Teraz jest 06 wrz 2025, 22:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post Uwagi do forum
Miałeś receptę, jak przywrócić polskie znaki przy tym sterowniku karty graficznej. Skorzystaj w Google - jest tam sporo na temat, na przykład:
http://forum.pcformat.pl/showthread.php ... pid=626400
http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=61427

31 paź 2009, 12:42
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2009, 20:26

POSTY        54
Post Uwagi do forum
Nie w tym problem ;) Niektóre zagramaniczne windy dostarczane razem z kompem po prostu mają tylko jedynie słuszny język angielski ale nvm.

31 paź 2009, 12:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
Czy to tak trudno zachować w dyskusji kulturę osobistą i dobre maniery?

Czy nawet w najbardziej kontrowersyjnych sprawach (a takimi chyba są, jak zauważyłem, sprawy religii i polityki) nie można powstrzymać się od "osobistych wycieczek" i zamiast szukać argumentów, to z powodu ich braku reagować złośliwie, obrażać (potęga umysłu, zażyj tabletki, etc.)  innych i prowokować do szermierki na złośliwości?

Chyba, że... ktoś to robi w określonym celu.
W celu robienia bałaganu na forum.
A na to Administratorzy - jak życie pokazuje - nie pozwolą.  :nonono:
I nie tylko "zwykłym userom", ale i moderatorom.  :rolleyes:

12 gru 2009, 11:30
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
Komentarz do
preev                    

OK przyjąłem -> obrażać innych użytkowników forum nie można, ale też nie można używać m.in. wulgaryzmów, a te w stosunku do kobiety (w tym przypadku) brzmią szczególnie chamsko. Chociaż zdanie "Jak cała ta w k...we je...na banda komuchów i ich kolesi. Mać." również świadczy o poziomie wychowania piszącego oraz zaangażowania Moderatorów .

Sam użyłem wulgaryzmu w zdaniu o panie Migalskim za co teraz przepraszam.

P.S. I nigdzie nie napisałem, że Ty osobiście dałeś te ostrzeżenia tylko, że zareagowałeś... No i co zauważyłem masz kompleks PiS/PO (i nie tylko Ty), bo gdy widzę coś negatywnie postrzeganego przez Ciebie to najczęściej walisz cytaty z "politykerów" PO, a gdy pozytywnego to z PiS.

P.S.(2) "Imputujesz" winno być.

I ponownie naruszając pkt. 23 zgłaszam propozycję zmiany Moderatora Nadira, który zamiast "moderować" wdaje się w potyczki słowne z innymi użytkownikami zamiast przywołać ich do porządku (w tym mnie), oraz jest zbyt stronniczy politycznie.

viewtopic.php?f=21&t=779&p=56327#p56327

Ad 1. Na forum jest wiele więcej "wulgaryzmów". Np. w topiku "Piosenka jest dobra na wszystko" cytaty piosenki Kukiza : "jak ja was ku*wy nienawidzę" czy "je**na wasza partia mać".
Piszę w cudzysłowie, bo dla mnie wulgaryzmem jest pełny wraz.
I dlatego czasami nawet użyte przez kogoś słowo na 4 litery edytuję i zmieniam np. na d*pa.
Gdyby ww. cytaty któryś z adminów czy modów odczytał jako wulgaryzm to albo by go zmodyfikował albo usunął albo dał ostrzeżenie. Skoro tak się nie stało, to znaczy że oni podzielają mój punkt widzenia.

