymagać, skoro tu dystans czasu jest większy niż z czwartku na piątek? Zresztą po kuratorskim wniosku ministra Grada to chyba już, hulaj dusza – żadnemu politykowi nie uda się wygłupić bardziej.

(136) Komentarzy do “Między czwartkiem a piątkiem”

senior Almagro Pisze: 01/06/2008 o 21:48
To nawet nie jest już śmieszne. Tak rażącej niekompetencji jak Klicha, ze świecą szukać nawet w tym rządzie, gdzie jeden absurd goni drugi. Nie ma dnia żeby nie wylazło szydło z wora. A to tajny raport Pitery, którego pan premier wstydził się światu pokazać, a to sam premier rozbrajająco stwierdza, że nie podobają mu się działania jego rządu, a to minister Grad pokazuje wszem i wobec, że brak mu piątej klepki, teraz Klich uświadamia wszystkim bezmiar swojej niekompetencji albo głupoty.
O bezładnej szamotaninie ministerek Klepacz czy Hall szkoda nawet mówić.
Ciekawym co jeszcze przed nami?

dareksp Pisze: 01/06/2008 o 22:05
Jak przeczytałem ten tekst, to przypomniała mi sie sprawa tzw. prywatyzacji służby zdrowia. W kampanii wyborcze Słońce Kaszub (od niedawna i Peru) twierdziło, ze nie chce prywatyzacji służby zdrowia. teraz nasze (a raczej wasze - wykształciuchów) słoneczko twierdzi cos zupełnie innego, że prywatyzacja jest niezbędna i zostanie zrealizowana (pomijam ze słoneczko myli pojęcia prywatyzacji i komunalizacji, ale nie wymagajmy za duzo od faworyta wykształciuchów). Z dwóch twierdzen: “a” i “nie a” jedno musi byc fałszywe (wykształciuchom wyjasniam: wasz faworyt albo w kampanii albo teraz kłamał).
I co? I nic.
Czy jak napiszę, że mamy premiera kłamce, to będzie to sformułowanie “agresywne wobec polityków”?

<a href="http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/06/01/miedzy-czwartkiem-a-piatkiem/" target="_blank">http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/06/01/m...iem-a-piatkiem/</a>
===========================================
A mój komentarz?
Zgadzam sie z moimi trzema przedmówcami.
Że byłoby śmieszne, gdyby nie to, że jest smutne :(
Czy ktoś ma inne zdanie?
To proszę tylko je uzasadnic merytorycznie i rzeczowo ;)

Ostatnio edytowano 02 cze 2008, 17:38 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2008, 17:35

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A mój komentarz?
Zgadzam sie z moimi trzema przedmówcami
Czy ktoś ma inne zdanie?

Może spróbuj na początek sam uzasadnić swoje zdanie, zanim zaczniesz wymagać tego od innych. :piwo:

02 cze 2008, 19:32
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=30402:date=02. 06. 2008 g. 17:35:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 02. 06. 2008 g. 17:35) [snapback]30402[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zgadzam sie z moimi trzema przedmówcami
Czy ktoś ma inne zdanie?

Może spróbuj na początek sam uzasadnić swoje zdanie, zanim zaczniesz wymagać tego od innych. :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Proszę bardzo:
Minister obrony narodowej (Klich z PO) o złej sytuacji Marynarki Wojennej dowiaduje się z gazety.
A może nawet o tym, że taka formacja istnieje!
Tego, by nawet śp. Bareja nie wymyślił!
A jakby mało tego to w morzu absurdów, których codziennie jesteśmy świadkami od października 2007 roku jakby nikt tego nie zauważał. Albo raczej: nie chce zauważać.
Poza Lichocką, Gabryelem, Ziemkiewiczem, Rybińskim, Wildsteinem...

Ostatnio edytowano 02 cze 2008, 19:42 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2008, 19:41

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Proszę bardzo:
Minister obrony narodowej (Klich z PO) o złej sytuacji Marynarki Wojennej dowiaduje się z gazety.
A może nawet o tym, że taka formacja istnieje!
Tego, by nawet śp. Bareja nie wymyślił!
A jakby mało tego to w morzu absurdów, których codziennie jesteśmy świadkami od października 2007 roku jakby nikt tego nie zauważał. Albo raczej: nie chce zauważać.
Poza Lichocką, Gabryelem, Ziemkiewiczem, Rybińskim, Wildsteinem...

