Teraz jest 10 wrz 2025, 21:02

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
[attachmentid=241] :lol:  :nonono: gdy tak się napatrzę ale tak fest, to już wiem na kogo zagłosuję

[attachmentid=242]taki obrazek ktoś nie chwaląc się umieścił dla jaj na tablicy ogłoszeń w pobliskim kościele; byli tacy, co spisywali nr rachunku, by wysłać pieniądze. Oto mamy odpowiedź na pytanie o fenomen takiej jednej partii

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 17:29 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 17:36

REJESTRACJA11 wrz 2007, 20:00

POSTY        2
Cieszę się, że zwolennicy PO tak krytykują rządy PIS.
Jedyną alternatywą po wyborach jest koalicja PO-LiD, tylko ona może uratować naszą demokrację.
Uważam, iż w PO o tym wiedzą i skupiają się na walce z PIS.  :brawa:
Jedynie nasze doświadczenie oraz wasz entuzjazm może uratować kraj.
Dość już marginalizacji lewicy.

16 wrz 2007, 18:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

1) JK coś już gadał , że możliwa jest koalicja POPiS.  :)
2) Lewica to się sama "zmarginalizowała !!  :mur:  Na własne życzenie !!!

16 wrz 2007, 18:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Lewica - to już przerabialiśmy. Afer było więcej niż teraz i to gospodarczych, gdzie w gre wchodziły ogromne pieniądze. Kogo ukarano - płotki. Lewicy dziękujemy - mieli szansę się wykazać i wszystko spier..... Problem tkwi w tym, że naprawdę nie ma na kogo głosować.

16 wrz 2007, 18:58
Własny awatar

Zeta ! A skąd Ty wiesz jakie mam wykształcenie ? Może jestem po podstawówce?
PS. Jak oceniasz teraz Twoje głosowanie na PiS? (po dwóch latach). Cyt.(znowu) Błądzić to ludzka rzecz.  

Po podstawówce??? To  :dupa:  z Ciebie nie wykształcicuh.
A za takiego sie przecież uważasz. Skoro pouczasz wszystkich.
PS
Swoje głosowanie (po dwóch latach) na PiS uważam za słuszne.
I dlatego zagłosuje ponownie na PiS.
A Ty na kogo głosowałeś 6, 10, 14 lat temu?
Jak oceniasz teraz Twoje głosowania?
Skoro "jedni byli lepsi od drugich". Może nie?!

ronin0767                    

taki obrazek ktoś nie chwaląc się umieścił dla jaj na tablicy ogłoszeń w pobliskim kościele; byli tacy, co spisywali nr rachunku, by wysłać pieniądze. Oto mamy odpowiedź na pytanie o fenomen takiej jednej partii

A CO KOMU DO DOMU jak chałupa nie jego???
Boli Cię? Dałeś choć złotówkę?
To co Cię obchodzi, że inni daja? To ICH sprawa.
Mogą zrobić ze swymi pieniędzmi co chcą.

16 wrz 2007, 19:16
Zaawansowany

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36

Gdybym potrafił modliłbym się o zdrowie i szczęście Tuska i rozum dla Rokity!
Donald przemówił całkiem nieźle, nawet więcej niż nieźle przemówił bardzo dobrze i dobrze, że przemówił. Dobrze, że przemówił i dobrze, że szkoda mu było słów dla Rokity i nie żałował słów Kaczyńskim. Bomba nie bomba, w każdym razie jest tak, że kto chce psioczyć na Tuska może to robić, sam się oddawałem tej pasji nie raz, problem polega na tym by tego przeciętnego Tuska z powodu marudzenia nie zamienić na beznadziejnego Kaczyńskiego z Kurskim, Rydzykiem i Benderem pod pachą. Jest czas marudzenie i czas wyborów. Ja wyboru nie mam, głosuję na PO i przeciw PiS. Jedną rzecz Donald zdefiniował tak jak definiowałem ja wielokrotnie. Dziś wybór jest między Europą, a Azją Środkową i gdy mamy przed sobą takie dylematy, naprawdę dajmy spokój intelektualnym popisom pana Rokity. Dajmy spokój estetycznym standardom, bo po drugiej stronie mamy sektę z Torunia, zrusyfikowana nawałnicę i ksenofobów patrzących na zachód jak na okupanta. Tusk otrzepał się z dywagacji Rokity, załatwił sprawę jednym cięciem i mamy pana Rokitę pozamiatanego, co ważne nie pod dywan, ale na szufelkę. Jest Radek Sikorski, człowiek, którego wskazywałem jako rodzynka jeszcze wtedy, gdy tkwił w pisowskim zakalcu. Człowiek, który odszedł z PiS z tych powodów, o których dziś mówił. Człowiek konserwatywny, ale wykształcony Europejczyk, swobodnie poruszający się wśród europejskich dyplomatów i naprawdę jeden z nielicznych, który na tle Europy nie wyglądał jak ubogi krewny ze wschodu. Jest Borusewicz, legenda Solidarności, prawdziwy antykomunista, nie pozorant siedzący u mamusi pod pierzyna, gdy lała się krew. Dziś ten dekownik ma czelność uważać, że Borusewicz coś mu zawdzięcza, że Borusewicz się pogubił. Dla mnie wybór jest jasny, nie będę krzyczał na wiecach Donald, Donald, powiem wam uczciwie Szanowni Rodacy, że ja nie mam pewności, czy ten Donald da radę, ale po drugiej stronie nie ma nic, jest ciemność. Naczytałem się sporo o swoim komunizmie i esbeckich korzeniach, powiem tyle: `brzydzę się partia PiS właśnie dlatego, że to reanimacja komunizmu'.

PiS nie zrobił z Polski PRL tylko dlatego, że ma potężne hamulce: demokracja, opór społeczny, członkowstwo w UE. Komunizm to zniewolenie umysłów, szczucie, inwigilacja, sprowadzanie jednostki do szarej masy sterowanej tanimi hasłami. To właśnie robi PiS, w takiej skali w jakiej może. Wszystkim konserwatywnym Rodakom, tym oburzonym moim stosunkiem do pana Rokity, chciałbym powiedzieć, że dla mnie pojęcie klasy politycznej wiąże się z lojalnością i celem nadrzędnym. Celem nadrzędnym jest wyrwanie Polski z rąk Rydzyka i azjatyckiego modelu uprawiania polityki. Dla Rokity celem nadrzędnym stała się lista w Krakowie i jego osobiste ambicje. Jeszcze raz wytłumaczę, dlaczego ten człowiek był problemem nie tyle dla PO, co dla nas wszystkich patrzących na jasną, zachodnią stronę mocy. Poświęcam czas temu człowiekowi, tylko dlatego, żeby jeszcze raz pokazać konserwatywnemu elektoratowi PO, że nie ja jestem wrogiem tradycji. Mnie ona ani nie razi, ani nie wadzi. W Polsce powinno być zarezerwowane poczesne miejsce dla konserwatystów, ale takich, którzy swoim działaniem konserwatyzm promują, nie ośmieszają. Wrogiem konserwatyzmu są ci, co wspierają patologię, choć głośno mówią, że patologia się brzydzą. Konserwatyści nie powinni się obrażać na mnie (pół biedy) i nie powinni się obrażać na rzeczywistość, a rzeczywistość jest taka, że Rokita wspierał swoimi fochami Rydzyka, Sobecką, Kurskiego. Rokita nie był człowiekiem, dla którego warto było ryzykować przyszłością nas wszystkich, nie zasługiwał na to. Poniżej uzasadnienie.

Jest w Polsce ludzi podatnych na disco polo cała armia i choćbyś pękł z arią się nie przebijesz. Odchodzi z partii ludzi światłych, pan pierwszy z oświeconych, nie wiedzieć skąd mu się to wzięło, ale ktoś tam kiedyś rzucił hasło, że to chyba intelektualista, nikomu się nie chciało prostować i tak już zostało. Analizuję sobie wczorajszy dzień i po prostu mnie zatyka, kiedy słyszę o polityku odchodzącym z klasą. Każda partia ma swoją strategię, swoje akcenty, które rozkłada tak, aby zaskoczyć konkurencję, zmienić kierunek debaty i tak dalej. Dzień dla PO zaczął się od prezentacji nowych spotów, miał być to temat dnia i trzeba powiedzieć, że pierwszy raz widziałem coś naprawdę przyzwoitego w wydaniu speców od PO. Spoty robiły wrażenie, uderzały w retorykę PiS, pokazywały Rydzyka jako oligarchę podróżującego furą za ćwierć bańki, pokazywały jak się Kaczmarek obściskuje z jednym i drugim bratem, potem spałowane pielęgniarki i głos Jarosława Kaczyńskiego, że nie zjedzenie kolacji to im na zdrowie wyjdzie. Słowem strzał w dziesiątkę, bezwątpienia temat dnia. Gdyby nie pan oświecony intelektualista i jego żona. Zaczęło się od tego, że Lech Kaczyński zmieniający kurs polskiej polityki narodowej na `radykalnie zdecydowany', zatrudnia na prośbę zatrudnionej nadwołżańską Niemkę z ruskim akcentem, ledwie dukającą po polsku, jako doradcę do spraw polskich kobiet. Narodowcem i ksenofobem nie jestem, ale wydaje mi się, że reprezentantek polskich kobiet można by poszukać wśród polskich kobiet, za czym zresztą partia PiS optuje od narodzin. Kaczyński zwietrzył okazje i bezwzględnie, cynicznie, okazję wykorzystał. Mniejsza o to, w każdym razie partia PO dostaje od swojego kolegi Jana Rokity, `piękny prezent' w postaci załamania wymowy kampanii wyborczej. Jak wiemy PO buduje obraz alternatywny dla Rydzyka, wybryków Ziobro i kompromitującej polityki zagranicznej, jaką Polska uprawia od dwóch lat. Natomiast pani Nelly Oświecona, wypowiada z pałacu prezydenckiego hymny pochwalne na rzecz Sobeckiej i Wrzodaka, Kurskiego i Ziobro, czyli partii PiS, następnie w wieczornym wywiadzie stwierdza, że Polacy są mądrzy i dlatego partia PiS, czyniąca w Polsce dobrze jest samodzielnym liderem rankingów. Wyborca PO może dostać zwrotu głowy, a w skrajnym wypadku schizofrenii. Oto mąż od dwóch lat wylewa żale na partię PiS i wskazują ją jako zło największe, a żona zostaje doradca obozu wroga.

W tym samym dniu od samego rana, jakby w tle `bomby' PO, Jan Maria Władysław, żali się w komercyjnych mediach na swoich kolegów z Krakowa. Jan Maria, CZŁOWIEK Z KLASĄ, najpierw definiuje swoich kolegów na modłę Kaczyńskiego, jako patologiczny układ, następnie dodaje, że te `męty', nie mogą zaśmiecać jego wymarzonej listy wyborczej, złożonej z kumpli Jana Marii. Na koniec dnia Jan Maria Władysław, odgrywa dramatyczną scenę, niczym zakochana nastolatka, nawołuje aby porzucić w Polsce nieistotne dla niego wybory i łączyć się w bólu z czeczeńską matką, która straciła dzieci w Bieszczadach. Emocje sięgają zenitu, pan Maria pęka i wychodzi ze studia, normalnie wypisz wymaluj Jakubowska, tylko torebki Marii brakowało. Być może ja jestem tylko prosty cham z prowincji, ale niech mi ktoś krok po kroku wytłumaczy, w którym miejscu mieliśmy do czynienia z klasą Jana Marii, o żonie już nie wspominam, bo i nie ma o czym. Człowiek, który od dwóch lat leje wiadra pomyj na partię PiS i przemawia do swoich wyborców patrzcie jaka fajna jest PO, ale tylko ta moja PO, skończył swoją polityczną karierę jak smarkacz, nie jak człowiek z klasą. Kto jak nie on wystąpił w spotach swojego kumpla z krakowskiego PiS i to w czasie gdy jego koledzy walczyli z kandydatami PiS winnych miastach? Za coś takiego w PiS zostałby do końca ogolony na łyso. Kto jak nie on poszedł na początku tygodnia do Rzeczpospolitej, biuletynu PiS, z towarzyszami Ziemkiewiczem i Wildsteinem, piszącymi na polityczne zamówienie, by pożalić się na patologie we własnej partii. Kto jak nie on, charyzmatyczny intelektualista, swoim nieustannym biadoleniem stracił jakiekolwiek poważanie w lokalnych strukturach partyjnych i w końcu z tego żalu nazywa partyjnych kolegów `mętami'. Jeśli tak wygląda klasa, premiera z Krakowa, który nie jest w stanie zapanować nad niezdrowymi zachowaniami i emocjami własnej żony, a miał ambicje sprawować władze nad 40 milionowym krajem, to ja już wole zostać przy swoim prowincjonalnym chamstwie.

Pomijam wszelkie sprawy polityczne, ale dla mnie klasa oznacza coś zupełnie innego niż użalania się po wiosce na kolegów z pracy, co był łaskaw nie pierwszy raz pan Władysław uczynić. Nie mieści mi się też w głowie, aby pierwsza dama z Krakowa romansowała z pierwszym dżentelmenem z Warszawy i to przy poklasku męża. Całej historii politycznych osobliwości nie znam, ale nie przypominam sobie, żeby żona Busha i to czasie kampanii wyborczej pisała podanie do kandydata demokratów, aby zatrudnił ją w charakterze doradcy. Takie rzeczy nie zdarzają się nawet na Ukrainie, coś takiego może się zdarzyć tylko w Polsce i ku mojemu zdziwieniu, całkiem spora część tego zwariowanego kraju zapiała z zachwytu nad kolejna paranoją. Żona niedoszłego premiera z Krakowa zostaje druga damą największego konkurenta politycznego jej męża, a mąż wylewa pomyje na własną formację, nazywa patologicznym układem `mętów' i dopiero gdy zachowanie żony stawia go w sytuacji tragikomicznej, postanawia zejść ze sceny, apelując o troskę dla czeczeńskich dzieci. Proszę mi wybaczyć, ja mam nieco inne pojęcie klasy, mnie spektakl państwa Rokitów zniesmaczył, mnie kilka zdań rodem z opery mydlanej nie wzruszyło, ja pamiętam co pan Rokita robił parę godzin wcześniej i kilka miesięcy wcześniej. Kolejny raz Rokita w środku kampanii wywrócił do góry nogami cała koncepcję prowadzenie walki wyborczej, ośmieszył własną formacje, tym razem nie był w stanie sam tego wszystkiego dokonać, zatem poprosił o pomoc żonę. Wszystkim zachwyconym wzruszonym i wniebowziętym gestem Rokity, pragnę uświadomić, ze to był gest Kozakiewicza skierowany w stronę własnej partii i własnego elektoratu. To rzecz jedna, a druga rzecz jest taka, że ten oświecony polityk, `intelektualista', w żadnej partii politycznej w cywilizowanej zachodniej części świata, nie przetrwałby sekundy, jednej sekundy, w polityce nie ma miejsca dla zakochanych w sobie panienek. Prosiłem i błagałem, aby tego nieudacznika eksmitować pół roku temu, nikt mnie nie słuchał, kiedy w końcu zapętlony we własnej śmieszności odszedł, na odchodne wraz z żoną zostawił prezent partii PiS co najmniej 3% dotąd niezdecydowanych, PO czy PiS, które teraz z mozołem trzeba będzie odbijać. Megalomanii i politycznej nieodpowiedzialności Rokity zawdzięczamy to, że panowie Rydzyk, Kaczyński, Bender, Kurski, niewiele z intelektualizmem mający wspólnego, drą łacha z konserwatywnego elektoratu PO. Dziś konserwatywny elektorat wylewa łzy za Rokitą, a Kaczyńscy zaprasza żonę Nelly, na potrzeby wyborów, zacierają ręce. Przemyślcie sobie jeszcze raz na spokojnie, zachwyceni Rokitą wyborcy, co Rokita zrobił własnej partii, co zrobił wam i jak bardzo pomógł Rydzykowi i całej Rydzyka czeredzie. Możecie się na mnie obrażać, pamiętajcie tylko, że to nie ja, ale wasz intelektualista, podtrzymujący nieustannie polityczne standardy, zostawił was na lodzie i dał argumenty ludziom, którzy nie trzymają żadnych standardów. Strzeż mnie Panie przed skompromitowanymi ludźmi z klasą' i ich żonami.

Matka_Kurka 2007-09-15 14:15

Nic dodać i nic ująć. :brawa:
"Trzeba przyznać, że wśród inteligentów także trafiają się wyjątkowo mądrzy ludzie, nie da się temu zaprzeczyć".
— Michaił Afanasjewicz Bułhakow Mistrz i Małgorzata

:brawa:
redzgred                    

Cieszę się, że zwolennicy PO tak krytykują rządy PIS.
Jedyną alternatywą po wyborach jest koalicja PO-LiD, tylko ona może uratować naszą demokrację.
Uważam, iż w PO o tym wiedzą i skupiają się na walce z PIS.  :brawa:
Jedynie nasze doświadczenie oraz wasz entuzjazm może uratować kraj.
Dość już marginalizacji lewicy.

Popieram-choć lewica to faktycznie PIS, Samoobrona i LPR. To jest kwestia delikatnie rzecz ujmując "podejście" do podziału dochodu narodowego, a nie stosunek do Kościoła K. - jak ma to miejsce w naszym kraju. O zarabianiu (zabieraniu) pieniędzy już lepiej nie wspomnę.
Ale jestem z Tobą  :brawa: Głosuję na LiD.
PS
Jest takich wielu, ale na razie się wstydzą przyznać, bo "nie wypada". Ale po rządach PIS już wszystko "wypada" -  :excl: były wyborca PIS.
"Mądry naród karze swoich głupców, głupi - mędrców".
— Piotr Szreniawski

16 wrz 2007, 19:36

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Jeszcze sporo lat upłynie, zanim będziemy mieli na scenie politycznej partie, które będą organizacjami zmierzającymi do zdobycia lub utrzymania władzy państwowej w celu realizacji programu określonej grupy społecznej, którą reprezentują.
Narazie mamy wyłącznie partie kadrowe, których jedynym celem jest zdobycie lub utrzymanie władzy państwowej. A przedstawiany program polityczny i różne obietnice mają na celu tylko zdobycie odpowiedniej ilości głosów.

Co najgorsze nie zmienia to nic jeśli chodzi o 21.10.2007r.  Na kogoś swój głos trzeba oddać. Nie idąc na wybory TEŻ SIĘ GŁOSUJE, ALE INNI WYBIERAJĄ !

16 wrz 2007, 19:41
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
[quote name='praktyk1945' date='15. 09. 2007  g. 22:25' post='15316']
[quote name='zielonka' post='15295' date='15. 09. 2007 g. 17:30']
25 + 1 POWODÓW, DLA KTÓRYCH  WARTO GŁOSOWAĆ NA PIS

Autor:  ebola1963 <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,34532181,93874232,4117030,0,forum.html" target="_blank"> Zródło</a>

26. Wszyscy poborcy zostali zatrudnieni na cały etat

Autor: ZIELONKA

25 + 1 POWODÓW, DLA KTÓRYCH  WARTO GŁOSOWAĆ NA PO

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
……

26. Może nie wszyscy poborcy zostaną zatródnieni na 1/4 etatu.

[/quote]
... tylko by Ci co nie mają studiów i pleców byli nadal zatrudnieni w KAS - i nadal pobierali prowizje w nowym roku - czego życzy autor wątku ""praca na1/2 etatu ...".
Przypominam ok. dwa latatemu PO chciała "po wyborach" zwalniać ok 30-50% skarbowców, PIS podobnie planował i ponadto poczynił kroki w temacie KAS (czyli nikt nic nie wie czy będzie pracował i za ile ), koalicja LPR ma w szeregach Korwina Mike ,który postuluje zwolinić 96 do 99 % wszystkich urzędników  i tylko pewność nie dotrzymywania obietnic wyborczych daje jakieś nadzieje na pracę po wyborach .

16 wrz 2007, 20:11

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Zoltar czy prawica rz. to nie jest twój ulubieniec A.Z.?

Wygląda na to że zlikwidujemy wszystkie podatki i będziemy się utrzymywać z dotacji UE.

My może będziemy się utrzymywać z dotacji UE, ale Artur Z. jest na garnuszku u oligarchy Gazowatego  :angry:

antos                    

Jednak PIS-owi nic nie zaszkodzi. Beda nami rzadzic nastepne dwa lata... koniec swiata  :zygi:  

Jak to następne dwa lata... chyba cztery  :mur:

Ostatnio edytowano 25 wrz 2007, 08:18 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 20:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
ZETA [quote name='ronin0767' post='15348' date='16. 09. 2007 g. 18:36']
taki obrazek ktoś nie chwaląc się umieścił dla jaj na tablicy ogłoszeń w pobliskim kościele; byli tacy, co spisywali nr rachunku, by wysłać pieniądze. Oto mamy odpowiedź na pytanie o fenomen takiej jednej partii
[/quote]
A CO KOMU DO DOMU jak chałupa nie jego???
Boli Cię? Dałeś choć złotówkę?
To co Cię obchodzi, że inni daja? To ICH sprawa.
Mogą zrobić ze swymi pieniędzmi co chcą.
[/quote]

O bardzo Cię przepraszam ZETA: nie mam nic przeciwko temu, co ktoś robi ze swoimi pieniędzmi. Jeśli powiekszyłaś(eś) obrazek to sens jest chyba wyraźny.
Jestem ciekaw ile osób odpowiedziałoby na pytanie : kto to jest oligarcha? Prawie nikt a jaki strach przedwyborczy sieją ci oligarchowie!
Całe szczęście, że nikt nie wpadł na pomysł, by ludzi straszyć skarbowcami tkwiącymi w układzie (bo kto przy zdrowych zmysłach pracuje za to coś, za co nie sposób przeżyć).

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 20:37 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 20:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192
[quote name='jan' date='16. 09. 2007  g. 20:11' post='15361']

Autor:  ebola1963 <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,34532181,93874232,4117030,0,forum.html" target="_blank"> Zródło</a>

27 powód aby głosowac na PiS - wszystkim poborcom i pracownikom służby wewnętrznej od 01.01.2008 r. zabiorą prowizję a przydzielą może dodatki :brawa:  :brawa:  :brawa:

16 wrz 2007, 20:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
[quote name='jan' date='16. 09. 2007  g. 22:11' post='15361']

25 + 1 POWODÓW, DLA KTÓRYCH  WARTO GŁOSOWAĆ NA PO

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
……

26. Może nie wszyscy poborcy zostaną zatródnieni na 1/4 etatu.

[/quote]
... tylko by Ci co nie mają studiów i pleców byli nadal zatrudnieni w KAS - i nadal pobierali prowizje w nowym roku - czego życzy autor wątku ""praca na1/2 etatu ...".
Przypominam ok. dwa latatemu PO chciała "po wyborach" zwalniać ok 30-50% skarbowców, PIS podobnie planował i ponadto poczynił kroki w temacie KAS (czyli nikt nic nie wie czy będzie pracował i za ile ), koalicja LPR ma w szeregach Korwina Mike ,który postuluje zwolinić 96 do 99 % wszystkich urzędników  i tylko pewność nie dotrzymywania obietnic wyborczych daje jakieś nadzieje na pracę po wyborach .
[/quote]
To nie cała PO. Tylko jeden ! Niedoszły premier z Krakowa ! Jan Maria Boruta - zw. "diabłem z Krakowa". Ale już nie chce kandydować ! Zrezygnował. Nelly go namówiła !!! A on ją tak kocha !! Zobaczymy jak długo ! To też Redaktor naczelny programu PO!  :za2: Z programem "diabła z Krakowa".

16 wrz 2007, 20:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

To nie cała PO. Tylko jeden ! Niedoszły premier z Krakowa ! Jan Maria Boruta - zw. "diabłem z Krakowa". Ale już nie chce kandydować ! Zrezygnował. Nelly go namówiła !!! A on ją tak kocha !! Zobaczymy jak długo ! To też Redaktor naczelny programu PO!  :za2: Z programem "diabła z Krakowa".

Wprawdzie JMR był "malowanym premierem z Krakowa", ale wyłącznie ze względu na "głosy jego wyborców". Donald liczyć umie.

Jak przychodziło do konkretów "od zawsze" JMR był odsuwany od faktycznej władzy w PO.

A program na naszym podwórku ma innych ojców, a w  szczególności:  
Zbigniew Chlebowski - rzecznik ds. finansów
Adam Szejnfeld - rzecznik ds. gospodarki
:piwo:

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 21:14 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 21:13
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Jeszcze sporo lat upłynie, zanim będziemy mieli na scenie politycznej partie, które będą organizacjami zmierzającymi do zdobycia lub utrzymania władzy państwowej w celu realizacji programu określonej grupy społecznej, którą reprezentują.
Narazie mamy wyłącznie partie kadrowe, których jedynym celem jest zdobycie lub utrzymanie władzy państwowej. A przedstawiany program polityczny i różne obietnice mają na celu tylko zdobycie odpowiedniej ilości głosów.

[attachmentid=243]

16 wrz 2007, 21:23
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 94  Następna strona