Ad 2. czy "Imputujesz" winno być? Być może mogłoby być.
Dlaczego napisałem "Inputujesz"? Może jeszcze byłem spiący?
Może zamiast  imputować = (łacińskie "imputare") przypisywać komuś coś (zwykle coś ujemnego), dopatrywać się w czyimś postępowaniu złych intencji miałem na myśli (sennej jeszcze) "inputować" = krytykować, interpretować, wyrywać z kontekstu. A może (od angielskiego "input" - wejście) wkładać coś (tutaj: słowa w moje usta). Angielski znam o niebo lepiej niż łacinę :D

Ad 3. Rzeczywiście naruszasz pkt. 23 Regulaminu.
Propozycję zmiany Moderatora powinieneś zgłosić Adminom przez PW lub e-mail, nie na forum publicznym.
Cóż - moderatorów na tym forum było wielu... Jeśli Admini uznają za celowe odebranie mi uprawnień moderatora to ze mną też tak zrobią. Na pewno nie będę miał wtedy żalu ani nie będę się od takiej decyzji odwoływał.

Na koniec: biję się w piersi, że być może ździebko zbyt się "podnieciłem" w kwestii stanu wojennego. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że mam osobiste (negatywne) przeżycia związane z tym wydarzeniem. :(
Ale obiecuję poprawę. A jeśli ktoś poczuł się urażony jakimkolwiek moim słowem - przepraszam.

13 gru 2009, 13:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Post Co się stało z tym forum
http://www.skarbowcy.pl

Co się dzieje z forum, czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie, że schodzi ono z poziomu merytorycznego do poziomu wpisów pod informacjami w onet.pl.

Wydaje mi się, że pierwsze moje posty w 90% dotyczyły spraw merytorycznych. Spory i kłótnie też. Później (po 2-3 latach) dołączyły tematy egzeminów na usc i konkursów na naczelnika. Ale tam początkowo też były chociaż wymieniane i omawiane pytania. Obecnie mi, i przynajmniej dwu moim kumplom odechciało się pisać merytorycznie. Poziom spadł, czy co ?

Żeby sprawdzić obiektywnie przejrzałem aktualne wpisy. To właśnie był impuls do wpisania tego postu. Oto one:

NAZWA TEMATU: ZOBACZ OSTATNI POST: DATA: ODSŁ.: ODP:
Zarobki US - początki pracy ostatni post (bratek) 21-01-2010 19:54 538 10
Postępowanie kwalifikacyjne ostatni post (Rozkoszna) 21-01-2010 18:42 36214 1929
O ile spadło (wzrosło) Twoje wynagrodzenie w 2009 roku? ostatni post (Badman) 21-01-2010 18:16 2434 45
Polityka i politycy ostatni post (Badman) 21-01-2010 18:15 68192 2311
Akcje mandatowe ostatni post (supersaper) 21-01-2010 17:56 15526 89
Konkursy na Dyrektorów UKS ostatni post (Wodnik) 21-01-2010 17:09 1823 12
Kiedy urzędnicy uzupełnią wykształcenie? ostatni post (olin72) 21-01-2010 14:48 2499 71
Komitet Sterujący przy Szefie Służby Cywilnej - protokoły z posiedzeń ostatni post (inspektor) 21-01-2010 14:43 64 1
Pośmiejmy się ostatni post (millan80) 21-01-2010 13:44 755130 2145
BSA i kontrola oprogramowania 2010 ostatni post (pink) 21-01-2010 11:25 328 5
Umorzenie odsetek ostatni post (pp12377) 21-01-2010 10:14 95 2
Ulga prorodzinna ostatni post (Def) 20-01-2010 22:38 795 16
Termin podjęcia czynności kontrolnych ostatni post (as1963) 20-01-2010 20:58 231 9
UKSy zatrudniają ostatni post (supersaper) 20-01-2010 20:37 1693 15

1 temat merytoryczny uzyskał dziś wpis. Gdyby widoczne były wpisy "drugie i trzecie" w temacie, to pewnie byłoby jeszcze gorzej.

ADMINI WYMYŚLCIE COŚ PROSZĘ.

Moja propozycja - zlikwidować na pół roku, tak przejściowo, forum "Izby i urzędy  skarbowe". Żeby było apolitycznie - zlikwidować je np. w dniu najbliższych wyborów parlamentarnych. Zlikwidować dla ściągnięcia uwagi na tematy inne, weselsze i merytoryczniejsze.

