____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
24 maja 2010, 22:00
Gimnastyka umysłu
katkow75
dana1208
Słuchajcie, pytanie nr 20 z GIODO ma chyba prawidłową odpowiedź w punkcie b??? Już mi się wszystko zaczyna mieszać. "20. Generalny Inspektor składa Sejmowi sprawozdanie ze swojej działalności wraz z wnioskami wynikającymi ze stanu przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych: a/ dwa razy w roku b/ raz w roku c/ raz na kwartał"
oczywiście że raz w roku, walnęłam się przy przepisywaniu odp, mogłam zrobić jak adaneta - artykuł 20 mówi o tym, Nadir daj edycję!!!!Żeby zamieszania nie robić
W którym poście?! Nie widzę nigdzie zaznaczenia "a" lub "c" jako poprawnej odpowiedzi. Kochani! Odwołując się na np. 35 stronie do jakiegoś posta z np. 29 strony podawajcie link albo przynajmniej stronę. Bo inaczej trzeba przeglądać parę stron, aby do niego dotrzeć. A jak jeszcze się przeoczy, to procedurę trzeba powtarzać jeszcze raz...
Przykładowy link do posta z 29 strony "katkow75 02 Cze 2010 11:55 pm" viewtopic.php?p=63537#p63537 Aby go uzyskać należy kliknąć na strzałkę i skopiować link z okna przeglądarki. Tak jak na załączonym obrazku. A tak powinie wyglądać cytat posta (sprawdzajcie po zacytowaniu):
Adaneta
ktoś tu polecał książkę do gimnazjum no to sobie zajrzałam: Staś w skarbonce miał 43 zł. Najwięcej było w niej złotówek, dwa razy więcej niż dwuzłotówek, a cztery razy więcej niż pięciozłotowek. Pozostałymi monetami były pięćdziesięciogroszowki, których liczba była równa 2/3 liczby złotówek. Ile było złotówek w skarbonce? Powodzenia
Na końcu cytatu: [/quote] na początku cytatu: [quote = "Adaneta"]
A nie np tak: ktoś tu polecał książkę do gimnazjum no to sobie zajrzałam: Staś w skarbonce miał 43 zł. Najwięcej było w niej złotówek, dwa razy więcej niż dwuzłotówek, a cztery razy więcej niż pięciozłotowek. Pozostałymi monetami były pięćdziesięciogroszowki, których liczba była równa 2/3 liczby złotówek. Ile było złotówek w skarbonce? Powodzenia [/quote]
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 cze 2010, 18:02
edytowanie, cytowanie, instruowanie...
Adaneta
nie nie kochana komisarze to w KE traktat miał zmniejszyć ich liczbę do 18 - teraz jest po jednym czyli 27 ale gdzieś przeczytałam,że Rada może postanowić inaczej... i teraz już sama nie wiem
myślałam, że się przejęzyczyłaś :) [/quote]
katkow75
... nie zawracajmy sobie głowy, bo zwariujemy, ja nie wiem, kiedy ja przyswoję to, o już mam, a leży dosłownie wszędzie
... to jedna z ważniejszych decyzji Traktatu Lizbońskiego...[/quote]
Adaneta, Katkow75 - tutaj: viewtopic.php?p=63682#p63682 celowo dałem instrukcję edytowania i cytowania postów. Z edytowaniem już jest OK. Z cytowaniem nadal nie...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
05 cze 2010, 11:02
Gimnastyka umysłu
dziękuję za odpowiedź Nadir, ale akurat nie o to pytałam chyba ,że masz za administrowanie od strony płacone, to wtedy sorki będziemy się ciągle cytować, pod pod postem
05 cze 2010, 11:05
bezpłatne administrowanie
Za administrowanie nie mam płacone od strony Chcę Was tylko uchronić przed ostrzeżeniami...
05 cze 2010, 11:18
Nadir
Za administrowanie nie mam płacone od strony Chcę Was tylko uchronić przed ostrzeżeniami...
no no... jeszcze pasem nas nastrasz
Ostatnio edytowano 05 cze 2010, 11:36 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
dodałem emotikony :P
05 cze 2010, 11:26
Nadir
No dobra zgoda, ale teraz Ci powiem skąd to się bierze. Często jak chcę kogoś zacytować, to wskakuje mi komunikat na czerwono o jakiś poziomach cytowania. A ponieważ chcę szybko odpowiedzieć to kasuję część cytatu i resztę puszczam. Dla kogoś kto śledzi i aktywnie uczestniczy nie stanowi to problemu, i jest czytelne.
05 cze 2010, 11:42
Uwagi do forum
Wielki szacun dla Nadira, ja nie mam żadnych uwag, mnóstwo pracy włożone w to forum, dla mnie jest oki
06 cze 2010, 09:41
katkow75
Nadir
No dobra zgoda, ale teraz Ci powiem skąd to się bierze. Często jak chcę kogoś zacytować, to wskakuje mi komunikat na czerwono o jakiś poziomach cytowania. A ponieważ chcę szybko odpowiedzieć to kasuję część cytatu i resztę puszczam. Dla kogoś kto śledzi i aktywnie uczestniczy nie stanowi to problemu, i jest czytelne.
To po kasowaniu zbędnych fragm. zobacz efekty klikając na przycisk "podgląd". Pamiętaj, że cytat rozpoczynamy tak: [ q u o t e = "nazwa cytowanego usera"] lub [ q u o t e ] a kończymy tak [ / q u o t e ] Ilość "początków cytowania musi się równać ilości zakończeń.
PS - litery celowo rozdzieliłem spacjami, w oryginale ich brak.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
06 cze 2010, 21:38
Uwagi do forum
kika13
Wielki szacun dla Nadira, ja nie mam żadnych uwag, mnóstwo pracy włożone w to forum, dla mnie jest oki
I wielki szacun dla Moderatora oczywiście:)
07 cze 2010, 13:07
Uwagi do forum
Łubudubu...
Gdyby jeszcze tak nowowyświęcony admin powalczył trochę z "dziećmi trzech klawiszy". Mam na myśli Ctrl-C i Ctrl-V. Co niektórzy myślą, że to forum to backup np. Frondy, Naszego Dziennika itp. Może wystarczyłoby tylko wyrazić własną opinię na poruszony temat i ew. podeprzeć ją linkiem lub krótkim cytatem? No, ale jak ktoś nie potrafi wyartykułować własnego zdania, to Ctrl-C Ctrl-V jest jak znalazł.
07 cze 2010, 17:16
Uwagi do forum
Innym wydaje się z kolei, że są na forum partii przodującej w sondażach Na niektórych Fronda, ND, niepoprawni, niezależna itp. działają jak woda święcona na czarta. "I jeszcze innym wbijają szpilki, to nie ludzie, to wilki"
Jak będą adminami, będą cenzurować - na razie niech płyną z prądem lub wyjdą na brzeg
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
07 cze 2010, 18:56
Uwagi do forum
Tadeo74. Nie zrozumiałeś o co mi chodzi, ale napisałeś 4 (słownie: cztery) zdania od siebie bez użycia Ctrl-C Ctrl-V. No może trzy. Co prawda bez sensu, ale zawsze to już coś. Brawo. Tak trzymać.
07 cze 2010, 19:08
Uwagi do forum
To jeszcze moje trzy grosze: uprzejmie proszę o pisanie na temat jaki jest w topiku i 'odgryzanie się" na priva.
Czasami i MOD plewy odsieje ...
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit