Teraz jest 01 wrz 2025, 12:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna strona
Piosenka jest dobra na wszystko 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post Re: Piosenka jest dobra na wszystko
Ta wymiana zdań jest zbyteczna.

POKAŻ UWAGI ADMINISTRATORA

23 maja 2020, 10:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2020, 15:22

POSTY        11
BeataRoszkowska                    

celman                    

Proszę odpowiedzieć dlaczego usunęła Pani zdjęcie z mojego postu z tekstem piosenki?

Dlatego:
Załącznik:
REGULAMIN pkt17.jpg

Biję się w pierś nie czytałem regulaminu. Domyślam się, że przytoczony wyżej tekst to cały regulamin, bo w zasadzie może Pani robić co się żywnie podoba. Śmiech na sali- "Usunęłam bo mogę". Niech żyje cenzura.

23 maja 2020, 11:53
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128

Kazik dzięki wyrzuceniu z listy Trójki dostał reklamę za 16 mln zł.
Dzięki decyzji dyrektora radiowej Trójki, Kazik, nawet się o to nie starając, otrzymał kampanie reklamową wartą fortunę.

"Twój ból jest lepszy niż mój" święci też trumfy w sieci. Utwór 22 maja miał już 9,2 mln wyświetleń na YouTube.
Na tej podstawie Instytut oszacował szacunkową wartość ekwiwalent reklamowy na ponad 16 mln zł. Jest to zamiennik oszacowania wysokości nakładów, które ktos chciałby ponieść, by w taki sposób wypromować zarówno piosenkę jak i artystę.

Co ciekawe w samych mediach społecznościowych wartość publikacji została wyliczona przez IMM na 1,5 mln zł. Jednak największą wartość reklamową miało 2 tys. artykułów w serwisach internetowych.
Za taką promocje, zainteresowany musiałby wyłożyć 12 mln zł. Co więcej klip z piosenką opublikowany na YouTube 8 maja, dziś 22 maja ma już 9,2 mln wyświetleń.
Jak sugeruje Press, do ogromnej popularności utworu przyczyniły się władze Polskiego Radia, które unieważniły notowanie "Listy Przebojów" Trójki z 15 maja, które wygrał utwór Kazika.
https://www.money.pl/gospodarka/kazik-d ... 2993a.html

Tak się robi pieniądze, urzędasy i biurokraci!
A my walczymy o marne 3% czyli 120 zł brutto  :wysmiewacz:

W reakcji z rozgłośni zaczęli odchodzić dziennikarze. Od stacji odwrócili się też artyści, wydawnictwa muzyczne i słuchacze.

Ten świat już nigdy nie będzie tak sam  <_<

Ostatnio edytowano 23 maja 2020, 13:48 przez jurnystefan, łącznie edytowano 1 raz

23 maja 2020, 13:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2019, 17:15

POSTY        30
(...)
Zakładam, że potrafisz wyłapać delikatną różnicę
(...)

23 maja 2020, 14:04
Znawca

POSTY        128
Załącznik:
Emeryci w Trójce.jpg

https://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Piekara

Załącznik:
OTTO.jpg

Załącznik:
R Makowski.jpg

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Makowski

Załącznik:
Michał Listkiewicz na TT.jpg

https://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Listkiewicz

Kazik to jednak wielki artysta  :excl:

Załącznik:
Kazik to jednak wielki artysta.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 maja 2020, 21:07
Znawca

POSTY        128
21.15': a niech te kurwy z PISu zdychają
- powiedziała Anna Gacek, prezenterka kulturotwórczej rozgłośni radiowej "Trójki", po śmierci posłanki PIS Jolanty Szczypińskiej.

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=laD7fkZ2-uE
Witold Gadowski
Komentarz Tygodnia: 200 milionów oligarchy.
8.45' - 21.45' Trójka

Obrazek
Obrazek
Anna Gacek i Wojciech Mann - prezenterzy kulturotwórczej rozgłośni radiowej "Trójki".

Jolanta Szczypińska
https://www.youtube.com/watch?v=laD7fkZ2-uE

NAWET JEJ PRZECIWNICY POLITYCZNI CENILI JĄ I SZANOWALI:
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... ra/lbf5r5d

Wpisy wyborców PO i zwolenników Jaruzelskiego, Kiszczaka, Kwaśniewskiego, Wałęsy, Tuska i Komorowskiego po śmierci Jolanty Szczypińskiej:
Załącznik:
Hejt po śmieci Jolanty Szczypińskiej. Zezwierzęcenie antyPISu.jpg

Obrzydliwa fala hejtu na śp. Jolantę Szczypińską w dniu jej śmierci! Tak formuje się kolejnego Cybę!
https://www.facebook.com/JestemGorszegoSortu/
https://www.facebook.com/robert.jakubasik
https://wpolityce.pl/polityka/424707-pr ... zczypinska

Ostatnio edytowano 24 maja 2020, 19:07 przez jurnystefan, łącznie edytowano 1 raz

24 maja 2020, 19:05
Nowicjusz

REJESTRACJA19 maja 2009, 10:40

POSTY        1
:(  :(  :( :P

25 maja 2020, 15:50
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
blezka                    

:(  :(  :(  :P

:o  :wacko:  :rolleyes:   :unsure:

25 maja 2020, 16:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2019, 17:15

POSTY        30
jurnystefan                    

21.15': a niech te kurwy z PISu zdychają
- powiedziała Anna Gacek, prezenterka kulturotwórczej rozgłośni radiowej "Trójki", po śmierci posłanki PIS Jolanty Szczypińskiej.

A ściślej i uczciwiej rzecz ujmując: powiedział Gadowski, cytując rzekomą wypowiedź redaktorki "Trójki" o imieniu Anna...
Chętnie posłucham oryginalnej wypowiedzi, zamiast paplania sfrustrowanego redaktorzyny, który sam już nie wie czy jest za czy przeciw a jeśli już, to ma problem za czym/przeciwko czemu...

25 maja 2020, 16:19
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Kuba Strzyczkowski nowym dyrektorem Trójki
https://gwiazdy.wp.pl/kuba-strzyczkowsk ... 390556289a

Kuba Strzyczkowski zastąpił Tomasza Kowalczewskiego, który był dyrektorem w Trójce od listopada 2019 r.
Po unieważnieniu Listy Przebojów Trójki władze stacji zdecydowały o wyłonieniu nowego dyrektora i redaktora naczelnego.
Został nim Kuba Strzyczkowski.
Do tej pory funkcję dyrektora i redaktora naczelnego Trójki pełnił Tomasz Kowalczewski.
https://teleshow.wp.pl/kuba-strzyczkows ... 707774081a

Była Trójka, jest Trójka i będzie Trójka.
Nie ma ludzi niezastąpionych.

25 maja 2020, 17:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Na szczęście nie będzie prawdopodobnie potrzeby zastępowania kogokolwiek: nowy dyrektor zapowiedział rozmowy i powrót wszystkich, którzy odeszli w ostatnim czasie z Trójki. Czekamy na: Hanke, Łukawski, Niedźwiecki, Kaczkowski, Mann, Gacek, Stelmach, Jaślar, Nogaś, Kantereit, Błąd, Jethon i innych, którzy tworzyli Trójkę i którzy stanowili jej istotę. W tym kontekście 3mam kciuki za Kubę.

26 maja 2020, 07:40
Znawca

POSTY        128
Załącznik:
Moje zgromadzenie jest lepsze niż twoje..jpg

"Moje zgromadzenie jest lepsze niż twoje."
Kolejny hit mający szanse trafić na Listę Trójki.

Pod warunkiem że Kazik go napisze  :wysmiewacz:

31 maja 2020, 14:15
Znawca

POSTY        128
awista                    

Na szczęście nie będzie prawdopodobnie potrzeby zastępowania kogokolwiek: nowy dyrektor zapowiedział rozmowy i powrót wszystkich, którzy odeszli w ostatnim czasie z Trójki. Czekamy na: Hanke, Łukawski, Niedźwiecki, Kaczkowski, Mann, Gacek, Stelmach, Jaślar, Nogaś, Kantereit, Błąd, Jethon i innych, którzy tworzyli Trójkę i którzy stanowili jej istotę. W tym kontekście 3mam kciuki za Kubę.

Minęły niecałe 3 miesiące...

