Teraz jest 10 wrz 2025, 13:59

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Praktyk1945 zadałeś sobie tyle trudu...
aby racjonalnie przekonać Millana80 i Kominiarza...
wydaje mi się, że w ich przypadku to strata czasu ich wiara w PiS jest czysta, żarliwa i nieskażona racjonalnym myśleniem co prawda istnieje jeszcze prostsze wytłumaczenie, a mianowicie, że chłopcy się na rozum z głupim pomieniali, no ale nie zawsze najprostsze wytłumaczenia są najlepsze ;)

zoltar7                    

<!--quoteo(post=15504:date=20. 09. 2007 g. 20:17:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 20. 09. 2007 g. 20:17) [snapback]15504[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Działanie PO, jest pozbawione jakiejkolwiek logiki. Mówi o ograniczaniu konsumpcyjnych wydatków z budżetu, porządkowaniu finansów publicznych, a co robi, a  no głosuje za „becikowym”, za dwukrotnie  wyższą ulgą prorodzinną, za tym, aby 150-metrowe mieszkania i 300-metrowe domy uznać za budownictwo społeczne. Nie wspomnę o blamażu podczas kampanii wyborczej dwa lata temu,  PO szła do wyborów z podatkowym hasłem 3x15,  szybko okazało się, że to puste hasło. Wszem i wobec jest jasne, że Platforma nie ma programu gospodarczego. Jak na razie PO nie ma żadnego pomysłu na przyszłość Polski, poza jednym który głosisz: PiS jest zły.

Głupiś czy o drogę pytasz???
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--sizeo:5--><span style="font-size:18pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->No proszę. Każdy kto myśli inaczej niż Praktyk i Zoltar to głupi.<!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--sizeo:6--><span style="font-size:24pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie ma to jak skromność. <!--sizec--></span><!--/sizec-->

21 wrz 2007, 18:36

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
<!--sizeo:5--><span style="font-size:18pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Kominiarz gratuluję znalazłeś na mnie haka :)<!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Mają haka na każdego    <!--sizec--></span><!--/sizec-->    

Ziobro wychował sobie wierną trzódkę prokuratorów wykopujących brudy konkurentów politycznych. Przed wyborami zacznie wyjmować asy z rękawa

– Dyspozycyjność i ręczne sterowanie prokuraturą to nie wynalazki ministra Ziobry, on je tylko udoskonalił – ocenia profesor Zbigniew Hołda z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Gdy ministrem sprawiedliwości był Lech Kaczyński, zrobił z funkcji prokuratora generalnego narzędzie promocji dla siebie i dla partii. Lewica sięgała do niepopartych dowodami zatrzymań znanych osób (byłego szefa Optimusa Romana Kluski czy prezesa Orlenu Andrzeja Modrzejewskiego) lub przeciągania ważnych śledztw. Podczas śledztwa w sprawie zabójstwa generała Marka Papały prokurator Kapusta nakazał prokuraturze zwolnić przed przesłuchaniem zatrzymanego w związku ze sprawą Edwarda Mazura. W ostatnich dniach Zbigniew Ziobro zapowiedział, że „przyjdzie czas na ujawnienie kolejnych faktów i dowodów, które będą mówić o Donaldzie Tusku, Wojciechu Olejniczaku i Andrzeju Lepperze”.

Najgorliwiej pracuje Kraków. W 2006 roku prokuraturze okręgowej udało się tam wyeliminować kolejno dwóch kandydatów PO na prezydenta miasta. Stanisława Kracika, burmistrza Niepołomic, sąd okręgowy skazał na rok więzienia z zawieszeniem na dwa lata. Kracik na początku lat 90. nie odprowadzał składek ZUS za pracowników gminy, ale za zdobyte w ten sposób pieniądze wybudował gminny wodociąg. – Nagonka zaczęła się, gdy sondaż dał mi aż 33 procent poparcia – wspomina Kracik, który kilka miesięcy później został uniewinniony przez krakowski sąd apelacyjny.
Następnego kandydata PO Tomasza Szczypińskiego prokuratura oskarżyła o niegospodarność przy zakupie w 1999 roku przez Kraków dwóch działek. Szczypiński był wtedy wiceprezydentem miasta. W kwietniu tego roku prokuratura wreszcie postawiła mu zarzut niedopełnienia obowiązków i przekroczenia uprawnień. Proces jednak jeszcze się nie rozpoczął. Poseł chciał wyjaśnić sprawę jak najszybciej, ale prokuraturze na tym nie zależy.
Krakowska prokuratura interesowała się też urzędującym prezydentem miasta Jackiem Majchrowskim­. Zakładała podsłuchy w jego gabinecie, przesłuchała nawet ekipę archeologów, którzy prowadzili wykopaliska na krakowskim Rynku. – Przesłuchujący mnie policjanci pytali, czy przyjaźnię się z prezydentem, co wiem o jego kontaktach z krakowskim biznesem i czy nasz wniosek o poszerzenie obszaru wykopalisk nie wiąże się z niecnym planem stworzenia w podziemiach galerii handlowej – wspomina doktor Cezary Buśko, szef prac.