21 sty 2010, 20:14
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Post co sie stalo z tym forum
Ja mam wrażenie że jedyne merytoryczne wpisy dotyczą spraw karnych skarbowych. No może z wyjątkami. Ale to najlepiej świadczy o pracy tych komórek. Dla ludzi z karnego forum to ostatnia deska ratunku. Często jedyna. :wysmiewacz:  <_<

21 sty 2010, 20:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post co sie stalo z tym forum
A który temat kolego "girjic" jest wg ciebie merytoryczny?
Ja widzę kilka związanych z naszą pracą , więc trudno mi wybrać.

PS.
Nasza praca to nie tylko Przepisy. To również warunki w jakich musimy pracować i żyć za zarobione (coraz mniejsze) pieniądze. Wyjaśnianie treści gniotów - nie wiedzieć czemu nazywanych "przepisami prawa" - winno być domeną naszych przełożonych. Dyskusje ostatnio znacznie skomplikowało "zwrócenie nam uwagi", iż niechcący możemy popełnić przestępstwo pisząc na tym forum (np. ujawnić tajemnicę skarbową). Część wymiany zdań przeniosła się tym samym na PW.
Niedawno ktoś postawił zarzut o ograniczeniu dyskusji politycznej. Ty zarzucasz jej nadmiar. Trudno wszystkim dogodzić - ale gdybyś Ty nadal podejmował tematy merytoryczne - zapewne Twoje byłoby na wierzchu.

21 sty 2010, 20:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 gru 2009, 17:16

POSTY        31
Faktycznie przez kilku harcownisiów forum może zejsć na pieski. Myślę,że powróci do podstawowego celu jakim jest poważna wymiana doświadczeń i informacji jak również poglądów. Mniej poważnych mależy po prostu ignorować. Z takimi nie dialogować.  :braw

21 sty 2010, 21:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2009, 14:09

POSTY        50
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam zyje prezes klubu. To ja Jarząbek merytoryczny.  :zeby:

21 sty 2010, 23:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
girjic                    

Co się dzieje z forum, czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie, że schodzi ono z poziomu merytorycznego do poziomu wpisów pod informacjami w onet.pl.

Wydaje mi się, że pierwsze moje posty w 90% dotyczyły spraw merytorycznych. Spory i kłótnie też. Później (po 2-3 latach) dołączyły tematy egzeminów na usc i konkursów na naczelnika. Ale tam początkowo też były chociaż wymieniane i omawiane pytania. Obecnie mi, i przynajmniej dwu moim kumplom odechciało się pisać merytorycznie. Poziom spadł, czy co ?

Żeby sprawdzić obiektywnie przejrzałem aktualne wpisy. To właśnie był impuls do wpisania tego postu. Oto one:
(.....)
1 temat merytoryczny uzyskał dziś wpis. Gdyby widoczne były wpisy "drugie i trzecie" w temacie, to pewnie byłoby jeszcze gorzej.

Moja propozycja - zlikwidować na pół roku, tak przejściowo, forum "Izby i urzędy  skarbowe". Żeby było apolitycznie - zlikwidować je np. w dniu najbliższych wyborów parlamentarnych. Zlikwidować dla ściągnięcia uwagi na tematy inne, weselsze i merytoryczniejsze.

Przykre ale prawdziwe !

Ostatnio edytowano 22 sty 2010, 00:01 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

skróciłem cytat

21 sty 2010, 23:33
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
girjic                    

Żeby sprawdzić obiektywnie przejrzałem aktualne wpisy. To właśnie był impuls do wpisania tego postu. Oto one: (....)

