Teraz jest 06 wrz 2025, 15:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Kto głosował na PO
Maxer2007                    

Z uwagi na bajki w które NAPRAWDĘ wierzy garstka praktykujących katolików, cała reszta społeczeństwa nie może zrobić zakupów w markecie. To nie jest normalne, kto a przede wszystkim po co uchwalił kolejne dla nas zakazy  :zly1:

Kurde balans, maxer, dlaczego Ty ciągle piszesz na forum zamiast robić zakupy w Tesco, Realu, Auchan, Praktikerze, Leclercu, Leroy Merlin, Castoramie, Nomi, Kaufland, Komm und kauf, Intermarche, Brico Marche, Carrefour, Biedronce, Żabce....

No dlaczego tracisz jeszcze cenny czas?? :o

Leeeeeeeeeeeeć!!! :rotfl:

Tylko uważaj na skrzyżowaniach bo te palanty poinstalowały tam czerwone światła :zly1:

14 cze 2011, 18:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Maxer2007                    

Może i 40% społeczeństwa to katolicy, ale ilu z nich obchodzi/świętuje zielone świątki, a ilu z nich ma pojęcie o co w tym rzekomym święcie chodzi! Nie ukrywam, że jestem ateistą, ale jak czytam o co chodzi w święcie trzech króli czy zielonych świątkach to krew mnie zalewa, że żyję w tak chorym kraju. Z uwagi na bajki w które NAPRAWDĘ wierzy garstka praktykujących katolików, cała reszta społeczeństwa nie może zrobić zakupów w markecie. To nie jest normalne, kto a przede wszystkim po co uchwalił kolejne dla nas zakazy  :zly1:
0
Z Twojego punktu widzenia może tak, lecz z punktu widzenia pracownika marketu, problem nie jest tak oczywisty

14 cze 2011, 19:35
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Platformo,
przepraszam i dziękuję
 :blush:

Obejrzawszy gdańską konwencję Platformy Obywatelskiej, usłyszawszy przemówienia napastników, pomocników i obrońców Barcelony polskiej polityki wyrażam nieodparte pragnienie złożenia samokrytyki.

Chciałbym odszczekać każde złe słowo i wymazać każdą złą myśl na temat partii rządzącej, jej przywódców, ze szczególnym uwzględnieniem prezesa Rady Ministrów, premiera rządu, pana Donalda Tuska. I nic, ani nikt mnie od tej samokrytyki nie odwiedzie, choćby próbował podszeptem fałszywym zawrócić Wisłę kijkiem i przekonywać, że jednak to ja miałem rację, szczypiąc Platformę słowem złym, głupim i nieprzemyślanym, a nie pan premier, który swoim dzisiejszym wystąpieniem otworzył mi oczy szeroko wcześniej zamknięte na osiągi (przepraszam, to ze wzruszenia) osiągnięcia tego rządu, najlepszego z możliwych i niemożliwych, rządu dusz i ciał, Polaków na terenie kraju i zagranicą. Przepraszam za to.

Przepraszam za to też, że podczas niedawnej rozmowy z sąsiadką z trzeciego piętra zwróciłem uwagę na postępującą degrengoladę w przygotowaniach naszego kraju do Euro 2012, widoczną szczególnie na budowach stadionów, dróg, bazy hotelowej oraz budżetu na promocję imprezy, który według doniesień medialnych wynosi tyle, co kot napłakał. Dziś wiem, że to kot wielki, kocur nawet, który napłacze tyle, że się nie pozbieramy ze szczęścia. Pan premier zapewnił, a ja mu wierzę: „Nie ma powodu do żadnego wstydu, do żadnego kompleksu”.

Przepraszam, że źle zrozumiałem przekaz płynący z niemieckiej prasy w temacie grożącej nam Euro-kompromitacji. Pan premier, a ja mu wierzę, znalazł inny, lepszy artykuł w niemieckiej gazecie, dzięki czemu wiem już, że „polski porządek oznacza wzorową gospodarkę i niech Niemcy uczą się od Polaków wzorowej gospodarki”.

Przepraszam, że dwa tygodnie temu u znajomych przychyliłem się do ich uwag na temat niewykorzystywania przez Polskę unijnych funduszy. Oraz że zacytowałem im opinię posła Wiesława Szczepańskiego z SLD, który stwierdził niedawno, iż Unia przeznaczyła na polską infrastrukturę około 60 miliardów euro, a na kolei z tych środków wykorzystano tylko 1 procent. Premier powiedział dziś, a ja mu wierzę: „Wykorzystujemy niemal wszystkie pieniądze z Unii”.
Już nigdy do tych znajomych nie pójdę, a myślę nawet, że powinna się nimi zainteresować Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, bo mówili o panu prezydencie per „Bronek”.

Przepraszam, że uważałem wicemarszałka Sejmu – Stefana Niesiołowskiego za osobę agresywną. Dziś wiem, że to ja byłem agresywny, gdy krzywiłem się przed telewizorem, widząc, jak ten mąż stanu pobudzenia wyłuszcza swoje definicje obrzydliwości, podłości i hańby. Pan premier, a ja mu wierzę, wyprostował mój krzywy pogląd na pana Stefana, mówiąc do członków PO: „Nie próbujcie konkurować z innymi w agresji”.
Dzięki tym słowom zrozumiałem, że pan Stefan nigdy nie był agresywny, a jedynie nie miał odsłuchu w słuchawkach i dlatego wrzeszczał, przepraszam, grzmiał podniesionym głosem.

Przepraszam wreszcie za to, że klękałem przed księdzem podczas przyjmowania Komunii Świętej w plenerze albo w czasie mszy papieskiej. Pan premier, a ja mu wierzę, powoływał się dzisiaj na autorytet Jana Pawła II, ale przecież zaznaczył także wyraźnie: „Nie będziemy klękać przed księdzem, bo od klęczenia to jest kościół, i to przed Bogiem, a nie przed księdzem”.

A potem powiedział do członków PO:
„To my mamy dziękować Polakom, nie zaś czekać, aż Polacy podziękują nam”.

Panie premierze, jak panu wierzę, pozwolę sobie zauważyć, że może nie trzeba będzie długo czekać.
Jest szansa, że Polacy podziękują panu już wkrótce.
Najlepiej, jak potrafią.  :za2:

Przepraszam.

Krzysztof Feusette
http://www.wsieci.rp.pl/opinie/cala-nap ... i-dziekuje

Ostatnio edytowano 14 cze 2011, 19:42 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

14 cze 2011, 19:41
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Maxer2007                    

Może i 40% społeczeństwa to katolicy, ale ilu z nich obchodzi/świętuje zielone świątki, a ilu z nich ma pojęcie o co w tym rzekomym święcie chodzi! Nie ukrywam, że jestem ateistą, ale jak czytam o co chodzi w święcie trzech króli czy zielonych świątkach to krew mnie zalewa, że żyję w tak chorym kraju. Z uwagi na bajki w które NAPRAWDĘ wierzy garstka praktykujących katolików, cała reszta społeczeństwa nie może zrobić zakupów w markecie. To nie jest normalne, kto a przede wszystkim po co uchwalił kolejne dla nas zakazy  :zly1:

a w co wierzy ateista? w pustą ścianę, a może w wydruk z konta bankowego?
i dlaczego będący w zdecydowanej mniejszości ateista chce na siłę narzucać innym swoje poglądy?

14 cze 2011, 20:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Tadeo74                    

Maxer2007                    

a w co wierzy ateista? w pustą ścianę, a może w wydruk z konta bankowego?
i dlaczego będący w zdecydowanej mniejszości ateista chce na siłę narzucać innym swoje poglądy?

Ateista nie wierzy w pustą ścianę - jak błędnie sugerujesz - ani też w tłustego i pazernego księdza, ale w to co widzi i co rozum mu podpowiada. W mojej ocenie to nie ateiści są w mniejszości, a praktykujący katolicy. Wystarczy się rozejrzeć wśród naszych polityków, aby się w tym utwierdzić. To, że chodzą oni do kościoła jak jeden mąż (podobnie jak spora część naszego społeczeństwa) nie oznacza, że są wierzącymi!
Wyraźnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi  - to nie ateiści narzucają swoje poglądy, to nie ateiści zamykają sklepy i nikomu nie zakazują chodzić do kościoła, to pseudowierzący tworzą zakazy!

14 cze 2011, 21:08
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Maxer2007                    

- to nie ateiści narzucają swoje poglądy, to nie ateiści zamykają sklepy i nikomu nie zakazują chodzić do kościoła, to pseudowierzący tworzą zakazy!

Nie zabijaj!
Nie cudzołóż!!
Ne kradnij!!!

:nonono:

14 cze 2011, 21:15
Fachowiec

POSTY        1667
maxer2007: Dziękuję za objawienie prawdy - do tej pory żyłem w Matrixie  :D  :D
To straszne, że kilku katoli trzyma twardą ręką cały kraj i nie pozwala na otwarcie marketów w święta. Przecież gdyby wszystkie były otwarte 24 godz na dobę przez 365 dni w roku wpływy z VATu szybko zapełniły dziurę budżetową i jeszcze by zostało  :nonono:
Ach ci katole - jak bardzo dyskryminują ateistyczną większość. Wiadomo, że ta "większość" musi robić zakupy w święta. To woła o pomstę do nieba. Ups. Przecież nieba nie ma (tak twierdzi ateistyczna większość).

14 cze 2011, 21:23
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Tadeo74                    

To straszne, że kilku katoli trzyma twardą ręką cały kraj i nie pozwala na otwarcie marketów w święta. Przecież gdyby wszystkie były otwarte 24 godz na dobę przez 365 dni w roku wpływy z VATu szybko zapełniły dziurę budżetową i jeszcze by zostało  :nonono:
Ach ci katole - jak bardzo dyskryminują ateistyczną większość. Wiadomo, że ta "większość" musi robić zakupy w święta. To woła o pomstę do nieba. Ups. Przecież nieba nie ma (tak twierdzi ateistyczna większość).

Żyjesz w Matrixie tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy! Przecież to nie ja, ale ty wierzysz w bajki, cuda i objawienia  :wysmiewacz:
Niebo jest, chodź tylko więcej do kościoła i rzucaj więcej kasy na tacę, a z pewnością tam trafisz  :rotfl:
I kto tu jest naiwny ...

14 cze 2011, 21:33
Fachowiec

POSTY        1667
Maxer2007                    

Tadeo74                    

Żyjesz w Matrixie tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy! Przecież to nie ja, ale ty wierzysz w bajki, cuda i objawienia  :wysmiewacz:
Niebo jest, chodź tylko więcej do kościoła i rzucaj więcej kasy na tacę, a z pewnością tam trafisz  :rotfl:
I kto tu jest naiwny ...

Zdecyduj się - najpierw mówisz, że wierzę w bajki, a potem, że niebo jest. Twierdzisz, tak z przekonania, czy żeby mnie pocieszyć?
Przynajmniej mam obietnicę, że coś tam na mnie czeka, a co ma ateista? Co podpowiada mu rozum?

14 cze 2011, 21:42
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Tadeo74
Ty tak poważnie wierzysz w niebo, piekło i aniołki, czy tylko jaja sobie robisz?

14 cze 2011, 22:30
Specjalista

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:16

POSTY        317
No widzisz tadeo, Ty to jesteś zwykły katol. Ni z dużego miasta, ni młody i chyba za mało wykształcony - nie to co maxer.

14 cze 2011, 22:32
Fachowiec

POSTY        1667
Maxer2007                    

Tadeo74
Ty tak poważnie wierzysz w niebo, piekło i aniołki, czy tylko jaja sobie robisz?

A Ty wierzysz w pustą ścianę? Ups, w rozum? A jak rozum jest zaburzony chorobą lub alkoholem, to w co wierzyć?