Więcej w najnowszym wydaniu "Przekroju"

Agnieszka Jędrzejczak, Katarzyna Jaroszyńska, Grzegorz Rzeczkowski

Ostatnio edytowano 21 wrz 2007, 19:06 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

21 wrz 2007, 19:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:34

POSTY        59

LOKALIZACJAworldwide

<a href="http://www.wssc.szu.pl/poll.php" target="_blank">http://www.wssc.szu.pl/poll.php</a>

21 wrz 2007, 20:58

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

a jak głosują celnicy??? polecam........

<a href="http://www.wssc.szu.pl/poll.php" target="_blank">http://www.wssc.szu.pl/poll.php</a>

No w tej sytuacji to - myślę że wyborcy PiS zgodzą się ze mną - w imieniu Premiera J. Kaczyńskiego mogę obiecać celnikom, jeżeli tylko poprą PIS, 300% nie 1000% podwyżki.

Bo jak wiadomo

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->NIKT TYLE NIE DA CO PIS NAOBIECUJE <!--sizec--></span><!--/sizec-->  :lol:

Ostatnio edytowano 21 wrz 2007, 22:21 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

21 wrz 2007, 22:20

REJESTRACJA11 wrz 2007, 19:32

POSTY        3

Nic dziwnego że komuniści (LiD) zdobyli tyle głosów.
Za ich czasów to były "złote lata" dla celników.  :D
A teraz brać w łapę trochę strach ....

22 wrz 2007, 09:20

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

<!--quoteo(post=15537:date=21. 09. 2007 g. 20:58:name=gfree)--><div class='quotetop'>(gfree @ 21. 09. 2007 g. 20:58) [snapback]15537[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Nic dziwnego że komuniści (LiD) zdobyli tyle głosów.
Za ich czasów to były "złote lata" dla celników.  :D
A teraz brać w łapę trochę strach ....

Nie wiem Korab35 skąd masz takie wiadomości ??
ale chyba z brukowców typu WPROST lub FAKT,
które lubują się w opluwaniu Skarbowców...
i sformułowaniach typu
"Ze skarbówki odchodzą pracownicy, bo wiadomo teraz to w łapę nie dadzą wiec się nie opłaca".
Rzeczywistość jest zbyt ponura... a przyczyny tak wysokiego poparcia dla LiD upatruję w projekcie KAS który ma zlikwidować praktycznie służbę celną... a nie w jakiejś ślepej miłości celników do LiD.

22 wrz 2007, 09:55

REJESTRACJA11 wrz 2007, 19:32

POSTY        3

Nie wiem Korab35 skąd masz takie wiadomości ??
ale chyba z brukowców typu WPROST lub FAKT,
które lubują się w opluwaniu Skarbowców...

A ja nie wiem skąd dołączyłeś do mojej wypowiedzi skarbowców, skoro dotyczyła tylko głosowania celników ???

zoltar7                    

... a przyczyny tak wysokiego poparcia dla LiD upatruję w projekcie KAS który ma zlikwidować praktycznie służbę celną... a nie w jakiejś ślepej miłości celników do LiD.

Idąc twoim tokiem rozumowania to zlikwidują również skarbowców ...  :lol:
Ale ty , pomimo starań, swojej "ślepej miłości do komunistów" już nie potrafisz ukryć.  :D
Zresztą byłbyś dobrym politrukiem, wyśmiać zdanie innych, gdyż tylko to co ty mówisz jest jedyną prawdą.
I jak "zręcznie" omijasz pytania innych forumowiczów na które odpowiedź nie byłaby zgodna z twoją (antypisowską) wizją świata.  :blink:
Powtórzę pytanie które ty zadałeś Zielonce  - Głupiś czy o drogę pytasz???

22 wrz 2007, 10:32

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

A ja nie wiem skąd dołączyłeś do mojej wypowiedzi skarbowców, skoro dotyczyła tylko głosowania celników ???

Nie wiem z pod jakiego kamienia wylazłeś... ale Celnicy to też pracownicy resortu Min. Fin. a my wszyscy jesteśmy Skarbowcami. Dla ciebie to zabawa a Celnicy obawiają się po prostu o swoje miejsca pracy, jednocześnie jest to najlepiej wykształcona grupa zawodowa wśród skarbowców... coś ponad 70% posiada wyższe wykształcenie... może dlatego nie głosują za PiS :P

ps. Chcesz pluć na Celników to pisz na Onet.pl tam każdy idiota może się wypowiadać.

korab35                    

Ale ty , pomimo starań, swojej "ślepej miłości do komunistów" już nie potrafisz ukryć.  :D

Nie chce mi się takich insynuacji nawet komentować... idź lepiej poczytaj bajeczki we WPROST i pooglądaj TV TRWAM.

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 11:08 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 11:13
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ale ty , pomimo starań, swojej "ślepej miłości do komunistów" już nie potrafisz ukryć.<!--sizec--></span><!--/sizec-->  
:lol:
<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Zresztą byłbyś dobrym politrukiem, wyśmiać zdanie innych, gdyż tylko to co ty mówisz jest jedyną prawdą.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

I jak "zręcznie" omijasz pytania innych forumowiczów na które odpowiedź nie byłaby zgodna z twoją (antypisowską) wizją świata :blink:

Powtórzę pytanie które ty zadałeś Zielonce - Głupiś czy o drogę pytasz???

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie mam nic do dodania.<!--sizec--></span><!--/sizec-->
(The rest is silence)

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 11:24 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 11:23

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie mam nic do dodania.<!--sizec--></span><!--/sizec-->

To wszyscy wiemy, nie musisz tego ogłaszać publicznie   :rotfl:

I tak zwolennicy PiS nie mając innych argumentów mianowali mnie Komunistą :lol:
a to głównie dlatego, że miałem czelność publicznie bronić Celników przed oskarżeniem o "łapownictwo",
brawo Kominiarz, brawo korab35 świetnie kalajcie własne gniazdo... bardzo jesteście inteligentni.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->IDŹ NA WYBORY 2007 <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Politycy PiS tkwią mentalnie w XIX wieku - mówi prof. filozofii PAN Barbara Skarga

Co pani czuje, obserwując kampanię wyborczą? Żal? Wstyd? Złość?
– Jest mi przykro. Straciłam wiele lat życia, walcząc o mój kraj. Dziś wydaje mi się, że te lata spędzone w rosyjskich łagrach, podobnie jak lata odsiadki wszystkich, którzy trafili do więzień, to lata stracone. Siedzieliśmy na próżno. Rządzący dziś ludzie nie mają szacunku dla demokracji.
Mimo rozgoryczenia pójdzie pani na wybory?
– Obywatel powinien głosować, lecz proszę nie pytać, na kogo oddam głos. Na pewno nie na PiS. Dla mnie jest to ugrupowanie, które szkodzi Polsce.
Dlaczego?
– Politycy tej partii wydają się tkwić w XIX wieku, jakbyśmy byli oblężeni przez wrogie państwa, więc nie pozostaje im nic innego, jak wypinać pierś i namawiać do bohaterstwa, do walki. A Polsce trzeba współpracy europejskiej. Dla mnie jest rzeczą oczywistą, że przyszłość Polski leży w Europie. Poziom życia podniósł się w Polsce po wejściu do Unii nie tylko dlatego, że UE daje nam dużo pieniędzy. Przede wszystkim ta wspólnota daje nam poczucie wspólnego bezpieczeństwa życia. Dlatego rozbudzanie w ludziach czegoś, co powinno przestać już istnieć – nienawiści do Niemców – jest błędem. Nie wolno tego robić. Trzeba sąsiedzkich kontaktów, które istniały już w naszych powojennych polsko-niemieckich relacjach.
Może granie strachem to sposób na sprawowanie władzy.
– Oczywiście. Antyniemiecka propaganda nie służy obronie interesu narodowego, przeciwnie: przeczy racjonalnej polityce międzynarodowej. Jednak politycy będący u władzy doskonale wiedzą, że rozbudzanie antyniemieckich lęków u obywateli zdobywa u niektórych poparcie. Nie mogę przeboleć inwektyw rzucanych wobec ludzi takich jak Geremek czy Bartoszewski, którzy naprawdę walczą o godne miejsce Polski na arenie międzynarodowej. Niestety, prawdopodobieństwo utrzymania po wyborach obecnego kursu polityki zagranicznej jest duże, bo przynajmniej sondaże dają PiS spore szanse na wyborcze zwycięstwo.
Co się stało z naszym społeczeństwem, że nagle zaczęła mu się podobać polityka strachu?
– Nic się nie stało. Gdy było kierowane przez mądrzejszych ludzi, to funkcjonowało mądrzej. A teraz rozbudzono w nim wszystko, co najgorsze. Według zasady, że przyjemnie jest dopiec sąsiadowi. Zajmowałam się zjawiskiem demagogii i historia nieraz już pokazała, że nic prostszego, niż rozbudzać w masach mało wykształconych, mało dojrzałych politycznie obywateli najgorsze instynkty: nienawiści, zawiści, lęku. Demagodzy często zwyciężają. Ich rządy są straszliwe, a społeczeństwo zaczyna rozumieć błąd swego wyboru wtedy, gdy jest już za późno.
W Polsce mamy problem demagogii?
– Jak najbardziej, na każdym kroku. I jeśli ludzie nie oprzytomnieją, idąc do wyborów, kres temu położy dopiero załamanie ekonomiczne. Czyżby ci, którzy rządzą, wierzyli Marksowi, że  biedni zawsze walczą z bogatymi? Prędzej czy później ta atmosfera nieufności wobec bogatych może się odbić na naszej gospodarce.
Chce pani powiedzieć, że Kaczyńscy podobnie  jak doktrynerzy socjalizmu nie lubią ludzi potrafiących zarabiać pieniądze?
– Nie w tym rzecz, że mówią o oligarchii. Im chodzi o rozbudzanie złych emocji osób pokrzywdzonych, o odwoływanie się do sfrustrowanych i wskazywanie palcem na bogatych, na oligarchów jako źródła wszelkiej niesprawiedliwości. To reminiscencje z PRL, tylko dzisiejsza władza się do tego nie przyznaje i woli mówić o państwie solidarnym.
Czyli zawiść międzyludzka, straszenie Niemcem, stawianie na biednych pod hasłem obrony przed bogatymi to elementy demagogii PiS. Co jeszcze?
– Podejrzliwość, donosicielstwo. Nie można na tym budować. Do rozwoju potrzebna jest swoboda. Wolność działania, bez zakładania z góry, że działając publicznie, chcą mataczyć i kraść.
A katolicyzm? Premier Kaczyński rozróżnia tylko prawdziwych Polaków katolików popierających PiS i całą resztę, czyli gorszych Polaków.
– Nie jestem katoliczką, więc ocenę jakości polskiego katolicyzmu pozostawiam katolikom. Wiem za to, że nie można utożsamiać Polski z katolicyzmem, bo mamy równie dobrych Polaków, którzy wyznają islam, judaizm czy religię prawosławną.  Ważny jest obywatel polski jako taki, a nie jako etniczna czy religijna przynależność. Jeśli zaczyna się uprawiać politykę wykluczenia, patrzeć na Polaków z wąskiego punktu widzenia, to zaczynamy mieć do czynienia z nacjonalizmem faszystowskim. Obrzydliwym. Sprzecznym z wszelkimi wielkimi ideałami chrześcijaństwa, dla którego każdy człowiek jest wartością.
Pani się czuje wykluczona, słuchając przemówień premiera Kaczyńskiego?
– Wykluczona? Nie. Tyle tylko, że nie mam już ochoty słuchać kolejnych obrażających ludzi sformułowań. A przecież byli w tym kraju premierzy, których się słuchało. Na przemówienia Mazowieckiego czekało się nawet z niecierpliwością.
Aleksandra Pawlicka

źródło: Przekrój

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 11:56 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 11:53
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Kominiarz, pamiętaj że oddając głos na PiS...

