Może się mylę ale coś tak jakby aktywność forumowiczów zmalała, szczególnie tych prześcigających się w rekordowych ilościach wpisów. Czyżby cel blokady strony został osiągnięty, czy są inne powody tego stanu? A może istnieje zakaz pisania na tym forum a ja nic o tym nie wiem
Moderatorzy gdzie jesteście, czy też opuściliście swe owieczki. Czuję się osamotniony, aż strach pomyśleć co będzie dalej. <_<
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
22 lut 2008, 19:48
Ja też się mocno zdziwiłam, bo przynajmniej od wtorku w naszym urzędzie nie można się dostać do strony skarbowców, z czym nie ma problemów o tej samej porze w domu np.. No proszę, a wydawałoby się, że to PiS ma takie ciemnogrodzkie metody. Czy to już druga Irlandia? Nasza Irlandia?
22 lut 2008, 19:52
u nas w us /małopolska/ także przez ostatnie dwa dwa dni nie można odwiedzić "skarbowców" problem cudownie jednak znika w domu. myślę, że to wszystko przez pana a. macierewicza - rozwalił służby i teraz monitorują nas amatorzy a nie fachowcy, którzy robili to tak że nikt niczego nie zauważał. :sex: nawet przy dostępie do informacji i wiadomości a nie tylko "na kasie"
22 lut 2008, 19:59
TAKIEJ cenzury nie było nawet za komuny !! FireWall MinFin zadziałał na www.skarbowców.pl . Najcięższe działa ministerstwa skierowano nie na hackerów i ochronę przed spamem ale na blokowanie wolnej dyskusji. Przy czym nikt z ministerstwa nie wytknął nam jakiś niedociągnięć, czy treści zabronionych prawem. To odgórna arogancka decyzja .. czyja ? Kto tak chamsko postąpił z internetową bracią skarbową ? Jakiś były czekista ? No bo chyba nie jaśnie oświecony , znawca i zwolennik Hyde Parku DzejVii.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 22 lut 2008, 20:13 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
22 lut 2008, 20:11
mkeruj
Może się mylę ale coś tak jakby aktywność forumowiczów zmalała, szczególnie tych prześcigających się w rekordowych ilościach wpisów. Czyżby cel blokady strony został osiągnięty, czy są inne powody tego stanu? A może istnieje zakaz pisania na tym forum a ja nic o tym nie wiem (...)
Może znależli fora alternatywne... A może zaczęli sie koncentrować na działaniu a nie pisaniu... Dzięki problemom z dostępem do tej strony, o ewentualnem proteście zaczyna u mnie dyskutować coraz większe grono ludzi. I o to chodzi.
22 lut 2008, 20:22
helvet
<!--quoteo(post=24832:date=22. 02. 2008 g. 19:48:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 22. 02. 2008 g. 19:48) [snapback]24832[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Może się mylę ale coś tak jakby aktywność forumowiczów zmalała, szczególnie tych prześcigających się w rekordowych ilościach wpisów. Czyżby cel blokady strony został osiągnięty, czy są inne powody tego stanu? A może istnieje zakaz pisania na tym forum a ja nic o tym nie wiem (...)
Może znależli fora alternatywne... A może zaczęli sie koncentrować na działaniu a nie pisaniu... Dzięki problemom z dostępem do tej strony, o ewentualnem proteście zaczyna u mnie dyskutować coraz większe grono ludzi. I o to chodzi. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Fora alternatywne ? może jakiś przykład :glare:
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
22 lut 2008, 20:25
To prawda . Zamiast czytac forum ostro dyskutują o głupich posunięciach władzy. Czy ktoś może mi zabronić pisać na forum ? NIE. Co najwyżej nie bedę tak na bieżąco , zresztą w pracy nie miałem na to aż tak dużo czasu jak w domu
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
22 lut 2008, 20:26
tranqilo
TAKIEJ cenzury nie było nawet za komuny !! FireWall MinFin zadziałał na www.skarbowców.pl . Najcięższe działa ministerstwa skierowano nie na hackerów i ochronę przed spamem ale na blokowanie wolnej dyskusji. Przy czym nikt z ministerstwa nie wytknął nam jakiś niedociągnięć, czy treści zabronionych prawem. To odgórna arogancka decyzja .. czyja ? Kto tak chamsko postąpił z internetową bracią skarbową ? Jakiś były czekista ? No bo chyba nie jaśnie oświecony , znawca i zwolennik Hyde Parku DzejVii.
O jakiej cenzurze mówisz. Przychodzimy do pracy, dostajemy odpowiednie i potrzebne oprogramowanie do wykoanywania naszej pracy, chyba że płacą ci za to żebyś w godzinach od 7.oo do 15,oo przeglądał strony internetowe np. www.skarbowcy.pl
22 lut 2008, 20:26
Basieńka
<!--quoteo(post=24843:date=22. 02. 2008 g. 20:11:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 22. 02. 2008 g. 20:11) [snapback]24843[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> TAKIEJ cenzury nie było nawet za komuny !! FireWall MinFin zadziałał na www.skarbowców.pl . Najcięższe działa ministerstwa skierowano nie na hackerów i ochronę przed spamem ale na blokowanie wolnej dyskusji. Przy czym nikt z ministerstwa nie wytknął nam jakiś niedociągnięć, czy treści zabronionych prawem. To odgórna arogancka decyzja .. czyja ? Kto tak chamsko postąpił z internetową bracią skarbową ? Jakiś były czekista ? No bo chyba nie jaśnie oświecony , znawca i zwolennik Hyde Parku DzejVii.