Aha i zdecyduj się wreszcie w co wierzysz, bo ciągle piszesz tylko o pieniądzach (składki od duchownych, podatki, budżet itp.). Może wierzysz w pieniądz?

15 cze 2011, 08:41

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Szanowni dyskutanci @Tadeo74 i @Maxer2007 obawiam się, że Wasza zawziętość nie pomaga Wam w wymianie poglądów. Problem w tym, że obaj na wzajem nie rozumiecie się. Jeden nie rozumie, że można w coś wierzyć, a drugi, że można żyć nie opierając się na wierze, zwłaszcza religijnej. Najciekawsze jest to, że oboje jesteście dla siebie dobrymi przykładami, że można żyć w inny sposób. Moja propozycja do Waszej dyskusji to podawanie argumentów za własnym poglądem, a nie przeciw poglądom innych. Z mojego punktu widzenia większość nie powinna wykorzystywać swoich przywilejów - zwłaszcza religijnych - przeciwko mniejszości.
Odnośnie zakazu handlu w święta to moim zdaniem jest to błędne rozwiązywanie problemu osób pracujących w hipermarketach, idąc taką ścieżką rozumowania należałoby wprowadzić też zakaz handlu w każdą niedzielę - a takie pomysły już się pojawiały, ale to byłoby trochę zbyt drastyczne dlatego zrezygnowano z takiej opcji. Wracając do świąt. Problem polega na tym, że osoby niewierzące lub niepraktykujące najczęściej nie znają lub nie przywiązują uwagi do dat występowania świąt, dlatego one są w gorszej sytuacji bo nie zawsze uda im się na taką okoliczność przygotować. W takim przypadku czują się pokrzywdzone. Moim zdaniem wprowadzony zakaz handlu w święta jest błędnym rozwiązaniem typowo populistycznym, a regulacja warunków pracy w hipermarketach wymaga innego podejścia.

16 cze 2011, 07:07
Specjalista

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:16

POSTY        317
Młodzi, wykształceni, wyjeżdżający z wielkich miast

I nie tylko z wielkich bo z małych też. Nie mówiąc już nawet o wsiach. Nie, nie o Polsce tu mowa bo tu połowa z tych którzy mogli  wyjechać już dawno to zrobiła. Mowa o młodych Portugalczykach którzy pakują manatki i wyjeżdżają masowo za pracą zagranicę. Zmuszają ich do tego konsekwencje bankructwa socjalizmu, efektownie wieńczonego bezsensownymi wydatkami  na organizację piłkarskich mistrzostw Europy w 2004. Czyli z grubsza ta sama kombinacja która ma szansę rozłożyć także nas, poczynając od 2012. Jedyna różnica to ta że Portugalia została wtedy przynajmniej wicemistrzem Europy co nam w każdym razie nie grozi…

Wszystkie te stadionowe ekstrawagancje, obecnie kupy betonu i stali, stoją teraz bezużyteczne. W Polsce nie będzie nawet jak do nich  dojechać bo autostrady w proszku*.  Zostanie po tym jedynie kupa długów do spłacenia. A gdy kraj, jak Portugalia, jest bankrutem wymagającym niemieckiej kroplówki, to spłacanie idzie mozolnie i zapowiada się na dekady. Jak tu się więc dziwić młodym i wykształconym, a przynajmniej podszkolonym w filologii angielskiej, że wieją nie mając zamiaru partycypować w tym bagnie długów.

W Polsce na przykład  nie zważając na najlepszego ministra finansów w Europie który heroicznie przemieścił się tu z UK  dwa miliony “młodych, wykształconych” przemieściło się w kierunku odwrotnym. Niewątpliwy ciężar gatunkowy pana ministra nie był w stanie tych dwóch milionów zrównoważyć. Wątpliwe czy za swojej drugiej kadencji na którą się niestety zanosi pan minister będzie w stanie zrównoważyć ubytek kolejnych dwóch milionów.

Chociaż z drugiej strony wypadki się zdarzają i do kolejnej masowej emigracji za drugiej kadencji min.Rostowskiego może także i nie dojść. Nie będzie to jednak raczej zasługą jego cudu gospodarczego ale raczej tego że EU się po prostu do tego czasu rozsypie, wraz ze swoim swobodnym przepływem ludzi, kapitału i idei. A ściślej – z tym co jeszcze do tego czasu z tego zostanie. Już przecież pod naciskiem innych młodych i wykształconych, głównie pochodzenia arabskiego, poległ układ z Schengen i  pojawiły się ponownie kontrole paszportowe.  Ciekawe jak daleko za tym są znowu wizy i  kontrola samych paszportów…   Kapitał też swobodnie jeszcze przepływa ale głównie to od rządów do zbankrutowanych banków.   Kapitał prywatny jest natomiast mocno przestraszony i jeśli jeszcze przepływa to głównie do złota. Skąd prędko raczej wypływać nie będzie.

Pozostaje więc swobodny przepływ idei.  Te swobodnie będą się oczywiście jeszcze przez jakiś czas kręcić  w swojej muszli,   zanim kolejny rząd nie pociągnie za spłuczkę kontroli internetu.   Rząd premiera Tuska próbował tego na przykład  już kilka razy,  na razie bezskutecznie.  Ale w próbach nie ustaje bo co tu dużo ukrywać, na wszystko jest przecież jakaś szansa. Nawet na to że  pan Arłukowicz, do niedawna  komunista z SLD,  zostanie wybrany z pierwszego miejsca listy PO w Szczecinie gdzie umieścił go sam premier Tusk. Tak więc demokratyczna heca przeszła już w pełny absurd i w dwadzieścia lat po upadku komunizmu znowu w ustawionych wyborach swobodnie wybieramy komunistów do władzy.   A potem będziemy się  pewnie dziwili że powróciła także cenzura.

Ze wszystkimi tymi exodusami “młodych, wykształconych, z wielkich miast” i tak dalej jasne jest że pozostali na pobojowisku starsi, mniej wykształceni i nie tylko z wielkich miast piętrzących się długów państwowych za Chiny nie spłacą.   To znaczy Chiny owszem, przyjdą i coś im nawet jeszcze pożyczą, jak właśnie ostatnio Portugalczykom i Grekom. Ale nie czynią tego przecież bezinteresownie a nieszczęśliwy naród pogrąża się jeszcze głębiej w długach. O podobnej fali emigracji donoszą także z Irlandii.  Niedawno jeszcze prężnego a dziś leżącego na grzbiecie celtyckiego tygrysa opuszcza wzbierający szybko strumień rdzennych mieszkańców wyspy. Motywacja jest podobna – po co siedzieć latami w beznadziei w charakterze niewolnika bankierów niemieckich i w długach po uszy skoro gdzie indziej można lepiej i z nadzieją na przyszłość się urządzić. Nigdzie przecież gdzie demokracja i socjalizm doprowadziły kraj do ruiny, z możliwym wyjątkiem Węgier premiera Orbana, nie zanosi się na nic innego jak tylko na jeszcze większą dawkę socjalizmu, demokracji, podatków i przymusu.

Co nas prowadzi do niewesołej refleksji nad przyszłością Europy. EU jak się zdaje dryfuje w kierunku dostatniego niemieckiego trzonu otoczonego łańcuszkiem upadłych, zależnych od centrali protektoratów w rodzaju Puerto Rico.  Na całe szczęście większość kandydatów na protektoraty ma,  podobnie jak Puerto Rico,   ciepły klimat…

——————

* dodane 7.06.2011: Raport NIK 06.2011 – Największe opóźnienia dotyczą modernizacji infrastruktury drogowej. Nie uda się oddać do użytku 14 odcinków dróg o łącznej długości 403,9 km. Niestety dotyczy to siedmiu odcinków autostrad, określonych jako kluczowe i siedmiu odcinków dróg ekspresowych.

http://dwagrosze.com/2011/06/mlodzi-wyk ... miast.html

17 cze 2011, 09:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 86  Następna strona