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Były prezydent Lech Wałęsa zapowiedział w sobotę w radiu rynszTOK FM, że po październikowych wyborach, jeśli znów wygra PiS, on sam zaangażuje się w budowę nowej struktury na polskiej scenie politycznej. Wałęsa przewiduje, że za rok odbędą się kolejne przyspieszone wybory, po których b. prezydent "weźmie na siebie uporządkowanie kraju po Kaczyńskich".<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

22 wrz 2007, 11:54

REJESTRACJA09 lis 2006, 16:48

POSTY        15

Nie wiem z pod jakiego kamienia wylazłeś...
....
ps. Chcesz pluć na Celników to pisz na Onet.pl tam każdy idiota może się wypowiadać.

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Pytanie do administratora Forum !!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Czy za obrażanie innych osób Zoltar nie powinien dostać parę dni odpoczynku od pisania na forum?  :stop:
Regulamin jednak do czegoś zobowiązuje.
A osoba z kompleksami, nie potrafiąca uszanować zdania innych, powinna trochę ochłonąć ....

22 wrz 2007, 11:58

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Polska odrzuca nadzór OBWE nad wyborami<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Rząd Jarosława Kaczyńskiego nie chce, by na październikowe wybory parlamentarne przyjechali obserwatorzy Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie. Wiadomość taką podała agencja AFP, powołując się na zastrzegającego anonimowość dyplomatę w Wiedniu - poinformował RMF FM.
Rzecznik polskiego MSZ Robert Szaniawski potwierdził, że Polska odmówiła wydania zgody na przyjazd OBWE na październikowe wybory parlamentarne.

Informację taką podała w piątek wieczorem agencja AFP, powołując się na anonimowego dyplomatę w Wiedniu.REKLAMA Czytaj dalej  

- Rząd polski poinformował sekretariat OBWE, że nie byłby zadowolony z przybycia zagranicznych obserwatorów na wybory parlamentarne 21 października" w Polsce - powiedział francuskiej agencji prasowej pragnący pozostać anonimowy dyplomata w Wiedniu, gdzie znajduje się siedziba Organizacji.

Szaniawski powiedzia, że OBWE zwracając się do Polski o przyjęcie obserwatorów nie postawiła żadnych zarzutów, co do możliwych nieprawidłowości podczas najbliższych wyborów w Polsce.

- Jesteśmy zaskoczeni. Polska jest krajem o utrwalonej demokracji i nie widzimy konieczności misji OBWE w sprawie wyborów w naszym kraju - zaznaczył rzecznik polskiego MSZ.

Na początku września gorące komentarze i zdziwienie wśród polskich polityków wywołała wypowiedź byłego prezydenta Czech Vaclava Havla, który przy okazji wizyty w Krakowie ocenił, że byłoby dobrze, gdyby na wybory w Polsce przyjechali międzynarodowi obserwatorzy.

Premier Jarosław Kaczyński mówił wówczas, że jest "zupełnie oczywiste", iż demokracja, partie polityczne, media "nie spotykają w Polsce najmniejszych przeszkód w wykonywaniu swoich funkcji". Były prezydent Lech Wałęsa uznał, że Havel nie ma dobrego rozeznania co do sytuacji w Polsce. Jak mówił, były prezydent Czech "myślał, że wróciliśmy do trzeciego świata", ponieważ "były takie głosy, że demokracja jest zagrożona".

W tym samym terminie co w Polsce mają się odbyć wybory w Szwajcarii...
będą w nich uczestniczyć obserwatorzy OBWE.

Ostatnio edytowano 22 wrz 2007, 12:04 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2007, 12:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
Kominiarz, Korab, Zielonka i Zoltar ! (kolejność wg alfabetu).Siebie dodam też !

Włączmy "ABS".  :stop: Regulamin portalu "nam się kłania"!

PS. Przekonanego nikt już nie przekona ! Miłość rzeczywiście jest ślepa ! Ale kiedyś przychodzi otrzeźwienie ! Może na to już czas ? Jak sądzicie ? Proponuję to  :piwo: Jeżeli ktoś z Was się z tą moją propozycją zgadza to niech przekaże to  :piwo:

22 wrz 2007, 12:05
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 94  Następna strona