Teraz jest 09 wrz 2025, 22:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

<!--quoteo(post=31881:date=27. 06. 2008 g. 11:06:name=elsinore)--><div class='quotetop'>QUOTE(elsinore @ 27. 06. 2008 g. 11:06) [snapback]31881[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
No chyba się nie poddasz przed ostatnim najważniejszym meczem turnieju ?
Ja liczę na Hiszpanów.

Jak w typowaniu kierowałem się sympatiami ( Czesi, Chorwaci, Holendrzy, Rosjanie ), to wygrywali ich rywale. Jak rozumem ( Niemcy ), to wtedy typowałem prawidłowo.
W ćwierćfinale kibicowałem Holendrom - przegrali. W półfinale Rosjanom - przegrali.
W finale moją sympatię będą mieli Hiszpanie. Znaczy zwyciężą Niemcy?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

A ja myślę "CAŁA POLSKA KIBICUJE HISZPANOM"  :brawa:

27 cze 2008, 09:55
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=31881:date=27. 06. 2008 g. 11:06:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 06. 2008 g. 11:06) [snapback]31881[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ja liczę na Hiszpanów.

Jak w typowaniu kierowałem się sympatiami ( Czesi, Chorwaci, Holendrzy, Rosjanie ), to wygrywali ich rywale. Jak rozumem ( Niemcy ), to wtedy typowałem prawidłowo.
W ćwierćfinale kibicowałem Holendrom - przegrali. W półfinale Rosjanom - przegrali.

Faktycznie... przynosisz pecha... co potwierdza powyższe oświadczenie.

A tu ciekawy <a href="http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Havelange-dwa-mundiale-były-ustawione,wid,10096824,wiadomosc.html" target="_blank">artykuł</a> w temacie imprez masowych typu mundial...

27 cze 2008, 09:57

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) A tu ciekawy <a href="http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Havelange-dwa-mundiale-były-ustawione,wid,10096824,wiadomosc.html" target="_blank">artykuł</a> w temacie imprez masowych typu mundial...

E tam ciekawy. Odgrzewane kotlety.
O układach w 1966 r. w Angli piszą, we wszystkich książkach dotyczących finałów MŚ w piłce kopanej.
A w 1974 r. Holandia miała najsilniejszą drużynę w swojej histori z Cruyffem, Neskensem, Rensenbrinkiem, Krollem, Haanem itd. Nie mieli tylko bramkarza na miarę Van der Saara. Na tamtych mistrzostwach Brazylia nie była w najwyższej formie. Nie potrafiła sobie poradzić także z Jugosławią i Szkocją o Polsce nie wspominając.
Natomiast jeżeli można można mówić o dziwnych sytuacjach na tych mistrzostwach, to do takiej z pewnością można zaliczyć wynik spotkania RFN - NRD ( czyli Niemiecka Republika Demokratyczna - kiedyś było takie państwo ). Wschodni Niemcy po golu Sparwassera w 77 minucie wygrali 1: 0, dzięki czemu z pierwszego miejsca awansowali do drugiej fazy rozgrywek ( też grupowej ) a zachodni nie trafili do grupy z Brazylią, Holandią i Argentyną.

27 cze 2008, 10:45
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=31887:date=27. 06. 2008 g. 11:57:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 06. 2008 g. 11:57) [snapback]31887[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...) A tu ciekawy <a href="http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Havelange-dwa-mundiale-były-ustawione,wid,10096824,wiadomosc.html" target="_blank">artykuł</a> w temacie imprez masowych typu mundial...

E tam ciekawy. Odgrzewane kotlety.
O układach w 1966 r. w Angli piszą, we wszystkich książkach dotyczących finałów MŚ w piłce kopanej.
A w 1974 r. Holandia miała najsilniejszą drużynę w swojej histori z Cruyffem, Neskensem, Rensenbrinkiem, Krollem, Haanem itd. Nie mieli tylko bramkarza na miarę Van der Saara. Na tamtych mistrzostwach Brazylia nie była w najwyższej formie. Nie potrafiła sobie poradzić także z Jugosławią i Szkocją o Polsce nie wspominając.
Natomiast jeżeli można można mówić o dziwnych sytuacjach na tych mistrzostwach, to do takiej z pewnością można zaliczyć wynik spotkania RFN - NRD ( czyli Niemiecka Republika Demokratyczna - kiedyś było takie państwo ). Wschodni Niemcy po golu Sparwassera w 77 minucie wygrali 1: 0, dzięki czemu z pierwszego miejsca awansowali do drugiej fazy rozgrywek ( też grupowej ) a zachodni nie trafili do grupy z Brazylią, Holandią i Argentyną.

Cholerka... Pan Panie Helvet to masz Pan pamięć (nieważne czy własną czy encyklopedyzowaną)  :brawa:
A mnie na świecie nie było jak protoplaści dzisiejszego Fryzjera takie jasełka planowali...

27 cze 2008, 10:57

POSTY        2176

Cholerka... Pan Panie Helvet to masz Pan pamięć (nieważne czy własną czy encyklopedyzowaną)  :brawa:
A mnie na świecie nie było jak protoplaści dzisiejszego Fryzjera takie jasełka planowali...

Pamięć własna. "Doencyklopedyzowałem" tylko minutę strzelenia gola.
A, że ( jak to o nich piszesz ) "jasełka" były znane na długo przed opisywanymi wcześniej sytuacjami, mogą zaświadczyć kolejni przeciwnicy Italiańców w finałach MŚ w 1934 r. Zwłaszcza Hiszpanie.