O jakiej cenzurze mówisz. Przychodzimy do pracy, dostajemy odpowiednie i potrzebne oprogramowanie do wykoanywania naszej pracy, chyba że płacą ci za to żebyś w godzinach od 7.oo do 15,oo przeglądał strony internetowe np. www.skarbowcy.pl <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Oczywiście, że można się obyć bez strony skarbowców, ale wtedy należy zablokować również inne strony o wiele mniej przydatne zawodowo. W ten sposób to wrócimy do liczydeł i kalki, przecież tak też można pracować. Tutaj chodzi o coś całkiem innego. Najlepiej gdyby wypowiedział się wprost ktoś kto podjął takie decyzje.
22 lut 2008, 20:51
mkeruj
Fora alternatywne ? może jakiś przykład :glare:
Polskiego Związku Hodowców Reniferów, Koła Przyjaciół Cymbergaja, Klubu Miłośników Białego Wina itp.
22 lut 2008, 21:06
helvet
<!--quoteo(post=24847:date=22. 02. 2008 g. 20:25:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 22. 02. 2008 g. 20:25) [snapback]24847[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Fora alternatywne ? może jakiś przykład :glare:
Polskiego Związku Hodowców Reniferów, Koła Przyjaciół Cymbergaja, Klubu Miłośników Białego Wina itp. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A Zrzeszenie Wielbicieli Skarbowców? :piwo:
22 lut 2008, 21:13
mkeruj
A Zrzeszenie Wielbicieli Skarbowców? :piwo:
A znajdziesz takich? To już szybciej tych hodowców reniferów...
22 lut 2008, 21:24
mkeruj
<!--quoteo(post=24849:date=22. 02. 2008 g. 20:26:name=Basieńka)--><div class='quotetop'>(Basieńka @ 22. 02. 2008 g. 20:26) [snapback]24849[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=24843:date=22. 02. 2008 g. 20:11:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 22. 02. 2008 g. 20:11) [snapback]24843[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> TAKIEJ cenzury nie było nawet za komuny !!
O jakiej cenzurze mówisz. Przychodzimy do pracy, dostajemy odpowiednie i potrzebne oprogramowanie do wykoanywania naszej pracy, chyba że płacą ci za to żebyś w godzinach od 7.oo do 15,oo przeglądał strony internetowe np. www.skarbowcy.pl <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Oczywiście, że można się obyć bez strony skarbowców, ale wtedy należy zablokować również inne strony o wiele mniej przydatne zawodowo. W ten sposób to wrócimy do liczydeł i kalki, przecież tak też można pracować. Tutaj chodzi o coś całkiem innego. Najlepiej gdyby wypowiedział się wprost ktoś kto podjął takie decyzje. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> W godzinach pracy należy się obyć bez strony skarbowców jak i innych np. allegro.pl i nie znaczy to że mamy wrócić do liczydeł i kalki. Przecież nie mówiłam żeby zabrać nam komputery. Ale jak widzę, że dzień pracy niektórych osób rozpoczyna się od przeczytania horoskopu oczywiście poprzez stronę w internecie, potem sprawdzenie wiadomości na stronie skarbowców najczęściej "pośmiejmy się", potem sprawdzenie aktualnych propozycji i cen na allegro, to robi mi się nie dobrze, gdy potem słyszę, że tak ciężko muszą pracować. Ponadto przejrzeć posty wcześniejsze o której były wysyłane- widentnie większość z nich w godzinach pracy.
Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 03:43 przez basienka, łącznie edytowano 1 raz
22 lut 2008, 21:32
Basieńka
<!--quoteo(post=24843:date=22. 02. 2008 g. 20:11:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 22. 02. 2008 g. 20:11) [snapback]24843[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> TAKIEJ cenzury nie było nawet za komuny !! FireWall MinFin zadziałał na www.skarbowców.pl . Najcięższe działa ministerstwa skierowano nie na hackerów i ochronę przed spamem ale na blokowanie wolnej dyskusji. Przy czym nikt z ministerstwa nie wytknął nam jakiś niedociągnięć, czy treści zabronionych prawem. To odgórna arogancka decyzja .. czyja ? Kto tak chamsko postąpił z internetową bracią skarbową ? Jakiś były czekista ? No bo chyba nie jaśnie oświecony , znawca i zwolennik Hyde Parku DzejVii.
Owszem, dla wielu osób to była źródło informacji na temat aktualnych problemów w przepisach podatkowych. Poza tym regularnie były posty w rodzaju "....pomóżcie pilnie". Teraz zostało tylko liczyć na stronę Ministerstwa Finansów i kolejną wiadomość że w US Pcim Dolny koło skarbowców zagrało i zatańczyło w domu spokojnej starości ku uciesze podatników w podeszłym wieku.
Szkoda że Nadir nie miał racji.
Aha. Chciałbym zapewnić Ministerstwo, że po zablokowaniu forum nie wiemy co się dzieje na świecie, polubiliśmy warunki naszej pracy i płacy i w ogóle jesteśmy szczęśliwi. W ogóle proponuję nas skoszarować.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca