Teraz jest 10 wrz 2025, 13:14

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
W projekcie ustawy budżetowej jest zagwarantowane 210 mln złotych na podwyżki w skarbówce w związku z wprowadzeniem KAS. Jak na razie to jedyny przypadek od dobrych kilku lat, kiedy ktoś przeznacza dodatkowe środki na skarbówkę.  Poprzednio podwyżki dostaliśmy (za rządów AWS), kiedy podniesiono wskaźnik premii kwartalnej do 90% (zresztą na wniosek i po długotrwałych zabiegach związków zawodowych - o czym zdaje się wiele osób zapomniało). Osobiście nie mam wątpliwości, że PO oznacza dla nas brak podwyżek płac i znaczne redukcje zatrudnienia. W tym kontekście nie widzę alternatywy dla PiS. Niestety.
Nawiązując do wypowiedzi Tranqilo - łamanie regulaminu będzie skutkować banami. Jak znam życie znów będzie mowa o cenzurze, a ani słowa o łamaniu regulaminu.

22 wrz 2007, 15:40
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

Otrzymałem mail z prośbą o interwencję i jak przeczytałem kilka powyższych postów to mi się buty zsunęły a potem skarpetki.  Żeby skarbowcy się nawzajem obrażali na swoim FORUM ? No nie.

Na szczęście na końcu tej męczącej dyskusji jest papieskie wybaczam.  Chyba by trzeba na nowo wskrzesić temat , który się wykasował przy wymianie oprogramowania forum "Dlaczego nie lubię skarbowców" i dodać " i celników"  i tam ta powyższa dyskusja by bardziej pasowała.  

To o czym pisaliście powyżej to walka z typowymi schematami zakorzenionymi już w społeczeństwie. Z tymi schematami powinno walczyć przede wszystkim MinFin  oczywiście z pomocą skarbowców. Tyle , że ministerstwo NIC nie robi w tym kierunku.

Wracając do tematu topiku to w ostatnich wyborach głosowałem na PIS. Jak chyba większość ze skarbowców. Teraz pójdę do urny bo zawsze to robiłem gdy była taka okazja , ale nie wiem na kogo zagłosuję. Może wylosuję jedną z trzech wybranych partii ?   Odnoszę wrażenie iż żadna partia nie potrzebuje skarbowców a nawet widzi ich jedynie przez skrzywione zwierciadło prasy jako zbędnych , zrzędnych urzędasów.

O zbędnej reformie KAS mającej w sobie i pozytywne aspekty jak np  rotacja na stanowiskach dyrektorskich ( ministerstwo tu pominięto )  mogę powiedzieć tyle ,że szczęśliwie do niej nie doszło bo przy skomplikowanych uzależnieniach naszych systemów informatycznych wprowadzenie ich w tak krótkim czasie i bez koniecznych przygotowań skończyłoby się wielką klęską.   A chyba wszystkich najbardziej oburzyła w niej tzw. "opcja zerowa" - zwolnić wszystkich bez odszkodowania. Tak jakby nie było możliwe przeprowadzenie weryfikacji kadr jak to robiono w innych resortach ( może nawet bez Maciarewicza - historyka)

Czy masz na myśli to :   Znosi się (...),  :( chyba nie jajko), a potem "Likwiduje się (...)  <_< . Chyba sam autor (M.Banaś) nie wiedział,  co chciał nam powiedzieć . I w tym był ( może znowu będzie) cały problem. KAS - y mają (miały) wejść od 1.07.2008r.

praktyk1945                    

Kominiarz, Korab, Zielonka i Zoltar ! (kolejność wg alfabetu).Siebie dodam też !

Włączmy "ABS".  :stop: Regulamin portalu "nam się kłania"!
PS. Przekonanego nikt już nie przekona ! Miłość rzeczywiście jest ślepa ! Ale kiedyś przychodzi otrzeźwienie ! Może na to już czas ? Jak sądzicie ? Proponuję to  :piwo: Jeżeli ktoś z Was się z tą moją propozycją zgadza to niech przekaże to  :piwo:

Chwileczkę Inspektorze, a co wyżej "stoi" napisane ? Podkreśliłem .

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 15:44 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 15:49
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Wracając do tematu topiku to w ostatnich wyborach głosowałem na PIS. Jak chyba większość ze skarbowców. Teraz pójdę do urny bo zawsze to robiłem gdy była taka okazja , ale nie wiem na kogo zagłosuję. Może wylosuję jedną z trzech wybranych partii ? Odnoszę wrażenie iż żadna partia nie potrzebuje skarbowców a nawet widzi ich jedynie przez skrzywione zwierciadło prasy jako zbędnych, zrzędnych urzędasów.

No nieeeee!
Sam Tranqilo przyznaje się bez bicia, że głosował na PiS!
No tak... jest moderatorem, to nie boi się zlinczowania  :D
praktyk1945                    

PS. Jak będziesz tak..., to może się to .... I nie chodzi tutaj o mnie ! Bo mnie to masz prawdopodobnie w d...

A nie!
Bo :piwo:

Nic nie mam do innych głosujących na PO na LiD, na PiD, na "kogokolwiek".
Fqrzała mnie tylko napastliwość pary Zoltar-Praktyk na każdego kto  "śmiał mieć inne zdanie". Czy to Millan, czy Kominiarz, czy... Zielonka!
Z podseksatmi, jak na forum Onet, "chłopaki z głupim na rozum się pomienaili", "Pewnie nie wiedzą kto to prof. Bralczyk" itd.  W domyśle: bo to "głupie mochery". W końcu nawet wytykanie błędów. Jak na forum Onet.  A na merytoryczne zarzuty - unik! Przyznasz, że taka dyskusja nie ma żadnego sensu.
I tak mamy szczęście, że nie dostaliśmy banów...  Dzięki Admin i Mods  :brawa:
PS
Praktyk - a jak chcesz, to mogę Ci nadstawić drugi policzek ;)

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 16:06 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 16:04

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Kominiarz a ty dalej swoje... ręce po prostu opadają, czy Ty niczego nie rozumiesz. Admin i moderatorzy chcieli tu coś nam przekazać (nikogo nie zbanowali), jak widać są jednak za wolną wymianą poglądów.
Natomiast ty próbujesz wszystkich przekonać, że wszyscy co są za PiS to ludzie kulturalni powściągliwi, a pozostali to tylko lżą, obrażają i w ogóle samo zło, najlepiej zbanować. Niestety jeżeli ktoś zaczął taką brzydką dyskusję to był to Millan80 ze swoimi ludźmi "średnio sprytnymi umysłowo" i osobami "o małym poczuciu patriotyzmu"... na określenie tych co nie za PiS!!
apeluję do zwolenników PiS aby używali argumentów merytorycznych a o swoich przeciwników się nie martwcie... my znamy reguły.

ps. Natomiast obrażanie Celników to był cios poniżej pasa. Trzeba uszanować ich wybór (50% za LiD) chociaż ja osobiście też tego wyboru nie popieram.

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->PAX PAX PAX<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 16:37 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 16:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Przed chwilą w wiadomej telewizji odczytano oświadczenie o. Tadeusz Rydzyka CSsR (Co to za skrót ? "Oświećcie" sklerotyka - niestety nie wiem ). Ile tam pychy i zakłamania. Na Pana Boga i Kościół też się powołuje - dla wzmocnienia argumentu, że mówi prawdę! Domaga się przeproszenia od PO i D.Tuska, za ten spot. Spot ma być zdjęty i to szybko - bo jeśli nie to do sądu (zastrzega sobie "skutki prawne"). I co zrobi PO i D. Tusk ? Idę o to  :piwo: , że Tusk przeprosi i zdejmie spot. A jutro OTR złoży kolejne oświadczenie. Tym razem w sprawie krytyki przez ks.bp Pieronka. Też będzie chciał przeproszenia przez bp Pieronka albo do sądu ? :(

22 wrz 2007, 16:19
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Kominiarz... czy Ty niczego nie rozumiesz. Admin i moderatorzy chcieli tu coś nam przekazać

Przecież Im nawet podziękowałem za to!
...czy Ty niczego nie rozumiesz?... ;)

zoltar7                    

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->PAX PAX PAX<!--sizec--></span><!--/sizec-->

A NIEEE!
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->PAX PEACE PIS<!--sizec--></span><!--/sizec-->
:lol:

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 16:27 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 16:23
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Prawdziwy Hyde Park w polskim wydaniu. W londyńskim można obrażać wszystkich z wyjątkiem rodziny królewskiej, my obrażamy siebie na wzajem. Jakież to płaskie i swojskie, polskie. Uważam, że większość wypowiedzi, zwłaszcza ta dotyczących osobistych wycieczek, może i powinna odbywać się na PW. Jeśli ktoś z forumowiczów nie zna lub nie chce przestrzegać regulaminu - jego sprawa, ale niech się nie dziwi, że będzie potraktowany zgodnie z regulaminem, i to bardzo konsekwentnie!

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 16:28 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 16:27

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

<!--quoteo(post=15588:date=22. 09. 2007 g. 18:17:name=zoltar7)--><div class='quotetop'>(zoltar7 @ 22. 09. 2007 g. 18:17) [snapback]15588[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A NIEEE!
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->PAX PEACE PIS<!--sizec--></span><!--/sizec-->
:lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jakoś mało śmieszne.

Kominiarz ostatni raz ci odpowiadam... odpuść sobie... chcesz nas obrażać pisz na PW.
Najpierw swoimi komentarzami prowokowałeś Praktyka1945 teraz próbujesz mnie. A później donosik do moderatora, że naruszamy reguły. Powiem Ci, że teraz to nawet się cieszę się, że jesteś zwolennikiem PiS.
Żegnam.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Premier Jarosław Kaczyński powiedział podczas konwencji PiS w Rzeszowie, że jeśli w wyborach zwycięży PO i LiD, "to będzie nowy 13 grudnia 1981 roku".

źródło: Onet.pl

Trudno taką wypowiedź nawet skomentować :(
Ale kilka postów wyżej pisałem o tego typu argumentach w dyskursie... ich używanie zawsze oznacza, że nie ma się już nic do powiedzenia.

Chyba że słowa Premiera należy rozumieć literalnie, to znaczy, że jeżeli w wyborach nie wygra PiS "to będzie nowy 13 grudnia 1981 roku".... to znaczy kto go urządzi... rząd? brrrrry powiało grozą ???

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 16:44 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 16:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Melon masz to  :brawa: Zdejmuj konsekwentnie i moje też ! Masz moją zgodę ! Zostaw tylko to o oświadzeniu OTR. Chyba jego (OTR) nie obraziłem ?

22 wrz 2007, 16:37
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Premier Jarosław Kaczyński powiedział podczas konwencji PiS w Rzeszowie, że jeśli w wyborach zwycięży PO i LiD, "to będzie nowy 13 grudnia 1981 roku".

Kominiarz, szukaj hełmofonu w szafie. Ojczyzna w potrzebie!

22 wrz 2007, 17:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87

Ten gość przeszedł samego siebie... , ale gdyby nawiązał do 01.09.1939r to zdobyłby jakieś 20% głosów
Jeśli mogę coś doradzić, to  powtarzać  :mur: tę czynność do pierwszej krwi. Pomaga.
Z drugiej jednak strony brak  :sex: wiele może tłumaczyć  :D

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 18:44 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 18:42

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Co się stało z naszym społeczeństwem, że nagle zaczęła mu się podobać polityka strachu?
– Nic się nie stało. Gdy było kierowane przez mądrzejszych ludzi, to funkcjonowało mądrzej. A teraz rozbudzono w nim wszystko, co najgorsze. Według zasady, że przyjemnie jest dopiec sąsiadowi. Zajmowałam się zjawiskiem demagogii i historia nieraz już pokazała, że nic prostszego, niż rozbudzać w masach mało wykształconych, mało dojrzałych politycznie obywateli najgorsze instynkty: nienawiści, zawiści, lęku. Demagodzy często zwyciężają. Ich rządy są straszliwe, a społeczeństwo zaczyna rozumieć błąd swego wyboru wtedy, gdy jest już za późno.
W Polsce mamy problem demagogii?
– Jak najbardziej, na każdym kroku. I jeśli ludzie nie oprzytomnieją, idąc do wyborów, kres temu położy dopiero załamanie ekonomiczne. Czyżby ci, którzy rządzą, wierzyli Marksowi, że biedni zawsze walczą z bogatymi? Prędzej czy później ta atmosfera nieufności wobec bogatych może się odbić na naszej gospodarce.

Aleksandra Pawlicka

źródło: Przekrój

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->A myślałem że to se ne wrati

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 18:59 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 18:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Co się stało z naszym społeczeństwem, że nagle zaczęła mu się podobać polityka strachu?
– Nic się nie stało. Gdy było kierowane przez mądrzejszych ludzi, to funkcjonowało mądrzej. A teraz rozbudzono w nim wszystko, co najgorsze. Według zasady, że przyjemnie jest dopiec sąsiadowi. Zajmowałam się zjawiskiem demagogii i historia nieraz już pokazała, że nic prostszego, niż rozbudzać w masach mało wykształconych, mało dojrzałych politycznie obywateli najgorsze instynkty: nienawiści, zawiści, lęku. Demagodzy często zwyciężają. Ich rządy są straszliwe, a społeczeństwo zaczyna rozumieć błąd swego wyboru wtedy, gdy jest już za późno.
W Polsce mamy problem demagogii?
– Jak najbardziej, na każdym kroku. I jeśli ludzie nie oprzytomnieją, idąc do wyborów, kres temu położy dopiero załamanie ekonomiczne. Czyżby ci, którzy rządzą, wierzyli Marksowi, że biedni zawsze walczą z bogatymi? Prędzej czy później ta atmosfera nieufności wobec bogatych może się odbić na naszej gospodarce.

Aleksandra Pawlicka

źródło: Przekrój

A myślałem że to se ne wrati
Wraca oj wraca..... ja tylko czekam na Dzierżyńskiego upss....Duurna jak przyjedzie rozstrzeliwać... jak niezapomniany nam najmiłościwiej panujący Feliks D. :)  :) na pohybel bogatym, niech sie dzielą <_<

22 wrz 2007, 19:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
Powiem krótko i po żołniersku: przez 1989 r czułem się bardziej wolny -w szeroki tego słowa znaczeniu, niż dziś … :(

22 wrz 2007, 19:29
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 94  Następna strona