27 cze 2008, 14:05
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Radość sprawia Agnieszka. Myślę, ze do Igrzysk dotrwamy w dobrych nastrojach, a potem już tylko katowanie transmisji sportowych.

27 cze 2008, 18:18
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=31885:date=27. 06. 2008 g. 09:51:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 27. 06. 2008 g. 09:51) [snapback]31885[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=31881:date=27. 06. 2008 g. 11:06:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 06. 2008 g. 11:06) [snapback]31881[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ja liczę na Hiszpanów.

A ja myślę "CAŁA POLSKA KIBICUJE HISZPANOM"  :brawa:

Wygrają Hiszpanie, chyba że przebimbają 120 minut, a wtedy loteria.

Hiszpanie nie tylko grają pięknie ofensywnie, ale również bardzo zespołowo. Nie mają takich nawyków jak Brazylijczycy czy Portugalczycy. Niemcy są za słabi.

27 cze 2008, 18:41

POSTY        2176

(...) Wygrają Hiszpanie, chyba że przebimbają 120 minut, a wtedy loteria.
Hiszpanie nie tylko grają pięknie ofensywnie, ale również bardzo zespołowo. Nie mają takich nawyków jak Brazylijczycy czy Portugalczycy. Niemcy są za słabi.

Draguś. Jeszcze tylko finał i telewizor w odstawkę. Komputer zresztą też.
Są inne rzeczy. Ważniejsze.

27 cze 2008, 18:47
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Statystyka po 25 minutach meczu Polska - Austria:
Posiadanie piłki:
Austria - 76%,
Boruc - 24%

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Rosja - Hiszpania
Po tym jak trener rosyjskiej reprezentacji Hiddink stwierdził, że rosyjskim piłkarzom brak instynktu zabójcy,  w trybie natychmiastowym wyznaczono na asystenta trenera Wasilija Iwiczenkę, majora Specnazu odznaczonego w Afganistanie.

27 cze 2008, 19:43

POSTY        2176
Kolejne dwie drużyny odpadły więc ( kontunuując rozpoczęty wcześniej serial ) powinienem je krótko ocenić.
Tylko, że właściwie zrobiłem to 23.06. i tak naprawdę to mogę tylko się powtórzyć.
:brawa: dla Turków i Rosjan. Zrobili więcej niż ktokolwiek mógł się spodziewać. Gdyby nasi biegali tak jak Rosjanie w meczu z Holandią czy byli waleczni jak Turcy ( we wszystkich meczach ). Zamarzyłem się... a w rzeczywistości tylko słychać "marchewkę kupiłeś?"
Dzisiaj też wcale nie lepiej.
Siatkarze po raz kolejny zawiedli ( to piszę po meczu ), oglądanie siatkarek to tylko strata czasu i nerwów ( a to jeszcze przed spotkaniem z USA ).
Właściwie to już szykuję się na wielki finał.
Niedziela 29.06.2008 r. ( imieniny Piotra i Pawła ) - godz. 20.45.
A po meczu gorący komentarz.

Jeszcze przed meczem wrzucam "kursy dnia bukmachera" za <a href="http://www.sportowefakty.pl/" target="_blank">http://www.sportowefakty.pl/</a>

Niemcy - Hiszpania                              2,90   3,30   2,30
Niemcy - Hiszpania (do przerwy)          3,70   1,85   3,10
Czy dojdzie do serii rzutów karnych?    5,25     -      1,12
Hiszpania - wygra Euro                        1,571   -        -
Niemcy - wygrają Euro                        2,25     -        -

Hiszpanie faworytami?

Ostatnio edytowano 29 cze 2008, 14:26 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

29 cze 2008, 14:14
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
A jak podejdziesz Helvecie do zasłon dymnych, które puszczane są z ekip piłkarskich? Czy kontuzja Ballacka to nie przypadkiem obawa przed ewentualnym blamażem, w co nie wierzę i nadal podtrzymuję 2:0 dla Niemiec.

29 cze 2008, 14:19
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Szkoda, że w niedzielę nie zagrają z drużyną grającą piękny futbol, tylko z rzemieślnikami...
Stawiam 3:2 dla Hiszpanii ;)

I nadal podtrzymuję!  :D

29 cze 2008, 14:30

POSTY        2176

A jak podejdziesz Helvecie do zasłon dymnych, które puszczane są z ekip piłkarskich? Czy kontuzja Ballacka to nie przypadkiem obawa przed ewentualnym blamażem, w co nie wierzę i nadal podtrzymuję 2:0 dla Niemiec.

Blamażu to raczej nie przewiduję ( wyniku pierwszego czy drugiego spotkania Hiszpania - Rosja raczej się spodziewać nie należy ). A informacje o kontuzjach mogą ( choć nie muszą ) być prawdziwe.
Z tym, że Hiszpanie łatwiej wypełnią dziurę po Villi niż Niemcy po stracie Ballacka.

29 cze 2008, 15:09
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=31875:date=27. 06. 2008 g. 08:36:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 27. 06. 2008 g. 08:36) [snapback]31875[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Szkoda, że w niedzielę nie zagrają z drużyną grającą piękny futbol, tylko z rzemieślnikami...
Stawiam 3:2 dla Hiszpanii ;)

I nadal podtrzymuję!  :D

Myślę że w trakcie meczu padną bramki.

Do telewizorów Panowie!

29 cze 2008, 19:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 200  Następna strona