Teraz jest 10 wrz 2025, 17:45

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=15316:date=15. 09. 2007 g. 20:25:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 15. 09. 2007 g. 20:25) [snapback]15316[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
I tyle zostało z tych 25 + 1 punktów !
PS. Raport do "moderatorów"! Melon, Tranqilo, Uksik i Wjawor !!! Przenieście to od postu Zielonki do mojego  włącznie na "Pośmiejmy się "!!! Tutaj to nie pasuje !

Praktyk1945 zadałeś sobie tyle trudu...
aby racjonalnie przekonać Millana80 i Kominiarza...
wydaje mi się, że w ich przypadku to strata czasu
ich wiara w PiS jest czysta, żarliwa i nieskażona racjonalnym myśleniem co prawda<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> istnieje jeszcze prostsze wytłumaczenie, a mianowicie, że chłopcy się na rozum z głupim pomieniali<!--colorc--></span><!--/colorc-->, no ale nie zawsze najprostsze wytłumaczenia są najlepsze ;)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Twój brak kultury świadczy tylko o Tobie.
Według Ciebie każdy kto nie podziela Twoich poglądów jest głupi?
Dobrze Ci radzę: zamień się z mądrym na rozum.
PS
Purysta językowy Praktyk1945 na pewno Cię upomni za rusycyzm "pomieniali"!  :nonono:

18 wrz 2007, 19:27

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Lider PiS w Gdańsku, poseł Jacek Kurski  
ujawnił "prawdę" o przyczynach kandydowania Borusewicza do Senatu z listy PO w okręgu gdańskim.

"Pan Bogdan Borusewicz - twierdzi Kurski - zgłaszał się do premiera Jarosława Kaczyńskiego w ostatnich tygodniach wielokrotnie z żądaniem i oczekiwaniem przedłużenia swojego mandatu na funkcji marszałka Senatu. Spotkał się z odmową, dlatego, że premier nie jest człowiekiem, który dwóm różnym osobom obiecuje to samo stanowisko. A tego rodzaju perspektywę premier zarysował na klubie PiS kilka miesięcy temu wobec senatora Zbigniewa Romaszewskiego".

Poseł PiS dodał, że opowiada o tym wszystkim za zgodą szefa rządu.

"Jedynym powodem dla którego pan Bogdan Borusewicz przenosi się na listy PO nie jest żadne zagrożenie dla Lotosu - bo to jest fikcja i nieprawda - lecz tylko osobiste dążenie do utrzymania się na stanowisku marszałka Senatu" - podkreślił Kurski.

źródło: wp.pl

I tak zasłużony dla rozwoju demokracji znany z prawdomówności J. Kurski za wiedzą i zgodą premiera J. Kaczyńskiego,
ujawnił kolejną "prawdę"... tym razem o Bogdanie Borusewiczu.

ps. Widzisz Kominiarz, Millan i Sp-ka znowu nie musicie myśleć ... Jacek Kurski myśli przecież za Was!
Jeśli mieliście jakieś wątpliwości, co do intencji B. Borusewicza to J. Kurski rozwiał chyba wasze wątpliwości. :rotfl:

Ostatnio edytowano 18 wrz 2007, 20:10 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