Sorry, Ziemkiewicz, nie wiedziałem, że i u nas publikujesz :D
A swoją drogą to wredna ta GW, że tak Klicha wypuściła... :angry2:
Ale z pewnością doczekamy się sprostowania w Rzepie.

No i jak przeczyta się parę zdań więcej, to jak już wspominałem wydźwięk już nie jest taki sam:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Czy polska Marynarka Wojenna zatonie w 2015 roku? - Jeśli wszystko, co opisała "Gazeta", jest prawdziwa, to sytuacja jest bardzo zła - skomentował wczoraj szef MON Bogdan Klich nasz wczorajszy tekst. Z poufnego raportu, jaki otrzymała sejmowa komisja obrony narodowej, wynika, że w 2015 roku trzeba będzie wycofać większość okrętów bojowych, w tym dwie fregaty i cztery okręty podwodne. Konkluzja raportu brzmi: "Polska Marynarka utraci zdolność bojową". - W przyszłym roku wydamy na modernizację 5 mld zł, priorytetem jest unowocześnienie obrony przeciwlotniczej i antyrakietowej oraz program śmigłowcowy, proszę mi wskazać, gdzie są pieniądze na marynarkę - pytał wczoraj Klich. I przyznał, że MON będzie musiał poradzić sobie z modernizacją marynarki w ramach własnego budżetu. - Flota wojenna jest nam potrzebna do obrony wybrzeża, szlaków morskich, udziału w operacjach NATO - dodał.

Dla szefa MON najważniejsze jest dokończenie budowy jednej korwety "Gawron" (byłaby to pierwsza nowo zbudowana jednostka pierwszoliniowa w naszej flocie od 20 lat), opracowanie koncepcji budowy stawiacza min, remontu okrętu Xawery Czernicki, wyposażenia w rakiety RBS produkcji szwedzkiej polskich okrętów rakietowych i baterii nadbrzeżnych.

Do stworzenia wieloletniego programu budowy okrętów wezwała wczoraj rząd sejmowa komisja obrony narodowej.

Źródło: michnikowy szmatławiec<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tak dla przypomnienia projekt budżetu na 2008r. tworzyła inna ekipa, która też nie widziała konieczności wdrożenia jakiegoś programu ratunkowego i zabezpieczenia nań kasy w ustawie budżetowej. Choć może się mylę, może PO skreśliła z projektu budżetu MON parę miliardów zaplanowanych na odbudowanie floty. Niestety nie mam tyle czasu by przejrzeć głosowania sejmowe, ale jestem pewien, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy mnie wyręczą, jeśli tak było.

Ostatnio edytowano 02 cze 2008, 20:34 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2008, 20:09
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
"Wiceminister zdrowia Krzysztof Grzegorek oświadczył, że został niesłusznie pomówiony o korupcję, ale postanowił ustąpić w poczuciu odpowiedzialności za prace resortu, losy trudnych reform i standardy życia politycznego.
Grzegorek oświadczył też, że nigdy w żadnych okolicznościach nie przyjmował korzyści majątkowych ani nie brał łapówek. - Zostałem niesłusznie pomówiony, mam nadzieję, że prokuratura i sądy szybko wyjaśnią sprawę - powiedział wiceminister."
Odpowiedzialność za niesłuszne pomówienie, koń by się uśmiał.

02 cze 2008, 20:13

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

onet.pl
...Odpowiedzialność za niesłuszne pomówienie, koń by się uśmiał.

Faktycznie koń by się uśmiał, jak można decyzję urzędnika ( abstrahując od winy ) próbować zdezawuować, tylko dlatego, że teza jest jedna <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->rząd PO jest BE<!--sizec--></span><!--/sizec-->
oktan                    

onet.pl
"postanowił ustąpić w poczuciu odpowiedzialności za prace resortu, losy trudnych reform i standardy życia politycznego"...

Nie widzisz różnicy, czy nie chcesz widzieć  :(

Ostatnio edytowano 02 cze 2008, 20:51 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2008, 20:45
Fachowiec

POSTY        1034
Rzad PO jest BE,ponieważ racjonalne obietnice wyborcze stały się gruszkami na wierzbie. Czy tego Wjaworze nie widzisz czy niechcesz widziec!!!!!!

02 cze 2008, 21:33

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Rzad PO jest BE,ponieważ racjonalne obietnice wyborcze stały się gruszkami na wierzbie. Czy tego Wjaworze nie widzisz czy niechcesz widziec!!!!!!

To pisz o "gruszkach", a nie twórz faktów.
Dla mnie to akurat normalna postawa. Ujawnienie dość poważnych zarzutów i podanie się do dymisji ( taka jest dola/niedola urzędnika państwowego - domniemanie niewinności nie zawsze idzie tu w parze, choć nie potępiam wcale decyzji odwrotnych tj. decyzji osób, które obawiając się iż podanie się do dymisji jest przyznaniem się do winy, przy ewentualnej wiedzy o swej niewinności bronią się przed ustąpieniem ).
Cieszy mnie, iż chociaż w wyborczych obietnicach, widziałeś racjonalne pomysły.  :D
Ja generalnie chodzę w różowych okularach B)))

Ostatnio edytowano 02 cze 2008, 21:49 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2008, 21:47
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Cieszy mnie, iż chociaż w wyborczych obietnicach, widziałeś racjonalne pomysły.
Ja generalnie chodzę w różowych okularach B)))

I w tym miejscu zgodzę się z Wjaworem całkowicie.
Obietnice Tuska (podobnie jak Millera) od początku były gruszkami na wierzbie.  ;)
Jednak, jak pokazały wyniki wyborów, w różowych okularach chodzi (niestety) wielu Polaków...

P.S.
Ja chodzę (jeszcze) bez okularów :)

Ostatnio edytowano 03 cze 2008, 05:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2008, 05:48
Fachowiec

POSTY        1034
Niewielu Polaków chodzi w różowych okularach. Wybory to m.in. "wybór mniejszego zła". Dlaczego w duchu miłości nie możemy teraz zaczać rozliczać Tuska? Czy nie należy pokazać mu jego miejsce na tej ziemi?

03 cze 2008, 15:36

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Kominiarzu. Daremny Twój tud. Biały Miś wierzy, że istnieje świat bez kłamstwa i co najbardziej niepokojące uważa, ze to Jego świat. Przypadek beznadziejny.

Oczywiście trudno Mu dyskutować z Twoimi twierdzeniam, chociażby nt. płac w budżetówce - dziś np. strajkowali   sędziowie - więc przeszkadza mu konwencja Twojego postu. Nawet nie wskazuje co w niej złego. Ale co tam. Bez komentarza. Może za tydzień, wyjatkowo, odniesie się do Twojego posta merytoryczne. Chyba, że stanie się to co w moim przypadku stało się 11.12.2007r. :D
Nie wiem tylko która to była godzina.

I jeszcze jedno. Jak nie odpowiesz Białemu Misiowi to uznaje, że się z nim zgadzasz (brak argumentów). Jak Miś nie odpowiada to oznacza, że konwencja Twojego postu jest nie taka.  :zeby:

Nie ma co. Powaliło mnie. Ze śmiechu.
Tylko dlaczego miś? Kłopot z postrzeganiem?

Kasik                    

Następny dowód na obłudę PO.

PO to partią, która jest za odebraniem posłom immunitetów.
A oto jak wyglądały głosowania partii PO w indywidualnych przypadkach.

Głosowania w sprawie odebrania immunitetu:
(...)

Tak gwoli ścisłości. Brakuje jeszcze jednego głosowania.
<a href="http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&16&18" target="_blank">http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania...6&16&18</a>
Skoro porównujemy wnioski o uchylenie immunitetu to może tak porównać sprawę karną do karnej a niekoniecznie do cywilnej?

kominiarz                    

To takie antidotum.
Wiesz co jest najlepsze na kaca? Klinik.
Rozumiesz teraz moją konwencję?
PS
Ale nie rezygnuj.
Walcz dalej o dobre imię PO
Możesz nawet cytować artykuły.
Jeśli tylko takie znajdziesz.
Bo jak Ty zrezygnujesz, to nikogo z obrońców PO tu już nie będzie.
I z kim będę toczył dysputy??? :piwo:

Z Kasik, Orlikiem, Zetą, Oktanem...
A co do tego klinika. Cóż ci mogę powiedzieć. Wrzucaj. Jeszcze trochę wysiłku i mnie dogonisz.

Ostatnio edytowano 03 cze 2008, 16:07 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2008, 16:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 185  Następna strona