Może koledzy mata rację. Fotografowanie np. ptaków i innej zwierzyny. To jest doskonały pomysł. Dziękuję. Może nawet zrobię wystawę. Wspaniale. Jeszcze raz dzięki. Zrozumcie, u mnie co w sercu to na języku, czyli na klawiaturze.
Na pewno warty polecenia. Co zresztą zauważyłem wcześniej...
helvet
Takich zapełniaczy czasowych jest bardzo dużo ( choć lepiej to nazwać realizacją życiowych pasji ). Podróże ( krajowe i zagraniczne ), pobyt z noclegami w zamkach, dworach i pałacach ( Baranów, Krasiczyn, Rydzyna, Karnity, Kliczków, Kurozwęki itp. ), wędrówki, rajdy rowerowe, poznawanie historii własnego miasta, chodzenie po muzeach i galeriach, spływy kajakowe, zdobywanie szczytów lub przełęczy, zbieranie grzybów ( to niestety tylko latem i jesienią ) fotografia, podglądanie dzikiej przyrody, ogródek, robótki ręczne ( może być szydełko ale może też być frywolitka ), malarstwo, rzeźba, wszelkiej maści zbieractwo, gotowanie, czytanie książek, chodzenie na mecze, samodzielne uprawianie wybranych sportów. Można też wybrać się do teatru czy filharmonii ( nawet z wyjazdem do innego miasta )... (...)
... ale koleżanka jakoś nie dostrzegła. A jaka radocha jak się uda "złapać w obiektyw" coś ciekawego. Łoś mi w ostatniej chwili uciekł, ale za to udało się sfotografować świstaka...
Ostatnio edytowano 26 mar 2009, 15:36 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
26 mar 2009, 15:35
Przepraszam, to SKS.
26 mar 2009, 17:37
helvet
A jaka radocha jak się uda "złapać w obiektyw" coś ciekawego. Łoś mi w ostatniej chwili uciekł, ale za to udało się sfotografować świstaka...
Może niech Luśka zacznie od ślimaków. Całkiem fotogeniczne, a mała szansa, żeby zdążyły uciec
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
26 mar 2009, 19:37
aga764
<!--quoteo(post=45168:date=26. 03. 2009 g. 15:35:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 26. 03. 2009 g. 15:35) [snapback]45168[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A jaka radocha jak się uda "złapać w obiektyw" coś ciekawego. Łoś mi w ostatniej chwili uciekł, ale za to udało się sfotografować świstaka...
Może niech Luśka zacznie od ślimaków. Całkiem fotogeniczne, a mała szansa, żeby zdążyły uciec <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Uciec to może i by nie zdążył, ale te skubańce szybko chowają się do skorupki. Fakt, pozostają jeszcze te bez „domków”.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
26 mar 2009, 19:59
zielonka
Uciec to może i by nie zdążył, ale te skubańce szybko chowają się do skorupki. Fakt, pozostają jeszcze te bez „domków”.
Sugerujesz, że ślimaki spieszą do domów na widok skarbowca z aparatem fotograficznym?
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
26 mar 2009, 20:15
aga764
<!--quoteo(post=45195:date=26. 03. 2009 g. 19:59:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 26. 03. 2009 g. 19:59) [snapback]45195[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Sugerujesz, że ślimaki spieszą do domów na widok skarbowca z aparatem fotograficznym? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No może nie na widok wszystkich skarbowców, ale tych z egzekucji to na pewno, tylko nie wiem po co, domek takiego ślimaka to ruchomość, można zająć i zwieźć na magazyn. No a wtedy takiemu golaskowi, to można spokojnie akty robić.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 26 mar 2009, 20:54 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
26 mar 2009, 20:53
A to nie byłaby zoofilia?
26 mar 2009, 20:58
aga764
A to nie byłaby zoofilia?
Jak zwał tak zwał, ale to też jakieś hobby.
26 mar 2009, 21:03
zielonka
Nie hobby, tylko imperatyw :nonono:
26 mar 2009, 21:08
aga764
<!--quoteo(post=45204:date=26. 03. 2009 g. 21:03:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 26. 03. 2009 g. 21:03) [snapback]45204[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Nie hobby, tylko imperatyw :nonono: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Czekaj, moment, bo nie kumam, fotografowanie nagiego ślimaka to imperatyw?
26 mar 2009, 21:30
nie, imperatyw to przymus fotografowania nagiego ślimaka, co nazwałeś hobby
26 mar 2009, 21:34
aga764
nie, imperatyw to przymus fotografowania nagiego ślimaka, co nazwałeś hobby
Jaki przymus, masz takie hobby to fotografujesz gołe ślimaki, a jak nie to rób martwą naturę, np. domki ślimaków w magazynie.
26 mar 2009, 21:45
Domki ślimaków w magazynie zostawię pracownikom egzekucji I tak mnie przecież do magazynu nie wpuszczą. A ja wezmę aparat i pójdę na łąkę. Może się trafi jakaś żaba... Albo jeszcze lepiej dwie...
26 mar 2009, 21:52
aga764
Domki ślimaków w magazynie zostawię pracownikom egzekucji I tak mnie przecież do magazynu nie wpuszczą. A ja wezmę aparat i pójdę na łąkę. Może się trafi jakaś żaba... Albo jeszcze lepiej dwie...
Aga, ale poszliście z Zielonką po bandzie z tymi ślimaczkami :rotfl:
____________________________________ always look on the bright side of life