Moja cenzura jest lepsza niż Twoja  

Czy Kazik już napisał o tym piosenkę?  :P

Obrazek

Prezes opuszcza ich radio, bo użył wobec Michała Sz. męs. zaimka
A Odeszli z Trójki jako "obrońcy wolności słowa".

Część z tych dziennikarzy, którzy odeszli z Radiowej Trójki pod pretekstem sprzeciwu wobec sekowania piosenki Kazika, de facto jednak od dawna kontestujący jej szefów, założyła Radio Nowy Świat. Z Trójki odchodzili otoczeni nimbem "obrońców wolności słowa", choć niektórzy z nich zaczęli pracę w trójce jeszcze za Jaruzelskiego. Teraz ich stację po "skandalu" z użyciem męskiego zaimka wobec agresywnego bojówkarza Michała Sz. ma opuścić Piotr Jedliński, szef stacji.

Obrazek

Stacja generalnie jest określana, pisząc oględnie, jako "mocno opozycyjna". Jednak relacjonując wydarzenia wokół skazanego przez sąd na dwa miesiące aresztu Michała Sz. ps. "Margot" zgodnie ze stanem faktycznym, używała wobec niego męskich zaimków.

- Bardzo to jest ŻENUJĄCE i HANIEBNE, że Radio Nowy Świat nazywa w serwisach informacyjnych Margot Michałem Sz. Wstydźcie się, k…., wstydźcie się! Zmieńcie sobie nazwę na Stary Świat, bo nieustannie w nim tkwicie
- skrytykował stację na Facebooku Mike Urbaniak dziennikarz Wysokich Obcasów. A za nim inni, którzy grozili wstrzymaniem finansowania stacji

- Jeżeli Margot oraz akolici, tak bardzo apelują o poszanowanie wolności, to dlaczego nie szanują wolności mediów oraz mojej, jako osoby? Dlaczego chcą mi na siłę narzucić sposób postrzegania świata, zmuszając, żebym określał kogoś, kogo odbieram jako mężczyznę, zaimkami żeńskimi? Trwa zmasowany atak, któremu się nie poddam. To, co robicie, z wolnością nie ma nic wspólnego
- odpowiadał również na Facebooku Piotr Jedliński, co spotkało się z kolei z atakiem Stanisława Skarżyńskiego z Wyborczej i Sylwii Chutnik pisarki, która ostatnio ogłosiła się lesbijką.

Piotr Jeliński ostatecznie wycofał się ze swojej opinii. Od Jedlińskiego odcięli się Magda Jethon, Anna Krakowska, Patrycja Macjon, Jan Chojnacki, Krzysztof Łuszczewski, Wojciech Mann i Jerzy Sosnowski

Teraz jednak na profilu Radio Nowy Świat pojawił się taki komunikat:
- Informujemy, że Piotr Jedliński zrezygnował z funkcji prezesa spółki zarządzającej Radio Nowy Świat. Podpisano Anna Krakowska, Piotr Jedliński, Krzysztof Łuszczewski.

https://www.tysol.pl/a51938-Odeszli-z-T ... mes-zaimka

Załącznik:
CENZURA LGBT.png

Dziennikarz wyrzucony za poglądy ws. LGBT.
Komentarz szefa Rady Mediów Narodowych

– W sposób oczywisty jest to naruszenie wielu wartości, które przyświecają niezależnemu dziennikarstwu. Mnie jednak w wydaniu tego środowiska zupełnie to nie zaskakuje – mówi portalowi tvp.info Krzysztof Czabański. Przewodniczący Rady Mediów Narodowych ocenia, że grupa osób, która stworzyła Radio Nowy Świat, nie dopuszcza różnorodności, tolerancji i niezależności, mimo że tymi pojęciami jako frazesami chętnie się posługuje.

„Szanowni, jako że opuściłem Radio Nowy Świat, szukam pracy. Gdyby ktoś, coś”
– napisał na Facebooku Piotr Jedliński, były już prezes stacji.

Wcześniej dziennikarz wdał się w ostry spór z pozostałą częścią redakcji, gdy ocenił, że aktywistę LGBT Michała Sz. należy
opisywać jako mężczyznę, a nie kobietę. Chwilę później pojawiła się informacja, że Jedliński nie jest już prezesem spółki.

„Tolerują tylko stadne myślenie”

Krzysztof Czabański ocenia, że założyciele Radia Nowy Świat tylko mówią o różnorodności i tolerancji.

– Jednak balon nadmuchany przez nich pękł już przy pierwszej próbie. Tolerują tylko stadne myślenie własnej grupy i nie są w stanie zaakceptować nikogo innego. Pan redaktor Jedliński szybko poniósł tego konsekwencje. Ich mentalność była już widoczna na antenie radiowej Trójki, gdy traktowali tę stację jako swoją własność i nie dopuszczali inaczej myślących osób do anteny. Dokładnie to samo robią teraz – mówi w rozmowie z portalem tvp.info.

Szef Rady Mediów Narodowych uważa, że pozbycie się Jedlińskiego nie ma nic wspólnego z etyką dziennikarską, ale z twardo realizowaną polityką.
– Radio Nowy Świat powstawało, aby tworzyć trybunę dla jednej, skrajnej opcji politycznej. Jako ta jedna opcja funkcjonuje, więc odrzuca wszystkich, nawet tych o nieco innym zdaniu – stwierdza.

Pozbycie się redaktora za poglądy wywołało ogromne poruszenie w sieci. Dziennikarze i politycy pytają, czy w sprawie zainterweniuje Rzecznik Praw Obywatelskich.

– Gdyby Adam Bodnar rzeczywiście był Rzecznikiem Praw Obywatelskich, to powinien to zrobić, ale w rzeczywistości nie jest on rzecznikiem praw obywateli, a jednej, wąskiej i określonej strony sporu. Nawet jeśli pan Bodnar zareaguje, będzie to czysto formalne – mówi nam Czabański.

Uważa bowiem, że interwencja w złym świetle stawiałaby tych, którzy doprowadzili do wypchnięcia Jedlińskiego, czyli całego rdzenia ideowego tego radia. – A jest to radio bardzo mocno sformatowane politycznie i nie wspiera nawet opozycji jako takiej, a wyłącznie niewielką i radykalną jej część – zauważa nasz rozmówca.

„Wzorzec poprawności narzucany przez stronę lewicową

„Sama mówię o Margot »ona«, zgodnie z jej deklaracją dotyczącą tego, jak się czuje. Ale nie uważam, że ktoś powinien tracić pracę, jeśli nie jest do tego przekonany” – stwierdziła na Twitterze Agnieszka Gozdyra z Polsat News. „Fatalnie będzie, jeśli odpowiedzią na język agresji i nietolerancji wobec mniejszości będzie kaganiec poprawnościowy” – dodał zaskoczony decyzją stacji Konrad Piasecki z TVN.

– Spór ideologiczny trwa od dawna. Nie wiem, dlaczego niektórzy dziennikarze są obecnym ruchem Radia Nowy Świat zaskoczeni. Na przykład pan Konrad Piasecki jest dobrym dziennikarzem, ale może wydaje mu się, że pracuje w środowisku mediów niezależnych. Jak my wszyscy, powinien się jednak spodziewać, że takie sytuacje będą miały miejsce. Od wielu lat wzorzec poprawności politycznej jest narzucany przez stronę lewicową również mediom – komentuje Czabański.

Dodaje, że na całym świecie jest tak, że media w dużej mierze reprezentują poglądy lewicowe i wielu dziennikarzy uważa, że opisując wydarzenia w zgodzie z tym światopoglądem, realizuje niezależne dziennikarstwo. – Tymczasem niezależne dziennikarstwo to dopuszczenie różnych wizji i poglądów – podkreśla przewodniczący Rady Mediów Narodowych.

https://www.tvp.info/49365327/dziennika ... narodowych

Moja cenzura jest lepsza niż Twoja?  :rotfl:  

Czy Kazik już napisał o tym piosenkę?  :wysmiewacz:

11 sie 2020, 21:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2020, 11:54

POSTY        13
Bigenderowe kierownictwo Radia "Nowy Świat" unika misgenderowania

Załącznik:
Mann i jego radio Nowy Świat.jpg

12 sie 2020, 19:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna strona