18 wrz 2007, 19:41
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Millan proszę pomyśl chociaż przez moment Ty samodzielnie, a nie powtarzaj pier...z publicznej telewizorni.
ad1. Niewątpliwie minister Ziobro został przyłapany na kręceniu. Premier osobiście prosi żeby nie zakładać kobiecie kajdanek, a minister twierdzi, że nic o aresztowaniu wcześniej nie wiedział, no i ta nieszczęsna niedoszła konferencja prasowa w Katowicach. Kręci biedulek że aż dymi...
ad2. Wbrew twierdzeniom władz akcja Centralnego Biura Antyaborcyjnego była od poczatku skierowana na A.L. No i nie zakończyła się ponieważ CBA wykazało skrajną nieudolność. A tym czasem cały czas słyszę o sukcesie.
ad. 3 Gdyby nie medialne napinanie się ministra Zibry to pewnie ekstradycja by sie powidła bo było blisko, a tak.....zawinił Miler bo ślady zadeptywał...specjalnie rzecz jasna. Nie widzisz piramidalnej bzdury?
ad4.  Przecież ci panowi juz zostali na powyższe okoliczności przesłuchani w charakterze świadków i niewątpliwie mieli czas na...mataczenie wcześniej. Na litość boską włącz szare komórki i myśl...zapewniam to nie boli. A pozatym dwa sądy orzekły o bezzasadności zatrzymania i ustalenia kaucji. Wszyscy się mylą? Wszyscy są bee?
Tylko nieomylny Jarosław? Toż to wypisz, wymaluj jakieś Słoneczko Karpat albo i coś większego.
ad5. Zgadzam się że środowiskoi lekarskie jest przeżarte rakiem korupcji, ale tekst o tym że ten pan nigdy...itd. jest poprostu nie na miejscu, Poczytaj ilu ludziom uratował życie. Gość który przeprowadził ponad 300 transplantacji. Ścisła europejska czołówka.

Mnie poprostu mierzi hipokryzja, a ta przez ostanie dwa lata została wyniesiona na najwyższe ołtarze, a boleję, że nie ma dla niej realnej alternatywy. Niestety mój głos w tych wyborach będzie oddany na zasadzie negatywnej selekcji. Wybór mniejszego zła.

Dapa proszę pomyśl chociaż przez moment Ty samodzielnie, a nie powtarzaj pier...za Żakowskim i GW.
ad. 1 wyjaśnienie w "Teraz my" z dnia 17.09.2007 r.
ad. 2 oczywiście ta prowokacja była przeciwko A.L., ale w jej klęsce doniosłą rolę miał Kaczmarek i Krauze  
ad. 3 sądy amerykańskie są znane z tego, że sędzia ogląda TV, czyta gazety i opinie polityków, a potem decyduje o treści roztrzygnięcia
ad. 4 zostali bardzo dokładnie przesłuchani np. w "Newsweeku"
ad. 5 nie wiedziałem, że jedną z przesłanek wyłączających karanie osoby jest 'przeprowadzenie przez nią ponad 300 transplantacji' - to taki nowy immunitet?  
Ale w jednym się zgadzam "Niestety mój głos w tych wyborach będzie oddany na zasadzie negatywnej selekcji. Wybór mniejszego zła." pozdrawiam  :piwo:

18 wrz 2007, 20:39

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Millan80 - a ja nie wiedziałem, że wykonanie przez kogoś 300 transplantacji upoważnia kogoś, do nazywania tej osoby ZABÓJCĄ !!!!

18 wrz 2007, 20:45
Specjalista

POSTY        450
Poczekajmy wszyscy na wyrok sądu. Prokurator oskarża, adwokat broni, sędzia sądzi, a Juhas powinien siedzieć i czekać! :D

18 wrz 2007, 20:54

POSTY        197
No to ja Ci odpowiem w formie którą Ty narzuciłeś i którą niewątpliwie przejąłeś od swoich "pryncypałów"... Młodyś i głupiś...

18 wrz 2007, 20:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Poczekajmy wszyscy na wyrok sądu. Prokurator oskarża, adwokat broni, sędzia sądzi, a Juhas powinien siedzieć i czekać! :D

Juhas                    

No to ja Ci odpowiem w formie którą Ty narzuciłeś i którą niewątpliwie przejąłeś od swoich "pryncypałów"... Młodyś i głupiś...

A to niby dlaczego Juhas powinien siedzieć i czekać, a Millan80 harcować ?

Z tym że to jest temat Wybory AD 2007, więc ze swoimi uczuciami, którymi się darzycie dzielcie się na privie. Tu ograniczcie się jednak do uwag na temat, bez osobistych wycieczek.

Ostatnio edytowano 18 wrz 2007, 21:02 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 wrz 2007, 21:01

POSTY        197
Wjawor - obiecuję poprawę! Niemniej pragnę zauważyć, że nie ja zacząłem...

Millan80 - biorąc pod uwagę powyższe - bez odzewu...

18 wrz 2007, 21:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy
[quote name='millan80' date='18. 09. 2007  g. 20:39' post='15445']
[quote name='dapa' post='15435' date='18. 09. 2007 g. 18:58']

Dapa proszę pomyśl chociaż przez moment Ty samodzielnie, a nie powtarzaj pier...za Żakowskim i GW.
ad. 1 wyjaśnienie w "Teraz my" z dnia 17.09.2007 r.
ad. 2 oczywiście ta prowokacja była przeciwko A.L., ale w jej klęsce doniosłą rolę miał Kaczmarek i Krauze  
ad. 3 sądy amerykańskie są znane z tego, że sędzia ogląda TV, czyta gazety i opinie polityków, a potem decyduje o treści roztrzygnięcia
ad. 4 zostali bardzo dokładnie przesłuchani np. w "Newsweeku"
ad. 5 nie wiedziałem, że jedną z przesłanek wyłączających karanie osoby jest 'przeprowadzenie przez nią ponad 300 transplantacji' - to taki nowy immunitet?  
Ale w jednym się zgadzam "Niestety mój głos w tych wyborach będzie oddany na zasadzie negatywnej selekcji. Wybór mniejszego zła." pozdrawiam  :piwo:
[/quote]
ad1. wyjaśnienia Ziobry? Porażający argument.  
ad2. To już wiadomo że Krauze? Czy Ty nie widzisz ogromu manipulacji w tej sprawie?
ad3. Podziwiam za doskonałą znajomość sądownictwa amerykańskiego. Wiedza nabyta w kinie ?
ad. rozumiem że Syfilisweek wcześniej wiedział że Korniatowski jest na celowniku. Porażasz mnie naiwnością.
ad.5 Napisałem że to doskonały europejskiej klasy fachowiec, w kraju pewnie jeszcze jest 2-3 takich. A nazywanie go mordercą bez procesu???? Chyba, że powiesz że Ziobro nie powiedział to co powiedział? No i podobno CB Antyaborcyjne powolutku oddaje fanty doktorowi, które w szale bojowym pozabierało.
Wybacz ale ja pije piwo w miłym towarzystwie. I codzienie dziękuje Najwyższemu, że jestem od innej małpy niż Ty. Chociaż pewnie nie wierzysz, że jesteś od małpy i nie wykluczasz dla siebie jakiegoś niepokalanego poczęcia.

18 wrz 2007, 21:51
Specjalista

POSTY        450
Przekonałeś mnie, głosuję na SLD. PIS to złodzieje, prostacy po podstawówce lub z kupionym dyplomem i wprost zioną nienawiścią do osób mających "delikatnie" inne poglądy.
Ludzie pracujemy w jednej firmie, wyluzujmy troszkę. Zwykle politycy od lewa do prawa po ostrych debatach w TV lub radio ida razem na piwko (takie 40 %) i mogą spokojnie sobie wtedy porozmawiać. My za dużo się emocjonujemy politykami, spokojnie  :piwo:

18 wrz 2007, 22:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Przekonałeś mnie, głosuję na SLD. PIS to złodzieje, prostacy po podstawówce lub z kupionym dyplomem i wprost zioną nienawiścią do osób mających "delikatnie" inne poglądy.
Ludzie pracujemy w jednej firmie, wyluzujmy troszkę. Zwykle politycy od lewa do prawa po ostrych debatach w TV lub radio ida razem na piwko (takie 40 %) i mogą spokojnie sobie wtedy porozmawiać. My za dużo się emocjonujemy politykami, spokojnie  :piwo:

