Teraz jest 01 wrz 2025, 10:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna strona
Piosenka jest dobra na wszystko 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Post Re: Piosenka jest dobra na wszystko
BeataRoszkowska                    

Bzdura. Kazik kłamie.
Zarządca cmentarza (proboszcz parafii) decydował czy ktoś może (zachowując konieczne środki ostrożności) wejść na cmentarz.
Wystarczyło zgłosić taką potrzebę.
Cmentarze, tak samo jak place, skwery, plaże, lasy, były zamknięte dla ogółu (tłumów).

A proboszcz, jak to proboszcz, wiadomo: jednemu dał (zgodę), innym nie dał  :wub:

A tymczasem z Trójki odchodzą kolejni wielcy: Łukawski, Stelmach, Jaślar, Błąd.

Radio Nowy Świat będzie miało z kogo wybierać.

21 maja 2020, 10:03
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
awista                    

A proboszcz, jak to proboszcz, wiadomo: jednemu dał (zgodę), innym nie dał  :wub:

Kaczyńskiemu i Hołowni dał.
I proboszcz, jak to proboszcz, i minister jak to minister, i kierownik jak to kierownik.
Zgadza się. Każdy jest innym człowiekiem.
Gdyby matka tej dziewczynki zwróciła się do swojego proboszcza to też by dał.
Gdyby Kazik Staszewski zwrócił się do swojego proboszcza to też by dał.
Takich zgłaszających się chyba nie były miliony żeby była konieczność odmowy.

awista                    

A tymczasem z Trójki odchodzą kolejni wielcy: Łukawski, Stelmach, Jaślar, Błąd.

Przyjdą nowi. Młodsi.
Najbardziej szkoda mi Błąda. Zna go ktoś?

awista                    

Radio Nowy Świat będzie miało z kogo wybierać.

A kto będzie słuchał Radio Nowy Świat?
Zdaje się, że Mann już miał jakieś radio. Ktoś wie jakie? Słuchał go ktoś?

21 maja 2020, 11:17
Zaawansowany

REJESTRACJA18 sie 2015, 21:06

POSTY        49
sprawa wygląda na oszustwo pana Marka z LP3. Obraził się i odszedł (po raz kolejny). Czy dyrekcja zachowała się źle, że poinformowała o sprawie słuchaczy?
https://www.polskieradio.pl/5/1222/Arty ... anipulacji

PS
Trójka ma słuchaczy z różnych opcji politycznych i o tym wielu redaktorów muzycznych zapomniało, zwłaszcza ten puszysty. Lubiłem jego piątkowe poranki ale nie powinien zajmować się polityką. Było to akceptowalne aż do jego ostatniego dnia w Trójce, kiedy sam odszedł. Reszta panów redaktorów odeszła świadomie do byłej pani dyrektor na Nowy Świat.

21 maja 2020, 14:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
A mnie się wydaje, że to nieudolna zamiennik wybrnięcia ze stworzonej przez włodarzy radia sytuacji. Co stało na przeszkodzie, żeby sprawdzić na spokojnie w ciągu tygodnia czy głosy były policzone w prawidłowy sposób? Przy okazji następnego wydania możnaby wygłosić erratę do poprzedniego. I ukarać manipulatora. Niekoniecznie na forum. Ale nie. Lepiej działać na rympał.  :brawa:

A piosenka nie jest o Panu Hołowni, Pan Hołownia nie był na cmentarzu w dwie limuzyny z karkami.

Czy Kazik kłamie? Myślę, że Kazik idzie prosto.

21 maja 2020, 15:22
Moderator

POSTY        87
Hallowed                    

Pan Hołownia nie był na cmentarzu

Ale był. I gdyby Kazik chciał być, to też by był. Bez potrzeby protestsongów politycznych.

Hallowed                    

w dwie limuzyny z karkami.

Komorowski czy Tusk też byliby z karkami
Dlaczego, to chyba nie muszę Ci tłumaczyć.
Nie jesteś przecież dzieckiem, prawda?

Hallowed                    

Czyli ja kłamię pisząc, że gdyby Kazik zwrócił się do swojego proboszcza o odwiedzenie grobu na cmentarzu, to by dostał zgodę? A w każdym razie mógłby dostać?

21 maja 2020, 15:46
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Nie ładnie manipulować.  :nonono:

21 maja 2020, 15:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2020, 15:22

POSTY        11
BeataRoszkowska                    

Hallowed                    

Pan Hołownia nie był na cmentarzu

Ale był. I gdyby Kazik chciał być, to też by był. Bez potrzeby protestsongów politycznych.

Hallowed                    

w dwie limuzyny z karkami.

Komorowski czy Tusk też byliby z karkami
Dlaczego, to chyba nie muszę Ci tłumaczyć.
Nie jesteś przecież dzieckiem, prawda?

Hallowed                    

Czyli ja kłamię pisząc, że gdyby Kazik zwrócił się do swojego proboszcza o odwiedzenie grobu na cmentarzu, to by dostał zgodę? A w każdym razie mógłby dostać?

A Pani to jakiś obrońca przydupas małego naczelnika? Piosenka Kazika to tylko piosenka. Miał prawo śpiewać o czym chce. I proszę nie pisać głupot, że każdy mógł  iść na cmentarz. Od trzymania palca w czyimś tyłku może później tylko śmierdzieć.

21 maja 2020, 16:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2020, 15:22

POSTY        11
Proszę odpowiedzieć dlaczego usunęła Pani zdjęcie z mojego postu z tekstem piosenki? Nadgorliwość i autocenzura godna wierchuszki Trójki. Brawo!

21 maja 2020, 16:41
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Bohater Trójki

Załącznik:
Bohater.jpg

Załącznik:
Trójka1.jpeg

Załącznik:
Trójka2.jpeg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

21 maja 2020, 22:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
BeataRoszkowska                    

Przyjdą nowi. Młodsi.
Najbardziej szkoda mi Błąda. Zna go ktoś?

Beato (...) łatwo Ci twierdzić, że przyjdą nowi, młodzi (plotki mówią, że z Radia Maryja), OK, ale to już nie będzie Trójka jaką znamy i o to wszystkim chodzi: zniszczono pewien symbol. Nie znasz Błąda? No właśnie, bo nie znasz Trójki a zabierasz głos w sprawie. Wypowiadają się tutaj osoby, które znają Trójkę tylko w perspektywy ostatnich zdarzeń albo zacietrzewione w jednym kierunku, który nam skarbowcom da popalić w ramach Tarczy 4.0.

Myślałem, że zmiany rzeczywiście na skarbowcach nastały ale w tym temacie Trójki pojawiły się dawne zmory a część dyskutantów brzmi jak starzy, niedobrzy znajomi (którzy niby zniknęli z forum) pod nowymi nickami.

POKAŻ UWAGI ADMINISTRATORA

22 maja 2020, 07:44
Moderator

POSTY        87
awista                    

OK, ale to już nie będzie Trójka jaką znamy i o to wszystkim chodzi: zniszczono pewien symbol.

Symbol? Czego? To co symbolizował Kaczkowski czy Beksiński już dawno odeszło w siną dal. Kiedyś była Jedynka, Dwójka i Trójka. Od wielu lat jest już Czwórka. RMF. Radio Zet. Złote przeboje. I dziesiątki innych stacji.  Kiedyś była Trybuna Ludu i Żołnierz Wolności a teraz jest Wyborcza, wSieci, i setki innych. Takie czasy. A Ty tęsknisz za symbolem. Symboli było wiele. Na przykład PRL. Wiesz ilu ludzi tęskni jeszcze za PRLem?

Widziałam jakiś sondaż pt. "Ostatni raz słuchałem Trójki w roku". Najwięcej odpowiedzi było: lata 80. Dalej lata 90-te. Po 2000 roku to już były 1 cyfrowe procenty. A pytanie "ile osób słucha słucha Listy Niedźwieckiego?" Bardzo podobnie.
Jeden z wielu przykładów: https://twitter.com/AsSmutas/status/1263583196278448129
Teraz nagle żałujecie Trójki dotowanej z budżetu Państwa? A przecie krzyczeliście, że PiS niepotrzebnie dał 2 miliardy na media publiczne. Media publiczne to nie tylko TVP.

awista                    

Nie znasz Błąda? No właśnie, bo nie znasz Trójki a zabierasz głos w sprawie.

A Ty się znasz, że zabierasz głos w sprawie? Bo wiesz kto to jest Błąd? Spytaj w swoim urzędzie 20-30 ludzi: kto to jest Błąd. Zobaczysz czy znajdą się 2-3 osoby, które powiedzą: prezenter z Trójki. Może dzisiaj będą wiedziały, bo usłyszały czy przeczytały w ostatnich dniach, ale jeszcze tydzień-dwa temu otworzyłyby szeroko oczy. Zozunia i Nogasia też znasz? Nie? Bo ja też nie.

awista                    

Myślałem, że zmiany rzeczywiście na skarbowcach nastały ale w tym temacie Trójki pojawiły się dawne zmory a część dyskutantów brzmi jak starzy, niedobrzy znajomi (którzy niby zniknęli z forum) pod nowymi nickami.

Co wy (niektórzy) macie jakieś urojenia z tymi "zmorami"? Jeśli ktoś ma inne zdanie niż tacy jak Ty to znaczy że to ktoś kto był kiedyś na forum pod innym nickiem, a teraz teraz jest pod nowym nickiem? A niby to dlaczego miałby zmieniać nick? Już namnożyło się tyle tych teorii na portalu celników, m.in. że Inspektor to Radny, a Radny to Toga (czyli Inspektor to Toga) że ja to Unclesam (niby z jakiego powodu miałabym być moderatorem o dwóch nickach???) że głowa mała.
Chyba niektórzy tam mają jakieś problemy psychiczne. Teraz Ty dołączasz do nich?
Tutaj
https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27341
też narzekasz:

Przez chwilę było normalnie na skarbowcach, ale widać już się kończy.
mamy na głowie jako skarbowcy ważniejsze sprawy dotyczące naszych miejsc pracy, warunków pracy i płacy.

Skoro masz na głowie ważniejsze sprawy, to dlaczego wszędzie wtrącasz swoje 12 groszy nie związane z miejscem pracy, warunków pracy i płacy?

22 maja 2020, 17:19
Zaawansowany

REJESTRACJA18 kwi 2019, 17:15

POSTY        30
Ktoś kiedyś powiedział, że lepiej milczeć (...)

22 maja 2020, 18:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
(...)
A wracając do tematu, ja proponuję piosenkę, też już
nieżyjącego Jacka Skubikowskiego "Uczciwa bieda" .

23 maja 2020, 10:18
Moderator

POSTY        87
celman                    

Proszę odpowiedzieć dlaczego usunęła Pani zdjęcie z mojego postu z tekstem piosenki?

Dlatego:
Załącznik:
REGULAMIN pkt17.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 maja 2020, 10:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna strona