Odpowiedź na pytanie "Co się dzieje z forum" jest moim zdaniem taka: nic szczególnego.
Harcowników?
Jest kilka osób, które piszą systematycznie (to ich masz na myśli?), są takie które piszą sporadycznie i są wreszcie takie, które nic nie piszą, a tylko czytają. Na tle tych ostatnich, te które systematycznie wyglądają na harcowników. Sam napisałem 2486 postów (ten jest 2487-y, a więc też jestem harcownikiem :D

1 temat merytoryczny uzyskał dziś wpis.
Który to ten temat merytoryczny?
A które to "niemerytoryczne"?

weselsze i merytoryczniejsze
Jest pełno merytorycznych i jest jeden wesoły: "Pośmiejmy się".

Obecnie mi, i przynajmniej dwu moim kumplom odechciało się pisać merytorycznie.
Sprawy "merytoryczne" - masz na myśli sprawy stricte związkowe czy o sprawy związane z naszą pracą - przepisami podatkowymi?
Cały czas są poruszane.  Swego czasu bardzo dużo pisało się o ustawie o swobodzie działalności gospodarczej. Często poruszane są sprawy kks. Sam stworzyłem ostatnio m.in topik  "postępowanie dyscyplinarne w sc".
Bardzo dużo pisało się (i pisze) o postępowaniu kwalifikacyjnym.
Ostatni odświeżyłem zakurzony temat "Motywacja do pracy w skarbówce"
Tematów jest mnóstwo:
255 tematów w IZBY I URZĘDY SKARBOWE
64 tematy w KONTROLA SKARBOWA
KODEKS KARNY SKARBOWY - 105 tematów
ORDYNACJA PODATKOWA, KPA ... - 61  tematów
PODATEK OD TOWARÓW I USŁUG ORAZ PODATEK AKCYZOWY - 109  tematów
PODATKI DOCHODOWE - 99  tematów
EGZEKUCJA ADMINISTRACYJNA - 131 tematów
INFORMATYKA W SKARBÓWCE - 66
Można zakładać nowe topiki. Nikt nikomu nie broni. Aby zgodnie z regulaminem. Możliwości jest bardzo wiele. Potrzeba tylko trochę chęci.
Ile Ty sam założyłeś topików? Ile postów napisałeś?
Tylko 90 postów od 23 lipca 2007 roku. (1 post na 10 dni... )

Poziom spadł, czy co ?
Poziom zależy tylko i wyłącznie od nas.
A pisać (i czytać) każdy ma prawo według własnego uznania o tym co go interesuje.
Nawet o muzyce czy o sporcie.

22 sty 2010, 00:05
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Nadir                    

girjic                    

Co się dzieje z forum, czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie, że schodzi ono z poziomu merytorycznego do poziomu wpisów pod informacjami w onet.pl

Odpowiedź na pytanie "Co się dzieje z forum" jest moim zdaniem taka: nic szczególnego.

Tematów jest mnóstwo:

Można zakładać nowe topiki. Nikt nikomu nie broni. Aby zgodnie z regulaminem. Możliwości jest bardzo wiele. Potrzeba tylko trochę chęci.

Poziom zależy tylko i wyłącznie od nas.
A pisać (i czytać) każdy ma prawo według własnego uznania o tym co go interesuje.
Nawet o muzyce czy o sporcie

O to właśnie chodzi. Kolejny cenzor nam się chciał wkraść.
Nie samą pracą człowiek żyje.
Wyluzuj girjic troszeczkę.

22 sty 2010, 07:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
Nadir nie udawaj, że jest wszystko dobrze- bo nie jest dobrze! Dużo ludzi wyniosło się na forum sc, inni zrezygnowali itp... pozostali " poprawni " i nowi

22 sty 2010, 09:50
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
josephe                    

Dużo ludzi wyniosło się na forum sc, inni zrezygnowali itp... pozostali " poprawni " i nowi

A po co nam "niepoprawni" i starzy?????  :dokuczacz:

22 sty 2010, 19:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 76  Następna strona