Dlaczego krytyk miłościwie panujących musi przez nich zaraz być nazywanym sympatykiem SLD, PO, albo innego tworu?
Nie rozumiesz, że nie cierpię głupoty, obłudy i draństwa? Ale..zgodnie z dewizą Twojego guru...kto nie z nami to liberał, komuch i pedofil.
W związku z powyższym kończę swoja obecność w tym wątku, piwo wypiję.....ale nie z Toba, z całą pewnością nie z Tobą

18 wrz 2007, 22:09
Specjalista

POSTY        450
Ale w jednym się zgadzam "Niestety mój głos w tych wyborach będzie oddany na zasadzie negatywnej selekcji. Wybór mniejszego zła." pozdrawiam  <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jesteś idealistą jak M. Jurek, to bardzo dobrze. Polska potrzebuje takich jak ty. Jakbyś za pare lat rozczarował  się na wszystkich politykach to zapraszam na  :piwo:,  czekam.

Ostatnio edytowano 18 wrz 2007, 22:19 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

18 wrz 2007, 22:17

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Przegrałam z pustą lodówką<!--sizec--></span><!--/sizec-->

"Doskonalę angielski w szkockim wariancie, do domu zawsze mogę polecieć w wolnym czasie, to zaledwie 1,5 godziny samolotem, pomagam finansowo rodzicom, mieszkam w pięknym domu. Tak – płakałam, opuszczając Polskę, tak – tęsknię za nią, za rodziną, znajomymi. Ale to dzięki rządzącym naszym krajem musiałam uciec od tego, co i kogo kocham.

Panie i panowie politycy – cóż wy uczyniliście z tą piękną Polską. Wyborcy – gdzież wasz zdrowy rozsądek i odpowiedzialność za przyszłość waszych dzieci, wnuków? Nie będę was oceniać, bo wiem, że nic was to nie obchodzi, nie oczekujcie tylko, że z moich podatków popłynie choćby kropelka na wasze renty, emerytury itp. Sami zgotowaliście sobie ten los. Ja teraz płaczę, mimo wszystko płaczę, ale na was też przyjdzie pora.

A co do wypowiedzi Kaczyńskiego i jemu podobnych – emigranci z Polski nie są nieudacznikami, podobnie jak ci, którzy nie wyjeżdżają. Myślę że nasz rząd kompromituje się na scenie politycznej, nie potrafiąc/nie chcąc stworzyć godziwych warunków pracy dla swoich obywateli. Ale i wy, wyborcy, choć – to fakt – nie macie zbyt dużego wyboru, często popełniacie ten sam błąd. Na błędach należy się uczyć, ale niestety wciąż w przypadku wielu Polaków powiedzenie „Polak głupi przed i po szkodzie” jest zastraszająco aktualne."

fragment listu Anielki mieszkającej obecnie na Wyspach (wiadomo jakich)
źródło: ANGORA nr 38

Ostatnio edytowano 18 wrz 2007, 22:32 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

18 wrz 2007, 22:29

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Millan80, ty to sam wymyśliłeś, czy dowiedziałeś się tego z TVP, czytając FAKT i opinie polityków PiS ?
Tylko widzisz Millan skąd pewność, że oglądanie przez amerykańskiego sędziego TV itd. ma wpływ na jego sposób postrzegania rzeczywistości i oceny faktów a ostatecznie na werdykt...
Millan80 nie mierz wszystkich własną miarą :P

* * * * * * * * * * * *

dapa                    

Dlaczego krytyk miłościwie panujących musi przez nich zaraz być nazywanym sympatykiem SLD, PO, albo innego tworu?
Nie rozumiesz, że nie cierpię głupoty, obłudy i draństwa? Ale..zgodnie z dewizą Twojego guru...kto nie z nami to liberał, komuch i pedofil.

DAPA przeczytaj poniższy artykuł będziesz miał wtedy więcej wyrozumiałości dla ludzi myślących tak jak Millan...

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Kto zagłosuje na PiS<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Partia Kaczyńskich straciła inicjatywę, uciekła w wybory i w kampanię wyborczą
Jeden z socjologów młodego pokolenia opowiada o badaniach, które jego firma przeprowadziła w ostatnich dniach.

Pytano w nich wyborców PiS, czyli osoby deklarujące, że na tę partię będą w wyborach głosować, czy gdyby powstały komisje śledcze i potwierdziły zarzuty Kaczmarka i opozycji, dalej chcieliby głosować na PiS, czy też oddać głos na inne ugrupowanie. "Pamiętam te arkusze i moje bezbrzeżne zdumienie – mówi nasz rozmówca – bo patrzę i widzę, że prawie 60 proc. sympatyków PiS odpowiedziało, że komisje śledcze nie mają dla nich znaczenia, że wszystkie wpadki i afery PiS też nie mają znaczenia, bo oni i tak zagłosują na partię Kaczyńskiego. Cokolwiek by się działo".

Oto wyborca idealny – premier dopracował się takich zwolenników, którzy w każdych okolicznościach oddadzą na niego głos. PiS ma te badania, przyznał to Jarosław Kaczyński. To są badania pogłębione, w których socjolodzy, na podstawie całej siatki pytań, a także na podstawie bezpośrednich rozmów z wybraną grupą fokusową, potrafią odczytać motywy zachowań, sięgnąć w głębsze warstwy duszy. Te badania – to mówił premier – są dla PiS bardzo dobre. Partia Kaczyńskich ma twardy elektorat, poparcie dla tej partii nie tylko nie będzie spadać, może wręcz rosnąć. Wbrew wszelkiej logice. Jak to jest możliwe?

(...)

Prof. Janusz Reykowski, psychologia społeczna, PAN

Poparcie dla PiS pochodzi od dwóch kategorii wyborców. Mniejsza grupa dostrzega swój interes w podtrzymaniu władzy PiS i wierzy, że ono otworzy jej możliwości awansu. Dla ludzi z tej kategorii szanse awansu były dotąd ograniczone np. z powodu ich kompetencji albo niezbyt dużego, okazjonalnego kontaktu z polityką. Dochodzi do nich duża grupa, której orientacja w świecie polityki jest ograniczona, otrzymuje ona tylko przypadkowe informacje, jest zresztą ogarnięta innymi sprawami, ale PiS wydaje się bardzo efektywne w docieraniu do tej grupy obywateli. Należą do niej głównie ludzie starsi, słabiej wykształceni, przez co np. propaganda ministra Ziobry przekonuje ich, że ta partia może mieć rację. Młody człowiek o jasnej buzi, który mówi o swych przeciwnikach "oni wszyscy kłamią, a ja z tym walczę", wydaje się bardzo wiarygodny i dzięki takim jak on PiS uzyskuje przewagę. Choć cały problem obraca się wokół łamania praw obywatelskich, wielu ludzi nie odczuwa zagrożenia, bo to nie przekłada sięna ich los, natomiast doświadczenia codzienne pokazują, że mamy wzrost gospodarczy, że spada bezrobocie i jest dobrze. Sprawę pogarsza postawa opozycji, która nie stara się nawet docierać do tej kategorii osób, operuje też językiem mało zrozumiałym i przejrzystym. Zwolennicy PiS nie mają więc żadnej możliwości, nikt nie ma dla nich innych komunikatów niż te, których dostarcza PiS. Te wszystkie czynniki sprawiają, że poparcie dla PiS jest całkiem mocne. Niepokoi mnie, że w głównych partiach opozycyjnych nie kładzie się nacisku na stworzenie alternatywy, która mogłaby przyciągnąć choćby część ludzi opanowanych przez PiS.

Cały artykuł jest tu: <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1436911,2677,1,kioskart.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1436911,2677,1,kioskart.html</a>

Ostatnio edytowano 19 wrz 2007, 00:20 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

18 wrz 2007, 23:53
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 94  Następna strona